Skočiť na obsah

200ER Malaysia Airlines


alamo

Odporúčané príspevky

konšpirujeme, konšpirujeme ... keď nie sú nové správy, vymyslíme, no nie ? bulvárne noviny majú práve raj, kým sa nevie nič, je to ring voľný :)

mimochodom, už sa dostali k tým vrakom či pozostatkom či čo to tam našli číňania ?

 

tak teraz neviem - toto je o 20:50 aktualizovaná správa ... našli moji rádcové ? našli, či nenašli ?! :hmmm: ... zjavne nenašli

 

http://www.pluska.sk/spravy/zo-zahranicia/pozname-posledne-slova-pilota-zmiznuteho-malajzijskeho-lietadla.html

 

Austrálsky premiér Tony Abbott vyhlásil, že pátranie po nezvestnom lietadle Malajzijských aerolínií bude pokračovať bez časového obmedzenia, ...

Malajzijské lietadlo sa stratilo 8. marca počas letu do Pekingu asi hodinu po štarte z Kuala Lumpuru; experti vyrátali, že havarovalo v južnej časti Indického oceánu. Zatiaľ sa však nenašlo nič, čo by túto teóriu potvrdilo.

"Kým nenájdeme nejaké trosky z lietadla a nezistíme spätnou analýzou, kde lietadlo spadlo do oceánu, pracujeme s dohadmi," dodal. Počasie a najmä viditeľnosť sa zlepšili, informovali austrálske orgány. Na pátraní sa zúčastňuje desať lietadiel a rovnaký počet lodí zo siedmich krajín.

Nič, čo našli, nepatrilo k lietadlu

Zatiaľ nenašli nič, čo by preukázateľne pochádzalo z nezvestného lietadla. K pátraniu sa pripojí austrálska loď Ocean Shield, vybavená lokátorom amerického námorníctva, v snahe nájsť čiernu skrinku a hlasový rekordér z nezvestného lietadla, oznámil austrálsky úrad námornej bezpečnosti. Posádka austrálskeho pátracieho lietadla v nedeľu videla plávať na vode niekoľko oranžových predmetov a nasmerovala tam lode, aby ich preskúmali.

 

Podľa austrálskych úradov všetky plávajúce predmety, ktoré boli vytiahnuté v posledných dňoch z mora ako potenciálne trosky lietadla, boli v skutočnosti rybárske potreby alebo odpadky.

Do oblasti vytýčenej 1850 kilometrov západne od austrálskeho prístavu Perth, kde podľa vyšetrovateľov stroj s najväčšou pravdepodobnosťou spadol do mora, sa vydalo desať lietadiel a desať lodí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mimochodom, už sa dostali k tým vrakom či pozostatkom či čo to tam našli ?

dostali.. a zistili, že tá oblasť oceánu je jeden ohromný vodný výr, kde sa akumulujú odpadky z celého indického oceánu

smetisko.. halda bordelu, kontajnery a rybárske vybavenie, všetko čo vlny v búrke zmetú do vody

ale ani kúsok z lietadla

http://www.salon.com/2014/03/31/malaysia_airlines_flight_mh370_update_roughly_a_week_left_to_find_the_black_box/

http://news.nationalpost.com/2014/03/31/one-thing-weve-learned-in-the-search-for-flight-mh370-the-worlds-oceans-are-awash-in-vortexes-of-plastic-trash/

mimochodom, doteraz nezverejnili analýzu ktorá tvrdí, že majú hľadať práve tam

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no áno. nejaké tém o tom, čo človek robí so svojím životným prostredím tu je, nech toto tu zostane o stratenom lietadle z Malajzie.

 

o malajziskom lietadle, ktoré zjavne odletelo na mars ...

ale stále nové správy hovoria o tom, ako tie neskutočné ostrovy špiny a odpadu, ktorými sú pokryté oceány, sťažujú hľadanie trosiek lietadla

trosky vyzerajú veľmi často ako zbytky z lietadla
 

Domový odpad, zvyšky raketových odpaľovacích stupňov, vysypaný obsah prepravných kontajnerov z lodí aj stratené rybárske vybavenie pláva okolo zeme nesené oceánskymi prúdmi, dodal. Prúdy v tejto oblasti sa pohybujú od Mysu ​​Dobrej nádeje naprieč Indickým oceánom k pobrežiu západnej Austrálie a na sever k Indii, kým sa stočia späť k Afrike neďaleko Etiópie a vrátia sa k Mysu Dobrej nádeje. Obísť tento okruh trvá asi tri roky.

http://zurnal.pravda.sk/fenomen/clanok/313476-patranie-po-lietadle-odkryva-kolko-odpadkov-plava-v-mori/

 

vlastne ide o to, že je ešte viac sťažené pátranie, než si pôvodne pátrači mysleli  ... a že lietadlo je skutočne kdesi na Mesiaci, zatiaľ každá stopa falošná ...

stále ani stopy po ňom pri spätnom pátraní na radaroch, nikto ho nevidel, nepočul, nestretol, nezachytil ... vcucla ho iná dimenzia - mením teóriu z mimozemšťanov na inú dimenziu ... :) :innocent:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kurník, ja že to je ďalšia téma zo športu o nejakých závodoch a vy sa tu bavíte o tom zmiznutom lietadle spred troch týždňov :D

 

Mňa by tiež zaujímalo prečo zmenilo kurz a namierilo si to doprostred oceánu. Však bolo jasné, že musia spadnúť do mora. Jediná teória mi vychádza, že v kokpite zrejme došlo k nejakej potýčke a piloti sa navzájom odkráglovali. Tým lietadlo bez ovládania nabralo kurz do Indického oceána. Neviem či kokpit je zabezpečený tak, aby sa do neho nedalo dostať, ale vyzerá to, že hej, inak si neviem vysvetliť, že letelo tisíce kilometrov len tak. No je to záhada.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aj keby sa tam pozabíjali, a lietadlo letelo tisíce kilometrov samo, zostáva zvláštne, že v oblasti východzej alebo "konečnej" polohy lietadla, v miestach dosť hustej leteckej premávky lietadlo na žiadnych radaroch nikto nezachytil ... ani smer, nič, nič ... :nienie: hm

 

 

no ale včera čínska hľadacia loď zachytila pulzujúci signál v miestach, kam sa nakoniec sústredilo hľadanie - okrem smetí možno našli ešte niečo:
 

Čínska loď zachytila v južnej časti Indického oceánu signál, ktorý by mohol pochádzať z čiernej skrinky strateného lietadla malajzijských aerolínií.

Podľa čínskej agentúry Sinchua zaznamenala "pulzový signál" s frekvenciou 37,5 kHz čínska hliadkovacia loď Chaj-sün 01, ktorá pátra po lietadle.

 

Podľa expertov je vysoko pravdepodobné, že zdrojom signálu je práve hľadaná čierna skrinka z lietadla.

Podľa medzinárodných štandardizovaných pravidiel má vysielať signál práve s frekvenciou 37,5 kHz. 

K zachyteniu signálu došlo približne na 25 stupni južnej zemepisnej šírky a 101 stupni východnej zemepisnej dĺžky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kurník, ja že to je ďalšia téma zo športu o nejakých závodoch a vy sa tu bavíte o tom zmiznutom lietadle spred troch týždňov :D

 

Mňa by tiež zaujímalo prečo zmenilo kurz a namierilo si to doprostred oceánu. Však bolo jasné, že musia spadnúť do mora. Jediná teória mi vychádza, že v kokpite zrejme došlo k nejakej potýčke a piloti sa navzájom odkráglovali. Tým lietadlo bez ovládania nabralo kurz do Indického oceána. Neviem či kokpit je zabezpečený tak, aby sa do neho nedalo dostať, ale vyzerá to, že hej, inak si neviem vysvetliť, že letelo tisíce kilometrov len tak. No je to záhada.

Lietadlo vacsinu casu leti na autopilote, ktory sleduje naplanovanu letovu trasu. Ak sa teda lietadlo od tejto trasy vychylilo, tak to znamena, ze niekto bud sam ten obrat urobil, alebo prikazal autopilotovi aby zmenil kurz (t.j. ze musel prepnut autopilota z lnav modu do heading hold modu a nastavit heading). Ak by doslo k poticke a odkraglovaniu, tak by lietadlo dalej letelo po povodnej trase.

 

@Game

Civilne primarne radary (primarny radar je to co si vacsina ludi predstavi pod pojmom radar, gulata obrazovka s bodkami) maju dosah okolo 100km a su v podstate urcene len na kontrolu oblohy pri letiskach s hustou premavkou. Letova kontrola pouziva tzv. sekundarny radar, co je v podstate informacia, ktoru posiela samo lietadlo cez transporder (cislo letu, poloha, smer, vyska, rychlost...). Ak lietadlo vypne transporder tak mizne z obrazoviek sekundarnych radarov. Casti oblohy teda nie su pokryte civilnym primarnym radarom (a 100km od pobrezia v podstate vobec). Cim vacsi dosah, tym (daleko) vykonejsi radar a je neprakticke, drahe a povacsinu casu zbytocne (primarny radar je bez sekundarneho pre potreby atc nepouzitelny) pokryvat celu oblohu primarnymi radarmi. Primarne radary s dlhym dosahom prevadzkuje len armada a ta ich tiez nema v case mieru v prevadzke 24hodin denne. A armadne radary lietadlo zachytili, ale to sa zistilo az spatne. Z nich vlastne vieme, ze lietadlo zmenilo smer.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

po číňanoch čosi zachytili aj austrálčania:

Austrálska loď Ocean Shield zachytila v priebehu dvoch hodín dva samostatné signály, ktoré zodpovedajú signálom vysielaným transpondérmi na čiernych skrinkách.

Podľa BBC to oznámil Angus Houston, ktorý vedie pátranie.

Zvuky boli počuť v hĺbke 4 500 metrov. Môže však trvať niekoľko dní, kým vyšetrovatelia potvrdia, či signály skutočne pochádzajú zo stroja, ktorý sa stratil 8. marca s 239 ľuďmi na palube.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

po dlhom čase po lietadle ani pamiatky.

ale zato nad Ukrajinou bolo zostrelené druhé ... a na samom začiatku sa preflákla informácia, že mŕtve telá vyzerajú nie ako čerstvé mŕtve telá ... a kombinácie konšpirácií sa začali rojiť :agree:

 

zo všetkých sa mi najviac páči táto ... je v tom prvok, ktorý nemusí byť konšpiráciou ... nehovorím, že nie je, ale nemusí byť ... a keby nebol, potom sa len začne konšpirovať B)

 

a ako raz napísal jeden klasik - a pozor, nebol to autor konšpirácií, ale astronóm / len sa mi nechce hrabať v stovkách kníh, kde je napísané, ktorý to bol - už som dávno zabudla, ale jeho výrok nie, ten sa mi páčil už pred tridsiatimi rokmi /:

"svet je ešte podivnejšie miesto, než si vôbec vieme predstaviť"

... veru, s tým celkom súhlasím :)

 

 

tak teda poďme na to :

 

Ako je to s dvomi Boeingami Malajzijských aerolínií ? ... tu sa príbeh dvoch lietadiel začína prelínať a dejú sa podivnosti !... :

 

Ľuďom z nezvestného Boeingu miznú peniaze. Kto je vinník za zostrelenie Boeingu ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

lietadlo Malaysia Airlines, stratené z oblohy a zjavne aj z našej dimenzie v marci r. 2014, sa dodnes nenašlo.

medzinárodné pátranie vo vzduchu, na vode a na súši a milióny dolárov a tisíce ľudí nenašli z lietadla a cestujúcich dodnes ani nitku.

 

-----

vzdialene to pripomína jeden iný prípad z 24. novembra 1971 - tam sa ale nestratilo celé lietadlo, len jeden dodnes neznámy cestujúci, 194 tisíc dolárov, jeden funkčný a nefunkčný padák, a zostala akurát záhada stará 43 rokov.

je to jediný, dodnes nevysvetlený únos lietadla  nad územím  USA:

 

https://www.youtube.com/watch?v=jnft3dxxyRQ

 

pamätať si ho nepamätám, ale v niektorej z mojich starých kníh o kdejakých záhadách je prípad spomenutý, takže úplne neznámy nie je  ... tu je jeho rekonštrukcia, s celou kopu nevysvetlených záhad po takmer polstoročí.

 

-----

snáď nebude toľko trvať hľadanie lietadla Malaysia Airlines ... alebo mi niečo ušlo a našlo sa niečo ?  :neviem:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a jeje ... dúfam len, že som predvčerajším spomínaním duchov neprivolala ďalšie zmiznutie malajzijského / jj, indonézskeho / lietadla ... :o

 

vo svete konšpirácií je možné všetko, ani myslieť nemôže byť dosť bezpečné :innocent:

 

Malajzijské lietadlo so 162 ľuďmi zmizlo nad Jávskym morom

/dodatočne upravili v novinách názov na "indonézske lietadlo"/

 

na východoázijskými aerolinkami sa rozhodne vznáša zlé ómen ... -_-

 

Lietadlo malajzijskej nízkonákladovej spoločnosti AirAsia so 162 ľuďmi, ktoré smerovalo z indonézskej Surabaye do Singapuru, v nedeľu stratilo kontakt s letovou kontrolou v Jakarte.

Piloti Airbusu A320-200 s letovým číslom QZ8501 žiadali riadiace stredisko v Jakarte o zmenu letového plánu pre oblačné počasie.

Krátko potom lietadlo zmizlo z radaru. Ak by bolo stále vo vzduchu, už by mu došlo palivo.

 

Podľa AirAsia sa na palube nachádzalo 155 pasažierov a 7 členov posádky: 156 Indonézanov, 3 občania Južnej Kórey, 1 občan Singapuru, Malajzie a francúzsky kopilot.

 

Britské ministerstvo zahraničia však dostalo správu od miestnych predstaviteľov, že na palube bol aj britský občan. Informovalo o tom jeho príbuzných.

Medzi pasažiermi bolo sedemnásť detí.

Indonézske úrady spustili pátraciu akciu, do ktorej sa zapojili aj singapurské vzdušné sily a námorníctvo.

 
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

dnes je presne rok, čo zmizlo z radarov a odletelo do inej dimenzie ... :

 

Spoločnosť Malysia Airlines 8. marca 2014 oznámila, že stratila kontakt s lietadlom s 239 ľuďmi na palube letiacom z Kuala Lumpuru do Pekingu, ktoré vzlietlo 7. marca o 17:41 SEČ a do Pekingu malo doraziť o 23:30 SEČ. Po zistení, že na palube boli ľudia s ukradnutými pasmi, začali americké úrady skúmať možnosť únosu.

 

Predpokladá sa, že sa stroj zrútil v južnej časti Indického oceánu západne od austrálskeho pobrežia po tom, čo sa z neznámych dôvodov odklonil od svojej trasy. Pátracím tímom sa napriek rozsiahlej medzinárodnej operácii doteraz nepodarilo objaviť žiadne trosky, napriek tomu v pátraní pokračujú.

Okolo zmiznutia lietadla sa objavila séria konšpiračných teórií.

... http://www.topky.sk/cl/11/1460809/Zahada-zmiznuteho-boeingu-trva-uz-rok--Prva-oficialna-sprava--fakty-a-domnienky-o-tajomnom-lete-MH370-

 

medzi Austráliou, Čínou a Malajziou sa už vedú rozhovory o ukončení pátrania - podla všetkého by oficiálne malo skončiť v máji - doteraz sa nenašla žiadna stopa, prečesávajú morské dno o rozlohe zhruba 60 000 km štvorcových, čo je pravdepodobná lokalita havárie.
podľa odborníkov ale pátranie nemôže trvať večne ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

trosky z typu lietadla, aký patril spoločnosti Malaysian Airlines a záhadne zmizol vlani v marci počas letu z Kuala Lumpuru do Pekingu, sa objavili pri ostrove Réunion:

 

kus krídla, hliníkový plech a pravdepodobne kus sedadla zo zmiznutého Boeingu 777:

 

troska nájdená pri Reunione patrí podľa malajzijských úradov Boeingu

 

na Reunion možno vyplavilo sedadlo zo zmiznutého Boeingu

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 11 mesiacmi...

Zaharie si to podľa všetkého nacvičoval..

http://zpravy.idnes.cz/pilot-mh370-trenazer-trasa-letu-zmizeni-boeingu-fl0-/zahranicni.aspx?c=A160724_162635_zahranicni_skr

Pilot zmizelého letu MH370 nacvičil trasu nad oceán na počítači

 

Kapitán malajsijského boeingu z letu MH370, který se pohřešuje od 8. března 2014, nacvičil na svém domácím leteckém simulátoru trasu do míst, kde se letadlo ztratilo, ale nemělo se tam původně vůbec objevit. Vyplývá to z interních informací vyšetřovatelů, ke kterým se dostal americký časopis New York.

 

Malajsijští vyšetřovatelé předali americké FBI pevné disky počítačů, na kterých Zaharie nahrával trasy zpracované na domácím leteckém simulátoru. Expertům z FBI se podařilo obnovit šest datových bodů. Z nich vyšlo najevo, že si zkoušel trasu z Kuala Lumpur směrem na severozápad přes Malacký průliv, pak zatočil doleva a namířil si to na jih, nad Indický oceán, dokud stroji nad vodní pustinou nedošlo palivo.

 

Podle časopisu jde o dosud nejsilnější důkaz, že pilot únosem letadla spáchal hromadnou vraždu a sebevraždu naráz. O tom, že za zmizení letadla může on, se spekulovalo hned krátce po zmizení stroje s celkem 239 lidmi na palubě. Například i proto, že 53letý kapitán Zaharie Ahmad Shah neměl smluvené žádné společenské akce po dni zmizení letadla. Krátce předtím se mu rozpadlo manželství, žena od něj odešla.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov