Skočiť na obsah

Byty - pôvodné, rekonštruované, interiéry


game

Odporúčané príspevky

v móde je takmer tridsať rokov nadávať na obývačkové steny,  a že nebol výber a takmer všetky boli rovnaké a bla bla.

ale jedno im nemožno uprieť - pretože v činžiakoch spravidla nebol odkladací priestor, nejaká rozumná komora čo bola sem-tam nejaká minimálna vstavaná skriňa. tieto obývačkové steny mali nezameniteľnú funkciu s ohromnými odkladacími priestormi.

 

každý, kto ich má, alebo zdedil, má vlastne dve možnosti: alebo to vyhodiť, prerobiť, rozdrobiť na moderný nábytok a nejako ho zmodernizovať či jednoducho prijať ako retro,

 alebo nakúpiť moderné Kika a spol. policové nábytky do obývačky ktoré sú ako cez kopirák, lebo to je teraz v móde, a ako odkladací priestor narobiť rolldor skrine.

 

takže to je aj tvoja možnosť, slimak.

 

 

my sme zostali pri tom, že náš 35 ročný nábytok sme pasovali do role retro nábytku - a má tvo nielen dôvody odkladacieho priestoru, ale preto, lebo to NIE je obývačková stena, je variabilná, a má kopu odkladacieho priestoru,

po druhé: boríme sa s vlhkým bytom, odvlhčujeme severné steny a podlahy, nemôžeme tam narvať rolldorky, lebo by sme v momente plesniveli.

 

takže moderné policové srandy neprichádzajú u nás do úvahy. a tým to haslo. riešime odkladací priestor a všetko ostatné s tým, čo máme.

 

 

čo sa týka toho prvého obrázku:

 

Toto bol nabytok mojho otca,ked sa rozviedol s prvou zenou. Ta miestnost sluzila ako televizorovna,ked som  bol chlapec.

 

tento nábytok má dodnes moja svokra, a mali ho moji rodičia, kupovali ho kedysi okolo roku 1974, keď sa nám chystali asanovať dom a presťahovať nás do činžiaku... patril k tomu rozkladací gauč a dve kreslá a konferenčný stolík a rozkladací jedálenský stôl a štyri stoličky.

keď sa rozviedli, otec si tento nábytok zobral, po jeho smrti sme všetko darovali miestnej pomerne slušnej cigánke, ktorá mu sem-tam išla nakúpiť a rozkladací jedálenský stôl a štyri stoličky sme si nechali, stoličky prečalúnili a sú u nás, slúžia v kuchyni dodnes. stôl má krásnu kresbu a dobre sa na stoličkách sedí.

 

ten nábytok z druhého obrázku mala moja teta... potrebovali svojho času do jednej dostavanej miestnosti nábytok, mali túto stenu.

ako vravím, výhoda je priestor.

moja matka má doma tiež klasickú obývacie stenu, kúpila si po rozvode, dodnes ju používa a má ju narvanú šatstvom a kdečím. a ešte je aj pekná.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

patril k tomu rozkladací gauč a dve kreslá a konferenčný stolík a rozkladací jedálenský stôl a štyri stoličky.

 

 

Tie kresla - tie koliky - tosa rozpadalo. Stolicku myslis tuto.

 

post-3-0-74631600-1543764957.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

toto nie, k tej obývačke rodičov patril rozkladací stôl a takéto stoličky:

mali pôvodne nižšie a šedé čalúnenie, my sme si ho dali trochu zvýšiť a zmeniť na modré, také sa nám hodí, takže toto nám zostalo zo starého rodičovského obývacieho nábytku ... a máme tento kútik radi:

 

post-3-0-50857900-1543764568.jpg   post-3-0-82354200-1543764567.jpg

 

 

/svokra má taký istý nábytok, ale má k tomu jeden rozťahovací gauč, jeden dlhý konferenčný stôl a tri kreslá - jedálenský stôl a stoličky k tomu nikdy nemala/

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a tu je jedna ďalšia výnimka,  mimo tej desivej  plejády katastrofálnych interiérov...

tento kútik by som okamžite prijala...

pohoda, klídek, tabáček, knihy, výhľad, mäkučko, teplučko... v ďalšom živote také chcem... :)

 

post-3-0-13970700-1544118023.jpg

zdroj neznámy

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tie kresla - tie koliky - tosa rozpadalo. Stolicku myslis tuto.

 

attachicon.gifpost-1625-0-07260700-1543760405_thumb.jpg

Toto je dnes už dizajnérska klasika, tzv. Bruselský štýl (názov odvodený od úspechu československého dizajnu na EXPO 1958 v Bruseli), stolička (kresielko) od Antonína Šumana, výrobca - Tatra nábytok. Rozhodne nevyhadzovať!!!!!

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

... Bruselský štýl (názov odvodený od úspechu československého dizajnu na EXPO 1958 v Bruseli), stolička (kresielko) od Antonína Šumana, výrobca - Tatra nábytok. Rozhodne nevyhadzovať!!!!!

 

tieto stoličky boli pred nejakými 40 a viac rokmi všade... tým všade myslím spravidla zasadačky, kdejaké podnikové chaty, miestnosti na malé porady a podobné štátnopodnikové záležitosti, zvyčajne sa potulovali spolu s inými druhmi stoličiek... nepamätám si miesto, kde by sa aspoň dve tri nenašli...

postupne sa ale pokiaľ dobre pamätám opotrebovávali a vymieňali za modernejšie.

jedna z tiet mala kedysi doma v dve... kam sa podeli, dlhé desaťročia nikto netuší.

je to ďalšia vec, ako tie babkine na mieru vyrábané nábytky, o ktorých sa mi dodnes sníva...

 

po veľkej výmene a likvidáciii spústy podnikov po sametovej za zrejme množstvo stoličiek dostalo na skládky, ktovie, koľko ich skutočne zostalo.

 

to mi pripomenulo:

pre novú budovu banky v 1995 roku sa pre klientov dodali repliky kresla Wassily https://www.google.com/search?q=kreslo-wassily&client=firefox-b&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=2ahUKEwif-_qIk47fAhWM26QKHRreAOQQsAR6BAgFEAE&biw=1366&bih=635

bolo ich asi 15 - 20

po pätnástich rokoch sa banka rozhodla, že už nechcú svoju budovu, pôjdu do podnájmu, iný interiér, iné všetko, kreslá zmizli zo sveta... ktovie, kde skončili.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Bohužiaľ málokto docenil kvalitu dizajnu a spracovania týchto stoličiek a vôbec nábytku, ktorý produkoval Tatra nábytok. už len fakt, že tie stoličky sú dodnes funkčné - pevné hovorí za všetko. Okrem toho sú krásne, hoci sa samozrejme nehodia do každého interiéru. To však nie je dôvod, aby skončili na skládke. Ale máme stále nádej, lebo Tatra nábytok niektoré kusy vyrába dodnes a celkom neprekvapivo je na ich stránke prvá v zozname tzv. krčmová stolička, ktorú ja osobne považujem za dizajnovo najlepšiu.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vdaka sahara - ale v tych stolickach,teda su pouzitelne na jedenie. Sedis a jes. Neda sa dotoho operadla nijak prijemne polozit. Su aj ine stolicky vcom sa sediet neda,jednu mam vedla seba(mozem zpravit foto - to je nabytok mojich rodicov).  Tie co dala Game, tam sa asi da sediet. Ak dlhsie aj tri hodiny.

 

Inak to je nabutok matky, a ona tam dala iny potah, ci na tridsatrocnu obyvackovu zostavu,alebo  aj na stolicky.

 

 

Na tu,zrejme aj pre nu nepouzitelnu sa vykaslala.

 

 

Aky je rozdiel v tych stolickach? Oni su tvrde. To su sestri. Len na tej zelenej mas viacej miesta. Chvilu mas nohy dole,ako normalne sedis, o dvadsat minut teraz sedim na nej mierne cupim. Ale dalsi posed, ze dam si nohy dozadu, a striedam to na tej cervenej to nejde. To je stolicka,pre niekoho co by tam chcel byt co najkratsie. Vazen, ci syn riesiaci olympadu.

post-1625-0-60219900-1544274991_thumb.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zas nemôžeš čakať, že striktne jedálenská stolička bude mať kvality, ktoré sa vyžadujú pri pracovnej stoličke, kde tráviš pol dňa alebo kresielku, v ktorom pozeráš celý večer na telku. Ja si pamätám aj socialistické kreslá - drevená konštrukcia a čalúnený sedák a operadlo, v ktorých sa dal pohodlne stráviť celý deň. ale mali inú geometriu a rozmernejšie čalúnené časti, ktoré boli aj o niečo mäkšie.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a keď už stoličkujeme, prihodím sem môj malý poklad... taký úplne maličký... : )

 

túto jedinú stoličku som svojho času ako dievča zachránila z babkinho prekrásneho spálňového nábytku, vyrobeného na zákazku Thonetom...

Thonet vyrábal stoličiek hodne, z týchto zdá sa priveľa nezostalo, aspoň teda google mi ich našiel len sem tam, jedno v bledej, jedno v tmavej farbe.

píšu tam k tej jednej, že to bola stolička k jedálenskému stolu... a medzitým sa tá bledá vytratila úplne, zostal len obrázok z ponuky na predaj tmavej.

https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTVQy_S0JfUi_pP4_aWLWlNnvnA-qOG9dS4Ky_j1h3ZQ0jg-17_

 

táto konkrétna, do ktorej som bola zamilovaná od detstva, bola stolička pripasovaná k tradičnému toaletnému stolíku -

v strede do oválu vyrezaný, po bokoch šuflíky s jantárovými úchytkami, krásne veľké oválne zrkadlo a bočné krídla k zrkadlu, užšie oválne... a takto vyzeral celý nábytok.

 

toto bola stolička k toaletke, a nosím ju so sebou ako mačka mačence, kamkoľvek sa nám podarilo kedysi sťahovať, teraz už dlhé roky odpočíva.

 

moja zachránená thonetka

post-3-0-47366800-1544453780.jpg

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

niekto by myslel, že podnikateľské baroko už doznelo :)

zjavne sa presťahovalo do interiérov - séria z fb skupinky, kde si ľudia za tlieskajúce smajlíky vymieňajú svoje originálne interiéry s velecteným publikom.

a tlieskajúcich smajlíkov to dostalo hooodne :)

mini iónsky stĺp bezcieľne  na umývadle, polovysoký poloiónsky-korintský stĺp pri wc, za chrbtom na wc okrem busty podporujúcej bohyne a pávieho pera aj dvoje hodiny, jednými sa meria zrejme rýchlosť, druhými tlak... ?

pracholapačov a serepetičiek bárskoľko, všetky tie pachové molekuly sa usadzujú na všetkých tých zázrakoch.... br.

 

post-3-0-53011200-1546009400.jpg    post-3-0-72115000-1546009400.jpg

post-3-0-89632300-1546009400.jpg    post-3-0-08518800-1546009401.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

realitka propaguje tento... chaos ako "útulný podkrovný byt" :)

 

post-3-0-43351900-1546698816.jpg

post-3-0-65854000-1546698816.jpg

 

už vieme, kto kupuje tento typ záclon, ktoré predávajú katalógy plné braku typu Magnet,

a sabat čarodejníc a krčiažky na dušičky sa dajú pochopiť, trochu je otázna tá diera v stene, je to vetranie, obraz, manža sa realizoval, únik do iných vesmírov... : )

 

marí sa mi, alebo na spodnom obrázku hore vpravo visí maska Ficovej hlavy? :hmmm:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

á, slimak ma zasa predbehol, veru toto nádherné sídlo som mala pred chvíľou na muške :)

 

krása, samý Versace, koberce na mieru, pohodené na hromade pri nepoužívanom olympijskom bazéne... čisté krásne podnikateľké baroko z privatizačných rokov deväťdesiatych. cena nezverejnená, tajená, podľa odhadcov, ktorých vykutali novinári, vyše milióna eur vraj.
škoda, zvonku nevyzerá až tak zúfalo, teda, pri správnm pohľade :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Krásny ukážkový návod, ako 1000 + 1 vec narvať do jednej miestnosti...

sú tam lahôdky ako záclonka na zrkadle, záclonka na druhom zrkadle, háčkované čipkové obrusy na skrini, na zrkadle, na stole, na stolíku, na skrinke, na sedadlách, na podrúčkach, pod lampou, pod kvetinkami, na poduštičkách, pod svietničkami, pod misami s ovocím,

okrúhle zrkadlo malé, okrúshle zrkadlo veľké, štvorcové zrkadlo malé, obdĺžnikové zrkadlo veľké,

svietničky na stenách, na zemi, na koberci, na skrini, na skrinke, na polici, v lampášikoch...

a ešte vázičky, kvetinky, lampičky, kohútikovia, obrázky, etažéry, nočné stolíky, .....

 

ale namojdušu to nevyzerá až tak zle... :)

 

post-3-0-76508300-1548441025.jpg    post-3-0-96701400-1548441025.jpg

post-3-0-16145900-1548441026.jpg    post-3-0-40933300-1548441026.jpg

FB, Peklo v interiérech

 

 

 

 

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://www.idnes.cz/bydleni/rekonstrukce/rekonstrukce-panelak-umakartove-jadro-obyvaci-kuchyne-promena-problem-s-rekonstrukci-remeslnic.A190124_112628_rekonstrukce_web

Jasom to necital.

Presiel a citam diskusie. 

 

Vcom je problem v tych starych eletrickych hlinikovych drotov? Preco su lepsie tie medene? A ked sa to spravi zle ta elektrika aky moze byt problem? U mna majstri od skryne dali dve slabsie droty namiesto jedneho tlstejsieho. Co to moze sposobit? Ja tam uz nebyvam. Je to bratov byt. Byvaju tam rodicia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

skrat na starom hliníkovom kábli nemusí dobre dopadnúť, do toho sa počíta aj požiar zo zásuvky, prehriatie dokonca steny pri vyššom zaťažení,

stačí siahať do staršej zásuvky a tŕpnuť, aby sa kábel z hliníka nezlomil.

hliník má menšiu elektrickú vodivosť, kratšiu životnosť, ľahšie oxiduje a krehne, ťažie odoláva mechanickému poškodeniu.

ovšem nie je to až taký príšerný strašiak, všetky paneláky a staršie domy majú hliníkové káble, tisíce bytov a domov majú hliník,

ale keď už sa niekde robí veľká rekonštrukcia, je dobre zahrnúť do toho aj káble a vymeniť ich za medené.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a harakiri tu dávno nebolo, a zasa si to odniesli deti...

mamynka chcela vyhovieť všetkým, zjavne, alebo má len od prirodzenia nejakú nenávisť k deťom, alebo nie sú jej vlastné a chcela sa pomstiť, alebo je na drogách, alebo tie deti budú zanedlho na drogách, prípadne to skončí epilepsiou, psychiatrom či niečím ešte horším... kryštalický hnus :(

 

post-3-0-86392400-1548953794.jpg     post-3-0-17659900-1548953795.jpg

 

FB Peklo v interiérech

 

 

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

nie je to zlé. spálňa je oddelená mimo, kuchyňa spojená s obývačkou, v prípade potreby by sa dala spojiť úplne, terasa? balkón?
a záchod oddelený od kúpeľne aj od ostatného bytu - to je pre mňa gro.

aj predsieň by sa dala spojiť vo veľkú obývaciu miestnosť v prípade potreby, keby bolo náhodou treba detský kútik vytvoriť... všelijako sa tam dá kombinovať, ale aj ten pôvodný pôdorys je normálny...
dobré to je.
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov