Skočiť na obsah

Ochrana tradičnej rodiny


alamo

Odporúčané príspevky

pred 2 hodinami, tyso napísal:

tono ale tusis ze to co hovori boh to vykladaju ludia. A kedze cirkev je v tomto pruzna, ak dokazala zaviest celibat napriek jasnym textom v evanjeliach, tak rovnako raz dokaze zaviest aj manzelstvo pre homosexualov. 

To asi nie, celibát nie je dogmou. Sv. Peter a sv. Pavol mali napríklad na spoločenské  postavenie ženy rôzne názory. To tiež nie je dogmou a cirkev svoj názor zmenila. Ale súhlasím, že Bibliu písali a vykladali ľudia.

Kultúrne a morálne hodnoty dnešnej Európy sa formovali pod vplyvom kultúr starého Grécka, Ríma. Kresťanské korene sú dedičstvom, ktoré ovplyvňovalo Európu 2000 rokov. Renesancia a Osvietenectvo začali klásť do popredia ľudský rozum, vedecké poznanie, čím sa dostávali do sporu s vtedajšou cirkvou. Humanizmus, ktorý staval do centra človeka, nebol v rozpore s Ježišovým učením. Toto kultúrne dedičstvo dnes zdieľajú rovnako veriaci aj ateisti. Mnohí ateisti sú síce presvedčení, že ich morálne hodnoty sú výsledkom iba ich slobodnej vôle a rozumu a nie kultúrneho dedičstva.  

Ak by sa uzákonilo manželstvo rovnakého pohlavia, je to otázka legislatívy. Či to cirkev uzná, alebo nie, to predsa môže byť pre ateistov irelevantné. Platí predsa sloboda náboženského vyznania a teda aj právo uznať, alebo neuznať autoritu manželstva rovnakého pohlavia.  Legislatívne sa tým nič nezmení.

Mám pocit, že tu ide o niečo iné. Prečo napríklad Marxisti bojovali proti cirkvi? Prečo sa v totalitných režimoch cirkev perzekvovala a veriaci boli prenasledovaní a diskriminovaní? Preto, že to ohrozovalo autoritu marxistickej ideológie. Dnes sa niekto snaží o niečo podobné, len ideológia je nová.  

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tono, vzdy predsa slo o moc, tak kde je zahada.  katolicka cirkev bola vzdy mocenska organizacia.  Preto je vzdy v politike. Ale ano, z mojho pohladu je irelevantne ci katolicka cirkev bude nieco uznavat alebo nie. Ale ja nie som katolik, poznam vsak ludi co tym trpia. A tak rozumiem preco to bude stala tema. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 27 minútami, game napísal:

27min. 39 s. video

no ved to je v poriadku...to som aj ja zachytil ked som to prehraval....ale ty si napisala v tvojej reakcii toto...

parafraza..."ak by ich netrapilo len to, aby manzelstvo nebolo manzelstvo"....

ale teba trapi to, co si ty tu pozila ako nejaky argument, no ze si to vytrhla s kontextu ti nevadi...to je tak tendencne, az je to smiesne...:)

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 4 minútami, tyso napísal:

Ale ja nie som katolik, poznam vsak ludi co tym trpia. A tak rozumiem preco to bude stala tema. 

Trpieť môžu iba, ak majú morálny problém. Ale prečo by ho mali mať? Ak sa cirkev drží dogmy, ktorú oni odmietajú, tak by nemali mať morálny problém. Ale chápem o čo tu ide. Ak cirkev odmietne takýto pár veriacich zosobášiť, pociťujú to ako diskrimináciu. Nakoniec súdiť nás nebude cirkev. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tono, ide o veriacich katolikov a to nie je vec rozumu, nevedia svoj zivot usporiadat tak aby naplnili aj svoje potreby viery aj potrebu partnerstva. 

Ale nie su jedini, rovnako su na tom ludia po rozvode. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

stojaté vody rozvíril podivný "prípad" zo súkromnej materskej školy v Poprade.
Deti sa naučili predvádzať každý týždeň v pondelok malé divadielko, poprask spôsobilo minipredstavenie štvorročných o putovaní dažďovej kvapky... strašné niečo, lebo na konci bola predstavená dúha.

článok z novín, Pravda, 26.5.2021: najstrašnejšie na tom je, že sa škôlka ospravedlnila za to, že na konci cesty dažďovej kvapky je fyzikálny jav: dúha ... zastal mi nad tým rozum.
v tejto spoločnosti je niečo desivo choré.

 

Škôlka 1.jpg

škôlka 2.jpg

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je to choré toto čo sa už deje v tejto spoločnosti, ale problém nastal už na začiatku, keď si buzer... neheterosexuáli vybrali za svoj symbol dúhu. Týmto sa dúha automaticky spája s nimi. Prečo si nevybrali napr. výfuk?!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 2 hodinami, game napísal:

najstrašnejšie na tom je, že sa škôlka ospravedlnila za to, že na konci cesty dažďovej kvapky je fyzikálny jav: dúha ... zastal mi nad tým rozum.
v tejto spoločnosti je niečo desivo choré.

Nevidel som ten post a to ospravedlnenie je naozaj absurdne, avsak treba si uvedomit, ze spravca/spravkyna profilu skolky (ktory je uz zmazany) asi nema medialny trening, moznoze prvykrat v zivote riesili taku situaciu a najskor ani nestali o taku pozornost.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Táto doba dospela do takého štádia, že ak si beloch, kresťan, heterosexuál, pracuješ pre svoju nukleárnu rodinu a si hrdý na svoje národné hodnoty, tak spoločnosť na teba pozerá ako netolerantného vyvrheľa v spoločnosti, zakomplexovaného rasistu a prípadne dokonca aj fašistu. Fakt je lepšie byť čiernym moslimským buzerantom sediaceho na sociálnych dávkach, lebo ak by mal chudák pracovať, tak na jeho zamestnávateľa by sa vrhli všetky mimovládky sveta, že čo si to ten belošský rasista dovoľuje [emoji23]

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

sniper, a ze v tomto pripade sa na skolku vrhli chromikovci, to ti nijako nevadi ?

Ale tak inak,  v skutocnosti su tie bojovne skupinky male.  Na oboch stranach,  nie je to teda spolocnost ako celok.  skolka je tu civilna obet sporu, do ktoreho sa nijako nezapajala. Ani deti neucili  toleranci ale ani nenavisti.   Ale ked sa bojuje, tak  to nikoho nezaujima,  bud si nas alebo si nepriatel.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mne stačil samotný Chromík, vedúca osobnosť pochodu za tradičnú rodinu, jeho farizejský ksicht a bláboly a je mi permanentne na zvracanie.

pred 3 hodinami, tyso napísal:

v tomto pripade sa na skolku vrhli chromikovci,

nenávistný hnus je celé hnutie, čoho je Chromík tvárou, od samého začiatku a zatiahnuť do toho škôlku je hnus na druhú.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Myslitelia rozmyslaju na TA3:

-manzelstvo je specialna institucia, ktora ma za ulohu dat dokopy muza a zenu, aby spolu zili

(Daniska)

-manzelstvo, ktore je tvorene muzom a zenou je najlepsim prostredim k pocatiu

(Caucik)

-pre deti je dolezite pohlavie rodica

(Chromik)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jasne, panboh si spravi neprirodzenym  sposobom syna s neplnoletou pubertackou, na ktoru sa vzapati vykasle a o svadbe ani neuvazuje. O syna sa mu stara cudzi muz a nakoniec ho chudaka este aj necha umriet potupnym sposobom a my sa tu mame hrat na tradicnu rodinu.

Ale ty @dead ty sa ozen:yes_yes:

  • Páči sa mi to 1
  • Díky! 1
  • Haha 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

som si teraz rano tu relaciu v TA 3 prehral, lebo vcera som sledoval radsej hokej.....no a som sa presvedcil, ze zastancovia plodenia deti buzeratami a lesbami, argumentovali na zaklade svojich emocii a zastancovi plodenia deti muzom a zenou argumentovali faktami z roznych statistikych udajov, ktore vobec neboli lichotive pre protistranu....a od toho potickeho dua (Dostal a ten z Progresovcov) sa evidentne jednalo iba o  "kupovanie" hlasov a politicke body......a ten chudak s toho hudobneho biznisu nevedel ani kde je sever....ja ja ja...jenom ja ja ja .....len som sa od neho nedozvedel, kto ho vlastne diskriminuje a brani mu v jeho ceste zivotom...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ta relacia bola (co sa dalo cakat) plna floskul. Hostia pred seba kladli v eteri niekolkokrat pouzite a omlete prefabrikovane tvrdenia. Zaklincoval to (uz ani neviem kto) z pravej casti stola, ked povedal "a vytvoria spolu reprodukcnu jednotku". Skratka, manzelstvo je pre nich stroj -vyrobna linka na deti a ked tato funkcia nefunguje, je na nic a nikto ho nesmie pouzivat. Dalsie tvrdenie "hodnoty, ktore tu su tisicrocia" tak uz bolo iba mlatenim kladiva po zabitom klinci.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no tak to tvoje "zaklincovanie" o vytvoreni reprodukcnej jednokty, niektorym diskuterom z pravej casti obrazovky. je prave to, preco je tento "reprodukcny" institut chraneny ustavou....to nie je o ziadnom diskriminovani niekoho niekym, ale cisto pragmaticka vec....ak by to tak nebolo, tak potom treba zrusit vsetky spolocenske a finanncne benefity pre tuto reprodukcnu jednotku a vsetko nechat na zivelnom zaklade....tak by si to predstavovali nasi "rodinobijci"?....podla vyjadreni lavej casti diskuterov, tak zjavne ano...len potom by to mali verejne aj pocedat a nie to kamuflovat akymsi ludskopravnym tazenim....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Ja som dnes zapocul , ze referendum 2015 rozdelila spolocnost. priznam sa nepamatam si o ake referendum islo, isto som na nom nebol.

Otazky boli 3.

Otázka č. 1

Súhlasíte s tým, aby sa manželstvom nemohlo nazývať žiadne iné spolužitie osôb okrem zväzku medzi jedným mužom a jednou ženou?

Otázka č. 2

Súhlasíte s tým, aby párom alebo skupinám osôb rovnakého pohlavia nebolo umožnené osvojenie (adopcia) detí a ich následná výchova?

Otázka č. 3

Súhlasíte s tým, aby školy nemohli vyžadovať účasť detí na vyučovaní v oblasti sexuálneho správania či eutanázie, ak ich rodičia alebo deti samé nesúhlasia s obsahom vyučovania?

Vysledky to vacsie je Revuca, a to mensie nieco na Orave,ale zas male to nieje,ja som len nahodou,lebo ma pekny nazov. Ako moze prist na taketo debilne otazky odpovedat viac ako polovica obcanov?

Posledna poznamka, preco politici na Gemer nepridu? Preco  aj Matovic si vyberie koko.. Siposa so Starej Lubovne a nie z Revucej? Pritom volebna ucast aj v Revucej a Starej Lubovni moze byt rovnaka, rovnaky pocet hlasov. Tam to maju jasne. Preto ziaden kandidat nemoze byt z Gemera. Neda ho do 5.tky ,lebo kludne by pohorel.

Revuca referendum.png

niekde na Orave.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov