Skočiť na obsah

X FACTOR 2014


secretka

Odporúčané príspevky

Nechcela som pôvodne zakladať novú tému, pretože tém o rôznych súťažiach spevákov je tu pomerne dosť, ale ťažko by bolo pripojiť toto k nejakej existujúcej téme. V tomto roku táto súťaž u nás po prvýkrát, ale je možné, že v niektorom z nasledujúcich rokov sa ešte nejakého pokračovania dočkáme ...

 

V nedeľu mi ako kulisa išla v TV JOJ relácia X FACTOR, ktorú TV JOJ vysiela spolu s TV PRIMA ... nebola som zas až taký pozorný divák, aby som sa mohla zodpovedne ku všetkému vyjadrovať, ale pravdou je, že každým rokom ma prekvapuje, koľko ľudí vie pekne spievať. Koľko talentov sa rok čo rok objavuje, napriek viacerým súťažiam s rôznym názvom, v rôznych televíziách. Talenty rôzneho veku ... od tých neplnoletých, až po ľudí zrelého veku.

 

Je možné, že teraz sa už na obrazovky nedostávajú tí, ktorých spev je úplne nepočúvateľný, ale aj tak sa tam o.i. objavila súťažiaca /slečna Iveta Čermáková, ktorá by si v mojom ponímaní už vyžadovať oslovenie slečna naozaj nemusela/ ... pochválila sa, že má vyštudovaný operný spev, že spievala dokonca v Národnom divadle v Brne, ale až tak badať tie jej kvality veru nebolo. Tu síce spievala bez "hudobného podmazu", ale žiaľ, svojim výkonom mierne pripomínala pána Pátroviča. Mierne, pretože zas až taká zlá ako ten mužský vzor zas nebola, ale k tomu, aby sa dalo povedať, že jej spev bol pre uši  "lahodný" to malo naozaj veľmi ďaleko. A keď už nedokázala upútať spevom, "obula" sa pomerne prudko do kritizujúcich divákov.

 

Ďalšia súťažiaca /Brigita Szelidová/ zas skôr ako vylúdila prvé tóny sa najskôr snažila zapôsobiť na city poroty a divákov; ale na druhej strane zas treba uznať, že spievala pekne.

 

Dilemu u poroty vyvolala mladulinká Samanta Ledenová, ktorá mala v čase kastingu ešte iba 14 rokov a vekovú hranicu pre účasť, t.j. 15 rokov splní vlastne až v priebehu súťaže. Napriek tomu, že spievala super, jej postup ďalej bol problematický. Nie z dôvodu spevu, ten bol OK, ale len z dôvodu, že urobiť výnimku z podmienok je vlastne precedens. Ak sa budú v budúcnosti hlásiť speváčikovia, ktorí v čase kastingu nebudú spĺňať vekový limit, môžu a asi aj budú sa brániť a odôvodňovať to tým, že ... keď to bolo možné vtedy, prečo nie teraz. Jeden áno, druhý nie?!

 

V americkej verzii X FACTOR je veková hranica na prihlásenie sa do súťaže 13 rokov, ale ... nie je to príliš málo?! Bez urážky ... však to sú vlastne ešte iba trošku väčšie deti a oni chcú spievať, chcú mať peniaze, chcú byť slávni, čo však budú chcieť o desať, dvadsať rokov? Budú vedieť "stráviť" svoju prípadnú slávu, alebo svoj prípadný neúspech?!

Občas mi tak napadne ... neplnia si tu niekedy svoj sen aj niektorí rodičia?!

 

Porota má úplne iné zloženie ako mali rôzne predchádzajúce súťaže spevákov

/podľa abecedy, aby sa nikto z nich náhodou neurazil/

Brzobohatý Ondřej

Buckingham Celeste

Klempíř Oto

Lelkes Sklovská Sisa

Niekto tú porotu navrhol, či vybral, a nám neostáva nič iné, iba sa s tým návrhom zmieriť. Ostatných "nechám na pokoji", akurát ... Sisu som ja nikdy "nemusela", a to ani čo sa týka spevu, ani tanca a už vôbec nie výzoru a "nemusím" ju ani v tejto súťaži, ale niekto SA už len postaral, aby sa aj ona dostala k nejakému balíku peňazí a prispela tak do rodinného rozpočtu, tak ak bude u nás TV JOJ opäť naladená na X-FACTOR, budem aj Sisu musieť v nedeľu večer vo svojej obývačke strpieť..

http://xfactor.joj.sk/p/porota

http://www.pluska.sk/soubiznis/domaci-soubiznis/celeste-buckingham-moze-usmieva-sestmiestna-sumicka-za-x-factor.html

http://xfactor.joj.sk/c/novinky/x-factor-odstartoval-precitajte-si-pravidla-divacky-najuspesnejsej-sou

______________________________

Poznámka pod čiarou

Pri množstve speváckych súťaži by už u nás hádam aj malo platiť:

Kto ešte nebol v žiadnej speváckej súťaži, nech sa hlási u súdruha Žinčicu ... :smile2:

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:agree:

 

hurá, je tu ďalšia spevácka súťaž, tuším som v akýchsi upútavkach čula kdesi za chrbtom Simona Cowella voľačo s milým anglickým prízvukom vyprávať o Slovensku. to bude ono.

 

ja by som pre seba začala samotnou porotou, lebo som stratená:

 

kto je Ondřej Brzobohatý, okrem toho, že, predpokladám, je synom Brzobohatého ?

- aha, takže wiki mi povedal, že je to skutočne syn Brzobohatého, herec, hudobný skladateľ a hudobník.

 

kto je Cleste Buckingham ? toto meno dokonca čosi pohlo aj v mojom mozgu ... nesúťažila ona v dajakej speváckej súťaži ?

- ale ba : finalistka druhej série Česko-Slovenskej Superstar. a dobre spieva. vraj. skvelé.

 

kto je probúh Klempíř Oto ?

- hm. nikto. nemá dokonca ani stránku na wiki.  český textár, v čomsi dokonca aj hral, čosi naspieval ...

 

aspoň viem ale, kto je Sisa Lelkes -Sklovská - je to proste Sisa Lelkes-Sklovská, miluje vysoké účesy, vysoké opätky, puzdrové šaty  a dokonca aj vie spievať.

 

tak. a môžeme ísť na X Factor ... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No, ked som videl, kto bude v porote, tak tento program u mna dostal jednoznacne STOP

a to hlavne kvoli Sise, nemusim sa hned pozvracat...

kazdopadne vyber je mi zahadou (teda okrem financii) - to, ze nepozname Brzobohateho a Klempira je  Ok potial, ze je to proste mimo nasho zanru (ale nakoniec - poznal tu nikto Jara Slavika, kym sa neangazoval ako porotca ???)

a mlada Buckingham ? uz dost ma dostalo, ked ziskala tento rok OTO-a... ako spevacka nudny mainstreamovy priemer a teraz ma dokonca ulohu vo filmovej rozpravke...

kto vie preco som si spomenul na znamu knizku Oscara Wilda - Lady Fuckingham... (pre zaujemcov k dispozicii na uloz ako pdf subor)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ahojte, náhodou jsem narazil na tuhle diskuzi, tak se podělím i já o své vlastní názory k této soutěži.

 

Musím přiznat,  že jsem čekal od prvního dílu trochu více. Porota mi přišla nemastná, neslaná. Výkony až na nějaké výjimky taky docela nic moc. 

Naopak musím pochválit konkurenční show Hlas ČeskoSlovenska. Ačkoliv jsem spíše dával šance více X-Factoru, a Hlas jsem podceňoval, nyní to je přesně naopak. Hlas u mě jasně vede na X Factorem. Je to svižnější, výkony jsou kvalitnější a celkově mi to příjde mnohem lepší. 

 

 Hlas ČeskoSlovenska skoro 900 000 v Česku. X Factor o polovinu méně, pouze 400 000. No uvidíme, jak tahle rivalita bude dále stupňovat.  :yes_yes:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

už zasa ďalšia len spevácka súťaž ?

no neviem, ale nebolo tých nádejných spevákov za posledných desať či koľko rokov už priveľa ? no nič, pozrime si aspoň porotu, toť, v plnej kráse :) :

 

post-3-0-69940800-1394729855.jpg

 

edit.

ach, pozrela som si zostrih z akéhosi ... čo to bolo ? priamo naživo ? premiéra tuším, ale no hrúza ... kompletná hrúza, Pátrovič je malý Pištík proti podaktorým sebavedomým nádejným spevákom  tu  ... nie nie, nedopozerala som, len kúštik, ja sa hanbím aj za nich -_- :innocent:

 

 

btw ... to hlasovanie za najväčšieho exota daného dielu z linku, čo sem dal Zack ... je z čoho vyberať :smile2:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no tak som sa dnes premohla, a pozrela som takmer všetko dostupné z premiéry x faktoru ...

jasné, bol to zostrih, pol na pol, pre potešenie aj rozplakanie davov, exoti vs talentovaní speváci ...

 

je ich tam už teraz zopár, a pre podaktorých bude kruté, keď dakde raz len zastanú.

no nič, o tom to je ... nehovorím, že utekám sedieť pri tv, lebo x faktor, ale zaujali ma ľudia a príbehy, ktorí sú za tým talentom.

 

preto sa do toho nechcem úplne ponoriť, okrem jedného sa im väčšinou zrúti sen. a ktovie, či tomu jednému sa splní ... a pri tých supersebavedomých odvážlivcoch mám chuť sa nepozerať a vypínať :innocent:

 

 

 

/ pozrela som si tú 14 ročnú. spieva jej to, ale ešte potrebuje dozrievať, trochu niečo jej chýba. je nasmerovaná dobre.  jeden porotca sa držal  pravidiel, úprimne jej to povedal Brzobohatý. dievčatko sa ale vidí vo finále, podľa mňa zanedlho vypadne /

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Po nedeľňajšom vysielaní X FACTOR-u sa vyjadrovať k spevu akosi ani nemám chuť ...

 

Snáď zaujímavejšie bude sledovať výkony spevákov po skončení jednotlivých "vyraďovacích kôl",

pretože tam to už hádam bude naozaj prevažne iba o speve a nie o brnkaní na city.

Nie som cynik, ale však na všetky srdcervúce príbehy s potokmi sĺz by bol čas aj niekedy neskôr ...

alebo SA TO bude stále dookola opakovať a budú SA vyťahovať a pridávať ďalšie "zaujímavé" podrobnosti?!

 

Však OK, je vhodné opýtať sa odkiaľ kto pochádza, čo bude zaspievať, ale však toto je súťaž v speve

a snáď X FACTOR nechce konkurovať Modrému z neba!

 

Mám taký pocit, že ľudia už majú rôznych "dojákov" akurát dosť; to už akoby sa ani nepatrilo nebyť handicapovaný; žiadne, iba prísť, predstaviť sa, odspievať tak, až by porota zírala s otvorenou pusou a sánky by im padli až na kolená ... a s úspechom odkráčať! Zatiaľ to vyzerá tak, že nech už je spevák akokoľvek dobrý, v prvom rade má zaujať buď svojim zdravotným problémom, alebo rodinnými problémami, a ten spev je potom už iba ako taký malý bonus.  

 

Niekde som sa dočítala, že tejto súťaže sa chce zúčastniť aj Miroslav Sýkora, víťaz súťaže spevákov Česko Slovensko má talent z roku 2013. Nuž, ak chce ukázať a zviditeľniť sa, že je dobrý aj v niečom inom ako v opernom speve OK, ale nebolo by aj z jeho strany vhodné umožniť dať príležitosť iným?! Predsa on už veľký úspech dosiahol.

 

Televízor je našťastie taký vynález, že sa dá ovládať aj cez diaľkový ovládač, a tak sa dokonca aj pri namáhavom "ležingu" stlačením jediného tlačítka dá nastoliť pokoj. Úplne stačí ľubovoľným prstíkom stlačiť jediné tlačítko, a buď sa na obrazovke objaví niečo úplne iného, alebo TV stíchne a doma je božský kľud ... :smile2:

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak to skúsim ... miera mojej potreby poznať pár osudov a roznežniť sa sa zjavne zavŕšila pri pozretí zostrihu prvej premiéry.

keďže ja nie som divákom reláciií typu pošta pre teba a modré z neba / samozrejme viem, o čom to je, to zrejme ovláda každý /, nie som presýtená dojákmi, resp. nebola som, neznášam sa presycovať dojákmi, idú mi na nervy.

na chvíľu som sa pri prvej premiére nechala uniesť, mala som pocit, že tým, že takéto programy nepozerám, musím si čosi doplniť. a trochu tých pár dojákov prekrylo to množstvo trápností.

 

a zistila som práve, že dojákov a príbehov stačilo, a stačilo aj príšerností, pocit trápnosti napriek sem-tam vykukujúcim lepším speváčkom zostal pri dieli druhom akýmsi permanentným pocitom.

 

nie som zatiaľ schopná zostrih dopozerať, som kdesi v tretine, s popoháňaním, aby tých trápností bolo čím menej, a vykrúca mi uši aj cit pre čosi príjemné a únosné, a dnes ma nezaujala ani porota, je hodne blazeovaná, všetko je to akési banálne, bez šťavy ...

 

alebo ja práve nie som správne nastavená ... mám za sebou ťažko horko 25 minút z hodinového zostrihu, ale práve stačilo ... rozhodne chvíľu pauza.  :bicyklista:

 

premiéra č.2

 

 

edit.

dopozerala som, resp. dopočúvala.
pri konci som raz dvihla hlavu, aby som pozrela, že kto to konečne tak slušne spieva.

zjavne nemám ten správny faktorový deň ... :(

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rozhodla som sa včera večer prekonať sa, a pozrieť si všetky vystúpenia, ale často, veľmi často to bol aj útrpný pohľad aj "posluch". V prvý večer, ktorý TV ponúkla nebolo toľko exotov ako sa ich "vyskytlo" včera, aj keď podľa mňa včera zas nebolo toľko vystúpení, ktoré sa snažili ísť na city divákov.

 

Často sa aj za tých vystupujúcich hanbia tí, ktorí sedia doma pri TV obrazovkách, ale verím, že po včerajšku sa niektoré "zjavy" budú dnes v uliciach svojho mesta asi radšej plaziť kanálmi.

 

Sebavedomý speváčik Stanislav Biháry sa rozhodol, že o postup "zabojuje" Vyznaním od Mariky Gombitovej. Keď sa chválil v zákulisí s čím on prišiel na kasting, tak mu niekto s obdivom hovoril, že to je ťažká pesnička, že sú tam "pekné výšky", ale Stanko bol o svojich kvalitách presvedčený, on výšky môže! Podľa toho, čo mu za tých pár sekúnd bolo dopriate pred porotou predviesť to ale vyznelo tak, že výšky, ktoré môže budú asi iba výšky tatranských končiarov, pretože v speve to teda rozhodne ono nebolo.

 

Ďalší speváci, ktorí sa dnes môžu plaziť kanálmi bolo Duo Contertante, ako sa sami predstavili ... "profesori", speváci výchovných koncertov a prišli s egom siahajúcim nebezpečne vysoko k stropu! Už tým, že jeden "profesor" prišiel a postavil sa pred mikrofón s rukou vo vrecku znamenal pre mňa "konečnú"! Keď sa však porota do nich "obula", obaja profesori, ktorí mali sebavedomie na rozdávanie sa predviedli tak, ako keby snažili arogantne na výchovnom koncerte umravniť žiačikov v hľadisku. Pri "dialógu" porotca Brzobohatý vs duo profesorov na pódiu to vyzeralo na "boj" kto z koho a každá strana si mastila svoje ego. Ani Brzobohatý sa naozaj nemusel predvádzať, ale na druhej strane, speváci prišli na kasting, oni sú tí, ktorí zatiaľ ťahajú za kratší koniec, a tak všetku svoju negatívnu energiu si mohli/mali uvoľniť v zákulisí a z pódia mohli/mali odísť so cťou.

Nebol zlý ani spev jedného, ani hra na gitaru druhého, ale zlý bol dojem, ktorý vytvárali.

 

A ešte tam bol včera minimálne jeden zjav, ktorý sa po včerajšku asi veľmi rozplývať zo svojho vystúpenia nebude ... Angelika Poláková, ktorá sa v zákulisí chválila, že si privyrába spevom a šou v zahraničí a na diskotékach, predviedla sa "svojským" prevedením piesne Sex je náš.

Hmm ... ani šou, ani spev, ale už hádam iba z recesie ju porota poslala ďalej. Bolo im jasné, že táto "speváčka" sa príliš ďaleko nedostane a dobre vedeli, že každý ďalší krok bude s veľkou pravdepodobnosťou "konečná".

 

Ako sa hovorí, to najlepšie nakoniec, tak aj včerajší večer skončil vystúpením Jaroslava Matesza, ktorý síce na pódium prišiel nenápadne, ale jeho vystúpenie bolo asi najlepším vystúpením večera, a snáď sa dostane dostatočne ďaleko. Neprišiel ako ustráchaný speváčik, ale ako niekto, kto má buď železné nervy a nemá žiadnu trému, alebo mu vystúpenie pred vypredaným hľadiskom a pred kritickou porotou nerobilo žiadne problémy.

Po všetkých tých "kanálových" vystúpeniach stálo aspoň niečo za vypočutie si.

http://xfactor.joj.sk/p/vystupenia

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pozrela som zostrih zo včerajška dnes http://xfactor.joj.sk/archiv/2014-03-23-x-factor-premiera

teda zasa skôr počúvala ako pozerala.

 

nechala som si aj priestor, aby to vo mne doznelo, odpočinulo si a aby som nepísala hneď s horúcou hlavou ... tak to skúsim teraz.

okrem snáď dvoch dievčat, ktorým to celkom spievalo, malá Vietnamka bola celkom dobrá, na rozdiel od vyššie spomínanej showgirl Angeliky Polákovej, ktorej vystúpenie bolo asi tak na úrovni malého Biháriho s výškami / musela som odkukať mená z príspevku vyššie, nepamätám si ich : ) / ... a ešte jedna tam bola ok, neviem meno ... spievala akúsi pesničku od Celeste.

.... podľa mňa nuda, chýbala tomu šťava, akosi ani ten súboj kto z koho s Brzobohatým nemal tie správne grády, pôsobilo to priveľmi dojmom réžiou predpísaného  konfliktu v premiére č. 3 ... ani ten akosavolá holohlavý porotca nemal grády, asi som zasa len nemala ten správny faktorový deň ...

sama som zvedavá, dokedy mi vydrží pozerať moju prvú tv porotcovsko-pesničkovo-trápnu súťaž tak ozaj pravidelne a mať aspoň predstavu, kto je kto ... :)

 

predtým som sa viac spoliehala na to, keď do týchto tém hodil sem-tam niekto nejaké to výživné konkrétne video ... ale keďže teraz video neprichádza, ani Pátrovič tam nie je ... :innocent: :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

čo to? pozerá ešte niekto x factor ? :)

 

mám za sebou taký menší maratón britských x faktorov, trochu som pokutala na youtube / nielen teraz, ale teraz to je s čím porovnávať / ... asi mi to uškodilo :innocent:

 

prinútila som sa pozrieť aj tretie pokračovanie, tak ako-tak, na môj spôsob

 

a dnes si zoberiem trochu na paškál porotu, tak všeobecne ... akosi sa oproti tým britským (a iným) porotcom a dáme, akou je dnes ako porotkyňa Sharon Osbourne, napríklad, správajú trochu ako ... burani.

neustále sexuálne narážky, počítanie zubov v úsmeve, vyslovene osobné otázky a poznámky ... tie "bezprostredné" poznámky Celeste, ktoré akosi nepasujú, je to neprirodzené, najust, mám z nej pocit, že ju to neskutočne nudí, otázka moderátora : "prišli ste na x factor?"  "...áno"   "... a čo tu robíte?" ...

 

akosi je to také nejaké ... :hmmm:

 

ani spevákov tam včera nebolo nejako priveľa, vážne nie, nebolo z čoho vyberať

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nedeľňajší X-FACTOR  som odsledovala, no teda, povedať že som to sledovala by bolo príliš nadnesené slovo, ale TV zapnutý bol a relácia "bežala". Nebolo tam však nič čo by ma bolo oslovilo, čo by ma bolo zaujalo, čo by stálo za nejaké slovo! Úplne nudná časť, "neperlila" tam ani porota a nijako extra neoslňovali ani "ponúknutí" speváci.

Snáď jediné pri čom som trošku spozornela bolo posledné vystúpenie ...

... na pomoc som si zobrala tento prehľad

http://xfactor.joj.sk/p/vystupenia

Ani nie že by ma to vystúpenie bolo zaujalo, skôr ma zarazil prístup porotcov k vystúpeniu Kristíny Kušnírovej. Možno to všetko bolo iba vecou strihu, ale nie raz predtým poslali speváčikov z pódia bez nejakých dlhých rečí, a tu zrazu dostala táto osôbka možností viac. Prišlo mi to tak, že porota má buď napísane kto dobrý je, alebo kto nestojí ani za "stratenie slovíčka", alebo dostávajú nejaké pokyny "do uší" zhora. Že by vystúpenie práve tejto speváčky bolo také suprové ako sa k nemu porota napokon vyjadrovala , nuž mne sa nezdalo, ale ... ja predsa porota nie som.

 

To čakanie v zákulisí je náporom na psychiku pre každého, nielen pre Kristínu, takže na akési zlyhanie pred porotou má hádam nárok každý, ale ... život speváka, to nie je iba sláva, úspech, veľké peniaze, je tam aj veľmi veľa odriekania a každý kto by sa v tom šoubiznise chcel pohybovať by mal byť pripravený aj na tú odvrátenú stránku. Za dosiahnutým úspechom je veľká drina, občas veľké poníženie a bulvár keď niečo vedieť nebude, alebo nebude mať o čom písať, tak si bude vymýšľať. Zosypať sa už na kastingu, to nevyzerá na osobnosť so silnou psychikou, ako by potom slečna chcela zvládať nielen prípadný prenikavý úspech, ale predovšetkým tie tienisté stránky popularity?! Nikto z tých, ktorí sa pred porotou ukazuje však nebude mať vydláždenú cestu k úspechu, tak s tým by všetci mali počítať predovšetkým!

 

A teraz trošku poohováram porotu ...

Meno Celeste Buckhingham mi bolo známe už od jej účinkovania v speváckej súťaži, ale asi ani nie tak kvôli spevu, ale kvôli jej zvláštnemu menu. Jej účinkovanie v súťaži neskončilo zas až tak svetoborne, že by bola ohúrila celé Čechy a Slovensko, ona tiež pomaly akoby zapadala prachom tak ako všetci speváci ktorí sa tam popredvádzali, dokonca zapadli prachom aj skoro všetci víťazi toho množstva súťaží. Možno sa mýlim, ale mám taký pocit, že ju u nás nahor katapultovalo to, že si ju všimol a finančne podporil Donald Trump.

Možno si potom nejaký "dobrák" u nás povedal, no čo sme my horší ako je nejaký Donald so svojimi miliónmi?!

A Celeste sedí v porote a zarába milióny!

 

Ondřej Brzobohatý sa v TV v minulých rokoch objavil snáď v každej súťaži ktorá sa na obrazovky dostala. Či je skutočne taký multitalent, alebo ho dopredu pretláča hlavne jeho meno, to je občas na zváženie. Občas sa aj tu chová pomerne arogantne, občas je ale celkom príjemný, môže to byť predovšetkým otázka „strihu“. To čo sa dostane na obrazovky dostane môže byť tak skreslené a postrihané, že urobiť si obraz je naozaj problem. Ale zas, ja nemám ani minimálny záujem utvárať si detailný obraz práve o ňom predovšetkým už aj preto, že mne dvakrát sympaticky nie je, a dokonca svojim sebavedomým vytupovaním v tanečnej súťaži prišiel aj o to minimum sympatií, ktoré predtým ešte mal.

 

Oto Klempíř ... jeho meno mi bolo známe dávno, ale IBA meno a to z toho, že sa niekde písalo či hovorilo - text Oto Klempíř. Netušila som kto to vôbec je, ako vyzerá, koľko má rokov; sama som si ho predstavovala ako človeka podstatne staršieho a obéznejšieho, takže keď sa tu zrazu v porote zjavil bola som riadne "prekvapkaná". V porote mu asi bola prisúdená rola "kata", a preto občas hovorí tak ako hovorí, ale aj tak mi občas príde, ako keby mu robilo muky vôbec v tej porote sedieť. Za tie prachy by sa však mohol aspoň trošku premôcť!

Odmeny porotcov:

http://www.pluska.sk/soubiznis/domaci-soubiznis/celeste-buckingham-moze-usmieva-sestmiestna-sumicka-za-x-factor.html

Za aký čas bežný smrteľník zarobí 50-tisíc evri?!

 

Asi všeobecne neobľúbenú našu hviezdu Sisu Lelkes Sklovskú som si nechala na koniec ... nám Slovákom je známa ako speváčka, snažila sa hopkať aj na parkete ako tanečníčka a veľmi ťažko niesla keď bola vyrazená skôr ako sa tam stačila ohriať, na obrazovky sa dostávala po svadbe s "krásavcom"  Lelkesom, ale mne asi najviac padne do oka svojimi kreáciami na hlave, svojim výrazne trblietavým oblečením odhaľujúcim niekedy aj viac ako by bolo v jej veku vhodné, ale hlavne takým, ako keby sa išla prezentovať svojim vystúpením do cirkusu ... no a čo sa týka tejto súťaže, nech mi je odpustené, ale občas keď sa na ňu kamera zameria, príde mi na jazyk jediné slovíčko zombie. Že jej spev nie je vždy a za každých okolností IBA brilantný sa aj ona sama mohla zo záznamu presvedčiť, keď spievala hymnu na MS v ľadovom hokeji.

http://www.topky.sk/cl/15/1273486/Sklovskej-trapas-na-MS--Doplietla-hymnu-SR-a-takmer-sa-zadusila-

To teda malo to od úspešného vystúpenia veľmi ďaleko.

Snáď to je nejaké poučenie aj pre ňu, že tí, ktorí sa stavajú pred porotu nie sú verejne známi, nie sú väčšinou zvyknutí na verejné vystúpenia, a že na zlyhanie by mohol mať nárok každý, predovšetkým tí neostrieľaní.

Aby som ju ale iba neohovárala, za to ako vyzerá predsa len celkom nemôže, je taká, ako ju "stvorila príroda", akurát, že ona jej veľmi nepomáha, ale ... čo sa týka jej vstupovania, či hodnotenia v porote ma príjemne prekvapila. Obávala som sa, že to bude oveľa horšie, ale to čo má "pre mňa" ubraté na výzore, to má pridané v hodnotení, kde vystupuje vcelku príjemne.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aj keď v diskusii na stránke TV JOJ je k poslednej relácii X-factoru nie raz napísané, že podľa pisateľov bola toto najlepšia časť; nuž, ja som tento pocit nemala.

Buď bolo, či je už tých "spevavých" súťaží toľko, že som nimi presýtená, alebo mám iný vkus, či vyššie nároky na "pekný spev". Ani raz sa nestalo, že by niekto spieval tak, aby mi spadla sánka ... :ermm:

 

Úplne nenápadná, až príliš utiahnutá Kamila Sittová si hneď na začiatku, ešte ani pusu neotvorila, vypočula od porotcu Ota netaktnú poznámku ... keďže bola nevhodne oblečená, rifle príliš zvýrazňovali jej nohy do X a Oto ironicky, asi presvedčený o svojej úžasnej vtipnosti, zahlásil ... ona už predsa má viditeľný x-faktor!. :thumbdown: Ale Kamila ho svojim spevom presvedčila, že prvoplánovo niekoho odsúdiť iba kvôli výzoru naozaj nie je to pravé orechové a Oto vyznel ako "hňup". Samozrejme, pánom sa vždy páčia krehké dlhovlasé blondínky s mierami 90-60-90, najradšej vo veku, ktorý nesiaha ani do polovice ich rokov, čo na tom, že sú tupé ako tágo. Oto výnimkou nie je.

 

Tiež SA "riešil" počet vypitých "panákov" dvoch bratov, ktorí mňa síce spevom "neoslnili", ale porota ich napokon oboch, so zdvihnutým ukazovákom posunula ďalej. Aj napriek tomu, že popíjanie nie je "moja šálka kávy", myslím, že ak niekto od rána vyčkáva na večerné vystúpenie, a v priebehu celého toho času vypije štyri/šesť panákov, až také hrozné to byť nemôže . Neobhajujem pitie, len si myslím, že vypitie takého množstva alkoholu v priebehu dňa nemôže nikoho "zložiť", ani ak sa jedná o mladého človeka.

 

Spadla mi sánka, keď som videla jedného speváčika, ktorý to čo predvádzal tancom naozaj nazvať nemohol. :ociska:  Neočakávam, že pred porotu prídu kravaťáci, že budú staticky stáť ako tvrdé Y ako tomu bolo kedysi dávno, keď vyspevoval "mirožbiro", ale zas sa tiež niekto nemusí zvíjať ako keby mal žalúdočné kŕče ... :smile2:

 

Ako vidno ... skoro nič o speve, skôr iba také poznámky "pod čiarou" ... :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja som na to zabudla :innocent:

keď som si už povedala, že moju prvú talentovopesničkovú súťaž absolvujem, už štvrtá premiéra bola trochu ... ale pozrela som, teda prelistovala, aj piatu ... : )

 

nič sa nemení na posudzovaní od posledného razu. porota -  to, že je tam Sisa, je vlastne pre určité niveau celého projektu len plus ...

mladý brzobohatý vysvetľuje, ok, on je ten všechnozná všechnoví všudebyl, to niekto musí, ináč by aj tí chudáci speváci umreli sprostí

plešatý oto je ťažký frajer, a často nechutný.

mladá Celeste je priveľmi mladá. nech už naspievala čokoľvek, je v osemnástke na posudzovanie ľudí, aj keď mnohých pošahaných prihlásených, veľmi mladá.

 

menej osobných poznámok by to chcelo, možno prestať sa hrať na cowella a sharon, len nimi byť ... aj oni podceňovali súťažiacich, aj posudzovali podľa vizáže, aj ksichtíky boli, ale osobné  nechutné poznámky priamo do tváre na nohy do x pred vystúpením ... ee, moc nee.

isteže, chyba tých ľudí, ktorí nemajú sebareflexiu a nepočujú sa, a ženú sa za svojimi dvomi minútami na obrazovke ... ale ľudia už iní nebudú.

 

iste, je to v prvom rade cirkus pre masy, ale porotcovia v tomto prípade udávajú tón a úroveň tej všeľudovej zábavy ... si myslím ja.

 

čo sa týka spevu, zasa tam žiadny nebol :niee:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Bulvár rozoberá pornoškandál Moniky Agreby už hodne dlho, takže jej včerajšie vystúpenie v X-FACTORE asi "zaujalo" dosť divákov pred TV obrazovkami. Bolo zaujímavé sledovať ako zaujala porotu svojim oblečením, ale aj spevom a ako jej to vystúpenie "zhtli aj s navijákom".

 

Že chcela zaujať, je jasné, ale prečo práve v mníšskom habite a pod menom Monika Földesová, to vie asi len ona. Ešte aj s ďalšou osobou, ktorá jej robila sprievod, taktiež v odeve mníšky viedli  dialóg v zákulisí a obe sa snažili hrať divadielko.

Pred pár rokmi sa tiež na vystúpení objavila dievčina akoby prišla z kláštora, ktorá však počas spevu postupne odkladala časti svojho oblečenia až ostala v kratučkej minisukničke ... ale ona predsa zaujala tiež a možno ešte viac. 

V bulvári sa dnes objavujú reakcie v zmysle, že by ju mali zo súťaže za podvod vyraziť, ale ... čo sa týka samotného spevu, aký to bol podvod?! Spev by asi bol taký istý aj keby bola iba v bikinách.

 

Ja síce nechápem zmysel, že si zvolila práve mníšsky habit, ale vôbec nie preto že sa nejaké "hanbaté" snímky objavili na verejnosti /údajne to boli fotky zo súkromného archívu a verejnosti ich "posunul" asi za peniaze, jej bývalý priateľ, či partner, takže toto by som brala ako účelové znemožnenie je osoby od niekoho iného/. Skôr ma zarazilo, a to aj napriek tomu, že sa nezaraďujem medzi veriacich, že akoby z môjho pohľadu zneužila, či zneuctila mníšsky odev.

 

Spievala, zaspievala pekne, celá porota bola očarená, vzdala jej úctu potleskom v stoji, domnievam sa však, že porota jej tento "trik" neodpustí. Oto Klempíř nevyzerá, že by si nechal brnkať "po nose" a domnievam sa, že jej dá vypiť kalich horkosti až do dna. Ako sa zachovajú ostatní, to si nedovolím ani hádať. Ak by hodnotili iba spev so zavretými očami, bez pohľadu na spievajúcu osobu, asi by problém s jej posunutím ďalej nemali.

 

Podľa vizáže, či oblečenia jednotlivých členov poroty, teda hlavne podľa ženskej časti poroty je dobre viditeľné, že to čo sa dostane na obrazovky je zostrih z rôznych kastingov. Kto vie aký bol úmysel televízií, že Monikino vystúpenie bolo uvedené ako úplne posledné zo všetkých kôl.

Bulvárna tlač už minimálne vo februári zverejnila jej identitu, ale asi ju úmyselne nechávali, aby sa dostatočne dlho dusila vo "vlastnej šťave". Aj ďalšie vyraďovacie kolá idú ešte stále pravdepodobne zo záznamu, a tak nielen samotná Monika, ale aj porota a všetci postupujúci účastníci už veľmi dobre vedia ako dopadla.

Na druhej strane, možno si neskôr sama povedala, že aj negatívna reklama je reklama ...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

buď som bola správne naladená, alebo to bol najmenej trápny diel x factoru, napriek tomu, čo som čítala ako komentár od jedného nadšenca : slabulinké slabulinké.

 

celá súťaž je taká, s tým súhlasím.

ale šiestu premiéru som vydržala celú, dokonca aj trapární tam bolo menej, než je zvyčajné, aj osobných hlúpych poznámok poroty ...

 

mníšku nehodnotím, neviem o nej a celom tom pozadí absolútne nič, secretka to popísala dosť výstižne, díky, aspoň mám nejakú predstavu.

 

mám pocit, že ten nápad s mníškou pani speváčka ukradla z talianskeho Hlasu, kde ohromila porotu aj divákov nedávno skutočná mníška ... či sa jej to vyplatí, ako secret píše, netuším, uvidíme.

 

naďalej nemením názor, že Celeste je na súdy o ľuďoch, aj väčšina jej reakcií aj na poznámky spoluporotcov o tom svedčia, nezrelá.

 

tentokrát tam  bolo chvalabožku aspoň pár kúskov ľudí, ktorí majú aspoň šajn, čo je spev, bez mimoriadneho excelovania, priveľa nie, len tak na ukážku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Čo sa týka spevu boli včerajšie vystúpenia zatiaľ asi najlepšie. Do tohto kola postúpilo 104 spevákov, ale postupným vyraďovaním ich napokon malo ostať iba dvadsať ... všetky tie vystúpenia boli vlastne ako tzv. "rýchla smrť", žiadna druhá možnosť, iba nemilosrdné vyhadzovanie.

 

A tak sa na javisku striedali v skupinách chlapci, dievčatá, speváci nad 28 rokov a skupiny ... každá časť dostala určitú skladbu, ktorú museli s hlasovými poradcami v určitom časovom limite nacvičiť, a potom si prichádzali v skupinách na javisko pre nemilosrdný ortieľ. Nie je mi celkom jasné, prečo sa v súťaži Čechov a Slovákov vôbec mohol objaviť aj Poliak Miroslaw Witkowski, a prečo ho dokonca nechali postúpiť do dvadsiatky na "úkor domácich", ale stalo sa.

Všeobecne sa mi vybratá skupina piatich chlapcov zdala akási najslabšia a navyše, ich mentorkou je Celeste, takže dlhú trvácnosť práve tejto skupinke spevákov nedávam. Čo im môže dať mladučká Celeste, ktorá sa sama ešte iba dostáva do povedomia divákov, veľa skúseností naozaj mať nemôže a aj keď každý z porotcov bude mať určitých poradcov, s kožou na trh pôjde práve Celeste.

 

Štyri známe osobnosti budú fungovať ako spevácki koučovia, ako poradcovia porotcov , a tu sa objavili mená Karel Gott, Helena Vondráčková, Richard Müller a skupina Nightwork, nebola však zatiaľ snaha ukázať ich presne "zaradenie", nech je aj o týždeň akési "prekvapko".

 

Na moje prekvapenie Oto Klempíř sa k Monike nechoval ako keby spáchala nejaký hriech, za ktorý by ju bolo treba kruto potrestať a vyraziť ju, ale buď ho presvedčila spevom, buď ho očarila zjavom, alebo ho zaujalo to, čo bolo pôvodne utajené a dostalo sa na verejnosť až v priebehu súťaže, ale ... najskôr ju po speve v duete požiadal, aby odhalila svoju pravú tvár, a na konci jej s veľmi milým úsmevom, s "hlbokým" pohľadom ako prvej oznámil, že práve ona je tá, ktorá postupuje. Kto vie, dokedy by Monika bola bývala "hrala" rolu mníšky, pretože aj v tejto časti, keď mali všetci speváci /okrem vozíčkára Richarda/ nacvičiť akýsi spoločný "tanček", Monika sa skromne stiahla do zákulisia s tým, že pre ňu sa to predsa len nehodí!

 

Prišlo mi tiež zaujímavé, že do najužšieho výberu dvadsiatky SA dostali hádam všetci speváci, ktorí majú akési "spojenie" so Sisou /Brigita Szelidová, Richard Ricco Šarközi & Klaudia Farkašová a myslím, že neznámou pre ňu by nemala byť ani Dáša Mamba Šarközyová, či Monika Agrebi, prezentujúca sa ako "mníška" Monika Földesová.

 

Či jednotliví porotcovia vedeli, ktorú skupinu "pod palec" dostanú, alebo to bola iba hra pre divákov, ale všetci štyria, keď otvárali dvere miestností kde sa nachádzala práve tá ich skupina sa tvárili náramne nervózne a po otvorení dverí prekvapene ... či potešene?!

Skupinu spevákov starších ako 28 rokov "dostala" Sisa

Skupinu dievčat Ondřej Brzobohatý

Skupinu chlapcov Celeste Buckingham a

"Skupiny" Oto Klempíř

 

Neviem koľko do tejto súťaže museli investovať jednotliví súťažiaci, ale neverím, že by im niečo platili televízie ... možno, snáď tejto poslednej dvadsiatke, ale aj to by asi bolo skôr niečo symbolické; dostatočne sú zaplatení porotcovia a určite nie za malý peniaz sa tam objavia aj ich poradcovia, takže spevákov to stojí nemálo peňazí, niektorí pre rôzne výpadky možno majú ohrozenú svoju súčasnú prácu, a pritom predsa vyhrať môže IBA jeden!

Možno sa niektorí snažia takto sa zviditeľniť a očakávajú nové dobre platené ponuky, ale ... koľko spevákov už v predchádzajúcich súťažiach bolo, koľko víťazov, a koľkí to niekam dotiahli, koľkí sú do dnešného dňa známi a "viditeľní"?! O víťazke Katke Koščovej sa toho hovorí veľmi málinko, o pekne spievajúcej Martine Schindlerovej sa v spojení so spevom  hádam ani nepíše. Ak sa niekto zviditeľnil, tak asi iba Zdenka Predná, ale s veľkou pravdepodobnosťou sa o to pričinilo jej spojenie s niekým, kto ju v začiatkoch "vytiahol nahor" a niekam "pretlačil". Aj keď terajší súťažiaci už nie sú čo sa týka spevu žiadni nováčikovia, náš trh je predsa len malý a ktokoľvek bude mať veľký problém dostať sa niekam na výslnie. Snaha vyhrať a presvedčenie o svojom talente je asi u mnohých také veľké, že sú ochotní ísť aj do rizika.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nuž tak som si to po hektickej pauze pozrela,

nakoniec sa tam predsa len našlo pár ľudí, ktorí vedia spievať, dokonca tam v konečnom výbere boli dvaja, ktorých som si extra všimla a ktorým som držala palce aj ja, dokonca :)

 

cirkus pokračuje, chlieb a hry tiež, tie superdramatické pauzy, ja viem, scenár to predpisuje, ale trochu mi ťahali nervy spôsobom, že som to trikrát prepla inam ...

no nič. keď už som prišla až potiaľto, snáď to už nejako doklepem : )

 

problém je jeden, hlavne pre zopár kúskov ľudí, ktorí to tam prežívali až priveľmi, ale až dokonale nezdravo ... kto to videl, vie, o kom je reč.

ako to už aj tu vyššie napísala secretka, a už sa to tu pár krát predtým spomenulo aj pri iných súťažiach :

možno lokálne niečo dosiahnu, želám im to každému jednému, možno aj poslední dvaja traja, ktorí zostanú, ale na prerazenie kamsi vyššie to nebude stačiť. neviem, kto si spomenie dnes na minuloročných víťazov ktorejkoľvek z týchto súťaží ...

 

poučením je jeden nemenovaný spevák a rocker, ktorý minulý či predminulý rok valcoval americký x factor, skončil druhý, s úchvatným hlasom, prejavom, s nenormálne dobrými vystúpeniami, ťažkými pesničkami, pozrela som všetky jeho dostupné vystúpenia na súťaži, superlatívy Cowella, ten chlap bol výborný ... hrá po kluboch ako predtým, občas ho pozvú na raňajšie vysielanie miestne televízie, a jeho rodné mesto ho využíva  na spievanie hymny pred futbalovými zápasmi pred poloprázdnymi miestnymi štadiónmi.

no uvidíme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak sa mi časť X FACTOR pred týždňom celkom páčila, pri včerajšej časti som mala dojem, že je to iba naťahovanie času, ako keby televízia nemala čo vysielať, a tak iba "zabíja" čas.

Včera SA robil výber dvoch postupujúcich z časti skupiny a z časti chlapci.

 

Skupiny s ktorých mentor je Oto Klempíř, a jeho "poradcovia" dvaja členovia bývalej skupiny Nightwork Jakub Prachař a mne úplne neznámy František Soukup si v prítmí "mierne znudene" vypočuli spev a z môjho pohľadu iba akoby nemastno/neslano hodnotili ich vystúpenia. Podľa akého kľúča, či naozaj rozhodoval výkon, alebo, a to si myslím ja, všetko bolo už dávnejšie "zákulisne" dohodnuté postúpilo dievčenské trio, zostavené až po kastingoch z troch sólových speváčok /tie akoby "padli do oka" Otovi, ale nedá sa uprieť, naozaj im to vyšlo/ a ďalšou postupujúcou "skupinou" bola dvojica Ricco&Claudia ... dvojica tiež narýchlo "zlepená" pred castingami, aby Ricco nevystupoval sám, ale aby ako dvojica mala väčšiu nádej na postup /navyše, obaja sú dobrí známi, či dokonca kolegovia so Sisou, čo si myslím, že tiež zohrávalo nejakú rolu/. Mne sa ich spev páčil, ale nemyslím si, že by oslovili davy divákov. Skôr mám pocit, že ich vystúpenie a postup je hlavne zviditeľnením invalidného speváka na vozíčku ...

 

Mentorka chlapcov Celeste s poradcom Richardom Müllerom v Bratilave, vo večerných hodinách vysoko na streche hodnotili jednotlivé "chlapčenské" vystúpenia, ale opäť mi to prišlo také nemastne, neslané, akoby sa týmto iba predlžovala celá súťaž. V predchádzajúcich večeroch ma akosi ničím nevedel zaujať mladučký, iba 16-ročný speváčik Matty Rebel; ani v jednom z predchádzajúcich vystúpení sa spevom nejako príliš extra neblysol, zapamätateľný bol hádam iba kvôli svojej zvláštnej čiernej hrive. Včera bol ale akoby vymenený a naozaj som bola prekvapená, že po tom včerajšom výkone nepostúpil ďalej. On jediný verdikt "vyhadzovu" akosi nezvládol a v zákulisí ronil horké slzy. Celeste s Richardom Müllerom tiež ako hodnotiaci pôsobili akosi nemastno-neslano a také isté bolo aj konečné hodnotenie spevákov a ich "vyraďovanie". Raz darmo, Celeste je ešte príliš mladučká a na nejaké hodnotenie druhých ešte príliš neskúsená.

 

Skúsila som, tak ako mi radil D'Ady,  pozrieť sa aj na konkurenciu, na Hlas Česko Slovenska. Raz som to vydržala pozerať "na komplet", ale to, čo vysielali uplynulý týždeň som už "nezvládla". Nie spev možných nádejných speváckych hviezd, niektoré dvojice boli náhodou celkom dobre počúvateľné, ale podľa mňa občas až infantilné správanie-vystupovanie-chovanie-komentáre /môžete si vyberať podľa ľubovôle/ porotcov som nebola ochotná počúvať, a tak som ich všetkých jediným kliknutím umlčala.

Kurník, berú prachy, ako keby komentovali Oscara, ale majú správanie ako keby moderovali diskotéku v Hornej Dolnej!

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Včerajší X-FACTOR bol opäť jedným z tých, o ktorom by sa dalo povedať, že to bolo iba naťahovanie času. Na internete som sa dočítala, že ak aj na Slovensku je sledovanosť ako-tak "primeraná", v Čechách údajne klesla až na samé dno. Ale naozaj sa niet čo čudovať. 

 

I/ Sise a jej poradkyni Vondráčkovej sa "predstavili" speváci v kategórii nad 28 rokov:

* Bronislav Vařílek – spev OK, ale on chce spievať iba svoje pesničky, ktoré možno jemu niečo hovoria, ale počúvať ho na koncerte dve hodiny ... na konci by si už spieval asi naozaj iba pre seba. Jeho piesenky nie sú tak ľúbivé, aby dokázal zaujať ako František či Honza Nedvěd a "vypredať" Lucernu, sú to skôr iba také "komorné". Možno jednorázovo sa ho vypočuť dá, ale chodiť na jeho koncerty, kúpiť a prehrávať si jeho CD, tak to teda nie.

* Monika Földesová/Monika Agrebi – asi každému a myslím, že aj Monike samotnej bolo jasné, že ona cez Sisu "neprejde". A tak, aj keď Vondráčková jej spev chválila, Sisa Moniku "poslala domov" so slovami v zmysle, že sa na ňu nedá spoľahnúť. Ako a v čom, to vedia asi iba oni dve.

* Miroslaw Witkowski – aj keď jeho piesenka bolo zaspievaná OK, aj keby bol spieval ako malý pánbožko, ja by som nebola bývala spokojná, keby práve on bol postúpil do finále. Predsa len, je to súťaž pre spevákov Česka a Slovenska.

* Brigita Szelidová – neviem či jej pri výbere pesničiek na vystúpenia vždy radila Sisa, ale ten výber bol vždy OK a ona to čo mala zaspievala fajn. Vychvaľovala ju aj Vondráčková, ale Sisa sa doslova "roztápala" pri chválení.

* Peter Bažík – sa pred niekoľkými rokmi zviditeľňoval v akejsi "spevavej" súťaži, ale nejaký extra úspech nedosiahol. Či už sa "vyspieval", alebo "vyrástol", naučil sa pohybovať, narábať s hlasom, jeho vystúpenie bolo celkom OK.

 

II/ V kategórii dievčat mal dve postupujúce dievčatá vybrať Ondřej Brzobohatý, spolu s "poradcom" Karlom Gottom.

* Katarína Števlikova – táto dievčina ma zaujala hneď na začiatku, ani nie tak spevom, skôr oblečením, v ktorom prišla na kasting a tiež tým, že ona akoby si prišla zaspievať iba tak, pre vlastné potešenie, nepredvádzala sa, nestresovala ... a zo všetkých včerajších vystúpení sa mi páčila asi opäť najviac. Celkom by som jej priala aj to víťazstvo, pretože pôsobí dojmom, že z prípadnej výhry by sa "nezosypala", ale že by ju vedela zúročiť.

* Kristína Kušnírova – dievčinka síce spievať vie, teraz nepanikárila tak ako na kastingu, ale neviem si ju pri jej stresovaní predstaviť vystupovať na veľkých pódiách.

* Marina Laduda – na mňa pôsobí akosi fádne, nezaujímavo, akoby bola iba jednou z mnohých a tak, že po veľmi krátkom čase "zapadne" prachom.

* Anh La Thi Quinh, alebo ako si ju tu pomenovali Anička – dievčinka ustráchaná, ktorá by síce spievať vedela a chcela, chcela by hádam aj vyhrať, ale pôsobí tak placho, že si neviem predstaviť ako by dokázala zvládnuť nejakú hystériu okolo svojej osoby keby ju začal prenasledovať bulvár.

* Dáša "Mamba" Šarközyová – je jej pravým opakom; snáď až príliš sebavedomá speváčka, ktorá vie čo chce a ide si za svojim cieľom, ale tu, aj keď som mala dojem, že Gott by bol za, aby do finále postúpila práve ona, nestalo sa.

 

A tak sa napokon vo finále stretne osem spevákov ...

/1-2/ Oto Klempíř /skupiny/

Ricco & Claudia

JOY$

 

/3-4/ Celeste Buckhingham /chlapci/

Tibor Gyurcsík
Matěj Vávra

 

/5-6/ Ondřej Brzobohatý /dievčatá/

Katarína števliková

Marina Laduda

 

/7-8/ Sisa Lelkes Sklovská /speváci > 28 rokov/

Peter Bažík

Brigita Szelidová

 

Poradcovia porotcov tam boli "potrební" hádam iba preto, aby sa trošku "prevetrali", pripomenuli sa svetu že ešte žijú a samozrejme "zhrabli" nejaký "malý" honorár. Nech povedali čo povedali, aj Sisa, aj Ondřej si tak či tak urobili po svojom.

 

Ako vidno, do finále SA dostali speváci dobre známi Sise ...a aj keď víťazstvo ich s veľkou pravdepodobnosťou minie veľkým oblúkom, svojich päť minút slávy si tu užili. Neviem kto z postupujúcich zastupuje Čechov a kto Slovákov, pretože som vôbec nesledovala jazyk, ktorým debatovali so svojimi mentormi a navyše, hádam všetci spievali anglicky; je mi jedno kto a odkiaľ vyhrá ... ale aj tak si myslím, že o rok už nebudeme mať ani šajn kto sa tu teraz "predvádzal"!

 

O víťazovi možno, ale naozaj iba možno ešte pár slov počuť budeme, ale o ostatných najneskôr do dvoch mesiacov "neštekne ani pes". Ani jeden zo spevákov nevyčnieva nad ostatných ako tomu bolo pred pár rokmi /2010/, keď v Talentmánii spievala Patrícia Janečková; tá bola o konskú dĺžku pred všetkými ostatnými. Tu sú všetci akoby "na jednej lodi", nikto nevyčnieva, nikto nie je tak dobrý, aby bol už teraz jasným favoritom.

Celkom som zvedavá komu sa ten "vavrín" televízie rozhodli "hodiť" na krk. :smile2:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vďaka secretke za vyčerpávajúce raporty :klobuk:

 

ja som trochu zaspala ten diel minulý, prebehla som to celé teraz naraz ...

 

myslím, že tu čokoľvek hovoriť o budúcich veľkých, či len menších pódiách, ktoré zaplnia aspoň miestny kultúrny dom, je snáď okrem jednej baby, keď pôjde dobrým smerom - smerom ku klubom a nie k populárnym hovadinkám, úplne zbytočné.

 

že sledovanosť klesla na dno, k tomu to smerovalo úplne jasne od prvého dielu.

výber porotcov ani na čele s holohlavým, ani s krásavcom Brzobohatým, ani nezrelou Celeste a nemiestnymi poznámkami, recitovanými z nutnosti aspoň trochu si honoráre zaslúžiť ... nedokázali vyburcovať ani chronických pozeračov.

 

v dokonalej prevahe priemerné výkony spevákov ... z celej anabázy ma zaujal /pre mňa/ novotou prvý diel, potom som zrejme mala práve tú správnu náladu na ešte jeden, ináč je to  koncentrovaná nuda.

 

o rok si dokonca nebude pamätať nikto ani porotcov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ako som dodatočne podľa TV programu zistila, tých osem "vybratých spevákov" ešte stále nebude účastníkmi finálového večera; Súťaž sa ešte o týždeň natiahne a toto je ešte stále iba akýsi medzistupeň, či už iba na "otrávenie" divákov, na získanie peňazí z reklám, ale tiež je možné a asi aj pravdepodobné, že sa TV budú vehementne dožadovať SMS-iek od divákov, pretože podľa nich už IBA diváci budú o všetkom rozhodovať ... figu borovú!

Toto im už neuverí ani človek s IQ hojdacieho koníka!

 

Súťaž, pri ktorej Američania "besnejú" sa u nás pomaly ale isto stáva prepadákom a veľmi ťažko sa nejakého pokračovania dočká. Nebude ani trikrát a dosť, možno úplne postačí táto "jednorázovka". :ermm:

 

Ak by som nemala nič iné na práci, iba by som sa pretešovala na večerný program, tak už dávno by bol televízor vypnutý a ja by som nemala ani šajn čo sa tam deje.

Keďže mi však speváci robia iba akúsi kulisu pri inej činnosti, ešte SA to nejako "stráviť" dá. :smile2:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak som si dnes pozrela to, čo sa volalo "rozhodnutie"

akosi nemám k tomu čo, keď budú vypadávať po jednom, to máme pred sebou ešte minimum šesť dielov, v prípade záujmu sponzorov sa dá x factor ešte trošičku predĺžiť : )

 

ale dobre, títo ľudia vedia spievať, aspoň natoľko, že spev Celeste bol dokonale porovnateľný so spevom súťažiacich.

keby súťažila, zapadla by v pohode ... alebo naopak, súťažiaci by pohltili Celeste. : )

tentokrát som to pozrela celé, asi som bola zasa správne naladená, poctivo som dopozerala. postúpil jeden, alebo teda dvaja, ktorým vcelku držím palce, lebo sú talentovaní a sympatickí, tak najbližšie ... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Že vypadla Marina Laduda asi ani nie je nijako prekvapujúce, však niekto vypadnúť musel, ale v podstate všetkých osem, ktorí sa dostali až takto ďaleko spievať vie; svoje zohráva už asi len výber piesne a tréma; mnohí pred takýmto početným publikom vystupovať nezvyknú a navyše, živé vysielanie "zamáva" asi aj "otrlejšími" spevákmi, nie týmito nováčikmi.

Že to niekomu neladilo ... tak ako to porota a doslova aj Sisa niekomu vytýkala?

No a čo, nech si Sisa spomenie na svoje vystúpenia, či ona išla vždy na sto percent!

 

Televízie asi veľmi nemajú čo vysielať, a tak nám najbližšie týždne budú do zblbnutia opakovať aké sú naše SMS-ky dôležité, ako LEN MY rozhodneme kto vyhrá. Pche, však je to iba na nich, oni si víťaza pravdepodobne už dávno vybrali, a keďže medzi týmito speváčikmi nie je žiadny pán Pátrovič, nikomu nevadí azbest ani vydýchaný vzduch, ešte aj ten spev sa dá počúvať, tak mne osobne je to úplne jedno koho v ktorom kole vyhodia; pre mňa môže vypadnúť hocikto a keďže som lakomá, nie som ochotná poslať ani jedinú SMS-ku!

 

Asi väčšiu pozornosť ako spevákom som venovala porote ...

... stále rozmýšľam čo mi na Brzobohatom vadilo, ale doteraz som na to neprišla.

Bol to účes, oblek, kravata /?/ ... stále neviem čo to bolo, ale mala som pri ňom dojem, že sa akosi do tej štvorice "nezaraďuje", že je na ňom niečo iné ako bolo predtým. Ale čo to bolo?!

Sisa s vrstvou omietky na ksichte, v šatách aspoň o dve čísla menších, s neodmysliteľnou kreáciou na hlave ... no nevšimni si ju! Keď ju ale "narvali" do šiat o pár čísiel menších, telo sa začalo tlačiť von; a kde ... no najradšej by vytieklo smerom nahor! Sisa ale predsa nie je buchta, tak ju naozaj nemuseli zošnurovať tak, aby vytekala zo šiat!

Oto mal akýsi zvláštne lesklý anzug, až som ho podozrievala, že sa chce predvádzať v niečom takom, ako sa predvádza Macura, keď chce byť za elegána.

Celeste na mňa pôsobila, akoby práve prišla z letiska po dovolenke na havajských ostrovoch a zo zvyšku hawaii náhrdelníka si vyrobila ozdôbku do vlasov; len tie jej komentáre boli akési "nekompletné", ako keby ani poriadne nevedela čo má povedať. No, nič v zlom, ale za tie prachy ktoré dostane by sa mohla predsa len trošku viac posnažiť!

 

Aj kamarátku Sisy Brigitu Szelidovú vtesnali do šiat o nejaké to číselko menších a asi si viacerí povzdychli, že by veru nechceli byť cvernou v tých šatách! Ak by sa prudšie nadýchla, šaty by sa rozprskli a ona by odchádzala iba v spodnom prádelku s mikrofónom zaveseným za uchom; chudšia nebude nech už ju "napikujú" do akokýchkoľvek šiat! Jednoducho má postavu dobre živenej gymnastky, tak čo ... a ak má mať sýty hlas, tak ten sa v tom tele musí niekde oprieť, no nie?!

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov