Skočiť na obsah

dead

Odporúčané príspevky

Zaujimavy projekt 

http://ekonomika.sme.sk/c/7106415/este-nikdy-sme-sa-nemali-tak-dobre.html#ixzz2uH5o0HPr

Sice citim ten negativizmus a frustraciu, ktore dnes hybu spolocnostou a mozno na to konkretni ludia maju svoje konkretne dovody, tie sa vsak nedaju rozprestriet ako smutny obrus, na ktorom by sme mali do seba vsetci ladovat poslednu veceru. Samozrejme, nerozeberaju sa tam vsetky aspekty, ktore sa mozu tykat kvality nasho zivota, ale ako pausalne zhrnuta statistika je to pouzitelne. 
 

Ak mate dalsie zaujimave statistiky, alebo grafy, sem s nimi 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

Tak ja som mal v roku 2003 asi mesacny prijem 200 eur dnes mam cez 1000. Ale by ma zaujal nazor. Ani nie,ale realne je ze ten co mal pred 10 rokmi 300 eur ich ma aj dnes - a lepsie sa isto nema.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Nie som ekonóm a ekonómia nie je ani prírodopisnou disciplínou, v ktorej mám vzdelanie. Vo fyzike platí, že ak prelievam 10l vody z jedného pohára do druhého, objem vody sa nezmení. V ekonómii to zrejme neplatí. Prekvapila ma správa, že v EU sa inflácia blíži k nule, čo odradzuje investorov brať si pôžičky. S úplne vážnou tvárou sa hovorí o optimálnej inflácii 10 percent, čo by naštartovalo ekonomiku „prejedania budúcnosti“.  Kto na takejto politike profituje je jasné. Bankári a obchodníci, s celou infraštruktúrou a logistikou. Na Slovensku profituje lepšie internetová obchodná firma, ako sofistikovaná výroba s vysokou pridanou hodnotou. Na Spiši stratilo zamestnanie asi 650 ľudí a vláda prosí Číňanov, aby nás zachránili nejakou prácou. Pre boha, veď v dôsledku reformy školstva, má takmer každý druhý Slovák vysokoškolské vzdelanie. Máme  tu SAV a  „lietajúcich“ profesorov je viac, ako lastovičiek. Nie je to luxus, predávať s takým vzdelaním na internetovej firme nohavičky. Často sa dehonestujúco vyjadrujeme o Čínskych výrobkoch, že sú to „šmejdy“. Ja ten názor nezdieľam. Dokážu stavať satelity. K výrobe „šmejdov“ ich nútia naši obchodníci, aby tu tie „šmejdy“ predávali s nekresťanským ziskom. Teraz ich prosíme, aby sme tie „šmejdy“ mohli vyrábať na Slovensku za minimálnu mzdu. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov