Skočiť na obsah

slimak

Odporúčané príspevky

https://navody.digital/zivotne-situacie/zmena-trvaleho-bydliska/krok/ohlaste-zmenu-trvaleho-pobytu

 

s tym prihlasenim na trvaly pobyt - akoze myslis, ze ked to nejde elektronicky, tak osobne na urade to pojde?
 

Ja neviem, mozno sa na to vyserem. Ten byt tam bude vlastnit uz 7 vlastnik a ja tam budem mat trvaly pobyt.

Rodicia nam detom(3) darovali dom aj zahradu ,ked som ja mal 16 rokov. Odvtedy je tam ta tarcha na dozivotne byvanie.

 

Proste, dozvedel som sa ,ze by to mohlo ist elektronicky,ze by som si to vedel za hodinu vybavit zdomu vsetkych sedem bodov, 3ka sa ma netyky, mne ide hlavne o 4. 

 

Ale skoncil som na bode 1.

 

Inak skusal som a vlastne je to jednoduchce spravit aj zene a detom. je to len fajka  - odkliknutie,ale to tiez nejde, lebo tam potrebujes suhlas matky a elektronicky podpis notara. Tak nato som sa vykaslal,ze len seba ani to neslo.

 

--------------

Keby som si ja blbec nemenil trvale bydlisko na ten byt v ktorom som byval asi12,13 rokov, dnes som mohol mat pokoj. Ja aj peciatku mam tu na tento dom, zpred 17 rokov.

 

Hned som skusal aj bod dva,ale to neslo,lebo nepresiel som cez bod jedna. Preto mi napisali aby som sa pristavil na policii.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Preco to napisali na deti ked som mal 16 rokov.Nie niejeto kvoli rozkradaniu statneho rozpoctu - nieco ine ako Bastrnak, trosku. To si vymyslela matka, keby umrel otec, aby nemusela ona,ci my platit dalsiemu otcovmu synovi. Teda mojmu nevlastnemu bratovi, nikdy som ho nevidel. S jeho chlapcom  v krcme som asi 5 krat bol,spolu sme pili(za posledny rok,ale predtzm som o onom len vedel,nepoznal).  Ono je sranda - ze s tym co hram tenis - tak jeho brat je vlastne nevlastny otec toho chalana. On sa onho staral.  A jeho vlastny syn byva v panelaku pod mojimi rodicmi. 

 

Ludia sa poznaju, mne to povedal kamarat - co je sef chalana co snim hram tenis. Ze my sme vlastne rodina. Ja a tenista. ie pokrvna ,ale jeho brat je nevlastnym otcom, ci vlastnym - dietatu mojho nevlastneho brata. Tenistov brat si zobral a zije s mojou nevlastnou svagrinou. A maju asi dve deti obe poznam. Jednoto vlastne byva pod rodicmi.

 

Otec zije.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 3 mesiacmi...
  • Pred 4 mesiacmi...

https://slovensko.hnonline.sk/2268699-sipos-konci-ako-riaditel-mimovladky-prezradil-co-sa-im-nepodarilo-a-na-ktoru-kauzu-mali-najvacsiu-odozvu

Sipos odchcadza z TIS, nejde do vladnych struktur. Mozno ide robit inde poriadok. Blogoval na sme a daval, ktore mesta ake su transparentne. Jeho praca bola velmi dolezita. 

 

https://ct24.ceskatelevize.cz/regiony/hlavni-mesto-praha/1992562-nejvyssi-cesky-panelak-se-dockal-opravy-dalsi-stovky-domu-na-ni

V 2016 budovu z 23 poschodiami(vedlajsia ma asi len 19 poschodi) zateplatia za 31 milionov ceskych korun? To je milion dvesto tisic eur.  Za nejaky nas panelak 4 poschodovy kde byva 16 rodin(bytov) chceli 120 000 v tom case 2016.

Citát

Rekonstrukce proběhla v letech 2015–2016. Stála 31 milionů korun, což je o 10 milionů méně, než se odhadovalo. Zatepleno bylo 10 500 m2 plochy.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

"Poslanci podržali Fica, do väzby nepôjde." https://www.aktuality.sk/clanok/sFU1g8H/poslanci-podrzali-fica-do-vazby-nepojde-je-to-najvacsia-prehra-matovica-tvrdi-sulik-graf-s-hlasovanim/?_ga=2.167750909.274463972.1650793697-1695267155.1649775485

Fakt, že Fico do väzby nepôjde nie je až tak dôležitý. Zmyslom väzby je, aby obvinený nemohol ovplyvňovať svedkov, zahladzovať dôkazy a na to mal Fico dosť času. Celý ten parlamentný boj bol iba o tom, či sa na Fica dá aplikovať rovnaký "meter", ako na bežného občana. Asi najlepšie tento problém formulovala Hatráková, paradoxne z OĽaNO: "Kolega Fico je poslanec, to nie je obyčajný človek" Hatráková asi doteraz nepochopila, že poslanci majú slúžiť predovšetkým občanom.

Z výsledkov tohoto hlasovania sa dá predpovedať aj výsledok budúcich parlamentných volieb. Občan, ktorý nechce voliť SMER, HLAS, ĽSNS, Republiku, nemá v podstate alternatívu. Voľba lídrov súčasnej koalície, Matoviča  alebo  Sulíka,  by bola len voľbou menšieho zla. Na Slovensku si teda môžem demokraticky zvoliť iba väčšie, alebo menšie zlo!!!  No voliť zlo, či už menšie, alebo väčšie, sa mi už naozaj nechce. Slovensko je fakt "prekrásne". 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja v tomto štáte už nevidím budúcnosť, polovica parlamentu si myslí, že recidivista Fico do basy nepatrí a polovica národa si myslí, že by sme sa mali nachádzať pod ruskou sféru vplyvu a vystúpiť z .

Keďže tu nemám žiadne záväzky, tak uvažujem nad emigráciou, úplne postačí aj susedné Česko, zamestnám sa v českej pobočke našej firmy a vybavené :smile:

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 22. 3. 2014 at 20:34, slimak napísal:

Je Slovensko stat? Sme my stat? Podla mna obcania su si podobni. Sme hrdi na tento stat? Cheme tento stat?

My, národ slovenský,  -  My  sa postavime za nich oni za nas. Lebo vedia ze tu patria - medzi sebou maju slovakov - a verim ze im nechcu zle.

Ja hrdý nie som. Zažil som komunistickú dobu, kde nás rusi držali v ekonomickom bahne. Prišla revolúcia a privatizácia - rozkrádanie štátneho majetku vo veľkom.  Zo sľubov, že tu bude druhé Švajčiarsko som už dávno vytriezvel. Čo zostalo s privatizovaných veľkých, menších firiem ? Nie je veľa podnikov, kde mal privatizér záujem firmu rozvíjať. Klamstvá a zlodejina, tak vidím dnešné Slovensko, aj keď momentálne vidím svetielko na konci tunelovania.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

https://mynovohrad.sme.sk/c/22933934/silny-vietor-lamal-v-rimavskej-sobote-stromy-strhaval-strechy.html#storm_gallery_206186

U nas nebol ani vetrik. A od Rimavskej sme neviem 30 km vzdialeni. U nas nefuka mame okolo hory. Co som rad aj ze u nas nefuka. Chalan kupil kosacku staru pokazil a dnes o 19 kosil.

Co chcem ukazat. U nas okrem gymnazia vsetky skoly maju sikmu strechu. Dve co su v starych budovach ju mali odzaciatku,ale tri si ich dorobili, zrejme kvoli zatekaniu. A ked som robil ten obrazok - u nas vsetky skoly maju ihrisko, tiez okrem jednej, ktora je v starej budove v "centre". inak bola aj dalsia skola, len teraz je tam sud a prokuratura,ale tiez mala ihrisko, vsetky mali telocvicne, okrem, tej v centre, ale aj tama telocvicnu, cez cestu. Ked som si pozeral ine mesta takto cez google map, tam sportovisk tak vela nieje, na tej malej fotke su 4 a je aj 5te. Ale niesu u nas sportovci. Preco je ich u nas viac? 4/5 co je na fotke bolo vystavene na volnej ploche,kde boli polia, teda mali priestor. To mesto narastlo za 10 rokov z 2500 na 12500. Potebovali tam ludi, a prisli od aj z Ukrajiny(slovaci co tam zili az po Prievidzu - lebo tu boli byty a praca.

 

revucke skoly.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes som videl Hamela. Siel som na neho zahral vsetko na zaciatku som tam bol sam a dve ciganske deti,ked uz hral , ja som isiel kvoli zvuku dozadu. Onikoho som nezakopol,lebo tam nik nebol. 

https://dennikn.sk/2895994/moze-to-pre-nas-byt-novy-start-znie-z-revucej-kde-sa-zacina-program-mesta-kultury/

Hamel bol dobry, ja som tancoval(bavilo ma to aj dvakrat som sa rozplakal,lebo som rodic, o 5,7rokov, uz nebudem budu deti samostatne), ja a este zena. Neskor ludia prisli ,nie cigani,aj moja zena,ona ho cakala inde, ja som tam bol ako prvy,lebo som hladal pivo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Si pamatam, kedy som v aute pocul ze do Trnavi ide vyroba automobilou.Sedel som v aute na parkovisku a prsalo, pred Slovmagom(vtedy patril medzi 10 najvacsich exporterov,raz bol vyhlaseny za najvacsieho) Som si povedal, dobre ide to. Da sa.

Do Kosic ide Volvo,  tak isto dobre, ide to. 

Citát

Zobracka krajina, ktora sa stala lacnou manufakturou pre namedznu pracovnu silu.

Co si vychovas to budes mat. Je to zo sme.sk zdiskusii. V rusku toto nikdy nebude. 

Dobre Sulik.

Priklad sestra dnes pracuje v Amerike. Francuzi kupili ich automobilku, ani neviem ktoru ford nie, a ju chceli aby tam sla riesit problemy(lebo ju poznaju ,ako robi). Pred 25 rokmi robila za minimalnu mzdu pre nejaku nitriansku firmu co sila postelne  obliecky pre Francuzov, a chcela emigrovat do Kanady. Ona aj vyhrala nejaku sutaz, ci to organizovalo UPSVaR, ci aj ine ministerstva., ze moze ist robit do Luxemburska. Nesla,lebo sa to nerealizovalo. To bolo za meciarizmu.

Pre sikovne deti a ludi to je velka sanca dnes ako sme zili pred 25 rokmi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Toto je myslienka.

Citát

 

Čítate komentáre na sociálnych sieťach?

Nikdy som na nich nebol. Chcem sa v zdraví dožiť dôchodku, aby som s vnúčatami viedol zmysluplné rozhovory. Nikdy som takéto komentáre nečítal a ani to nemienim robiť. Mne stačí prejsť sa po uliciach v Žiline, v Levoči alebo v Bratislave. Dvadsať minút sa prechádzať a porozprávať sa s ľuďmi. Nepotrebujem čítať sprostosti.

https://dennikn.sk/2914173/dzurinda-na-slovensku-politiku-nie-je-pekny-pohlad-treba-to-zmenit/?ref=mpm

 

Ja sa s detmi ani zenou nerozpravam, lebo citam tie chujo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes za mnou prisla matka. Sme debatovali a,ze ja som mal stale 5 z diktatu. To asi vsetsci viete usudit ze rozpravam pravdu, ze so mal vzdy 5. A ze som mal 3 z jazykou(ona tomu neveri) . Zo vsetkych jazykov som mal 3. Aj so slovenskehho aj nemeckeho aj anglickeho. Niekedy dvojky a niekdedy trojky. Zo slovenciny aby som nemal trojku, ked som zistil, ze bude diktat ,tak k lekarovi(ja som aj trenoval, ale bolo na5). Lebo by som mal mozno dva 1, jednu 3 a dva 5. Inak je sranda, ze si to nepamata - co mi opravovala slohy bola ona. Mozno aj prepisovala. Ona zije v inom svete.

Ze sa ide pozriet a vysvedcenie mojho syna. Ja ze som ho nevidel a podla nej je to smutne. Ja svojho syna poznam, a jeho vysvedcenie ma nezaujima. Viem ze ma ciste jednotky. Dnes som ho aj videl, ze si precitam co vybasnili o nom na druhej strane, ze na druhom stupni sa to nerobi, tak supni to tam kde si to vyhrabal.

Videl som ani nie vysvedcenie,videl som tabulku celej triedy,zena to potrebovala vytlacit a ja som to tlaci,kludne by to mohla tlacit aj dcera. Dcere dala dvojku moja zena. Ma jedinu dvojku od zeny. Asi si ju zasluzila. Dvojka nieje zla, da sa zit aj strojkou. A trapy mato? NIe. Som rad ,ze ma dvojku,pred 7 rokmi jej nerozumela ani jej matka - zena ,dnes ucitelka. Teda je super ze jej to ide na dvojku. Ale je pravda,ze sa o to nezaujimam, lebo viem ze sa o nich zaujima zena.  Je to blbo napisane ale v podstate fakt. Teraz cez vikend som sa s chalanom rozpraval a nieje blbi. Mal by som sa viac snimi rozpravat. Na aku temu? Mozno na kazdu,co je v mometnalne v okoli.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v4dg6c9dn8q61.png

Preco mas Tabaky, Kroslaky, Taraby,  a pod? Lebo si to vybera Sulik, Matovic ,Fico, ci trtkac co tam bude? Trtkac asi kde trtka okrem pcol?

Mne nejde o bydliska. Aby sme si pri 150 000 obvode vybrali toho najlepsieho. na 37 000 obyvatelov ma byt jeden. Bratislava ma poslancom ako keby mala cez 2 miliony. Ale nie bydlisko nech je to obvod ,mozno okresy ci  tri okresy dokopy. Teda Gemer, RA,RS,RV by si zvolila 5 tich poslancov, teraz mame Simka (LSNS) a neviem kto z okolia Dobsinej. Ved to je nenormalne.  Nenormalne ,ze mi o tych ako ja nic neviem,ako maju yastupovat moj okres,Gemer? Ked ich tu mozno ani nik nevolil. A preco ma Bratislava voci Revucej sa to ani neda spocitat resp.porovnat,ale voci priemeru maju 4 viac poslancov? Je to normalne? Sulik by povedal ,ze je. Tam su najkvalitnejsi ludia . Takze ee SaS. Bude LSNS. Budem volit stranu co bude mat najviac kandidatov z Gemera, kludne to bude LSNS. Kde su klerofasisti a komunisti to tiez vidite.

Nechcite mi tvrdit ze v okrese Revuca nenajdeme sikovnejsieho cloveka ako Taraba, v okrese Brezno normalnejsich ludi ako Tabak a Kroslak, v okrese Bardejov, Komarno.. To vsetky p..ce musia byt z Bratislavi?

Seliga je z Oravi ,tam ma asi botku. Myslite keby si Orava mohla vybrat, by si vybrala Seligu? Oni maju tiez narok na 3,5 poslancov, maju troch. Ale chcu tych poslancov Oravaci? Ci kto ich chce?

Keby mal kandidovat Danko za okres Revuca, ci Gemer,on si zmenil bydlisko na Kvetoslavovo. Myslite ze v okrese Revuca by ho niekto volil okrem jeho triednej ucitelky a 200 ludi co ho nepozna?

Nik sa nad tym to co pisem nezamyslel? Ci praveze sa zamyslel a vytvoril si to tak ,ze mu vyhovuje. Meciar,Fico,Matovic. Bol by vobec Matovic zvoleny v Tranave, som si isty,ze Danko v Revucej nie.

Aby bola vacsia sutaz,nech su cez stoticove okrsky -teda aby boli aspon 3 ja zvolitelny buduci poslanci. Ci aj okres, ale Poltar aj tak nebude mat poslanca. Ja by som bol za cely Gemer,ked z Revucej bude niekto ozaj kvalitny, si ho aj sami Revucania vedia zvolit. Aj ked sme najmensi okres.

Jaj predsedovia by mali problem v Bratislave? Bratislava ma narok na 12 poslancov. Ved nech chodia kandidovat za ine okrsky. Matovic(viem ze byva v Trnave,len sa mi to hodilo,moze prist Sulik ak si v BA nieje isty) moze prist na Gemer. To bude mat ovela tazsie ako zo 150 miesta, a on to vie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://www.tyzden.sk/podlampou/86322/pod-lampou-s-matusom-vallom-ako-zvladnu-mesta-matovicov-balicek-a-ako-sa-za-4-roky-zmenila-bratislava/?ref=tit

Asi v case po jednej hodine,ci by nechcel ist do velkej politiky. Nech najprv ukaze co vie spravit s Bratislavou, ak ho budu chciet na dalsie 2 obdobia ludia nech ostane sluzit v Bratislave.

Nieje normalne Bratislava ma 56 zvolenych poslancov, znich normalni su 15 znich sikovni 7? Naco je Slovensku 41 normalne nevolitelnych ludi zvolenych - ako Bratislavcanov? 8 nesikovnych? Nebolo by normalnejsie aby tych poslancov vyberali ludia priklad aj z Gemera, ktorych povazuju za najkompetnejsich ich zastupovat? Bolo by jasne Tabak - jasne z Revucej. Ci kandidoval a v Gemeri. By si sa jej spytal uz bola na dovolenke na Gemeri, jasne, krasne plaze.

Alebo inak tych neschopnych Bratislavcanov nevoli obcan na Gemeri. Volia ich predsedovia stran ako najbystrejsi Matovic. Sulik , Fico? Co mam volit? nuteho Kroslaka co nevie za tri roky v akej strane chce byt? Ide o tie strany a tu ponuku. 

Teda aj bystry Hrib nechces ist do politiky? Co by a skym kde bol zvolitelny? Mozno o 10 rokov, ked uvidia ako sa za 15 rokov zmenila a si to vsimne aj Trnavcan, aj Bystrican, Kosican, aj Terchovcan. Ci ten bystri Hrib si nevsimol aky system maju v Ceskej republike? Tam sikovni primatori v krajoch sa presadia, lebo ich poznaju v tych krajoch.(su voleny za kraj) Bol na Slovensku  zvoleny,nejaky starosta? NIe lebo bol znamy inak ako starosta. Ledecky. Potom ta odborarka za sestricky. Ta nebola zvolena ako starostka. Resp. za Olano bolo zvolene aj co sedi ci lezi na chodniku  ,ci schodoch.

Som za aj nech z Bratislavi(bydlisko) 150 inteligentnych poslancov,ale inteligentnych. Ale 41 somarov(uplatnych) si vieme zvolit hocikde inde. Aby to neboli somari uplatni, to treba decentralizovat moc, aby sa moc hlupych predsedov zmensila. 

Neviem ako je to v Cechach, asi tak , ze tych 8 stran co sa dostane do parlamentu, len z tych moze byt poslanec,teda ani ten co je z mimoparlamentnej strany a mal by v okrsku aj najviac hlasov sa nedostane. Teda dostanu sa ti co maju najviac hlasov z parlamentnych stan, ci aj vtom kraji kolko dostali,ta ktora strana. Matovicovi sa rozpadla ta strana? Ci poslanecky klub, podla mna nie ma ich vsetkych 53. 53 opic.

Budu podporovat Matovica kvoli tomu ,ze vytrepu odtial SaS. Ani nie kvoli tomu aby dostavali dalsie 2 roky poslanecky plat. 

Ak je ten Vallo sikovny primator, si ho zvolte opat. Ak nieco lepsie spravil. Ja som bol v Bratislave za Matovicovej demonstracii pre vilou bonaparte,asi 4.tou ci 5tou. Bola krajsia ako 2002,ked som odtial odisiel ako student. Neviem ci sa mu to dari,jemu ale uz vie co chcem dalej opravovat, Matovic absolutne nevie kde je. Lebo to nevie,nic pozitivne spravit, tych 200 euro pre deti,som si isty bude menej,ci maximalne to iste,ako bol danovy bonus a detske pridavky na moje deti 2010. na to si pockam na januar 2023. Porovnam ci v 2010 ci 2023 sa platia rodicia deti viac dani. Porovnam na priemerny prijem a na minimalnu mzdu. Pri minimalnej mzde neviem ci vtedy,ale isto aj vtedy mali zapornu dan. Neskor vymysleli aj zamestanecku premiu aj to bola zaporna dan aj bez deti.  Pri matovicovom experimente, ze ako chce pomahat rodinam s detmi, tie najchudobnejsie na to isto nebudu lepsie.  Zaplatia to na nedvyhani nezdanitelnej casti zakladu dane. Resp zaplatia to ti co nemaju deti. Ale nezmenil zakon,ako rast(to ani neviem naco by to robil) bude tych 200 euro? O rok ked bude 10% inflacia? to bude kolko, dalsirok to bude o to by malo pri dvoch rokoch pri 10% inflacii by ta suma nemala byt 200,ale 266,2. Bude? Isto nie, teda casom sa dostaneme pred matovicove histericenie a plagaty ako sme velmi pomohli Pavlinke a detom. A to je minister financii -  on by mal vymyslat ako najspravodlivejsie a najefektivnejsie zberat daen, nie ako z nich plytvat na vydavkoch a neefektivne. 60 euro mesacne na krusok, a Sulikov dalsi skvely nomonant sa movie ,ze to bol Matovicov vymysel, takeho to cloveka Sulik spomenie ,ze by tam mohol ostat.  

Inak myslite si, ze je pravda kto za mlada nemal srdce a na starost rozum, je spravna.  Ten Matovicov poskok,a Sulikov kandidat na noveho ministra to vidi inak, cez matovicove okuliare. V mladi praviciar a dnes ,ked je stary,ze laviciar. Je normalne sa takto hybat. Podla mna pomoc potrebuju ti co ju potrebuju. Spadol im cinziak, rozjekakali im krajinu. A pod. Kazde dieta(to co si budem v skolke medzi sebou s rodicmi vymienat 100 euro, 5rodicia si to vymenia 5 krat a mame sa 5krat lepsie)? Repka? 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Prisiel mi nejaky spam akoze od Kostelneho(neprisiel od neho, lebo na adrese cosom klikol bolo +(na obrazku nieje) navyse a nikam to neodislo). Ze mu mozem napisat ,ked budem chciet upozornit na dolezitu temu.

Som mu hned odpisal.

Ako si vysvetlujete,ze na Gemeri - okresy RS,RA,RV 180 000 mame dvoch poslancov v narodnej rade SR? Simka za LSNS a niekto kto byva v Dobsinej. Ma tam bydlisko. Mne ani o bydlisko nejde. Z Bratislavi je 57 ludi co presli volbami ,mozno z nich 15 je vo vlade.

To je ako by mala Bratislava 2 miliony obyvatelov. Ma 450 000.

 

Vas novinar(Daniel Kerekes) som pocul od komentatora Tkacenka, riesil miestne casti v BA a KE, ze je nenormalne, ze nejakemu miestnemu poslancovi staci 1500 hlasov a druhemu nestaci 10 000. Pritom v jednom meste.

https://www.youtube.com/watch?v=dHDp6lptX8g

Mne nevadi,ze Kroslak je z Bratislavi, len nech kandiduje za Gemer, vo volebnej oblasti Gemer. Tak ako to maju v CR. 

Ak o tom to budete pisat urobite najvacsi pocin pre Slovensko. Ci kolko tu chceme Kroslakov? V parlamente je ich najmenej 50. 

Ak o tomto zacnete pisat tak Vas budem podporovat a citat aj nadalej.

Daniel Kerekes robi dobre geograficke zobrazenia, nech je vidno odkial sa do NRSR dostanu a aki ludia. A hlavne preco? To za Gemer tam nemoze byt nik slusnejsi ako Simko z LSNS? No asi nie. 

https://dennikn.sk/2937929/najskor-degradacia-stran-potom-degeneracia-demokracie/?ref=list

Ved sa opytajte Leska co si o tom mysli. 

 

 

Daniel.png

matus kostolny.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

https://www.tyzden.sk/podlampou/87538/pod-lampou-medzi-orbanom-a-matovicom/?ref=tit

Madari maju byt zastupeni v parlamente, juh Slovenska. A to Revucania nemaju byt zastupeni? Teraz z juznych okresov je 20 poslancov(nie v madarskych stranach). Malo by byt ich asi 40 - 50, len z regionu Gemer 5( 180 000obyvatelov/5 500 000 * 150) . To ale nemaju byt len Madari. Komarno by malo mat 3, maju figu, Brezno a Bardejov detto. 

To je problem politickeho systemu. SaS tu nema nijakeho poslanca do 10tky, ma ich vsetkych z Bratislavi. Nemaju ziadneho Madara,lebo najchytrejsi odbornici su z Bratislavi. A neurobis to aby si to podla genia Sulika dal debila z Revucej, ked ich tam vedia dat 40 z Bratislavi.  40 som prehnal? Najdite mi z tych 56 normalnych 16.

Preco Hribovi prekaza,ze nemaju zastupenie Madari a neprekaza ze nemaju zastupenie Slovaci? Z Gemera?

Ja by som Zsolta kludne volil keby som mal sancu aby bol jeden z 5tich nasich poslancov. 1- 2 by si by zvolili dalsi Madari,ale boli by tam normalny 2-3 Slovaci z Gemera. Mozno 3 Slovaci a dvaja Madari ci opacne ci, 4_1 ale boli by to asi ti najschopnejsi.  Dnes tam mas Simku.

Mozno dvaja su zvoleni za Detvu to asi bude vykvet vlasti(nieco ako Vranov nT). Zvolen, Krupina, Ziar nikoho. Ten region by mal mat narok na 5-6 normalnych poslancov, nema ziadneho. Preco lebo, fasa volebny system, co ... vybera Fico, Kotleba, Matovic, Sulik. Myslite ,ze v normalnych ludi v Detve uspokoja dve j.. liny z ich okresu zvolenych za LSNS?

Sulik ak chce vyberat len z ludi z Bratislave a nech sa mu tamti styria za Bratislavu aj dostanu do NRSR.  Dalsi podobne. 4 PS, a dalsich 8sem, ci na kolko maju narok. Ale nie 56.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 36 minútami, slimak napísal:

To je problem politickeho systemu. 

Problém je v tom, že hlavným obsahom politiky tejto koalície sa stala osobná animozita Matoviča a Sulíka, ktorá saturovala domáce médiá. Tým táto koalícia vytvorila vhodný priestor pre extrémistov a trollov. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No iste.  Preco taku hlupost aj napises, si z Bratislavi? Ci lepsie z Trnavi? Zo 150 poslancov ak najdes 20 normalnych je vela. A to spravila animozita Matovica so Sulikom.

https://www.facebook.com/igor.matovic.7/posts/pfbid0N6G8c1PB7iCaDFhoSL4RsNZUuF9zFT2Ty7y4oqVgJiJPYSwLApXvYAKnhKs993jql

Matovic pred 21 hodinami,teda dnes rano o 2hej.

Citát

 

4. Minister financií ďalej píše: „ps2. Bolo to vcelku zaujímavé, ak rokujete o vyšších platoch sestier s odborárkou, ktorá je zároveň vašou kolegyňou.“

To nie je zaujímavé, ale veľmi neštandardné. Hovorí sa tomu konflikt záujmov. Čie záujmy obhajuje pani Kavecká: vlády a svojho predsedu alebo zdravotných sestier? A keď to nedochádza ministrovi financií, je zvláštne, že to neprekáža zdravotným sestrám.

5. A pokračuje: „ps3. A úplne najviac si cením, že od sestier ani náznakom, ani len raz nezaznelo nejaké vyhrážanie výpoveďami, hoci všetci ľudia v zdravotníctve vedia, že sestry sú najviac nedostatkovým povolaním.“

Aké vyhrážanie mohlo asi tak zaznieť od poslušnej poslankyne vlastného hnutia? Ale najmä: Všetci predsa vieme, že sestry už roky odchádzajú. Ony sa už nevyhrážajú – ony nám ukazujú nohami, čo si o prístupe vlád k ich práci myslia.

Igor Matovič v noci vypočítal, ako a koľko by mali zvýšiť platy zdravotným sestrám. V skutočnosti ukázal, že sa s ním nedá vládnuť, lebo je sebastredný, nesystematický, nekoncepčný a solitér, ktorý nikomu neverí a zamieňa si ministerstvo, vládu a štát za svoju firmu. Už druhý mesiac celá koalícia rieši iba jeho. Aj preto neriešia reálne problémy ľudí a krajiny. A keď, tak iba o druhej v noci, a tak, aby to vyzeralo ako osobná exhibícia jedného predsedu.

https://dennikn.sk/2974307/tazky-zivot-nenahraditelneho-matovica-este-aj-platy-sestier-musi-vypocitat-sam/?ref=list

 

Prve tri body si aj sami domyslite. Animozita voci debilovi. Animozita k hluposti.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 41 minútami, slimak napísal:

No iste.  Preco taku hlupost aj napises

Sulík je nedoštudovaný ekonóm a Matovič o sebe sám tvrdil, že jeho spochybnené vzdelanie mu nedalo toľko kompetencií, ako jeho prax podnikateľa. Jediné, čo ich spája je silné ego, ktoré je aj príčinou ich animozity. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dobre dajme tomu ze mas pravdu, ja sa inak ani nemam kvoli comu priecit a suhlasim. Fico je najuznavanejsi pravnik, a Kotleba ucitel? Ti dalsi dvaja maju aspon vzdelanie. Ale ..?

Citát

 

To je problem politickeho systemu. 

Problém je v tom, že hlavným obsahom politiky tejto koalície sa stala osobná animozita Matoviča a Sulíka, ktorá saturovala domáce médiá. Tým táto koalícia vytvorila vhodný priestor pre extrémistov a trollov. 

 

Ja som sa asi tiez najpresnejsie nevyjadril - volebneho systemu.

Alebo sa vratim, Zsoltovi, som ho nedopozeral,ale aj Hriba to asi trapi. Preco ich trapi,ze nieje ziaden poslanec Madar? Preco ich netrapi ,ze nieje ziaden poslanec za okresy:Malacky, Myjava, Nove M/nV, Bardejov, Svidnik, Medzilaborce, Snina, Sobrance, Gelnica, Revuca, Bardejov, Krtis, Krupina, Ziar nH, Zvolen, B.Stiavnica, Komarno? Kolko tam ludi zije milion? A ich trapia Madari. Inak Trencin ma jedneho?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 9 minútami, slimak napísal:

Ja som sa asi tiez najpresnejsie nevyjadril - volebneho systemu.

Rozumiem, podľa teba by zmena volebného systému priniesla pozitívnu zmenu. Podľa mňa by to nestačilo, na Slovensku by sa musela zmeniť voličská základňa. To je samozrejme nereálne. Ale to je demokracia. Ak by v budúcich voľbách zvíťazil aj Fico, bude to vôľa ľudu. A tú treba rešpektovať, alebo emigrovať. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov