Skočiť na obsah

Ochrana tradičnej rodiny


alamo

Odporúčané príspevky

tiez si neodpovedal, alebo je to zavadzanie tvoja odpoved?

Prestaň na otázky odpovedať otázkami a začni písať argumenty, inak sa odpovedí nedočkáš. Tvoju zoofíliu za argument nepovažujem, je to hovadina, pretože zoofília je pokrytá trestným zákonom o týraní zvierat. Keď teda nejaký zoofil začne manifestovať za svoje právo na manželstvo so sliepkou, automaticky sa tým priznáva k týraniu zvierat a namiesto svojej novely zákona vyfasuje podľa platného práva dva roky natvrdo.  :ahooj:

 

Sranda sledovať, čím všetkým sú ľudia schopní obhajovať vlastnú homofóbiu. Ako jediný argument na vysvetlenie svojej nenávisti voči homosexuálom si tu uviedol obavu zo zoofílie, tak sa nečuduj, ak na takú blbosť nikto nereaguje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

valcik

 

Vcera som sem poslal reakciu na neodpovedania +link. Nejakym cudnym riadenim osudu sa to niekam podelo. Tak to posiela (link) este raz.....text k nemu nebudem uz pripajat.

http://zena.centrum.cz/zdravi/novinky/clanek.phtml?id=802766#utm_source=centrumHP&utm_medium=stylebox&utm_campaign=A&utm_term=position-5

 

A tu zoofiliu som pouzil, ako reakciu-"protiargument",  na tvoje velmi odborne posudenie konamia krestanov (aj ked si myslim, že medzi odporcami tohoto "vymahania" si prav, su aj bohato zastupene osoby ateisticke)................

 

 

 
A presne toto je spomínaná kresťanská bigotnosť a neznášanlivosť, ktorú som spomenul vyššie. Stále opakuješ, že homosexuálne zväzky sú špatné, nesprávne a mali by byť protizákonné. Ale prečo? Opakuješ to, čo ti povedal velebníček počas kázne, alebo máš pre takýto postoj aj nejaké vlastné racionálne vysvetlenie? Ak áno, prezradíš ho?

Ak necháme bokom, že nie každý homosexuálny pár plánuje adopciu a väčšina z nich sa snaží o legalizáciu partnerského zväzku skôr kvôli bežným veciam ako sú dedičské práva, zákonné zastupovanie partnera pri úradných jednaniach a podobne, prečo myslíš, že dieťa vychovávané homosexuálnym párom je automaticky nejako ohrozené? Čím presne je ohrozené? Pozri sa okolo seba, tisícky detí z prostredia tradičných rodín sú svojimi rodičmi týrané, dokonca i zneužívané, odkladané do detských domov a podobne. Máš pocit, že prostredie detského domova alebo reedukačného centra, so všetkými jeho špecifikami a krásami, z ktorých je bežná a rozšírená šikana iba tým najmenším problémom, je pre dieťa lepšie, než napríklad život v opatere dvoch slušných a vzdelaných homosexuálnych žien?

 

 

.......nereagoval si ale na moju hlavnu otazku (vedome?), preto som aj napisal ci je to z tvojej strany zavadzanie......

 

 

Pisem tak preto, lebo ten tok vlastnych myslienok sledujem a urcite som necakal  na tvoje "vysvetlenie".   :)

Legalizacia ich zvazku sa da jednoducho osetrit uz stavajucim obcianskym zakonnikom...........

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

off topic

valcik

 

Vcera som sem poslal reakciu na neodpovedania +link. Nejakym cudnym riadenim osudu sa to niekam podelo. Tak to posiela (link) este raz.....text k nemu nebudem uz pripajat.

http://zena.centrum.cz/zdravi/novinky/clanek.phtml?id=802766#utm_source=centrumHP&utm_medium=stylebox&utm_campaign=A&utm_term=position-5

 

 

info,

 

odporúčam pozrieť občas do Moderátorských zásahov, pred tým, než reklamujeme záhadne stratený príspevok.

 

ten link je čiste o dohadoch o vzniku homosexuality, preto bol presunutý do témy, ktorá sa tým zaoberá už dosť dlho a dosť obšírne.

 

s Ochranou tradičnej rodiny nemal ten link ani spomínanie fórumákov ako gayov v tvojom sprievodnom texte / vete nič spoločné.

 

v rozoberaní homosexuality a sexualít prejdite tam, poprosím - stratené príspevky o homosexualite a sexualitách hľadajte tam.

 

 

takže Moderátorské zásahy a záhada preloženého príspevku :

 

https://www.freespace.sk/tema/4199-moderátorské-zásahy-na-fóre/?p=212108

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prepac nevedel som o tejto teme, lebo ma to akosi doteraz nazaujimalo. No chcel som ponuknut valcikovi a spol. pohlad na "inakost" s inej strany.......teda ze nie je to len "nedozretym" genom, ale aj prostrdim a vychovou (myslim ten gay smer). A dakujem ze si ma oboznamila aj s existenciou tohoto homo-lesbo suplika.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

keď sa povie "inakosť", a v súvislosti s tradičnou rodinou
je normálne, aby niekto komu ťahá na tridsiatku žil s rodičmi?

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/domaci/269480-odklad-zavazku-ci-opusteni-hnizda-snaha-prodlouzit-si-detstvi-tvrdi-siklova/
"Je v tom určitá dětskost, snaha prodlužovat si dětství jako život bez závazků a povinností," tvrdí známá socioložka Jiřina Šiklová. Ze statistik ČSÚ vyplývá, že lidé žijí s rodiči stále déle. U mužů do 30 let jde přitom skoro o polovinu.
..
Prodloužený život více generací pod jednou střechou je naopak ekonomicky výhodný, a to mnohdy i pro obě strany.

lenže čo je výhodné pre "malú sociálnu jednotku", nie je výhodné pre "veľkú spoločnosť"
druhý článok sa do "fenoménu" opiera ostrejšie, dokonca aj s pejoratívnym výrazom "mamánci"

http://echo24.cz/a/iLKMH/mamanci-ohrozuji-ceskou-prosperitu
Mamánci ohrožují českou prosperitu
Rozrůstající se řady mamánků jsou nebezpečným signálem společenského úpadku.

to akože aj náznak návratu, k tej "tradičnej rodine" je "spoločenský úpadok"?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tie clanky su uplne zcestne. Hlavne ten pejorativny. Je v tom prilis vela nepresnosti. Dotycna dama si velmi nedala tu namahu aby sa aj zamyslela kym nieco take vyplodi.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mám to s tohto článku

http://finmag.penize.cz/kaleidoskop/284664-mamanek-obetni-beranek
Mamánek – obětní beránek
Do titulků se nedostalo, že čtyřikrát víc mužů (12 % vs. 2,6 %) teď žije zcela samostatně. Zatímco někteří mamani při stěhování k přítelkyni jen vymění jednu služku za jinou, tihle se o sebe starají sami.

kto chce psa biť vždy si palicu nájde.. aj nejakého toho "psa"

čiže "psom" nemusia byť iba homosexuáli

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vždy je niekto, koho možno kopnúť.

 

vráťme sa k tradičnej rodine. Jiřina Šiklová je dosť známa sociologička, aby nepísala samé klišé, ten článok je trochu ako "musím niečo o veci povedať "

 

keď už sme pri tej tradičnej rodine a ideme ju ochraňovať, stačí sa spýtať svojich rodičov, prípadne starých rodičov, ktorí o tom čosi vedia ... pani Šiklová nie je jediný odborník ... o analytičke Zlámalovej ani nehovoriac, je úplne mimo.

 

bežné tradičné rodiny ešte nie tak dávno, pred nejakými ani nie dvomi generáciami bežne žili vo viacgeneračných domoch, kde tradičná rodina mala úplne iné poslanie a inú formu ...

o tom sme tu už predsa písali, že je vždy otázkou, ktorú tradičnú rodinu vlastne kto chce ochraňovať.

 

dvor plný starý rodičov, rodičov s manželmi a manželkami, deti bratranci a sesternice, doopatrovanie prastarého otca, bývanie viacerých odnoží tej istej rodiny v tej istej izbe - to sú napríklad príbehy z istej strany našej rodiny, nie také ďaleké.

 

že tridsiatnici zostávajú bývať doma, to je tiež súčasť tradičnej rodiny, dnes.  sťahovanie páru dokopy a spoločné zadlžovanie sa až do dôchodku nie je jediná forma, ako sa osamostatniť, to, čo analytička nezarátala, sú skutočne samostatné bývania mladých mužov, a ani bývanie u rodičov nemusí a často neznamená mamahotel. 

 

ten trend v osemnástke vypadnúť z baráku sa už aj v usa hodne zmiernil, ekonomická kríza a doba spravili svoje.
netreba plakať, tradičná rodina sa mení, životný štýl sa mení, doba sa mení, a tých príčin, prečo je to tak, je o hodne viac.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak, tak. Dobre kazes.

Plus obrovske kvantum mladych pracuje a zije za hranicami, trvale bydlisko maju ale u starych.

Dalsia vec porovnavat ekonomiku vonku a tu je mimo, takisto casy komunizmu a sucasnost. Mozno bolo tazsie dostat sa k bytu ci pozicku, ale clovek ju nemal problem splacat, ale hlavne mal istotu zamestnania.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v práci sme tri slobodné kolegyne, všetky tri máme trvalý pobyt u rodičov a a ni jedna u nich vlastne nebýva - a napríklad ja, kým som u nich bývala, významne som prispievala do spoločného rodinného rozpočtu, takže áno, síce som sa nemusela starať o časť nákupov, varenia, upratovania či prania, ale žiaden lacný mamahotel bez starostí to nebol

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pozrel som si to video so Sikulovou  -a nevyrusila ma nikdy - teda som s nou suhlasil. Ale spoliehat sa na imigrantov? To nechcem . 

 

 

Dam o sebe - pohlavky nikdy - nikdy syna nebuchnem do hlavy. Na rit  - isto asi v priemere raz za mesiac - chlapec nikdy nefnukal.Dcera dostala isto tiez - ale to si uz nepamatam - na nu staci nakricat(zahriaknut - zvysit hlas) - ci odviest za ruku do izby a sa rozplace. Teda ju nemusim. Neposlucha rovnako ako chalan.

 

Chlapec je inteligentny  - preto ma nevytaca - a poslucha - ked mu poviem dva - tri krat - neprovokuj sestru(on provokater je) a spravi to opat - leti to na jeho zadok .

 

To bolo o zivote - dalo by sa  pisat dost vela aj priklady.

 

Priklad - vylety - preco robim - ma to aj bavi - niekedy ani nie - nesiel by som - priklad ten posledny - siel som.  Kvoli rodine - kvoli detom. Tie deti sa ukludnia - ale iste si to vazi aj zena - aj ked mam rozumnu zenu - ak by som sa aspon scasti nestaral o rodinu - peniaze, zivobtie - ci aj ostatne aktivity - nevravim,ze by ma opustila - kludne aj nie - ale isto je to lepsie. Pre rodinu. Pre mna. Je velmi velky rozdiel - ci mas spokojnu zenu a deti - ci su znudeni - a neprijemni.

 

----------

 

Ten mama hotel? Je a je to zlo. Neschopni rodicia a ich deti. Inak je okrem mna niekto co ma male deti? - NIe? A preco - nechodia na forum - ale ich poznate maju deti?   Je to len priklad a specifikum - posledny co mal dieta je ten kosican co ste sa mu posmievali?

 

__________

 

Este jednu vec chcem napisat.  Byvame  v mojom byte - lebo ja som si ho kupil davno(3 roky) -predtym - ako sme sa zobrali - ale ja ho neberiem za svoj byt - nas - priklad keby sme sa rozviedli - musel by som aj zene nieco vratit - ona nezarabala az po nejakych 7 rokoch potom ako som ho kupil - ale mi sme tu zili. Neviem ako by som sa spraval - pri rozvode - a akym sposobom by tomu prislo - ale moja zena ma pravo co si uvedomujem aj na cast svojho bytu - lebo sme zili a splacali spolocne.  Aj z penazi nasej ci jej materskej. Dalsie auto - to je uz na polovicu. Ona na nom jazdi - je kvoli daniam napisane na firmu - ale je to nase auto. Tiez to - aj moja inteligentna zena nechape - nema to na papieri ani ja nie.

 

Nechape preco musim zaplatit skor dlh, kde mame vyssi urok - ako niekam inam. Ci nechapala vysvetlil.

 

A od roku 2009 mame vsetci rovnake stavebne sporenie - vsetci aj deti rovnake ciastky - inak sa to ani spravit neda - musis tam davat tu istu sumu aby to bolo pre rodinu najvyhodnejsie.

 

Ja dnes realne mam presne tolko majetku a penazi ako zena - lebo pre mna to spolocne je - a tak fakticky aj je.

Ja som to stavil na tuto mincu. Ucet u nas mame len jeden - je pisany na zenu. Ale pristup knemu mam aj ja. 

 

Vlastne pointa tohto vsetko - je ze musis rozumiet  spoluvlastnictvu - dodrziavaniu pravidiel - a nezit na ukor druheho(nemozes partnera okradat, ani financne, ani ..) - presne tak to funguje aj v podnikani - dalsie partnera mam vo firme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem co to ma spolocne s neschopnostou deti ci rodicov. To vobec neznamena ze dotycny nema ziadnu zodpovednost, nebodaj ze nie je schopny sa postarat sam o seba. Skor je to jednoduchsie a vyhodnejsie pre tych rodicov.Pokial niekto zije vo velkom viacgeneracnom dome kde je kopa miesta, nevidim na tom nic rozumne niekam sa stahovat. Naco? Aby som ukojil niekoho tuzbu po ukazkovych statistikach? Kde je pointa?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Preco pisem o sebe - lebo statistiky nepoznam- aj ked poznam priklad aj na ide rodiny(z okolia) - nepoznam aka je ich pocetnost.

 

Teda - zas neviem na co reagujes. - 

 Skor je to jednoduchsie a vyhodnejsie pre tych rodicov.

v com? Mozno piseme o inych veciach.  Stavim sa ale - ze kazdy rodic by chcel byt stary rodic.

 

Daj otazku dam odpoved - mozno blbu.(ak ta to zaujima - je tu vela veci popisanych - vela linkov a teda neviem ci piseme o tom istom)

 

Priklad - tento tyzden som bol druhy krat u lekarky mojich deti - zena nemohla aj spekulovala ze tatm pojde s nimi jej mama - ale potom mi prislo jednoduchsie ze tam pojdem ja.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Reagujem na tvoje tvrdenie ze mamahotel je zlo. V com konkretne je to zlo? Nechapem.

 

Pre rodicov je to vyhodne napr. pomocou ale aj financne, naklady na byvanie neznasaju sami atd.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kaslem na vasu ochranu mojej rodiny. Nikoho moja rodina ani nezaujima - same pi,ce a ko,koti kde sa niekde nasuvaju ,ci nie? Co viete vyriesit realne? JA po vas nic nechcem nechcem vas ani vidiet. Do stali by ste na papu,lu. 

 

Flinstonova - ja nemam problem s tretim dietatom - ale nie je. Zvladli by sme aj tretie - probem je v tom - ze tie prve dva som chcel a boli - a velmi rychlo kedy som chcel - mna to tretie nezabije - a budem velmi rad ak bude - prve su zivota schopne - kludne by som si dal aj tretie. 

 

 

tvoju situáciu tu nikto za teba riešiť nebude a nikto sa o to ani nepokúša, takže z preplesku nič nebude. Zato reálne si každý riešime to svoje ako vieme. A že sa tu s tým "podelíme" - problém + ako sme sa s tým popasovali, prípadne výsledok - na tom nič hrozné nevidím, niekoho to môže zaujať a môže sa poučiť na mojich chybách alebo sa inšpirovať mojím riešením - alebo ak to nezaujme, ide sa dalej a nič sa nedeje, tiež ok.

Tak načo boli tie náreky že si asi nabúchal ženu a že či to bude zdravé? To s tým penzistom bol len fór.

 

A teraz k mamahotelu. Ak je dosť priestoru a možnosť samostatného bývania čo aj v jednom dome, prečo nie? Len niektorí rodičia chcú mať svoje dospelé deti aj s ich novými rodinami pod dozorom, a to už nie je dobré.

Mala som takú jednu rovesníčku, ktorej mama do všetkého kecala, tá dievčina bola úplne v jej područí, nič nemohla urobiť bez jej súhlasu, a všetci sme sa podivili, kde nabralo to nesmelé a utiahnuté dievča toľkú rozhodnoť, že si postavila hlavu a osamostatnila sa. Najprv bývala v podnájme, neskôr dostala podnikový malý bytík. Veľmi jej to rpospelo a prospelo to aj vzťahu ona - matka. Jej mama napriek svojej despotickej náture nakoniec sa ukázala ako celkom rozumná osoba, lebo nakoniec dcéru začala akceptovať a prijala aj jej dve dievčatká, ktoré si adoptovala z decáku.

určite ak je to len trochu možné, som za osamostatnenie mladých. Aj tých slobodných.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

flinstonova - moj text - je prvy cerveny- ci aj iny? Vlastne aj druhy modry. A vlastne ide odpoved na moj text. OK

 

Prva veta - ak sa mi niekto bude starat ako vychovavat deti ,moje deti - a bude sprosty - nebodaj kvoli tlapku na rit - nebude preplesk bude ovela viac. Ale tu islo o ochranu rodiny - a  na co som reagoval - tvoju reakciu tiez nechapem.

 

Modre - pamatam si to matne - ale nenabuchal som ju - inak odkial a preco vytahujes?

 

 

A k tvojmu textu - ktomu nemam co.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Reagujem na tvoje tvrdenie ze mamahotel je zlo. V com konkretne je to zlo? Nechapem.

 

Pre rodicov je to vyhodne napr. pomocou ale aj financne, naklady na byvanie neznasaju sami atd.

Mne osobne je to jedno. Zite si ako chcete. Mne je jedno aj ci budeme mat malo deti a nebude mat kto pracovat na dochodcov.

 

Mama hotel je zlo - priklady - deti vlastne dospely su nesamostatni - spoliehaju sa a stale maju sluzby od matky. Ja ich mam od zeny.

ALe hlavne - nie ste menej zodpovedni - len nemate sancu zit - mat deti. Ja len tak vseobecne - nechcem pisat o sebe - je normalne aby cez 30 rocnych brat a sestra byvali cez 30 rokov v tej istej izbe? Su mi to kamarati. Mne je ich luto.Takto prijem maju daleko nadpriemerny.

 

Mna by velmi zaujimal nazor starsich chlapov - dady apod - co tu su.

 

Este raz mne je jedno ako dopadne spolocnost - ja davam len nazor a priklad - ok mozte si o mne mysliet co chcete.Info v podstate na fore mate.

 

 

Zlo - je to ze si neviete zakladat rodiny. Pre vas zlo - to kde byvate a ako zijete je jedno.

 

 

Priklad - nieje pretoho jedinca(jedinku) jedno ak chce mat priklad dva deti ci ich bude mat v 25 - 30 ci 35 ci 40.

 

Kludne vsetky tieto starsie damy na fore by sa vedeli postarat o deti(uz to dokazali) - male deti - ako vedia davat rady. ALe vedeli by to skutocne aj prezit a ako(teraz v tom veku)?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 je normalne aby cez 30 rocnych brat a sestra byvali cez 30 rokov v tej istej izbe?

 "do nedávna" takto existovali aj viac ako 10 členné viacgeneračné rodiny bežne

doslova "v jednej izbe"

v "rozvojovom" svete bežná vec dodnes..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

CO myslis, ze kamaratovi som to nevysvetloval -aspon 5 rokov sme sa o tom nebavili - ale predtym? Ja nevravim ,ze ja som priklad(ako vzor) ci mam byt - ale da sa zit. Ved vsetky tie svoje priklady davam pre mladych na fore. Nech sa vyjadria ti starsi.

 

Zakazat co? to nechcem - ani prikazovat. TO neviem - viem poukazat.

 

Ja som to pisal ,ja som si zenu zacal hladat v 19 - 20rokoch. Chodil na vecere do kina s roznymi zenami  - s nimi som nespal - A v 22 som mal stastie -ze som si nasiel manzelku.

 

Neskor ci vtedy mi bolo aj luto preco som ju uz nemal v 18. Dnes si uz na to skoro ani nepamatam.

----------

Dam este dve veci z mojej historie.

 

Prvy krat je to meskalo asi v 24 roku - vtedy som ju poziadal o ruku - zobrali sme sa az v 28(bola vo stvrtom rocniku - necakala dieta ale chceli sme si ho spravit) - sme rovnako stari.

 

A ju trapilo ze mam vysoku skolu a ona nie a ako to bude klapat - som jej povedal nech si ju spravi aj ona - vedel som ze na to ma. Chcela byt ucitelka - vedela anglictinu - ja ze daj si zemepis - to ta naucim - isla na druhy predmet nabozenstvo.

Isto spravila dobre - v zemepise nieje dobra - ale ani zla na zenu. Bola mizerna - alebo uz o trosku lepsia.

 

Ale ako ucitelka robi druhy rok a som si isty , ze je dobra.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Slimak, miesas tu dokopy nesuvisiace veci. Ako suvisi to kde kto byva s tym ci ma alebo nema deti? To ze niekto zije v rodicovskom neznamena ze nemusi mat/nema deti. Alebo ze nema, nevie si najst partnera. To su nezmysly a spolu to vobec nijako nesuvisi. Ty tu pises o niecom uplne, uplne inom co s tym o com tu je rec nema absolutne nic spolocne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

skusam citat ale co to kua ma spolocne zo zakonom ? 

Tak nech sa trochu vratime k teme,

napriek nadavaniu medii, tak   KDH kresli cervenu ciaru.    Rodina je muz a zena, a hotovo.   Niekde by to malo byt jasne  napisane, kedze  duhovci sa snazia postupne obsadzovat cudzie uzemie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov