Skočiť na obsah

slimak

Odporúčané príspevky

Je Slovensko stat? Sme my stat? Podla mna obcania su si podobni. Sme hrdi na tento stat? Cheme tento stat? 

 

Priklad z ukrajiny - je ich daleko viacej ako nas chcu ukrajinu? Podla mna ani nie.

 

Sranda je neviem ci na tomto fore je tema Slovensko - statu.


Podla mna treba ustavu zmenit - my obcania. A cela funkcia statu ma podporovat jedincov - nie ich nicit.

 

My, národ slovenský,  - pre inych to nieje nic zavazne - nie su slovaci - ale to neznamena ze mozu a mali byt loajalny k tomu to statu a oni budu radi. My  sa postavime za nich oni za nas. Lebo vedia ze tu patria - medzi sebou maju slovakov - a verim ze im nechcu zle.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

o Slovensku ako štáte téma nie je - o slovesnkej politike, lokálnej politike, ochrane životného prostredia, flóre, faune, architektúre, ... o všetkom tom témy sú.

 

áno, Slovensko je štát ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A je to sudrzny stat? Zrusime Fica? :)  Nemoze sa stat u nas nieco ako na kryme_?


Priklad ako boli rusi pripraveny - ukrajina nieje stat - keby bol - tak u nas by mala byt mobilizacia aspon 3 mesice skor. Davno to ukrajinci mali spravit pre olympiadov. Ukrajina sa na to mala pripravovat Aj 20 rokov - to ze prisla o krym - je len kvoli tomu ze ukrajina stat nie je - je to nic.

 

Sme take nic aj my?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no hádam by sme sa vedeli riadne nasrdiť na nejakych "zachvatčikov"...

 

ale hrdost na Slovensko (stat?) by sa mala hadam prejavovat v takom beznom zivote, v praci, v rodine, vo vztahu k nasej prirode...

vraj slovaci su narod frflosov (myslim, ze je tu o tom niekde tema), stale sa stazujeme, ako nam kazdy hadze polena pod nohy a ako nas utlaca vrchnost

ale na poriadnu revoluciu nas nikto nedokaze nahovorit, este aj to SNP bol len tak zimny vylet do hor (:joke:)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
„Zatelefonoval som na ruské veľvyslanectvo, že si účasť pridelenca na oslavách neželáme. Naše stanovisko zobrali na vedomie. Vojaci Sovietskeho zväzu oslobodili mesto, ale dnes Rusko vystupuje ako agresor,“ konštatoval Slafkovský.

 

Čítajte viac: http://liptov.sme.sk/c/7158597/liptovsky-mikulas-odmietol-rusov-na-oslavach-oslobodenia.html#ixzz2xq9kBB4D

 

Najviac mrtvych na Slovensku bolo asi pri Liptovskom Mikulasi.  Pri oslobodzovani Bratislavi to bola si 10tina - tam zahynulo 4000 a pri oslobodeni BA 400.

 

Teda ja si nemyslim ak tam boli rusi ze je to spravne. Nas na juhu oslobodzovali rumuni a kazdy rok na dusicky sa zastavime na rumunovi co ho nasli v rieke.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Policajti strieľajú podľa ministra vnútra Roberta Kaliňáka na civilistov pravidelne. Ako povedal po mimoriadnom rokovaní branno-bezpečnostného výboru, ktorý rokoval o streľbe policajtov na študentov v aute minulý rok v júni, takéto policajné zákroky sa dejú tri až štyrikrát do týždňa.

http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/313667-kalinak-policajti-strielaju-na-auta-civilistov-pravidelne/

 

 

Hm, aby som si obstaral kver. Po mne raz strielali - ale mali dovod(nezaplatili sme ucet - neskor aj dostali). Od fizlov si to nenecham. Bez dovodu - bez dokazu(ked to mazu).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 rokmi...

v akom state to dnes zijeme?

 

Dnes, po polstoročí, dnes pri výročí najväčšej potupy občanov od vzniku ich štátu, žijeme atmosféru vyvrcholenia tradície založenej prvého marca 1990. Lebo, ako píše Fedor Gál, bez komunistov to po Novembri ´89 nešlo.

 

cely text v diskusii na FB od Pavol Varga

 

 

Pavol Varga Páni, Kiska, Danko i polosúdruh Pellegríni, rešpekt voči štátu, čo reprezentujete, nemajú už ani Noční vlci či Slovenskí branci. O fašistoch Kotlebu ani nehovoriac.
Pred päťdesiatimi rokmi Pavel Kohout napísal posolstvo – „Sme s vami, buďte s nami“. Na podporu komunistu Dubčeka v čase, kedy hrozba „turistov na tankoch“ visela vo vzduchu a vrcholila okupáciou a násilným odvlečením predstaviteľov štátu do Kremľa. Na podpis zrady štátu. Okrem Františka Kriegela, ktorý odmietol podpísať tzv. Moskovský protokol.
Pred pol storočím iný komunista, Vasiľ Biľak, napísal v mene domácich komunistov „Pozývací list“ cudzím komunistom, aby odstavili iných domácich komunistov a zobrali na 22 rokov do zajatia občanov suverénneho štátu.
Dnes, po polstoročí, dnes pri výročí najväčšej potupy občanov od vzniku ich štátu, žijeme atmosféru vyvrcholenia tradície založenej prvého marca 1990. Lebo, ako píše Fedor Gál, bez komunistov to po Novembri ´89 nešlo.
V budove parlamentu vtedy sedelo 65 starých komunistov, niekoľko ponovembrových demokratov a zvyšok kolaborantov. Pred parlamentom hučal Anton Hrnko, dnes „vlastenec“ komunista so svojimi eštebákmi.
Podvečer prvého marca tradícia kolaborácie bola potvrdená zvolením komunistu Rudolfa Schustera za predsedu SNR. Aj hlasmi „ponovembrových demokratov“. Toho Schustera, ktorý necelý rok pred Novembrom ´89 velil eštebákom a policajtom v akcií Norbert, v rámci ktorej mali byť do troch zberných táborov internovaní nepriatelia socializmu.
A „Zvrchovaný štát“, Slovensko, začali okupovať postupne súdruhovia. Kapitálotvornou skupinou od Mečiara, vekslákmi kamarátmi od Ivana Lexu až po takzvanú oligarchiu Roberta Fica začali okupáciu ekonomickú.
Na ich ochranu, na obhajobu ich záujmov, bola založená iným komunistom, Štefanom Harabínom, okupácia práva a spravodlivosti. Prvku jedného z pilierov štátu, kde rozsudky sa písali a píšu všade inde, ako na súdoch, kde nad právom stojí objav Feničanov, aby v záverečnom štádiu metastáz vyvrcholil poznaným. „Skutok sa nestal“ v krajine nadľudí s Kaliňákovým označením – „Náš človek“.
Pri štvrťstoročnom výročí zvrchovanosti pochodujú slovenským parlamentom súdruhovia v oblekoch Huga Bossa a fašisti v kanadám s pištoľou vo vrecku. Tiež tradícia z rokov povojnových.
Aj roľnícka tradícia medzivojnového obdobia prešla zmenou. Na polia prichádzajú cudzí farmári na Ferrari v sprievode hrubokrkých, aby pripomínali tradíciu komunistov, tradíciu združstevňovania prvkom násilia na malých farmároch.
Dnes nemá nikto ambíciu Pavla Kohouta , dnes občania nejasajú, ako za pražskej jari.
Jar roku 2018 je poznačená krvou dvoch zavraždených, novinára a jeho snúbenky.
Dnes noční vlci z Kremľa nepotrebujú pozývací list, dnes Slovenskí branci v hrách na vojačikov ignorujú štát, ktorý sa nedokázal vysporiadať s fašistami v parlamente.
Dnes nepočuť hlas prezidenta.
Ponáška na predsedu vlády plnej komunistov prevzatých od vlády Fica, más strach so stretnutia s farmármi.
Predseda parlamentu je zaneprázdený turistikou po symboloch Brežnevovej éry a developérskou činnosťou na ruinách Lesostavu, no s ambíciou zahrať si golf v uzavretom priestore s ekonomickými okupantmi Slovenska.
Slovensko má aj občana hotujúceho oprášiť si spomienky na podpis súhlasu so vstupom okupantov. I občana protestujúceho.
Chýba Michal Kocáb, ktorý vyprevadil po dvadsiatich dvoch rokoch okupácie posledného ruského generála domov.
Na druhej strane by mal Kocáb prejaviť vďačnosť, pretože sme to boli my, Slováci, ktorí bratom Čechom „poslali“ agenta štb Bureša, aby sa stal ich predsedom vlády a povolal komunistov Čiech a Moravy znova k moci.

 

 

a vzniklo to pod vyzvou Vyzývame zodpovedných činiteľov, aby konali v kauze Nočných vlkov

http://www.changenet.sk/?section=kampane&x=978137

 

a slovenski motorkari s hrstkou putinofilov ich este sli aj podporit spanilou jazdou do hlavnej dediny, namisto toho, aby tym psom dali po papuli

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V slovenskej populácii od konca 18 storočia stále prežíva duch panslavizmu. Sú obdobia, napríklad v 19 storočí, keď v rámci obrodeneckého hnutia táto idea inšpirovala národovcov v Uhorsku, ale aj iné národy, podrobené v Habsburskej monarchii. Na tom by nebolo nič zlé. Ale prečo, keď sme dnes členmi EU, sa niektorí politici snažia o reinkarnáciu tejto idei, ktorá nikdy reálne nefungovala? Cítia sa v EU národnostne utláčaní, sú im upierané nejaké práva, na základe ich národnej identity? Prečo do reinkarnácie tejto idei investuje Putin je jasné. Ale z hľadiska permanentnej historickej afinite niektorých Slovákov k Matičke Rusi, by ma zaujímal skôr názor nejakého politológa, historika, alebo psychiatra.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jednoduchsi ludia  - nepoznajuci dejiny. Ludia co vedia velmi rychlo zmenit azimut - lahko ovplyvnitelni hlupostami. Nerozmyslajuci. Lebo dnes mas aj informacie ,aj desinformacie - niekto aj skusenosti. 

 

Priklad moja matka. V68 bola zhnusena z rusov ze nas obsadili. Mala ich za priatelov. Dnes pocuva slobodny vysielac? No a mas miliony este jednoduchsich ludi na Slovensku. Nie vsetkych tato tema bere - ci politika.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak

 

Slobodný vysielač je z ideologického hľadiska veľmi "kvalitná" stanica. Ich propaganda je z hľadiska introdukcie proruskej putinovskej ideológie na našom území, robená veľmi profesionálne. Politická propaganda je dávkovaná veľmi opatrne, často prepletená zaujímavými rozhovormi o zdraví, čítaním pútavých literárnych textov, ktoré nesúvisia s politikou, hudbou... Proste tak, aby poslucháč nemal pocit, že je naň vyvolávaný politický nátlak, ale že si vlastne "slobodne" vytvára vlastný názor. Takže sa tvojej matke nečudujem. Bohužiaľ, v konkurencii  voči kvalite a úrovni vysielania Slovenského rozhlasu, to zas Slobodný vysielač nemá až tak ťažké.    

  • Pridať bod 1
  • Odobrať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hm to moze byt tak. Podla mna Slovensko je rozdelene a rozbabrane ako nefungujuca ,rozpadajuca sa rodina. Ti co mozu zutekaju. Lebo si nechcu kazit zivot - zbytocne. Preco nechce -lebo tomu neveri. Preco neveri? Lebo to -ich pozna. Samozrejme - realne sa tu zit mnoho obcanom co chcu robit svoju profesiu  dobre a slusne zit -  neda. 

 

https://dennikn.sk/1192677/nemecki-vysetrovatelia-uz-nepochybuju-ze-sme-pomohli-uniest-vietnamca-vladnym-specialom/?ref=tit1

Koho to prekvapilo a co si mozte pozitivne predstavit pod ministerstvom vnutra, SIS, ministerstva zahranicnych veci a atd? 

 

Nejaka Sakova bude nadalej tvrdit,ze ten vietnamec nebol v lietadle,ci ze stym nic nemali spolocne. Kto tomu veri?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 Samozrejme - realne sa tu zit mnoho obcanom co chcu robit svoju profesiu  dobre a slusne zit -  neda. 

 

Mňa sa to, vzhľadom na môj vek, už netýka. Nesťažujem si, dokážem si stále slušne zarobiť, ak chcem. Ale ak sú v štátnom sektore rozdiely platov 80 násobné, asi by ma demotivovalo, zostať tu, keby som mal 24 rokov. Už len z princípu. Uplatniť sa v trhovom prostredí, bez privilegovaných štátnych zakázok nie je jednoduché. Ale menežovať podnikanie bez rizika s finančným "ručením" štátu nie je podnikanie, ale služba občanom. A títo štátni menežéri by chceli byť rovnako ohodnotení, ako v privátnom sektore. A štát tvrdí, že bez príslušného ohodnotenia to žiadny kvalitný menežér robiť nebude. Je na tom kus pravdy, ale bez konkurenčného tlaku, aký je v súkromnej sfére, to neplatí. Bez zodpovednosti za svoje konanie dokáže byť menežérom každý blbec.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Slobodný vysielač je z ideologického hľadiska veľmi "kvalitná" stanica. 

Ktore medium v dnešnej dobe nie je ideologicke a propagandisticke? Ty take poznaš?

Novinar, ktory by len reportoval a informoval na zaklade overenych a pravdivych faktov je vyhynuty druh. A je uplne jedno za aky tim kope. Každy jeden už len vnucuje vlastny nazor, ktory je často mimo realitu. Skôr naraziš na jednorožca ako na skutočne objektivny članok. 

  • Pridať bod 2
  • Odobrať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a slovenski motorkari s hrstkou putinofilov

 

Nehovoril by som o motorkaroch, ti su apriori apoliticki. Toto je cisto politicka uderka natlacena aj s tymi masinami po vyfuk v Putinovej zadnici.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ich propaganda je z hľadiska introdukcie proruskej putinovskej ideológie na našom území, robená veľmi profesionálne. 

 

 

 Nemyslim si, ze je robena profesionalne, iba je cielena na totalnu spodinu. Oni vedia, ze tam to najskor zaberie, s minimalnym vkladom a maximalnymi ziskami. Urcitu paralelu mozeme najst v dramaturgii komercnych TV, alebo v bulvare.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nehovoril by som o motorkaroch, ti su apriori apoliticki. Toto je cisto politicka uderka natlacena aj s tymi masinami po vyfuk v Putinovej zadnici.

mal som na mysli samozrejme tych motorkarov, ktori sa zucastnili

 

a je mi pomerne luto (?), ze ich par poznam osobne

lenze ! - kamoska, tiez motorkarka, aj frajera ma masinistu, zdielaju si to medzi sebou na FB a siria tie bludy dalej

mozno nie preto, ze by sa s tym uplne stotoznili, ale bezmyslienkovite, lebo vsak "motorkari vyrazili do Bratislavy na podporu motorkarov" ...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Hladal som tuto temu a myslel ,ze ju zalozim a uz som to spravil.

 

Najvyšší súd zrušil uznesenie Špecializovaného trestného súdu a rozhodol o vzatí bývalého šéfa Tiposu Jána Barcziho do väzby.

Čítajte viac: https://index.sme.sk/c/22276744/byvaly-sef-tiposu-pojde-do-vazby-rozhodol-najvyssi-sud.html

 

 Nejde o tento pripad ani tychto sudcov.

 

Podla mna na Slovensku je aspon par 10-20% ludi co sa neboja - dalsich 30-40% sa knim pripoja. A potom sa knim prijme aj ta druha strana. Len to treba spravit a ked to niekto spravi ho podopriet. A my ostatni sa knim uz prisuchoceme.

 

Ci ucitel, ci policajt, ci uctovnik, ci ake remeslo. Sudca aj prokurator - verim , ze tam 10,20% je slusnych. Proste ak chceme mat lepsie Slovensko - musime to preklopit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

No veru, aj na ich advokata by sa mohli slovaci vyzbierat.  Nie som stavbar, ale nezda sa mi ze vzdy po prekopnuti plynovodu vyleti panelak do vzduchu.  A ak skutocne si ludia v panelaku spravili sami upravy tak ze sa tam plyn musel hromadit, tak tych obvinenych by muselo byt viac.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Dnes sa na nas pozerame co sme to za ludia a stat. Krajina, ci Dankovi sa paci viac pomenovanie stat.

 

V Cechach kvoli jednemu zmrdovi(vypatlancovi, co nevedel co robi,kvoli asi 50 000 ceskych korun) zomrelo 50 ludi , kvoli metanolu. Vcelej republike zakazali alkohol na tyzden, dva. Ale to bol pruser.

 

U nas. U nas polovica ludi nechape aky to je pruser(kuciakova vrazda). U nas nestaci na vrazdu 2000 euro,ale  10 000 uz staci. mozno 20 000. Ale ukladna vrazda. Do hlavi gulka, ten cech nevedel,ze tolko ludi otravi. Nechcel to, nikoho zabit. len zarobit 50 000 ceskych korun.

 

 

U nas vrah co to zaplatil v base nebude sediet. Nemyslim kocnera. Ludia budu mat moznost ho aj volit(a to budu),alebo jeho figurky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Som skusil si prehlasit trvale bydlisko. V dome zijem uz tri roky.  Je tam tarcha.

 

 

Nie je možné prihlásenie na pobyt na zadanú adresu nakoľko na nehnuteľnosti v sekcii ťarchy je zapísaná ťarcha ktorá neumožnuje prihlásenie na pobyt.

 

Je to napisane na mna(ja som tretinu dostal od rodicov,ale dve tretiny som vyplatil surodencom,priklad brat dostal byt), tri  roky tam byvam. Tarcha je dozivotne uzivanie rodicov... a byvaju v tom byte kde mam dnes trvaly pobyt(co bol predtym moj byt a kde mam trvale bydlisko,aj stale mame ja a moja rodina). Chcel som to napravit a neda sa. Ten byt je bratov. Som ho zamenil za pozemky. Takze ja mam trvaly pobyt v bratovom byte a ziju tam rodcia.

 

Na urade sa to samozrejme da vybavit. Musia to vybavit,ako si vo svojom dome nevies spravit trvaly pobyt, Ten dom a aj pozemky su len moje a sam sa tam elektronicky neviem prihlasit. Zajtra to spravim na urade.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

s tym prihlasenim na trvaly pobyt - akoze myslis, ze ked to nejde elektronicky, tak osobne na urade to pojde?
nemozes si prihlasit trvaly pobyt na dom kde byvas, lebo je na nom tarcha dozivotneho byvania rodicov?

 

to su mi teda pekne kraviny...

 

asi ako ked si otec musel prihlasit trvaly pobyt do domova pre seniorov a kvoli tomu menit v 80-ke obciansky...

(aspon tak som rozumel tomu, co mi vcera hovorila segra)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov