Skočiť na obsah

Byty - pôvodné, rekonštruované, interiéry


game

Odporúčané príspevky

Podla mna pojdu ceny nehnutelnosti dolu. Trh sa spamata, ked zacne predaj stagnovat. Za tie ceny si tie byty kupi mozno 2% ludi. Budu musiet, ak sa trh chce niekam posunut. Teraz je to vsetko na predavajucich. Klesnu ceny nehnutelnosti, uroky pojdu hore a budeme tam, kde v rokoch 2010-2019 cca. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tie ceny moc dole nepôjdu pri tejto inflácii, developeri si nejako budú musieť kompenzovať drahý materiál. V stavebníctve hrozí niečo ako stagflácia. Riešením by mohol byť predaj nájomných bytov, tak ako to je bežné na Západe. Nikde v Európe nemajú taký vysoký podiel bytov v osobnom vlastníctve ako na Slovensku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To je pravda, pod cenu nepojdu, ale zlacniet budu musiet nieco. Skor som mal na mysli ceny bytov, co predavaju ludia. 

Problem predat budu mat ludia za cenu, ktoru kupili, aby aspon hypo splatili. 

Nechapem, preco sa neslo v minulosti, ked boli lacne uroky a stavebny matros cesrou najomnych bytov. Ked sa to da v severskych krajinach. Co som cital, tak to len u nas v postkomunistickych statoch je ten trend vlastnit nehnutelnost. 

Tak ci tak, realitny trh sa bude musiet zmenit. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To je dôsledok socializmu, keď všetko bolo spoločné a súkromné vlastníctvo sa dobre že nepovažovalo za kriminálny čin. Skupovaním nehnuteľností si ľudia kompenzovali nedostatok pocitu, že nič nevlastnia, pretože to bola najschodnejšia cesta. Za pár tisíc korún získali majetky v 20-30 násobnej hodnote.

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 26. 12. 2022 at 12:51, Sniper napísal:

Do konca života možno, keby si kúpili 3izbák v Sobranciach, ale keď predajú byt, tak predsa musia niekde bývať a v BA veľa neušetria, keby chceli do iného. Na Palisádach sa predávali byty tuším aj za milión a to sú domy, ktoré boli staré už za Rakúsko-Uhorska.

Majú kde bývať keby chceli, jej mama má dva bytyv Bratislave (jeden prenajíma), takže áno, vedeli by mať našetrené do konca života :yes_yes: aj keď samozrejme iné požiadavky na "zivot" má konateľ spoločnosti a iné administratívny pracovník 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Poznám administratívneho pracovníka s platom 4000€ mesačne a poznám viacero konateľov spoločnosti, ktorí sú radi aj za odmeny priemernej mzdy :smile1:

Takže porovnávať osoby a ich vzťah k bývaniu, životnej úrovne a nehnuteľnostiam z pohľadu pracovnej pozície je nonsens.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No keď si Tomáš každé ráno dopraje raňajky za 7€ a nakladá si tak, že mu to padá z okraja taniera, tak podľa tejto logiky by aj tristo tisícovú hypotéku mal splatiť lusknutím prsta. Nechápem prečo stále smrdí v bratovom jednoizbovom byte v Galante, keď už mohol bývať v nejakom mrakodrape pri Eurovei s výhľadom na Dunaj z 26. poschodia. Jelito.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov