Skočiť na obsah

Prezidentské voľby 2014


aljak63

Prezidenské voľby 2014  

51 členovia hlasovali

  1. 1. Ktorého z kandidátov na prezidenta podporíte vašim hlasom?

    • Róbert Fico (Smer)
      1
    • Gyula Bárdos (SMK)
      0
    • Pavol Hrušovský (KDH, SDKÚ, Most - Híd)
      1
    • Ján Jurišta (KSS)
      0
    • Stanislav Martinčko (KOS)
      0
    • Peter Osuský (SaS)
      0
    • Jozef Šimko (SMS)
      0
    • Jozef Behýl
      0
    • Ján Čarnogurský
      2
    • Viliam Fischer
      0
    • Andrej Kiska
      7
    • Milan Kňažko
      11
    • Milan Melník
      0
    • Helena Mezenská
      29
    • Radoslav Procházka
      5
    • volieb sa nezúčastním
      1
  2. 2. Koho budete voliť v 2.kole prezidentských volieb?

    • Róbert Fico
      1
    • Andrej Kiska
      7
    • volieb sa nezúčastním
      1


Odporúčané príspevky

OK dnes som vystartoval z postele ako prvy. Deti co normalne uz pozeraju TV rozpravky spia. 

Referendum o smere dopadlo ako dopadlo. Za prezidenta budeme mat "uzernika". Ficove cisla ma prekvapili.

 

http://tv.sme.sk/v/29449/fico-reagoval-na-vysledky-stroho-ratal-s-vyssou-ucastou.html

 

Toto je nas silny premier? Meciar svoj koniec zvladol podla mna lepsie so svojou pesnickou.

 

Ja si davam zavazok Ak prehra Fico -  prestanem chlastat. Zacnem - pokusim sa byt lepsim clovekom. 

 

Som rad ,ze moje predpovede vysli - Prochazka mal sancu sa dostat do II.kola.

 

O kandidatovi ludovej platformi - Hrusovskom aj skoda pisat - jeho zivotny pribeh je presne tam.

 

---------------

 

Fico vedel, ze prehra. Dal som tu clanok z Pravdy ci HN. Uz z neho to bolo jasne - druhy postreh - reakcie v TV debatach - vedel ze prehra -snazil sa to zvratit - ale ako to urobil - velmi zle. Ze sikovny marketing. Ze sikovny politik - velmi som zvedavy na Horskeho a TA3.

 

A posledna vec - treba pogratulovat Kiskovi. Zasluzi si to. Ako obcan sa na to uz nevedel pozerat - ponukal sa - nechal sa urazat Ficom - nebotycnym zmrdom(som zvedavy ci aj nadalej bude chodit na MDZ).

 

BRAVO KISKA. Kiska na hrad.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ako vidno, tie prieskumy verejnej mienky, ktorými nás média masírovali až tak ďaleko od pravdy naozaj neboli. Výsledkami som sklamaná. Keď už na druhé miesto "nedočiahol" Kňažko, keby tam bol vystúpil aspoň Procházka; aj keď, mne stále na ňom niečo vadí, ale neviem to presne definovať; je to niečo v zmysle ... rozumný, ale až príliš osamelý.

 

Jasné, že tí od piateho miesta sú úplne niekde mimo a nechce sa mi veriť, že by im iba teraz dochádzalo, ako zbytočne sa strápňovali celé uplynulé týždne, ako zbytočne sa nádejali, že snáď sa stane zázrak.

Čarnogurský 0,6% ... však ešte aj tá nadpozemská Helenka získala skoro štyrikrát viac hlasov ako on. To si snáď Čarnogurský, ale aj Hrušovský namýšľali, že ešte majú na tak vysoký post?! Alebo sa obaja domnievali, že by si to kreslo snáď už len ako odmenu za celé tie roky politikárčenia zaslúžili?!  

 

Ani jeden z dvojice na prvých dvoch miestach nepatrí medzi tých, ktorých by som volila ja, a tak mi teraz ostáva ani nie že voľba menšieho zla, pretože Kiska pre mňa menším zlom nie je, ale už iba voliť antifica.

 

Snáď jediné pozitívum, ktoré zatiaľ vidím je to, že médiami toľko protežovaný a pretláčaný Fico to až také jednoznačné mať nebude, a veľmi ľahko sa môže stať, že na prezidentské kreslo naozaj nedosiahne. Snáď!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Secretka - nebud smutna. Knazko na to nemal.Podla mna si to nezasluzil.

 

Sancu mal Prochazka - mali ste ma pocuvnut a volit jeho. Ja som spokojny jeho cas na pracu prave nastava - o dva roky bude - moze byt premierom.

 

PS: Najnastratejsi clovek v republike je Kalinak.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nemusíš byť smutná...

Je totiž obrovské pozitívum, že už to nie je hra jedného muža, a že žijú ludia, ktorý by ho vedeli zastúpiť (aj keď ON si myslí, že je nenahraditelný).

Už mu dalo hlas len asi 1/4 voličov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aj mne dnes rano zena povedala, ze sme mali volit Prochazku...

pre mna osobne by bol prijatelnejsi, ako Kiska, ale co uz :(

suhlasim so Secretkou

teraz je v telke diskusia s postupujucimi do druheho kola, ale radsej som si pustil starych dobrych Taktikov z cedecka

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Volil som Procházku, na to, že získal zhruba 2x viac % ako v prieskumoch, tak je morálnym víťazom (aj keď mu je to teraz platné ako hadovi noha). Kdežto najväčší loser a diletant je Fico, v prieskumoch mával občas aj cez vyše 35%, takže 28% je dosť veľký fail.

 

No nič, v druhom kole podporím Kisku, nič extra, ale vždy lepšia voľba ako henten veriaci komunista.


Za prezidenta budeme mat "uzernika".

 

Aspoň už má "nakradnuté".

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prekvapil ma dobry vysledok Prochazku a maly rozdiel medzi Ficom a Kiskom. Volil som Knazka, aj ked som vedel, ze nebude v druhom kole, takze sklamany nie som.

 

Rozdiel medzi Ficom a Kiskom su 4% a pri doratani percent Prochazku a Knazka by sa Kiska matematicky mohol stat prezidentom.

 

ALE.

 

-Cakaju nas dalsie dva tyzdne kampane, teda skor antikampane a uz teraz citam na fb vyjadrenia volicov Prochazku a Knazka, ze volby pre nich skoncili..Uvidime, kolko takych bude realne..

 

-Kiskovi hra do kariet fakt, ze jeho super teraz musi zmobilizovat predovsetkym volicov, ktori v prvom kole neboli volit a stale je vela volicov Smeru, ktori by Fica videli radsej vo funkcii premiera, cize to bude mat tazke. V ziadnom pripade vsak neratajme 28%, ako nejaku vychodziu rovinu podpory R.F. pred druhym kolom, bude ich podstatne viac. Bude to paradox, ale Fico k sebe pritiahne aj volicov Hrusovskeho a Carnogurskeho. Kiska sa zase velmi nemoze stylizovat do role pravicoveho kandidata, lebo mu to moze viac ublizit, ako pomoct.

V kazdom pripade bolo prve kolo zaujimave. S urcitou opatrnostou by sa mozno dalo hovorit o bode zlomu podpory smerackej politiky, Prochazka ma pozitivny impulz dva roky pred parlamentnymi volbami a dinosauri Hrusovsky a Carnogursky skocnili tam, kde davno mali skoncit, daleko pred dverami. Kiska pre mna zostava velkou neznamou.

 

Zaujimave su aj vysledky z regionov, u nas v Poprade dopadli takto :)

 

post-42-0-68280900-1394963385.jpg
 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie sú tieto voľby mementom aj pre KDH, všetci "ich" kandidáti pohoreli, znamenie, že volič žiadne fi-fikovanie s Ficom neodpustí, ani "kresťanský" volič "kresťanskej" strane?

nie je to vlastne, už x krát po sebe, čo naši politický "kresťania" túto skúsenosť urobili?


najrozdrobenejšou silou v týchto voľbách nebola "pravica" ale slovenský "kresťania", v podstate si mohli vyberať až s troch kandidátov Procházku, Hrušovského a Čarnogurského, fakt schizofrénia..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alamo, podľa mňa nie a nie.

 

vo všeobecnosti v tomto štáte kresťanov / percentuálne pri sčítaní ľudu, prosím pekne / je v podstate strana menom KDH už pekných pár rokov väčšine národa ukradnutá. začať kariéru v KDH nie je práve najlepšie ómen, KDH sa sprofanovalo samo, a myslím, že vo väčšine prípadov vôbec nezáleží na tom, či kádéhá a čo kádéhá.

 

ani Procházka nie preto zaostal o kúsok, že mal minulosť kdesi v kádéhá, nemyslím, že tu je nejako veľmi na vine nejaká strana, aj keď práve kádéhá.

málokto vie, že bol v kdh, a už to málokoho zaujíma. Procházka hovoril sám za seba, a rozhodne nehovoril nič, čo by z neho robilo výrazne "minulého kádéháka"

 

kresťanskí demokrati tu nemajú pôdu, napriek kresťanskému národu, sprofanovali sa hneď zkraja 90. rokov, a odvtedy sa to len ťahá. nie sú jednotní, nie sú konzistentní, Čarnogurskému už dávno ušiel vlak, a národ ako taký ho nikdy priveľmi nemusel. možno za to nemôže, možno môže, ale treba sa spýtať ľudí, katolíkov kresťanov, mala som tú česť. kádéha nie je medzi nimi in. už dvadsať rokov.

 

 

čo sa týka nejakej slovenskej pravice - Slovensko nemá ani ľavicu, to je len paródia, pravica je len názov, pokrývajúci akože opozíciu, nič viac, a tá slovesnká pravica je roztrieštená blbosť o x neznámych.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Este jedna pozoruhodnost vyplynula z volieb.

 

Zhruba polovica stabilnych volicov madarskych stran podporila nemadarskych kandidatov, Podla Drowa su to slovenski nacionalisti :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ešte sa potvrdil jeden trend, ako si všimol tento bloger

http://ivansedliacik.blog.sme.sk/c/351476/Nezavisli-kandidati-na-prezidenta-porazili-zavislych-6337.html?utm_source=sme-widget-hp&utm_medium=web&utm_campaign=blog
Osem odvážnych kandidátov na čele s Kiskom s jasnou prevahou prevalcovali tých, ktorí mali „bumažku" z politbyra (63 percent k 37 percentám). Je načase zmeniť volebné zákony a dostať nezávislých kandidátov aj do slovenského parlamentu.


ale mám k tomu komentár "som Kiska, som obyčajný človek" :vrtulka:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://i.sme.sk/cdata/0/71/7138210/slovensko_web_r1398.jpg

 

 

Fico prehra - nema ako vyhrat. Pred volbami som povedal, ze ho zrusia vsetky okresy - maximalne vyhra v 10tich.

 

Moj pesimisticky scenar 55:45, realny 60:40 a ak nasral vela ludi 70:30.  

 

Dakujem ludom co boli volit,ale treba prist aj do II.kola. Sklamany nema byt kto.  Knazkovci - na fore je vas vacsina - ale Knazko na to nemal a ja tvrdim si to zasluzil menej ako Kiska. Prochazka - mal sancu - ale to bude tvar - verim pre parlamentne volby v roku 2016 - inu nemame. Dopadlo to velmi dobre.

 

Do druheho kola treba prist v co najvacsom pocte. Potrebujeme vysledok 70:30(on sa dosiahnut da). Fico bude este dva roky premierom.  Ak dostane taky vysledok - bude ovela posratejsi ako ste ho videli na tlacovke. Bude svietit a kurit - podla mna isto menej kradnut. Jemu kludne moze hrozit basa.

 

Ak vyhra Fico - tak si ho zasluzime. Lebo podla mna nema sancu.

 

 

http://www.sme.sk/c/7137934/kto-su-volici-fica-kisku-a-prochazku-volebne-grafy.html

 

To je link - aby ste pochopili co sa deje - ja som to pochopil pri Kotlebovi - ten nemal sancu aj kebyho podporilo 100% pravicovych volicov. On mal 25-50% smerovolicov(ci nevolicov).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No, zatial sa v kosiari troch pravicovych kandidatov pasie zhruba 160 000 volicov Smeru /ratal som aj Kisku/. Z tych, co volili Smer v poslednych parlamentych volbach zostalo 325 000 doma za pecou. Tu bude Fico lovit predovsetkym. 

http://www.sme.sk/c/7137934/kto-su-volici-fica-kisku-a-prochazku-volebne-grafy.html

 

Ku Kiskovi

Slovenska spolocnost nie prave pozitivne vnima bohatych ludi a z toho bude Fico tazit. Tie nalady je vidiet a pocut uz dnes a bol by hlupak, keby to nevyuzil. A Kiska moze iba dufat, ze ho necaka nejaky kostlivec v skrini. Rozbiehanie podnikania v Poprade v 90 rokoch sebou nieslo urcite, nazvime to -specifika. Ak Ficov team nieco najde /ano, aj na to maju ludi priamo od fachu/, vytiahne to. Kiska moze na Fica vytiahnut emisie, tendre a financovanie Smeru s jemu podobnym hlasom, protirecenia a klamstva, ktore Fico uz zo svojej podstaty produkuje. Ludia su uz z toho neustaleho opakovania sice unaveni, ale od kandidata nezatazeneho politickou minulostou /to je zatial Kiskova najvacsia vyhoda/ si to mozno radi nechaju povedat. V tejto chvili to vidim 50/50.

 

a k tym klamstvam a protireceniam

 

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/nejnovejsi-videa/266464-fico-v-ct24-dobrodruzi-patri-na-hon-a-ne-do-politiky/

 

priblizne od 5:00 a hlavne 6:10

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ALe Fico ma 300 000 svojich volicov zapecov a ich neziska.

1. chcu ho ako premiera

2. vacsinu z nich sklamal a volit ho nebudu.

 

A to bu bola pravda keby dosiahol 38%. On ma - ci stratil ovela viac volicov. Ako sa da dosiahnut 28%.

 

Za pecov - neviem ci som som spravne pochopil - o tom co som pisal ich neziska spat, spat ziska bez namahy 3% svojich volicov co volilo Prochazku a ostatnych. To su ludia co volili nieco ine ale su volici Fica. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Volila som Procházku,  volila som správne.  :)  "Vyhral", aj keď sa umiestnil ako tretí. Vkladám do neho svoju dôveru, aj do budúcna..

 

Fico a Kiska, pravdupovediac, ani jeden z nich,  nie sú  "moja krvná skupina", ale ísť voliť je dôležité ! Len jeden z nich ...prezidentom.

 

Podporím Kisku. Ak sa stane  prezidentom, zostane len  dúfať, že nesklame dôveru  ľudí, ktorí mu dajú svoj hlas... spot má sympatický:  srdce, rozum, charakter. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://www.sme.sk/c/7138513/ako-volili-prezidenta-vo-vasej-obci-volebna-mapa.html

 

Pekna farebna mapka Slovenska. Ludia si to uzili , paci sa vam ruzova? Treba si zvykat.

 

http://blog.etrend.sk/filip-vitek/co-sa-naozaj-udialo.html

Zaujimava analyza - priznam sa velmi som ju nepochopil. Cital som ju viac krat na obed a neviem co je vysledkom. Ci tam nieco relevatne je.

 

Ja som si porovnaval Gasparovica a Fica v I kole v obvode Rimavska Sobota(kde patri aj okres Revuca). Je pravda ze u nas(v Revuckom okrese) Fico ziskal slusne cisla isto neprepadol (38)- mala ucast nizsia ako 2009(37 vs 33 - inak taka bola aj v mojom meste). Ale Fico dostal polovicu hlasov Gasparovica( ten pochadza so susedneho Poltara). Gasparovic mal v I.kole 43% a fico 27% v absolutnom vyjadreni cca 16 000 vs 8 600. K(Kiska cez 5000)KP mali 11 000 - mali sme tu Bardosa co dostal cez 6000 a este relativne silny kandidat bol rimavsko sobotsky primator 2000. Smer ziskal v roku 2012  17 000 hlasov.Gasparovic v II.kole 21 000 a Radicova 24000.

Gasparovic prehral s Radicovou v II.kole,ale len 47:53. Fico pochybujem ze prelezie 35% ani sa k tej hranici nepriblizi.

 

Fico nema sancu. Ale vsadil som si nanho 60 eur pri kurze 3,3.

 

------

V celom okrese Revuca ziskal Hrusovsky 188 hlasov(1,92% - toto cislo este take zle nieje)  - podla mna poslanec v Murani ci Lubeniku isto musi dostat viac aby sa nim stal.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zajtra mi asi bude celý deň do plaču, pretože dnes som sa už nasmial nadmieru, hlavne nad rôznymi hláškami bratov Čechov vo fórach. Ale teraz sa idem rozpučiť od smiechu na tom, čo za fotky svojim čitateľom predložil seriózny Volksblatt Linz.

Preložím text na priloženom obrázku s fotkou Gašparoviča vľavo a Kisku vpravo:

 

Minulý víkend priniesli prekvapenie prezidentské voľby na Slovensku: Úradujúci sociálnodemokratický prezident Róbert Fico  (obrázok vľavo) vyhral voľby s 28% hlasov. Podľa predchádzajúcich prieskumov mal však vyhrať asi o 10% viac. Druhý v poradí, bezpartajný milionár Andrej Kiska (vpravo) dosiahol skoro 24%. Ešte musia ešte rozhodnúť voľby 29. marca, pri ktorých experti predpokladajú tesný pretek „hlava“ pri „hlave“.

 

Volebný zázrak: :)

post-2678-0-80409400-1395090870_thumb.jpg

Že by sme predsa len išli radšej voliť medzi Gašparovičom a Kiskom, ako nám radia susedia Rakúšania ?  :)

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hm, uprimne  ficove obvinenia su absurdne,  Kiska sa k scientologom nehlasi,  nie su ziadne dokazy ze by chodil na ich seminare.  Ale rovnako je absurdne vinit Fica z podpory,   pri dotaciach uradnici neskumaju ci majitel je alebo nie je scientolog,   a kedze ziadny zakon to neriesi tak to ani ako dovod nema kto pouzit.

 

A povedzme ze sekty su bezpecnostny problem,  ale toto je umely problem. Fico z neho chce spravit antikrista aby ho nevolili katolici.   Ale scientologovia su dost neznami, tak som zvedavy ako sa o to pokusi.  A este cakam na madarsku kartu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov