Skočiť na obsah

Úrazy - domáce, pracovné, menšie, väčšie


game

Odporúčané príspevky

uff, myslela som, že keď sa také čosi zahojí, tak by to menalo puknúť - kór keď to nie je priamo namáhané...? A bol si s tým na RTG? Mal by si!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Bola som sa v pondelok korculovat, vsak viem to, vsak nie ze nie. A kedze som chcela dosiahnut vyssi level ako okolo-korculujuci, pohravala som sa pri kazdom novom koliecku s pohodenym pukom. Najskor som sa za jazdy k nemu zohla a zdvihla, potom som ho odkopla bokom, a ked som toto isla spravit dalsi krat, tak ehm, puk v pohybe, ja v pohybe, mysel primrznuta, a predstava vyssieho levelu narazila na mantinel :D

 

Noz na korculi sa pohol spolu s pukom, tym padom aj so mnou,a nie ze plynuly such, ale dopad na tvrdo, na cely bok. Nastastie, neviem ako, som udrzala hlavu, lebo keby ta padla na lad s takou silou ako zvysok tela, tak mam minimalne otras mozgu.

Pozviechala som sa a sla som sa korculovat dalej, sak treba si udrzat status tej, ktora taha vyssiu ligu :D Ehm.

 

Na dalsi den vecer ked trosku pominula svalovica, uvedomila som si rozsah skod. Narazene rameno, stylom ze mam problem nim hybat. Bolava opacna strana krku, asi silno zamakali "krcne svaly" ked sa snazili zachranit hlavu. O velkej modrine na celom lavom boku nehovoriac. Nastastie, to co som videla vecer hned po korculovani, nieco na styl vyvaleneho boku, kedy som si s hrozou povedala ze sakra, akysi mam lavy bok sirsi...to bol len velky opuch.

 

Tos, pondelok pokracujem, snad nepribudne dalsi prispevok v tejto teme :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie že sa dochrámeš v mene vyššieho levelu ... ale mladé telo to akosi ešte prekoná, ale nemachruj radšej  :)

 

takto spadla moja mama pred pár mesiacmi, tak to je už iné kafe ... ani sa mi nechce vymenúvať, čo všetko, ešte aj stavec prasknutý ... došli je na to až nedávno ... br.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 rokmi...

dnes v noci... pravidelne sa budím, dnes to bolo s prídavkom.
spravidla si idem očistiť jedno jablko, zobrať slivku, niečo podobné... zapla som svetlo len v kúpeľni vedľa, zo zvyku.

keď som očistila takmer po pamäti jablko, premotkala som sa na vecko... a tam pozerám, pane bože, čo to je - pol košele krvavá, ale fest... na zemi krv, ... išla som späť, na stene smerom na wc krvavé fľaky, na zemi krv, pri linke krv, nôž krvavý, pod linkou krv, na linke krv .... potom pozerám, porezala som si palec  zboku na brušku, celý rez asi dva či tri milemetre... zabalila do papierovej utierku, horkoťažko som sa dostala k leukoplastu... na linku som na papier napísala, že žijem a ráno to dám do poriadku... vôbec som to porezanie necítila.

takže krv bola ráno všade, čo išlo utrieť, utrela som, na stenu som si musela zobrať polar a zamazávať fľaky, čo vôbec nebolo jednoduché - oškrabať krv nešlo, bola vsiaknutá, ale farba to uvoľnila a trochu sa rozmazávala... no nakoniec som to zvládla, vymyla štetec, odložili sme farbu.....
a vtom pozerám, že na ďalšej stene je obrovský cákanec a na zemi ešte zostala veľká kvapka... tak farbu späť, štetec do akcie, kvapka bola super odolná...

kým som znovu vymyla štetec, rana začala znovu krvácať ako blázon, tak znovu utierka, dole starý leukoplast, poďme na nový... a vlastne až vtedy ma to začalo bolieť.
ale byt vyzeral, ako keby tam podrezali podsvinča... :hedge:
 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Kupil som led panel  do podhladu a robil som z neho luster do obývačky. Potreboval som urobiť okolo hliníkový rám. Hliník je mäkký kov, ale lepivý. Potreboval som vyrobil 4 ks malých L profilov ,každý so 4-mi dierkami. Odpílil som a začal vrtať. Dva kusy bez problému, pri treťom mi vrták nechcel vrtať, (na špic sa nelapil kusok hliníka, ale na to som prišiel neskoro:wall:).

Súčiastka bola maličká, držal som ju rukami a keďže vrták nechcel vrtať, pritlačil som, a pritlačil a pritlačil... až som dotlačil. Keď som bol zapretý do vrtačky skoro celou hmotnosťou, vrták sa zlomil. No, a keď sa vrták zlomí tak vytvorí tenkú dlhú ihlu. Táto rotujúca ihla mi vbehla do ukazováku, točila sa ,vytrhávala mäsko a šuchla sa po kosti a šup von. Potom to zaliala krv, ale riadne... Zaklopil som prevísajúci kus prsta späť na miesto a použil akutol. Potom som to prelepil náplasťou. Nejak sa to začalo hojiť, ale urobil som kravinu. Po osprchovaní  sa náplasť uvolnila, dal som si druhú a bol klud. Asi som použil na druhý deň nejakú kvalitnejšiu náplasť, lebo po osprchovaní neodpadla a ja som chodil 48 hodín z mokrou náplaťou na prste. No, a keď som ju dal dole, cítil som hnilobný zápach a mal som bielulinký prst. Už som sa s ním rozlučoval, ale vyumýval som ho ,vysušil a prst to prežil. Dnes, asi 10 dní od udalosti je všetko zrastené, akurát nedorástol prst na pôvodný obvod, mám tak takú malú nerovnosť, ale zdá sa mi, že to ešte nejak dorastá...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@ alarm, ty si môžeš ruku podať s Flinstonom. Ten podchvíľou príde s nejakým podobným potešením. 

Včera zvoní telefón. Volal taťuldo. teda môj 91ročný otec. Pochválil sa mi, že sa mu v noci snívalo, že preskakuje akýsi plot, a prebral sa na to, že spadol z postele.

našťastie sa mu nič vážne nestalo, to som si teda vydýchla.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 mesiacmi...

pomocná otázka:

preseknutá dlaň durch - na vstupnej strane cca 1.5cm, na opačnej asi 5mm - treba s tým ísť k doktorovi?

kosti aj žily sú netknuté, krvi z toho išlo relatívne málo ... že to je skrz som si uvedomil až keď začala krv slziť aj na opačnej strane, cez leukoplast, tak terazky neviem či s tým zajtra navštíviť obvodného liečiteľa....

  • No neviem, neviem 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

protitetanovku som dostal pred tromi či štyrmi rokmi, ešte by mala účinkovať.

pred 8 hodinami, Hellé napísal:

co si stvaral clovece?

za humnom rastie taká pekná vysoká tráva, tak som vzal dva veľké plastové kýble, že idem nažať zajom. ľavé zápästie mám červené a opuchnuté už druhý deň, čiže kosu neutiahnem, tak som vzal kosák a tie kýble. v tráve sa pri kosení objavila žihľava, ktorú som sa snažil kosákom postínať. aby som netrafil aj kýbel, natiahol som ruku, že ho odložím ... nejak som neskoordinoval pohyby, kýbel som síce netrafil, ale zato kraj dlane celkom presne :eehmm: skontroloval som škody, vzal kosák a kýble, trávu som pod šopou vysypal na rošt, nech sa presuší, pod pumpou som si umyl krvavú ruku, pritlačil som si na to papierny kapesník /trochen ušmudlaný/ v dielni som si zapálil, a potom som to išiel obviazať ... ako som písal, že to je durch mi došlo po hodine, keď červená vychádzala aj z opačnej strany :laugh:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

keď si nepresekol nejakú šľachu, nerv a pohyblivosť ostala normálna, tak ani nie. hlavne poriadne vydezinfikuj, lebo tetanus nie je jediné svinstvo. také čisté rovné rezy sa zvyknú hojiť rýchlo, keď do toho nedostaneš infekciu.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

výsledok dnešného behania po doktoroch :eehmm:

902951422_papra.thumb.jpg.ad8c9eb574a48a20655e576187a48ff0.jpg

durch preťatá dlaň ich na chirurgii až tak nezaujímala, na to som dostal tetanovku a ATB, ako to tri dni boľavé a opuchnuté zápästie ... poslali ma na RTG, a bylo vymalováno...

  • No neviem, neviem 1
  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to je úraz na úraz... pokiaľ dobre chápem, jedno je zápästie a druhé preťatá dlaň...
ľudia zlatí dávajte na seba pozor, hoci áno, viem, to je razdva...  :kiss:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 18 hodinami, game napísal:

to je úraz na úraz.

tak je ... s odstupom troch dní.

je to celé na draka s pokazenou rukou ... zvyknutý stále niečo robiť, a teraz sa nedá. riad po obede som umýval jednou rukou - vcelku estráda :laugh: teraz som volal kamošovi, či mi budúci týždeň odkočíruje auto na STK, a tak. ešteže som si stihol narobiť zásoby krmiva pre zajov, lebo inak by som ich asi musel vyhnať na pašu :eehmm:

  • Páči sa mi to 1
  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pokiaľ človek nemá nejaké zdravotné obmedzenie, tak si ani neuvedomuje, aké zložité sú aj bežné rutiny. Postavil som dom na svahu. Z izby do izby, do kúpeľne, do kuchyne, sa ide po schodoch. Počas 30 rokov, čo v dome bývam, som si  tento pohyb ani neuvedomoval.

Nedávno som dostal darček, hodinky, ktoré počítajú dennú aktivitu. Chvíľu som ich nosil, kým ma to neomrzelo. Na webe som si mohol porovnať moju dennú aktivitu s priemerom. V počte zdolaných schodov za deň, som bol šampión, lepší, ako 97% zúčastnených. A ani som sa nesnažil.

Asi pred rokom ma pri hre zrazil môj vlastný pes. To "hovädo" si neuvedomuje svoju hmotnosť!!! Ležal som na zemi a mal som pocit, že do mňa narazilo auto. "Chudák" pes, asi mu to došlo... Aby to odčinil, oblizoval ma, ležiaceho a nadávajúceho na zemi. No môžeš sa naňho hnevať? Skoro mesiac som chodil s paličkou a netušil som, či to ešte niekedy rozchodím. Vtedy som si uvedomil, koľko mám v dome schodov. Blíži sa čas, keď to už nerozchodím nikdy. To je život... 

 

  

  • Díky! 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 20. 5. 2021 at 22:17, clovek2 napísal:

pomocná otázka:

preseknutá dlaň durch - na vstupnej strane cca 1.5cm, na opačnej asi 5mm - treba s tým ísť k doktorovi?

kosti aj žily sú netknuté, krvi z toho išlo relatívne málo ... že to je skrz som si uvedomil až keď začala krv slziť aj na opačnej strane, cez leukoplast, tak terazky neviem či s tým zajtra navštíviť obvodného liečiteľa....

to sa akože vážne pýtaš? Ak sa ti to stalo v práci, mal si to nahlásiť vedúcemu, nech to zaznačí aspoň do knihy drobných úrazov. A k lekárovi určite aspoň kvôli protitetanovke, nech už si si to spravil kdekoľvek.. 

nejdem to už mazať. takže u doktora si bol, a stalo sa ti to doma...a to červené zápästie, s tým nič nerobiš? Takto mi začal pred 4 rokmi zápal kĺbu, nakoniec som mala červené= celé predlaktie a nezdvihla som v tej ruke ani hrnček. Neprajem ti také čosi. Keď už si chodil po tých doktoroch, ukázal si im aj to? Alebo to zmizlo samé od seba? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, Vilma Flinstonova napísal:

to sa akože vážne pýtaš?

prečo nie? však krvi z toho moc netieklo :eehmm:

pred 1 hodinou, Vilma Flinstonova napísal:

to červené zápästie, s tým nič nerobiš?

všetko je tu v téme - preto som dostal sadrovú dlahu na paprču, a teraz nemôžem nič robiť ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@clovek2 aha, myslela som si, že to na obrázku bola tá porezaná ruka.  tak sadrovú dlahu...no tak oddychuj a lieč sa. škoda, že nemôžeš do roboty. Netrpezlivo čakám na tvoje ďalšie príspevky z pracovného kolektívu. :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov