Skočiť na obsah

Byty - pôvodné, rekonštruované, interiéry


game

Odporúčané príspevky

jedna trochu chaoticky a veľmi diletantsky pôsobiaca rekonštrukcia - vylepšenie obkladmi bielymi akožetehličkami - čo je pravdepodobne lámaný kameň - a ešte kdečím.

obývačková stena vyzerá skôr trochu ako nedokončené stavenisko, v tej istej miestnosti / a pohľad do tých ostatných / ukazuje tehličky v oblúkoch a poloblúkoch a historizujúcich otvoroch, a v úplne iných polohách v bežných obdĺžnikových otvoroch, všade tak, ako práve vyšlo a ako otvor práve dovolil ...

a ešte samotné otvory vyložené - kameňom, či úlomkami tehličiek-kameňa, či len obhodené surovou maltou, neviem to rozoznať, ale chaos to završuje ...

keď už tehličky-kameň majitelia chceli, v pohode, všetky v jednom smere a s dokončenou stenou, a zjednotené dvere a priechody by urobili pre ten priestor viac.

nepochybujem, že sa to majiteľom takto páči ... alebo ani nie. ktovie. :neviem:

 

post-3-0-08100600-1411724534.jpg

post-3-0-79234000-1411724536.jpg
 

http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4634037 , http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4634036

 

 

/ edit.  fotky samozrejme zostali na google, ale na MMB ich autorka stiahla. dostala viac nie práve jasajúcich a  ťapkajúcich a negatívnych  reakcií ... /

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

ako v izbičke zrekonštruovanej a obnovenej pre malé dieťa možno z jednoduchých, funkčných, čistých línií IKEA vyrobiť niečo, čo je ťažko pomenovať.

dieťa potrebuje - dostať sa k svojim hračkám, vidieť z okna do sveta, jednoducho si urobiť na výzvu okolo seba poriadok, naučiť sa vnímať svet a farby a pestovať vnímanie,

ale potrebuje si aj vydýchnuť - rovnako ako dospelí, ba ešte viac: dieťa je celý deň v pohybe a napäté a potrebuje prostredie, v ktorom si jeho vyvíjajúci sa nervový systém, mozog a psychika vydýchnu.

 

prečo si niektorí dospeláci myslia, že keď "dieťa", znamená to psychedelické podnety pre to decko po celý deň ?

 

post-3-0-95482200-1412792010.jpg

post-3-0-47664800-1412792013.jpg

 

obávam sa, že tie farby pôsobia aj cez obrazovku, aj to všetko, čo tam je. to je na gumenú izbu, aj pre dieťa.

 

fotky sú z www.nyx.cz, pôvodne z IKEA, kam rodičia mohli posielať fotky izieb svojich ratolestí vybavených z IKEA.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alebo sa dokonale mýlim ja, a každému inému sa ten interiér páči ... :hmmm:

 

 

---

alebo bude peso zakopaný tam, že aj dospelí si vytvárajú pekelné prostredia - to bol byt na predaj (po čiastočnej rekonštrukcii, ako je dnes v móde) v realitke amedea.cz, zdroj www.nyx.cz
ale možno aj tu sa úplne mýlim a je to dokonalý priestor na život a pokoj pri domácom krbe a zdravú psychiku.

post-3-0-69434200-1412796034.jpg
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a od farieb k drevu.
originál drevený nábytok je super vec, pretrváva veky, a hlavne už ten luxusný zvuk : drevo.

 

jedna práve stavaná kuchyňa, ktorú som našla na nyx.cz, kde ju autor poskytol ctenému publiku s jediným slovom komentára: ješiši.

 

na rozdiel od FB, kde pôvodne toto bolo, a kde sa ťapkajúci obdivovatelia rozplývali takto:

......Ta bude draháááááá.Ale je krásná.
........... to je nádhera
..... To je bomba!
..........á Tak to je naprostá bomba!

 

a teraz, síce neznášam priveľké obrázky, ale táto krása by na malom obrázku nevynikla, tak nech sa páči, čakám odozvy, dámy a páni :) :

 

post-3-0-16017900-1412935564.jpg

zdroje: nyx.cz, FB, http://www.liveinternet.ru/tags/%F1%EE%E2%F0%E5%EC%E5%ED%ED%E0%FF+%EA%F3%F5%ED%FF+%E2++%E4%E5%F0%E5%E2%E5%ED%F1%EA%EE%EC+%F1%F2%E8%EB%E5/ ...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Čože, ja sa na toto veľdielo pozriem, neveriacky poriadne otvorím oči, či je niekto naozaj schopný až takéhoto vkusu, či to len ja úplne postrádam umelecké cítenie, ale potom otočím stránku a snažím sa čo najskôr na túto príšernosť zabudnúť.

Niekto však v tomto musí aj žiť!

 

Ak si to urobí pre seba a nevodí si tam návštevy, čert to ber;

ale ak má dotyčná osôbka rodinu, prečo by mala ostatných členov domácnosti nútiť žiť v takomto priestore.

 

Je tu ale ešte možnosť, že do takejto kuchyne okrem jej tvorcu nevstúpi ani noha, všetci ostatní členovia domácnosti sa "zdekujú" do svojich /ak je podobným vytríbeným vkusom "obdarená" celá rodina, tak podobne "umelecky" upravených priestorov/, a toto veľdielo je neobmedzeným kráľovstvom jeho tvorcu.

Teda mne sa toto kráľovstvo nepáči ani trošku, nech by bolo umiestnené kdekoľvek. :smile2:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Krasne to sice nie je, ale ani žiaden pruser. Do adekvatneho prostredia niekam na chalupu, prečo nie.

 

podľa zdrojov toto žiaľ nie je do chaty, ani do loveckého zámočku, bude to v byte ... :)

keď na to tak pozerám, je to horšie, ako klasické všenábytky všelustre všetko z parožia vrátane lustrov a stoličiek v loveckých chatách / keď som sem také ešte nehodila, raz hodím / - tam človek aspoň pochopí, že dědeček mal ohromujúcu vášeň pre lov a potreboval chlapské hniezdočko, kde sa vyžil :)

 

vlastne mi neprekáža v tomto prípade ani len bydlenkovstvo - videla som zrekonštruovaný interiér chaty, kde z nábytku "čo doma prebývalo, išlo na chatu" pár doplnkami, kvapkou investicií do nového drezu a batérií, bielou farbou a parádnymi úchytkami, ktoré tá žena maľovala sama, vytvorila svetlú, príjemnú chatičku a pár metrov štvorcových, kde zrazu celá rodina chcela prázdninovať. 

 

táto kuchyňa je premyslené zlo. vážne. verím, že sa majiteľovi páči, lebo sa mu páčia prepiate veci, aké nikto nemá. veľa peňazí, veľa muziky. a to ešte nie je dokončená - nevieme si ani len predstaviť, čo tam ešte bude.

v interiréri exteriéri je vždy menej viac.

 

buď je tam navyše prehnaný vzor dreva, prehnané hrúbky, prehnaný "dekor" dvierok, prehnaná asymetria, prehnané niektoré dvierka s klasickým kuchynským deväťdesiatkovým sklom v linke, prehnané množstvo dreva, prehnaná veľkosť kovania, dokonale prehnaný ten kúsok akože suda na rohu ... prehnané je tam všetko.

 

za tie peniaze tam mohla byť kuchyňa, kde by sa dobre cítili aj návštevy.

ale zasa - za peniaze sa vkus kúpiť nedá, a možno sa ten majiteľ tam po chvíli ani nebude cítiť dobre, a akosi ani nebude vedieť prečo ... len bude mať niečo, čo iný nemá :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pokial je to v byte a ten byt je komplet ladeny v takom duchu tak tiez by som v tom nevidel az taky problem. Nevieme totiz co je ten majitel zac.

Ked je niekto napr. fanusik Pana prstenov, tak preco nie? A ze sa to nepaci inemu nie je problem majitela.

 

Toto tiez nie je podla mojho gusta, ale pochopit to za istych podmienok dokazem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

... iďte domov v pokoji. ámen.  :agree:

 

 

tak niečo iné. toto nie je hobitie celkom iste ... len trochu ... nedomyslené, zarobené na hádky.

 

po prestavbe, a po ušití zácloniek - autorka sa práve pochválila, že pred pol hodinkou došila tie záclonky.

 

chvíľu mi trvalo, kým som našla v tom chaose, o akých záclonách píše. a keď som ich našla, prvé, čo mi napadlo, bolo, že príde domov chlap z práce, bude chcieť vybehnúť na balkón si zapáliť (napríklad).

úplne prvé, čo spraví, bude chvíľu bojovať s balkónovými dvermi a dvadsať centimetrovou záclonkou, roh dverí sa tam zašprajcne, v najhoršom prípade záclonku natrhne ...

vybojuje si cestu na balkón, a keď sa vráti, buď natrhne záclonku druhýkrát, alebo ju úplne automaticky privrzne do dverí.

večer na hádku medzi manželmi ako nakreslený ... :(

a zasa nemali dosť kameňa na obklad. alebo mali, ale obmedzene. či ako to je. podstatné je, že majú nedotiahnutý kameň, a že sa k sedačke dostávajú pod oblúkom stojacej lampy cez celú izbu, hoci na tom istom mieste visí aj luster, pokiaľ dobre vidím ...

 

post-3-0-68477800-1412966749.jpg

nyx.cz , http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4326303

 

bežná paneláková izba, osve je pekná aj lampa, aj bydlenkovské záclonky /mimobalkónových dverí/, viacmenej! aj farebnosť, aj pletený moderný puf, aj akotak tie vankúšiky, aj kamenná stena, keby bola dokončená a nerozhodená po izbe ako na stavbe ... všetko spolu so spústou serepetičiek a so záclonkou, ktorá stopercentne, dám na to krk, bude pôsobiť problémy pri chodení na balkón, je trochu moc. je to pekný na panelák celkom veľký vzdušný, svetlý priestor. ono to niekedy láka, mať to ako iní, zmeniť čosi okolo seba, brať si vzor kdekade inde, to plne chápem.  dúfam, že záclonku predýchali všetci z rodiny. vážne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ta nedokoncena kamenna stena je uplne v poriadku. To som videl aj u architektom navrhnutom interieri, a nie raz. To je teraz in. A vyzeralo to dobre. Tam je problem skor ta svetlohneda (ci bezova ci aka toje) farba steny. Ta je uplne mimo. Keby to vedeli zladit, tak to ukaze inak a aj tvoja retorika by bola opacna. Aj ked to na tom "stlpe" medzi oknami uz je naviac co tam byt nema.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

presne, Ryan. aj tu môžeš teda jednoducho povedať: keď dvaja robia to isté, nie je to to isté.

 

tá pokúskovaná ozubená kamenná stena tomu celému dodáva ten základ ... keď už ju tam chceli mať, lebo je to dnes cool a v móde. odtiaľ mali vychádzať, čo k tomu, aby to sedelo a ladilo. tam je tých problémov oveľa viac, než len hrozná stena. rozprávala by som zrejme opačne, nebyť tam snahy prerobiť hnedú izbu na šedú, polovičate, nebyť tam tej úplne zbytočnej lampy cez celú izbu, nebyť tam zvieratkových vankúšikov, bebyť tam farebnej žirafy pred farebným kamenným zubatým kúskom steny, nebyť tam zaprataných rohov blbôstkami, nebyť tam každej parapety a každého kútika založeného pišišvorinkami, a ako zlatý klinec tej dokonale nepraktickej záclonky na pevno na tyči, ktorá sa nedá ani len odsunúť, lebo je na pevno a vysoko.

dobre, sú v polceste prerábky hnedej na šedú, pochopím. nejde všetko naraz. to poznáme mnohí, vážne. ale vyfotím výsledný efekt, nie polku. ale podľa mňa je to takmer definitívna prerábka, meniť tam bude maximálne ďalšie dodávky harabúrd.

 

a na inej fotke som si teraz všimla, že aj tá na pohľad masívna kamenná stena je len kúsok steny : http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4547348

a lapačov prachu tam už sú kopy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nebudem tvrdiť, že ja som tá kto má vkus, že ja som tá pravá kritizovať vkus niekoho iného,

ale napíšem iba svoj názor, čo mne na tomto interiéri vadí.

 

Kamenný obklad ... ten sa mi celkom páči, ale keď sa jedná kamenný obklad v exteriéri, napríklad sokla domu; v interiéri panelákového bytu mi to už "nesedí". Nie, že by sa kamenný obklad do interiéru nehodil vôbec, ale "pre mňa" si to žiada veľké priestory, napríklad výstavné priestory, tam by to bolo celkom OK. Tam by dokonca ani prach, ktorý sa na vystupujúcich kamienkoch zachytáva nebol až takou prekážkou, ako napríklad v byte, ak tam žije niekto s alergiou na prach.

Tiež kamenný obklad a biele volániky, "sťaby záclony", to mi akosi k sebe "nepasuje", a dokonca ani výškovo ich nedoladili.

Samotná lampa je celkom OK, ale tiež nie do tak malého priestoru.

 

Celá "chyža" na mňa pôsobí príliš "preplácane", akoby v nej rodina chcela sústrediť všetko to, čo sa komu-kde zapáčilo. Nevedno, čo malo byť tou dominantou obývačky, čo by malo, či mohlo byť tým naj, pretože takto je to skôr iba taká naskladaná "všehochuť".

 

Kto vie, kto je v domácnosti poverený riadením, pretože lapačov prachu si tam naskladali akurát dosť. :)

 

Nechcem tiež hovoriť, že "moje" priestory sú zariadené super, že by sa páčili všetkým, ale na rozdiel od dotyčnej osôbky, ktorá so svojim upraveným interiérom išla "s kožou na a trh", ja si doma žijem vo svojom "uzavretom" priestore a nikde na internete naše fotky  "nepobiehajú". :smile2:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

priserrne, priserne, priserne...

 

takto si zabordelit zivotny priestor...nic neladi s nicim..no co uz, moj dom -moj hrad :zubiska:

 

Ta nedokoncena kamenna stena je uplne v poriadku. To som videl aj u architektom navrhnutom interieri, a nie raz. To je teraz in. A vyzeralo to dobre. Tam je problem skor ta svetlohneda (ci bezova ci aka toje) farba steny. Ta je uplne mimo. Keby to vedeli zladit, tak to ukaze inak a aj tvoja retorika by bola opacna. Aj ked to na tom "stlpe" medzi oknami uz je naviac co tam byt nema.

 

ano ..ale tento interier zjavne nenavrhoval nijaky architekt..a ak, tak mu treba ruky dolamat

 

ja chapem, ze ak su tie zenske na materskej a nudia sa, tak nejako maju snahu svoje hniezdo "zutulnit", ale ja by som rada vedela, kto to s nimi v takom niecom dokaze byvat???

 

ktory chlap sa dobre citi na gauci plnom vankusov, v byte s nariasenymi zaclonkami a postelou plnou zajacikov -nie, nie tych z playboya

 

ja osobne mam rada jednoduche veci a neznasam pracholapace..vdaka tejto teme som si kukla, kde co mam...a s radostou som zistila, ze mam iba 1-2 veci, ktore nemaju ziaden prakticky vyznam okrem lapania prachu..jednou z nich je matrioska- suvenir z Moskvy

 

co sa dalo som napchala do skriniek a vstavanych skrin a aj tak sa mi furt zda, ze vsade sa povaluje kopa haraburd....ja by som umrela v tych vyssie nafotenych interieroch

neznasam prehozy na sedackach, obrusy na sklenenych stoloch, koberce a nenavidim umele kvety a kde co obesene kdekade, ci uz na lustroch alebo kluckach

 

mojim oblubenym bytovym doplnkom je hunata deka 200x200 cm :zubiska:

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kameň tu, kameň tam, kuk kameň tu, kuk kameň tam. náhražka kameňa, papierový kameň, kameň kam se podíváš.

 

kameň samotný je v poriadku. milujem staré kamenné stavby, ktoré sa nehrajú na niečo, čo nie sú, starý poctivý kameň, lebo bol po ruke a iný materiál nebol. kameň, lebo je odolný a prírodný a krásny v prirodzenom prostredí.

zdôrazniť pôvodnú kamennú štruktúru na prastarej kamennej rekonštruovanej budove bude niečo úplne iné, ako zdôrazňovať kameň a "kameň" tam, kde sa bezcieľne pridá k už beztak panujúcemu chaosu.

 

... a krb z papierového kameňa s čajovými sviečkami o číslo väčší, než je priestor - kútik v paneláku, je ... doplňte si každý podľa svojho gusta.

... v tej kamennej kúpeľni je na stene ešte aj tabuľka Louis Vuiton.

... tie červené interiéry sú z jedného bytu

 

post-3-0-19551900-1413294192.jpg   post-3-0-59259700-1413294193.jpg

post-3-0-14297600-1413294195.jpg   post-3-0-73294400-1413294504.jpg

post-3-0-55502100-1413294196.jpg

post-3-0-10795500-1413294198.jpg   post-3-0-70852100-1413294199.jpg

 

zdroje: nyx.cz , http://kuchyne.dumazahrada.cz/clanky/kuchyne-od-a-do-z/posezeni-u-baru-klidne-i-v-panelaku-20889.aspx ,

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Toto mi vyrazilo dych; iné ako "hrôza" sa na toto ani povedať nedá.

 

Neviem, čo ľudí vedie takto si "vylepšovať" svoj panelákový bytík,

a kto vie, či sa na takomto riešení dokáže zhodnúť celá rodinná rada, alebo je to výsledok "práva silnejšieho".

Až oči otváram čo všetko sú ľudia schopní do panelákového bytu "vpratať".

 

Celkom by ma zaujímalo aký komentár k takto "upravenému" interiéru očakáva rodina od návštev.  

Možno sa nájde "spriaznená duša", ktorá to dokáže "ospievať",

a tí slušne vychovaní asi iba zastenajú ... ja nemám slov.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a teraz niečo, čo tu celkom iste ešte nebolo ... a snáď v tejto téme ani nikdy viac nebude.

rodinný dom, s množstvom fotiek, je na predaj, pokiaľ som sa dopátrala, už pekne dlho ... naposledy z neho zľavili v septembri t.r.

 

http://www.patoma.cz/31050/n-prodej-domu-51-uzit-pl-120-m2-pozemek-620-m2-jinocany-praha-zapad-ul-namesti-5-kvetna - exteriér je bežný, pekné prostredie, ale interiér je výživný, komplet celý.
a predpokladám, že obývacia miestnosť musí nádejných kupujúcich očariť :)

 

sádrové stalaktity a žraločie zuby po celej izbe a na plafóne rozhodne zvýšili hodnotu vilky ... vážne, takéto gusto nikto nemôže mať :doh:

 

post-3-0-46963100-1413655340.jpg

post-3-0-89069200-1413655342.jpg

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rodina si naozaj „dala záležať“, len je velikánska škoda, že nikde sa nenájde ich vysvetlenie čo ich k takémuto "sklášleniu" interiéru viedlo. Ak sa ten domček predsa len niekto odhodlá kúpiť, bude mu už vopred jasné, že to, na čom si rodinka tak zakladala, bude "bleskem" ozdobou kontajnera. :)

 

Ak niekto bude chcieť túto "krasotinu" prekonať, bude sa musieť riadne "posnažiť" ...

... je to naozaj "exclusive", ako hlása nápis v pravom dolnom rohu. :smile2:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

mám jeden problém ... teda je možné, že to ja vidím zle.

ale už to pozerám niekoľkátykrát, a neviem sa v tom vyznať.

interiér v novom dome v novej spálni, zromantizované skrine, domáca pani je zjavne šikovná, to všetko môže byť, dokonca je to aj pekné.

 

ale ako došľaka otvárajú tú rohovú skriňu ?! toto nie sú posúvacie dvere ... :hmmm:

 

post-3-0-72421300-1415210111.jpg

http://www.mimibazar.cz/rodinne_foto.php?id=4650576

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov