Skočiť na obsah

Prezidentské voľby 2014


aljak63

Prezidenské voľby 2014  

51 členovia hlasovali

  1. 1. Ktorého z kandidátov na prezidenta podporíte vašim hlasom?

    • Róbert Fico (Smer)
      1
    • Gyula Bárdos (SMK)
      0
    • Pavol Hrušovský (KDH, SDKÚ, Most - Híd)
      1
    • Ján Jurišta (KSS)
      0
    • Stanislav Martinčko (KOS)
      0
    • Peter Osuský (SaS)
      0
    • Jozef Šimko (SMS)
      0
    • Jozef Behýl
      0
    • Ján Čarnogurský
      2
    • Viliam Fischer
      0
    • Andrej Kiska
      7
    • Milan Kňažko
      11
    • Milan Melník
      0
    • Helena Mezenská
      29
    • Radoslav Procházka
      5
    • volieb sa nezúčastním
      1
  2. 2. Koho budete voliť v 2.kole prezidentských volieb?

    • Róbert Fico
      1
    • Andrej Kiska
      7
    • volieb sa nezúčastním
      1


Odporúčané príspevky

Nenapisala si to zle. Vcera som pochvalil aljaka, ani ty nebudes blba - napisala si to iste co myslim si ja, velmi pekne sa to dalo citat.

 

Mam precerpany limit.

 

Ale ti hnupi co tam boli sa spravali - lebo si boli isti, ze si mozu dovolit vsetko ci aj nic - kvoli veku.Aj anakonda, aj saso, aj - sami starec. Vsetci kaslali na ludi.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Naozaj neviem koho voliť! Ani jeden z kandidátov nie je môj "čierny kôň".

A je úplne jedno kto z nich je v akom tričku!

 

Po dlhšom vnútornom boji /keďže voľby určite budú a jeden z kandidátov SA predsa len tým prezidentom stane/, vyradila som tých kandidátov, ktorých určite NIE a zo zvyšku som napokon vybrala Milana Kňažka. Asi jediný dôvod prečo práve jeho je ten, že pred tými ix-rokmi išiel s "kožou na trh" a s určitosťou nemohol vedieť ako dopadne. Aj keď sa socializmus rúcal všade naokolo a miera poznania niektorých bola vyššia ako nás "radových", nezainteresovaných, nikde nebola istota, že sa tam predsa len nejaký zádrhel vyskytnú nemusí.

Aj keď ... v jeho prípade zas vek "hrá" proti nemu.

 

Oveľa horšie by bolo, ak by sa do druhého kola dostali Fico - Hrušovský/Čarnogurský/.

Tu pre mňa menšie zlo neexistuje. Ani jedného z nich by som nevolila.

To by som rezignovala, voliť nešla a nech si ľudia vyberú, koho oni uznajú za najvhodnejšieho.
Nie najlepšieho! Pre mňa dobrý nie je ani jeden.

 

Ešte mi tak napadlo, nechce byť náš terajší premiér /presvedčený o svojej bohorovnosti/ - "trojjediný"

prezident – premiér – a ešte aj predseda strany?!

 

Politika je naozaj iba pre tých, ktorí majú silné žalúdky a chýbajúcu, či príliš ohybnú chrbticu.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja osobne voliť nepôjdem, nerád volím figúrky bez reálnej moci niečo na slovensku zmeniť. 

ale ak môžem poradiť, pravicovo zmýšľajúci voliči by mali jednoznačne voliť Fica. dôvod , jedine tak majú pri tej svojej mizérii pravicové strany šancu pri voľbách uhrať nejaký ten zmysluplný výsledok . keď zbavia stranu Smer a súčasnú vládu s predsedu Fica  :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

cela tvoja idea bola uz v prvom kole tak zcestna, ze o druhom sa vobec nemalo cenu bavit. neviem, co ine, nez sranda to cele mohlo byt. svihnuta uvaha ma z ucty k tebe nenapadla.

Celé som to písal len preto,že som bol zvedavý koho z vás by napadlo voliť Bárdosa. A nemýlil som sa.Nikoho.Je to maďar. Bárdos má 10% istých,čo nemá,žiadny iný kandidát.Slovenské hlasy by nezačínali od 0 ,ale od 10!!!Lenže to by sa asi Zem musela začať točiť naopak aby slováci volili maďara.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja osobne pochybujem, že by všetci občania maďarskej národnosti volili Bárdosa. Takže žiadnych 10% istých nemá... Ale keby predsa len došlo k situácii (čisto teoreticky), že by v 2.kole bol súboj Fico vs. Bárdos, volil by som Bárdosa. No aj tak o tom veľmi pochybujem, že by sa tam dostal.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale trt a dva orechy, Drow.

 

je tu celá plejáda kandidátov Slovákov, ktorých nikto nechce voliť, a pritom sú tam aj dvadsať a viac rokov známe mená a tváre, a sú tu ľudia, ktorí o nich nechcú ani počuť.
Bárdoš sa málo prezentuje, ledva sa o ňom vie, a áno, čiastočná pravda je, že keby bol jediným kandidátom, kopa slovenských voličov by ho nevolila - ale tí by nevolili žiadneho inostranca, nielen Maďara, a nepresvedčil by ich nikto.

 

ale kopa by ho volila, a keby bol jednou z najlepších volieb, najlepších alternatív, a prezentoval by sa skutočne ako občan tejto krajiny, s dobrým programom, reprezentant celej republiky úplne nestranný a apolitický ... myslím, že by ho volilo hodne ľudí.

je to asi zložito napísané, ale hodne Slovákov volilo Bugárovu stranu, a to malo svoju príčinu - pretože sa aj spojil do strany so Slovákmi, a zdalo sa, že to bude fungovať, aj by fungovalo, nebyť iných vplyvov. všakáno.

u prezidenta je to trochu zložitejšie, ale netreba do všetkého miešať furt slovák - magyar, a platí to pre obe strany.
 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Celé som to písal len preto,že som bol zvedavý koho z vás by napadlo voliť Bárdosa. A nemýlil som sa.Nikoho.Je to maďar. Bárdos má 10% istých,čo nemá,žiadny iný kandidát.Slovenské hlasy by nezačínali od 0 ,ale od 10!!!Lenže to by sa asi Zem musela začať točiť naopak aby slováci volili maďara.

naopak, mily Drow. Bardosa nikto nevoli preto, lebo jeho agenda stoji zahovno. Prave ty profilujes ludi na zaklade narodnosti, a ides ho volit preto, ze je madar. Keby bol madar stavebny robotnik Lajos Toth z krtisa, a kandidoval by, volis jeho. Lebo je madar a ty si madar. naopak, ja mam na vyber zo 16 kandidatov, lebo neprofilujem. a vidim x lepsich, nez je Gyula.

 

Ulohou prezidenta je spajat, ako sme sa vyjadrili. Odmietam volit Fica jednak preto, lebo je to magor, a jednak preto, ze rozdeluje obcanov este viac, nez uz su - a ze uz su dost.

Povedz mi, kedy zrovna sa rozhodol spajat narod Bardos. Potom ti odpoviem, kedy ho budem volit.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dávno ste ma tak nepobavili.To fakt veríte tomu čo tu píšete?

1.Z Bugárových voličov bolo asi 20% slovákov.A to sú (okrem recesistov) väčšinou poslovenčení maďari ,ktorí už seba označujú za slovákov,ale rodičov majú maďarov. Toto sa jasne potvrdilo aj pri volbách do VUC,kde Vojto dostal škaredo na frak.

2.Bárdosa budú voliť včetci maďari-ktorí prídu voliť.Je to totiž ,možno až príliš,nekonfliktný človek,ktorý má podporu aj zúrivých antiberényiovcov.

3.Spájať občanov???To ti hovorili na PŠM?Kto? FICO??? Kiska?-zbohatol na nebankovkách,Hruš.-delí aj KDH nie aby spájal,Osuský a procházka nestoja ani za reč,Čarnogurskému rusofilstvo a dedičný hriech delia aj rodinu.Zostáva Kňažko a Bárdos.Bárdos dokáže spojiť slovákov ako nikto :) :yes_yes:

4.Agenda prezidenta? A napíšte kto má akú,lebo okrem klasických bla,bla,bla som sa nikde nič nedočítal.

A ani vám nie je divné,že ste sa ho nezastali ani jeden?Aspoň trocha!! :angryfire:

 

Weirdo-ak nedokážeš pochopiť,že každá menšina sa musí pri volbách správať trochu inak ako väčšina,tak ti vlastne nmám,čo povedať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to skor ty sam nemozes verit tomu co pises.

 

Bardosa NEBUDU volit vsetci madari, totiz aj v mensine sa najdu rozumni ludia sledujuci volebny program, a nie to, ci ma niekto madarsky pipis alebo slovensky pipis.

takisto nepopieram, ze sa najdu slovaci, ktori ho volit budu, bude ich vsak malo. necudo, oproti Belovi ma charizmu spinavej handry. takisto to nie je najlepsi kandidat - a ani  spravny kralovsky uhorsky povod ho z neho nespravi ;)

 

btw ty si kral vsetkych madarov, ci ich ovladas ako Fico kolesikov, ze si za nich dovolis hovorit? bla bla do vetra.

 

ano, Knazko. a Kiska - samozrejme ze si utries hubu o Quatro, nic ine by som necakal. Ludia vedeli, do coho idu, takze ziadne nebankovky.

Dobreho anjela, ktoreho zalozil, si ale pominul - evidentne sa ti nehodil do argumentacie, nuz ti ho teraz musim mlatit o gebulu ja.

 

inak, musim sa ti vysmiat. pri Carnogurskom pouzivas rusofilstvo, ktore mu deli rodinu, tym padom ho povazujes za totalne nevhodneho kandidata. tak pouzi rovnaky vzorec u Bardosa - madar ako remen, pchal by sa susedom do analu viac nez Cernoknaznik Ivanovi, ale samozrejme, jeden republiku rozdeluje, a druhy naopak spaja vsetkych Slovakov :D pan je evidentny inteligent.

 

posledna veta - totalny smiech :D vacsina musi chapat mensinu, ze voli nacionalisticky, ale mensina povazuje vacsinu za tupu, ked nevoli ich kandidata :D

pocuj turul, zalez si do hniezda a vol koho chces - kym nevolis Fica, je dobre :) tvoja agitka je postavena na velmi vratkych nohach a srsi z nej urazenost a bezmocnost fanusika 64 zup. GO WILD.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

drow,  keby tak kanidoval bugar, tak by sa o nom vazne uvazovalo.  Ale bardos ?  To  nikto nemysli vazne :) ani ty. 


a moj dodatok,   ak by sa dostal do druheho kola s ficom, tak moj hlas dostane.  Jedina vynimka je carnogursky,  v takom pripade dostane hlas fico.  To nie je  insitne rusofilstvo ale aktivna obrana ruskych zaujmov a to je riziko ktore nechcem.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Weirdo

,,pocuj turul, zalez si do hniezda" -No a nakoniec to aj tak vždy vylezie,o čom to je.a nič iného netvrdím celú dobu.

ale samozrejme, mily paranoik, ani omylom to nie je a nikdy nebolo o lepsich kandidatoch (zhodou okolnosti slovenskej narodnosti). je to vzdy a zasadne len o mojom v slovanskych genoch zapisanom nehynucom odpore k vsetkemu madarskemu :D </sarcasm>

 

proste to povazuj za odpoved tebe vlastnym stylom na presadzovanie a propagaciu madarstva. nazor si vyjadri, ale stupidne tvrdenia ti s potesenim omlatim o hlavu. sejes vietor, znes burku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tyso

Fico je jasným postupujúcim.Žiadny menšinový kandidát by proti nemal žiadnu šancu.V skutočnosti v druhom kole nemá menšinový kandidát žiadnu šancu proti slovenskému kandidátovi. Bárdos ani nie je kandidátom pre slovákov.Je pre maďarov.Bárdos je pre nás tá stmelujúca osoba,ktorá aspoň zčasti obnový našu momentálnu rozpoltenosť alebo vlastne už rozdrobenoť.Bugár by nedostal od maďarov ani 5%.Ten už skončil.Teraz ide o to aby sa nikto necítil porazený a voliči Mostu nezačali byť apatickí.

 

Bárdosa som do tejto diskusie zamiešal len preto aby som tu diskutujúcim rádobydemokratom ukázal,že sú v skutočnosti obyčajní nacionalisti z 19. storočia.

Len predtým ako začnete vyskakovať chcem vás upozorniť,že my sme už podporili Kukana aj Radičovú.A ako vyzerá vy aj teraz zostanete na tom svojom salaši.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale ak môžem poradiť, pravicovo zmýšľajúci voliči by mali jednoznačne voliť Fica. dôvod , jedine tak majú pri tej svojej mizérii pravicové strany šancu pri voľbách uhrať nejaký ten zmysluplný výsledok . keď zbavia stranu Smer a súčasnú vládu s predsedu Fica  :)

 

Fúha, rozmýšľaš, rozmýšľaš, to sa mi lúbi :)

 

V podstate máš pravdu, myslím, že Smer bez Fica je ako HZDS bez Mečiara. aj keď Vladov kult bol o dosť mocnejší a Fica by bolo jednoduchšie nahradiť v čele strany.

 

V tomto prípade, ak by sa Smer mal oslabiť, čo by sa zrejme oslabil, Fico ako prezident by bol vhodný.

 

Je tu však jeden zásadný problém:

 

prezident v parlamentnej demokracii, za akú sa Slovensko považuje, by mal byť v záujme zachovania plurality nestraník resp. by nemal príliš sympatizovať so žiadnou politickou stranou. Čo ale v prípade prezidenta Fica nehrozí a hroziť ani zďaleka nebude, ako všetci veľmi dobre vieme. Prezident, okrem iného, má totiž v rukách zbraň, ktorej sa hovorí právo veta. Vetoval by prezident Fico niečo v prípade smerákov? Ale kdežeee :D Smer, ako väčšinová parlamentná strana, by si takto v pokoji mohol odhlasovať čo by chcel a Ficko by už len podpísal.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prečo Fico kandiduje mi nejak uniká.bez neho Smer zanikne alebo v najlepšom prípade pri parlamentných volbách velmi vela stratí.Je to jediný charizmatický politik na slov.pol.scéne.ako predseda Smeru by mal moc aj po najbližších volbách ako prezident bude mať kulové.Jeho osobný dôvod chápem ,ale,že mu to odsúhlasila strana (a hlavne záujmové skupiny za ňou) tak to už nie.Musí im byť jasné ,že s ním odíde aj ich vplyv.Ibaže by:

1.Presunuli vplyv do iných strán.

2.Smer sa chystá po prez.volbách posilniť prezidentské právomoci-väčšinu na to má.

 

Jedno horšie ako druhé.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov