Skočiť na obsah

Ochrana tradičnej rodiny


alamo

Odporúčané príspevky

http://www.jetotak.sk/ludskeprava/preco-by-konzervativci-mali-podporovat-homo-manzelstva

PREČO BY KONZERVATÍVCI MALI PODPOROVAŤ "HOMO" MANŽELSTVÁ

Podstata manželstva nespočíva v potrebe biologickej reprodukcie; monogamia dokonca z biologického hľadiska pôsobí kontraproduktívne. Na druhej strane účelom manželstva určite je založenie rodiny, ale ako vieme, rodina sa dá založiť rôznymi spôsobmi; dala sa rôznymi spôsobmi založiť vždy, dnes je tých spôsobov ešte viac.

..

práve konzervatívci by mali oceňovať, že viac ľudí chce vstúpiť do manželstva, prijať záväzky, prekonať svoje sebectvo a obetovať sa v prospech vyššieho celku. Väčšina liberálov sa zasadzuje za homosexuálne manželstvá, pretože cítia, že by to mali robiť ak už sú liberálmi, ale v skutočnosti často dodávajú, že nechápu, prečo sa niekto chce dobrovoľne hrnúť do manželstva. Manželstvo je konzervatívna téma.

..

Výborne to napokon vyjadril britský premiér David Cameron: „Konzervatívci veria vo väzby, ktoré nás spájajú. Spoločnosť je silnejšia, ak si skladáme sľuby a keď sa navzájom podporujeme. Nepodporujem homosexuálne manželstvá napriek tomu, že som konzervatívec. Podporujem ich, pretože som konzervatívec.“ Slovenskí konzervatívci, kresťanskí demokrati a katolícki klerici však vôbec nerozumejú vlastnej ideológii a tomu, čo by mali zastávať.

odporúčam prečítať si celí článok.. hlavne "konzervatívcom"

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

info,

 

zasa úplne naopak ...

prosím teba, o čom to píšeš ? : )  o tomto predsa vôbec nebola reč ... a to, že D'Ady písal o tom, že k ochrane tradičnej rodiny patria aj úplne normálne práva pre tieto rodiny -  ekonomicke nastroje - pracovne prilezitosti, zabezpecene byvanie, podpora mladych rodin, predskolske zariadenia, atd. - je niečo výnimočné ?

 

No o com asi tak? Jednoduche riesenie problemu si ani neviem predstavit. Ak teda spolocnost ma nejake vyhrady k homo manzelstvam, tak treba zrusit cely institut nazyvany manzelstvo a vec je vybavena. Nech si kazdy zije ako sa mu zachce. Zaviedol by sa akurat proceduralny postup starostlivosti o deti napr. aj sposobom, co som ponukol. Nikto nabude zodpovedny za nic, deti by sa rozdelovali moznej potencionalnej novorodicovskej komunite podla akejsi kvalifikacie vysokoskolenym soc. pracovnikom, starostom by sa uvolnil cas na ine potrebnejsie ukony, ako sobotnajsie "vyrabanie" manzelskych parov....a pod. Tiez by sa mozno casom ujala nova biznis kapitola, a to velkoobchod na baze dodavatelsko-odberatelskych vztahov v plneni domovov (skladov) detmi, ako tovarom s popisnym cislom, z nazvom ponuka-dopyt. Je nieco jednoduchsie? Naco matka a otec.  

 

 

 

chcu to narvat do Ustavy, lebo si myslia, ze uz nikto nikdy okrem nich tu ustavnu vacsinu nedosiahne, aby to zmenil

Neviem.....asi mas pravdu :( .

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

článok je čerstvo pod pianom ale stojí za to z neho  citovať :
 

S obavami „ochrancov“ rodiny sa síce dá veľmi jednoducho nesúhlasiť, ale dajú sa aspoň chápať, respektíve rešpektovať. To dovtedy, kým bojujú za to, že manželstvom by sa formálne mal nazývať len zväzok muža a ženy. V poriadku, aj mnohým liberálnejšie zmýšľajúcim ľuďom robí problém predstava vzťahu nazývaného manželstvo, ktorý tvorí on a on, prípadne ona a ona.

Potiaľto je to v podstate terminologický spor, ktorý by sa pri troche dobrej vôle na oboch stranách dal pomerne ľahko vyriešiť.

Kompromis prestáva byť reálny v okamihu, keď tvrdé jadro „ochrancov“ rodiny dáva najavo, že sú preň neprijateľné aj mäkšie zákonom upravené formy spolunažívania dvoch ľudí rovnakého pohlavia. Pretože, všakáno, začína sa to registrovanými partnerstvami a končí  sa to kolapsom civilizácie.

Zástancovia tejto logiky volia obranu útokom a najradšej by zatrhli akúkoľvek zmenu už na začiatku. Nemá zmysel opakovať im, že rodine a manželstvu nijako neubližuje, ak by sa hoci aj manželstvom nazýval i zväzok ľudí rovnakého pohlavia. A už vôbec ho nemajú ako ohroziť registrované partnerstvá, ktoré sú kdesi na polceste k manželstvu.

...
komentár Romana Pataja: Bez odpovede
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

..............

 

ehm, celé toto delenie na tradičné a netradičné rodiny mi pripadá, slušne povedané, ako blbosť prvej triedy...

 

nemám nič proti registrovaným partnerstvám, dokonca si myslím, že mnoho detí z decáku, keby malo na výber medzi dvoma milujúcimi rodičmi rovnakého pohlavia a DD, tak si vyberú to prvé (aj keď som počula o puberťákoch, ktorí by si vybrali radšej decák, lebo tam sa "nik nestará")... a keď sa argumentuje krutosťou detí, ktoré by to deťom homosexuálneho páru "dali vyžrať" - nie, nedali, ak by doma nepočúvali, že je to neprirodzené, nevhodné a nesprávne a treba to takým deťom "dať vyžrať"

 

 

Podľa mňa je scestné, netolerantné posudzovať človeka podľa jeho sexuálnej orientácie. Som za právo na lásku. Každý človek má svoju hodnotu a človek má právo byť šťastným.  Mám  nablízku aj ja,   u nás u susedov,  mládenca, ktorý je  homosexuál a čo?! Nemá právo milovať aj byť milovaný? Nemôže za to, že sa narodil ako homosexuál.., dôležité predsa je, že je dobrý človek. V živote nie je vždy všetko tak, ako by sme si to len my, priali... Život nás stále niečím prekvapí, zaskočí, dôležité je ako k tomu pristupíme... človeka máme milovať, nie je správne človeka diskriminovať  na základe  sexuálnej orientácie, ani inak ( postavenia, vierovyznania, majetku ...)

Viem, čo pre mňa znamená vzťah, láska, rodina..,  nevidím dôvod, prečo by som to nedopriala aj iným..  láska sa nedá nanútiť, že koho budeš milovať,  a koho nie! láska je súzvuk duší aj tiel ...ak sa dvaja ľúbia, to je to, najdôležitejšie.. vzájomná láska mi nevadí. :)

 

Vybral som tieto dva, dost radikalne nazory s pohladu pozorovatela a sprihladnutim na povahu prispevkov oboch diskuterok, Ponukam do diskusie na tuto temu link        http://cs.wikipedia.org/wiki/Prague_Pride_2013    sa mi ukazuje, ako suvisiaci s predmetom tejto diskusie.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Nikoho nezaujima, ze si robi propagandu s duhovou populaciou aj pedofilna inakost?......je to tu akesi velmi liberalne osadenstvo :( ......som sa asi konecne dostal do obrazu v tomto spolku.........ze by som bol sam vojak v poli? :).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ten pražský pochod a recesia bláznivého redaktora Reflexu J.X.D sa bude motať po nete ešte hodne dlho ... 4 pedofili si prihriali polievku, veľmi nepochodili, mohli s tým počítať: nespomínaj v dome mŕtveho čerta.

a JXD robil neskôr recesiu, ktorú hlavne na veľmi vážnom Slovensku ľudia šírili bez poznania kontextu veľmi vážne po mailoch.

 

 

je tu ale viac nepochopených vecí, sa mi zdá.
 

čo je vlastne konkrétne tradičná rodina.

odkedy tradičná, aká tradičná ... kresťanská tradičná, moslimská tradičná, tradičná v zmysle staroveku, stredoveku, izraelského kibucu, začiatku minulého storočia, či dnešnej doby, keď sociálne povinnosti prebrali na seba štáty ?

či otec živiteľ, žena matka, starajúca sa o rákoš detí a rodinný krb ? rodinná bunka stredoveku, odkázaná na spoločnú prácu a na seba navzájom ?

 

keď sa povie "tradičná rodina", toto je taká pekná klasická predstava. lenže ono to nie vždy takto v histórii fungovalo, a keď fungovalo, malo to svoj výrazný sociálny význam.

nikto sa o rodinu v mnohých historických dobách nepostaral, keď sa nepostarala sama o seba.

nedávno som čítala knihu, kdesi som tu o nej písala, okrem toho na túto tému existuje bezpočet iných prác:

keď  v ranom či neskoršom stredoveku rodina stratila "živiteľa", hlavu rodiny, bola vydaná na pospas hladu, vyhosteniu z osady či dediny, pre feudála neznamenala nič, hlavne, keď zostali malé deti. to je fakt, doložený výskumami.

 

všetko sa zmenilo v časoch industrializácie, keď sa aj malé deti museli zapojiť vrátane žien a matiek do procesu práce za hladovú mzdu. rodina ako taká sa rozpadla. pracovný a rodinný život sa radikálne oddelil, zostal pár hodinový spánok a krumple na večeru, ktoré mala na starosti žena.

 

v týchto časoch bolo ženy v horšom postavení, než pred veľkou francúzskou revolúciou.

 

ríšske Nemecko : tradičná rodina sa de facto obmedzila na plodenie toľkých detí, koľko len vládali. bez ohľadu na to, že Nemecko masívne podporovalo aj slobodné matky.

 

povojnová doba priniesla úplne iné sociálne väzby ... ženy študujú, pracujú, sťahujú sa za prácou, a tradičná rodina je malá bunka, ktorá tradične buď funguje, alebo nefunguje.

nehovoriac o tom, že nie tak dávno tá rodina funguje na základe lásky, nie rolí a panstiev / teraz nehovorím o zlatokopkách z Auparku : ) /

sociálne zabezpečenia na seba zobral štát.

 

historické výskumy potvrdzujú, že so stredovekou dĺžkou života : smrť živiteľa rodiny v cca 40. rokoch života, korešponduje v pomerných počtoch dnešná rozvodovosť okolo podobného veku dnešných manželov.

 

toto je široká téma. výskumov a publikácií okolo  tzv. tradičnej rodiny či rodiny ču fungovania väzieb v jednotlivých obdobiach histórie a krajinách je množstvo.

tým nikto nehovorí, že jednotka muž žena deti neplatí. ale pojem tradičná rodina je len pojem. v závislosti od doby, krajiny, historického pozadia, a kdečoho.
tak ktorá tradičná rodina ?

 

Anthony Giddens: Sociologie

Kulcsár Zs.: Így éltek a lovagkorban / Takto žili v dobe rytierov /

Jan Keller: Nedomyšlená společnost

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mas siroky zaber v chapani vysvetlenia, co je to vlastne tradicna rodina. Nooooo.....tak ja si myslim, ze netreba okolo tej otazky tolko meditovat, ale staci si len zopakovat, preco sa ta ochrana tradicnej rodiny preferuje.....teda v niektorych kruhoch. Ked uz sa tradicna rodina zacne vysvetlovat sposobom, ako to ty popisujes, tak sa mozeme dopracovat aj k tradicnej rodine zalozenej na spoluziti vo svorke a jej hierarchie :( . Pripomeniem ti teda (na osviezenie pamati), ze europa, ako taka a jej kultura, vyrastla na krestanskych zakladoch, tak asi sa mysli tradicna rodina, ktora sa tu uz po starocia preferuje. Teda tradicna rodina je muz-zena=potomkovia. Socialne pomery roznych obdobi sem nemusis posuvat a ani ideologicke plodenie deti na oltar vlasti atd. Ten link som posunul preto, lebo zacina to nejakym akoze potlacanim prav nejakej mensiny a postupne to moze (bude) byt aj dalsia utlacana mensina a kde sa to asi tak potom zastavi? teba taka predstava nedesi? Mna urcite ano.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Generálny riaditeľ medzinárodnej tlačovej agentúry Rusko Dnes, Dmitrij Kiseliov patrí na zoznam ľudí, ktorí dostali zákaz vstupu na územie EÚ. Trochu som zbystril pozornosť, aké má názory tento človek, že sa tak znepáčil EÚ.

 

Jeho názory na rodinu a na súvisiace otázky:

Homosexuálna kultúra má v Rusku právo na existenciu a de facto existuje. Ide však o menšinovú kultúru, v tomto sa nič nemení. Menšinová kultúra nesmie byť nanucovaná väčšinovej, a už vôbec nie násilnou cestou za pomoci propagandy. Nemyslím si, že sa netradičná sexuálna orientácia nachádza mimo spoločenských noriem, som presvedčený o tom, že tam patrí. Každá krajina má právo na sociálnu normu. U nás je sociálnou normou rodina. Rusko musí podporovať našu sociálnu normu ešte aj z toho dôvodu, že je pre našu krajinu životne dôležitá. Rodina znamená pôrodnosť. Rusko sa nachádza v štádiu demografickej krízy. Podpora homosexuálnej kultúry v našej krajine je ekvivalentom sebalikvidácie.
Čítať úplne: http://slovak.ruvr.ru/2014_04_04/Dmitrij-Kiseliov-Europa-viac-nepovazuje-slobodu-prejavu-za-demokraticku-hodnotu-4515/

 

 

Nuž, plne s jeho názormi súhlasím. Rusko má podľa mňa veľmi správny postoj k rodine aj k osobám s inou orientáciou, či odchýlkou. 

Vážená EÚ, strč si svoju politiku propagujúcu homosexuálnu kultúru za klobúk.

V tomto plne súhlasím aj s veriacimi na Slovensku, hoci vôbec nie som cirkevník.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pripomeniem ti teda (na osviezenie pamati), ze europa, ako taka a jej kultura, vyrastla na krestanskych zakladoch, tak asi sa mysli tradicna rodina, ktora sa tu uz po starocia preferuje. Teda tradicna rodina je muz-zena=potomkovia.

 

Ten link som posunul preto, lebo zacina to nejakym akoze potlacanim prav nejakej mensiny a postupne to moze (bude) byt aj dalsia utlacana mensina a kde sa to asi tak potom zastavi? teba taka predstava nedesi? Mna urcite ano.

 

Ak je tradicnou rodinou model muz - zena - potomkovia, je namieste opytat sa, co ju ohrozuje, ak ju podla tych, co vyrastli na krestanskych hodnotach treba chranit.

 

-Celkom si viem predstavit situaciu, ked sa do takto definovanej tradicnej rodiny snazi nachomejtnut nejaky homosexual, alebo lesbicka a trebars zviest jeden z jej pilierov. Tomuto vsak doplnenie fadnej citacie do ustavy nijako nepomoze, to by tam bolo treba implementovat bod, kde by jasne stalo, ze takou neverou, alebo povyrazenim sa porusuju niekoho ustavne prava.. :)

 

-Ak sa chceme bat, ze tradicna rodina je ohrozovana ako pojem a v ustave bude stat, ze "Manželstvo je jedinečným zväzkom jedného muža a jednej ženy. Slovenská republika manželstvo všestranne chráni a napomáha jeho dobru", nijako to nebrani poslancom predlozit a schvalit navrh zakona o registrovanych partnerstvach bez ustavnej vacsiny. Ak specialne k tejto veci budeme hladat nejaku legislativnu iniciativu, najdeme 1 /slovom jednu/ z novembra 2012, navrh zakona nepresiel v pomere 14/115 a to je asi tak vsetko. S ohladom na sucasnu politicku konstelaciu presadenie takeho navrhu nehrozi ani nahodu, ani v dalekej buducnosti. Otazka pred cim a co treba chranit ostava stale nezodpovedana.

 

-A teraz nieco, comu ochrancovia tradicii evidentne nerozumeju, ked nas pred tym strasia. Ak niekto chce presadit svoju vlastnu viziu do fungovania spolocnosti, kazda taka snaha, ak je v sulade so zakonom je v demokratickej spolocnosti jeho legitimnym pravom, ci uz je to bezny obcan, aktivista, alebo poslanec NR. 

 

Ibaze by nasi tradicionalisti poskulovali po ruskom modeli:

 

Nuž, plne s jeho názormi súhlasím. Rusko má podľa mňa veľmi správny postoj k rodine aj k osobám s inou orientáciou, či odchýlkou. 

Vážená EÚ, strč si svoju politiku propagujúcu homosexuálnu kultúru za klobúk.

V tomto plne súhlasím aj s veriacimi na Slovensku, hoci vôbec nie som cirkevník.

 

..tam ked povies, ze homosexualny zvazok je rovnocenny s heterosexualnym, porusis zakon. To je presne to, po com tuzia aj nasi "ochrancovia", len sa to zatial zdrahaju povedat. Nepochybujem o tom, ze aj u nas zije dost frustrovanych chudakov volajucich po silovych rieseniach a populisti zo Smeru, KDH a OLaNO vycitili ich nalady a snazia sa im zavdacit nalepkou na ustave a na ociach. A nejde tu vobec iba o homosexualov, to je iba tema, na ktoru ma vacsina volicov jasne vyhraneny postoj a pri ktorej sa nemusia bat, ze budu rubat mimo verejnu mienku. Ti pozornejsi si hadam vsimnu, ze ide o snahu o postupnu demontaz pluralitnej spolocnosti, ludskych prav a slobod. Zakladov, na ktorych stoji dnesna spolocnost.

 

BTW. Bohusovi by sa mozno s jeho nazormi zilo dobre v Rusku, mozno by sa tam aj niekde vypracoval, ak by vsak u nas v dnesnom politickom nastaveni fungoval nejakym sposobom rusky model represii, asi by velmi nevyskakoval. To je jedna z deviz ktore narozdiel od Ruska mame a ktoru si zrejme neuvedomuje.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja stále nechápem, ako dve baby, ktoré sa na ulici vodia za ruky, ohrozujú hodnotu tradičnej rodiny. Bráni to snáď ortodoxným a bigotným kresťanom naplodiť desiatky potomkov a založiť vlastný rodinný klan? Oberá ich to o plodnosť? Znižuje to ich potenciu, alebo kýho ďasa? Namiesto útokov na ľudské práva homosexuálov nech sa venujú radovánkam so svojimi drahými manželkami, tým podporia tradičnú rodinu najlepšie ako sa dá. Pripadá mi to, akoby cirkev potrebovala nasilu vyrobiť nejakého nepriateľa, ktorý ohrozuje pravovernú spoločnosť, aby tým pocitom ohrozenia vlastných doktrín podporila v ovečkách pocit súdržnosti a aby týmto spravodlivým bojom dodala ich malému a nudnému životu nejaký rádoby vyšší zmysel a pocit dôležitosti. Čarodejnice sa minuli, moslimovia sú ďaleko, tak treba holt zaútočiť na niečo iné. :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ak je tradicnou rodinou model muz - zena - potomkovia, je namieste opytat sa, co ju ohrozuje, ak ju podla tych, co vyrastli na krestanskych hodnotach treba chranit.

 

...........-A teraz nieco, comu ochrancovia tradicii evidentne nerozumeju, ked nas pred tym strasia. Ak niekto chce presadit svoju vlastnu viziu do fungovania spolocnosti, kazda taka snaha, ak je v sulade so zakonom je v demokratickej spolocnosti jeho legitimnym pravom, ci uz je to bezny obcan, aktivista, alebo poslanec NR. 

 

 

 

1/ Ohrozuje to potomkov splodenych muzom a zenou a na ktore si robia v ramci akejsi definicie opatrovnictva alebo adopcie nasi utlacany (neviem kym) spoluobcania s inou sexualnou orientaciou narok.

2/ Takze (ako vravela svojho casu aj moralna autorita Slovenska) moralne je to, co odsuhlasi vacsina..........:( .

 

Ja stále nechápem, ako dve baby, ktoré sa na ulici vodia za ruky, ohrozujú hodnotu tradičnej rodiny. Bráni to snáď ortodoxným a bigotným kresťanom naplodiť desiatky potomkov a založiť vlastný rodinný klan? Oberá ich to o plodnosť? Znižuje to ich potenciu, alebo kýho ďasa? Namiesto útokov na ľudské práva homosexuálov nech sa venujú radovánkam so svojimi drahými manželkami, tým podporia tradičnú rodinu najlepšie ako sa dá. Pripadá mi to, akoby cirkev potrebovala nasilu vyrobiť nejakého nepriateľa, ktorý ohrozuje pravovernú spoločnosť, aby tým pocitom ohrozenia vlastných doktrín podporila v ovečkách pocit súdržnosti a aby týmto spravodlivým bojom dodala ich malému a nudnému životu nejaký rádoby vyšší zmysel a pocit dôležitosti. Čarodejnice sa minuli, moslimovia sú ďaleko, tak treba holt zaútočiť na niečo iné. :)

 

Vidim ze tvoje chapanie problemu, je len do vysky dvoch bab, drziacich sa za ruku. Utociacou stranou na ludske prava je skor inak orientovana sex. mensina, ked si vsimnes jej snahu o akesi zrovnopravnenie ich zvazku pred zakonom.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vidim ze tvoje chapanie problemu, je len do vysky dvoch bab, drziacich sa za ruku.

To preto, lebo si sa ako obvykle sústredil iba na jedno slovné spojenie. Nič si z toho nerob a sústreď sa pri písaní radšej na svoje chápanie, než na moje. Ak začneš sledovať tok vlastných myšlienok, bude sa ti diskutovať omnoho lepšie, uvidíš. :-)

 

Utociacou stranou na ludske prava je skor inak orientovana sex. mensina, ked si vsimnes jej snahu o akesi zrovnopravnenie ich zvazku pred zakonom.

A presne toto je spomínaná kresťanská bigotnosť a neznášanlivosť, ktorú som spomenul vyššie. Stále opakuješ, že homosexuálne zväzky sú špatné, nesprávne a mali by byť protizákonné. Ale prečo? Opakuješ to, čo ti povedal velebníček počas kázne, alebo máš pre takýto postoj aj nejaké vlastné racionálne vysvetlenie? Ak áno, prezradíš ho?

 

Ak necháme bokom, že nie každý homosexuálny pár plánuje adopciu a väčšina z nich sa snaží o legalizáciu partnerského zväzku skôr kvôli bežným veciam ako sú dedičské práva, zákonné zastupovanie partnera pri úradných jednaniach a podobne, prečo myslíš, že dieťa vychovávané homosexuálnym párom je automaticky nejako ohrozené? Čím presne je ohrozené? Pozri sa okolo seba, tisícky detí z prostredia tradičných rodín sú svojimi rodičmi týrané, dokonca i zneužívané, odkladané do detských domov a podobne. Máš pocit, že prostredie detského domova alebo reedukačného centra, so všetkými jeho špecifikami a krásami, z ktorých je bežná a rozšírená šikana iba tým najmenším problémom, je pre dieťa lepšie, než napríklad život v opatere dvoch slušných a vzdelaných homosexuálnych žien?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1/ Ohrozuje to potomkov splodenych muzom a zenou a na ktore si robia v ramci akejsi definicie opatrovnictva alebo adopcie nasi utlacany (neviem kym) spoluobcania s inou sexualnou orientaciou narok.

2/ Takze (ako vravela svojho casu aj moralna autorita Slovenska) moralne je to, co odsuhlasi vacsina.......... :( .

 

 

1, Ono je vlastne tato debata zbytocna, ked bez toho, aby sme si odpovedali na prvu otazku plynule prejdes k druhej, ktora s tou prvou navyse ani nesuvisi :)

2, Tu sa nebavime o tom, co je moralne, ale co je podla vas ohrozene a co treba podla vas -a pred kym chranit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pisem tak preto, lebo ten tok vlastnych myslienok sledujem a urcite som necakal  na tvoje "vysvetlenie".  :)

 

 A kde mas istotu, ze iba krestania su odporcami toho, co tu prezentuje  inak orientovana sex. verejnost? Tvoje informacne zdroje su zarazajuco adresne. Legalizacia ich zvazku sa da jednoducho osetrit uz stavajucim obcianskym zakonnikom. Rac mi teda vysvetlit, preco ta snaha o nieco ine? Taktiez kde beries tu istotu, ze tie odlozene deti v detskych domovoch sa nebudu v podobnych rodinach citit horsie, ako v nejakom zariadeni? Kde tiez beries istotu, ze sa niekedy v buducnosti neslegalizuje aj napr. zoofilia, ktora si taktiez bude po priklade terajsej "inakosti" narokovat adopciu. Taka kopulacia s nejakou sliepkou predsa nemoze uskodit decku. Alebo ano........?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1, Ono je vlastne tato debata zbytocna, ked bez toho, aby sme si odpovedali na prvu otazku plynule prejdes k druhej, ktora s tou prvou navyse ani nesuvisi :)

2, Tu sa nebavime o tom, co je moralne, ale co je podla vas ohrozene a co treba podla vas -a pred kym chranit.

 

Pises te je legitimne podat v ramci zakona nejaky navrh do plena (ci kde)....suhlasim. No ale potom mi uved nejaku pricinu nelegalnosti toho, co robi (podla tvojho vyjadrenia) ta druha strana nezakonneho,  kedze niecomu nerozumie, ale okolo seba siri strach z prijatia toho, co ona kritizuje. Som na to prevelmi zvedavy.

 

Upresni prosim ta, co myslis tym "podla vas". Vdaka.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Informator

Ak neustale hovorite o ochrane pred niecim, je nutne vysvetlit si blizsie nalezitosti, pretoze fakt, ze je niekto schopny predostriet vlastne poziadavky nie je sodoma gomora, ale normalny proces v normalnej spolocnosti. Pouzivat ako odpoved na toto nejake preventivne opatrenia v ustave /aj ked v momentalnom zneni nic konkretne nehovoria/ a volat po represiach je maximalne neadekvatne k situacii. Ostatne vyvolavanie obav, strachu a tym padom aj nenavisti ku /v tomto pripade jasne definovanej/ skupine obyvatelstva je uz osvedcenym vzorcom a vsetci vieme, kam to smeruje.

 

Podstatny rozdiel medzi hlasmi z tabora ochrancov rodiny a LGBTI je v tom, ze ti druhi sa vam nesnazia kecat do zivota.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Taktiez kde beries tu istotu, ze tie odlozene deti v detskych domovoch sa nebudu v podobnych rodinach citit horsie, ako v nejakom zariadeni?

Istoty si pýtaj od súdruha Fica, ja vychádzam skôr z jednoduchého uvažovania. Detské domovy aj reedukačné centrá poznám, okrem odborníkov a vyštudovaných pedagógov alebo psychológov v nich kvôli nedostatku kvalifikovanej pracovnej sily častokrát pracujú náhodní uchádzači o zamestnanie, ktorí nenašli inú prácu. Osobne som sa stretol napríklad s človekom, ktorý sa pred prijatím na miesto pomocného vychovávateľa v reedukačnom centre živil ako člen policajnej zásahovej jednotky - takzvaný kukláč. Myslíš, že takýto človek sa o zverené decká stará lepšie, než adoptívni rodičia, ktorí pri podaní žiadosti o adopciu musia absolvovať sériu povinných previerok a posudkov? Okrem toho poznám aj jeden lesbický pár, ktorý žije spoločne a vychováva deti z rozvedeného manželstva jednej z partneriek. Všetko krásne funguje, deti sú šťastné a spokojné. Celý rozdiel je akurát v tom, že po rozvode mali len jednu matku a teraz majú dve. Keď teda nejaký homofób začne prskať, že deckám by bolo lepšie v decáku, pripadá mi to ako naprostá hlúposť.

 

Nikoho nezaujima, ze si robi propagandu s duhovou populaciou aj pedofilna inakost?

Nie, tvoje výmysly naozaj nikoho nezaujímajú. A keď sa tak rád pýtaš na istoty, odkiaľ si nabral túto? Zazrel si nebodaj vlastnými očami v pochode homosexuálov niektorého zo stoviek pedofilných kňazov, ktorých Ratzinger vykopol z RKC tesne predtým, než sa rozhodol, že už nebude zástupcom Krista na Zemi?
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kde tiez beries istotu, ze sa niekedy v buducnosti neslegalizuje aj napr. zoofilia, ktora si taktiez bude po priklade terajsej "inakosti" narokovat adopciu. Taka kopulacia s nejakou sliepkou predsa nemoze uskodit decku. Alebo ano........?

Istoty si pýtaj od súdruha Fica. :-)

Tento tvoj prejav smrtonosnej logiky som najskôr považoval za provokáciu, ale potom mi napadlo, že to asi myslíš vážne, preto ešte pár slov doplním. Takýto argument považujem za hlúposť a alibizmus. V rovnakej situácii boli napríklad ženy, ktoré počas emancipácie žiadali o volebné právo. Úradníci im to podľa tvojej logiky mali ihneď zatrhnúť, veď čo ak niekedy v budúcnosti požiadajú o volebné právo aj deti? Radšej posudzuj reálne alebo domnelé riziká, ktoré podľa teba prináša výchova detí homosexuálnymi pármi, človeče. Doteraz si sa k nim vôbec nevyjadril.

 

Ak sa desíš toho, že po zmene legislatívy v prospech homosexuálov sa v uliciach objavia zástupy ľudí kopulujúcich so sliepkami a ohrozia tak tradičnú rodinu, si na tom ešte horšie, než som si doteraz myslel. :zubiska:

 

edit:

Alebo ešte inak - sledoval si pravidelne počas detstva svojich rodičov pri kopulácii a ovplyvnilo to nejako tvoj duševný vývoj, keď to evidentne považuješ za taký zásadný argument? V bežných domácnostiach rodičia pred deťmi alebo pred zrakmi ďalších osôb nesúložia. Myslíš si teda, že homosexuálne páry sa v tomto ohľade správajú nejako inak?

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je mozne ze som nabuchal zenu - to mi uz nic negarantuje pokoj?  Inak mal som asi poslednu prilezitost(myslim na vek, radsej teray ako neskor - uy myslim na svoj vek)) - mozno nie - ale ak by to bola pravda snad bude dieta zdrave. Ze bude mat stastie.

 

čo si penzista? keď Božský Kája mohol mať zdravé decko v 70, prečo nie ty v---čo ja viem---40?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kaslem na vasu ochranu mojej rodiny. Nikoho moja rodina ani nezaujima - same pi,ce a ko,koti kde sa niekde nasuvaju ,ci nie? Co viete vyriesit realne? JA po vas nic nechcem nechcem vas ani vidiet. Do stali by ste na papu,lu. 

 

Flinstonova - ja nemam problem s tretim dietatom - ale nie je. Zvladli by sme aj tretie - probem je v tom - ze tie prve dva som chcel a boli - a velmi rychlo kedy som chcel - mna to tretie nezabije - a budem velmi rad ak bude - prve su zivota schopne - kludne by som si dal aj tretie. 

 

Mozno este prehovorim zenu. Bez nej to nejde. 

 

Ak mi zena nepovie ze chce tak nikdy nebude. Ved ...  p...e a k....i  - ochrana manzelstva. To oslovenie je pre katolikov. P A K - neznasam stranu KDH - nie katolikov.

 

Ja uz tretie dieta nebudem mat zena nechce - asi ani ja.


Mam dve deti a chcem aby si nasli dvoch kompatibilnych partnerov. Nie ze sa bojim o chalana - nebojim aj bojim aj on ho . nech si najde aspon taku zenu ako ja - a moze byt velmi rad - a dcera - ja jej chlapa vyberat nebudem - ale ko...v strielat budem. Zas svokor  mal tri dceri a riesit nic nemusel - je to o vychove - ale moja zena mi milion krat povedala ,ze to bola jej chyba - ja si nemyslim - nema sa zle - ######a ###### blesky- u ziadneho ineho chlapa by sa lepsie nemala. To som si isty.

 

Inak som zaklamal moja zena mi to milionkrat nepovedala - v podstate mi to nepovedala  nikdy - , povedala ze keby vedela co som zac - ale ona vedela co som zac. Ju lutovat ani mna nemusite - mi si pusy davame  - nie pravidelne hocikedy a je to spontanne .   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Informator

Ak neustale hovorite o ochrane pred niecim, je nutne vysvetlit si blizsie nalezitosti, pretoze fakt, ze je niekto schopny predostriet vlastne poziadavky nie je sodoma gomora, ale normalny proces v normalnej spolocnosti. Pouzivat ako odpoved na toto nejake preventivne opatrenia v ustave /aj ked v momentalnom zneni nic konkretne nehovoria/ a volat po represiach je maximalne neadekvatne k situacii. Ostatne vyvolavanie obav, strachu a tym padom aj nenavisti ku /v tomto pripade jasne definovanej/ skupine obyvatelstva je uz osvedcenym vzorcom a vsetci vieme, kam to smeruje.

 

Podstatny rozdiel medzi hlasmi z tabora ochrancov rodiny a LGBTI je v tom, ze ti druhi sa vam nesnazia kecat do zivota.

 

V poriadku, ale si neodpovedal na moju prosbu,,,,,ponukam este raz tu dolu.

 

 

 

 

Pises te je legitimne podat v ramci zakona nejaky navrh do plena (ci kde)....suhlasim. No ale potom mi uved nejaku pricinu nelegalnosti toho, co robi (podla tvojho vyjadrenia) ta druha strana nezakonneho,  kedze niecomu nerozumie, ale okolo seba siri strach z prijatia toho, co ona kritizuje. Som na to prevelmi zvedavy.

 

Upresni prosim ta, co myslis tym "podla vas". Vdaka.

 

 

 

A tiez upresni v com ty vidis, ze sa ja (ci odporcovia) snazim "kecat" niekomu do zivota (resp.sukromia). Dakujem.

 

Istoty si pýtaj od súdruha Fica. :-)

Tento tvoj prejav smrtonosnej logiky som najskôr považoval za provokáciu, ale potom mi napadlo, že to asi myslíš vážne, preto ešte pár slov doplním. Takýto argument považujem za hlúposť a alibizmus. V rovnakej situácii boli napríklad ženy, ktoré počas emancipácie žiadali o volebné právo. Úradníci im to podľa tvojej logiky mali ihneď zatrhnúť, veď čo ak niekedy v budúcnosti požiadajú o volebné právo aj deti? Radšej posudzuj reálne alebo domnelé riziká, ktoré podľa teba prináša výchova detí homosexuálnymi pármi, človeče. Doteraz si sa k nim vôbec nevyjadril.

 

Ak sa desíš toho, že po zmene legislatívy v prospech homosexuálov sa v uliciach objavia zástupy ľudí kopulujúcich so sliepkami a ohrozia tak tradičnú rodinu, si na tom ešte horšie, než som si doteraz myslel. :zubiska:

 

edit:

Alebo ešte inak - sledoval si pravidelne počas detstva svojich rodičov pri kopulácii a ovplyvnilo to nejako tvoj duševný vývoj, keď to evidentne považuješ za taký zásadný argument? V bežných domácnostiach rodičia pred deťmi alebo pred zrakmi ďalších osôb nesúložia. Myslíš si teda, že homosexuálne páry sa v tomto ohľade správajú nejako inak?

 

 Ty miesto akychsi argumentov hadzes kamenom............tiez si neodpovedal, alebo je to zavadzanie tvoja odpoved?

 

 

 

Legalizacia ich zvazku sa da jednoducho osetrit uz stavajucim obcianskym zakonnikom. Rac mi teda vysvetlit, preco ta snaha o nieco ine? Taktiez kde beries tu istotu, ze tie odlozene deti v detskych domovoch sa nebudu v podobnych rodinach citit horsie, ako v nejakom zariadeni? Kde tiez beries istotu, ze sa niekedy v buducnosti neslegalizuje aj napr. zoofilia, ktora si taktiez bude po priklade terajsej "inakosti" narokovat adopciu. Taka kopulacia s nejakou sliepkou predsa nemoze uskodit decku. Alebo ano........?

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov