Skočiť na obsah

Vilma Flinstonova

Odporúčané príspevky

Bohus:

že parazity vyvolávajú zdanie iných chorôb, je pravda. Okrem onkologických chorôb sa príznaky podobajú aj napríklad na príznaky reumy - môžu vyvolávať bolesti a zápaly kĺbov. Tiež môžu spôsobiť pískanie v ušiach, nadmernú únavu až spavosť, alebo zasa naopak poruchy spánku a kadečo iné, čo bývajú aj príznaky iných nepríjemných chorôb, je toho dostatok.

Sú to mrchy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Vilma, dozvedel som sa dnes aj jednu potešujúcu správu. Zasmial som sa dobre na jednom článku na ABC.es, kde britský novinár z BBC, Michael Mosley robí experimenty na svojom tele. Odkaz len pre tých, ktorí majú dobrý žalúdok :). Treba kliknúť na malý nápis "Ciencia" a vyhľadať daný článok :

 http://www.abc.es/ciencia/20140206/abci-periodista-ingiere-parasitos-para-201402061003.html 

 

Najnovšie zjedol tri larvy pochádzajúceho z hovädzieho mäsa z Kénie nakazeného pásomnicou „Taeniasaginata“ a aj malú kameru, ktorá sleduje dianie v jeho črevách. (Keby to bolo v mojom bruchu, určite by mi do smiechu nebolo).  Jeho manželka nebola zrejme veľmi nadšená, tak ju upokojil, že sa jedná o nie príliš agresívne pásomnice (hoci môžu narásť do dĺžky aj 10 metrov v bruchu).  Že sú údajne horšie parazity v bravčovom mäse, ktoré môžu vojsť do mozgu a očí a tvoriť cysty. Napriek tomu, že bol pásomnicami  infikovaný počas šiestich týždňov, pribral na váhe jedno kilo, aj keď sa normálne v takých prípadoch chudne. Necítil sa pritom v žiadnom momente zle, ani nepociťoval žiadne nepríjemné príznaky.

 

Mosley hovorí:

Paraziti zvýšili moju chuť do jedla. Jedol som veľa čokolády . Výhoda takýchto experimentov je to, človek spozná hodne o svojom tele.

A zistil som, že pásomniciam sa veľmi páči žiť v mojom tele.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Bola som na kontrolné testy a tie ukázali, že svalovec už tam nie je. Alebo to si nemyslel tými podrobnosťami?  Postupne sa mi predlžovali obdobia, kedy mi bolo dobre a tie zlé skracovali a redli, a už asi mesiac fungujem celkom normálne, ešte tak týždeň pred tými testami trochu bol problém, ale už to bolo znesiteľné a myslím, že to už boli len také dozvuky, možno som zjedla niečo, čo mi nesadlo a organizmus zvyknutý na malé množstvá diétnej stravy protestoval...? Ešte som začala baštiť  pirule na zbavenie sa ostatnej fauny či flóry (Walnut) - ale to už, myslím, zvládnem.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Bola som na kontrolné testy a tie ukázali, že svalovec už tam nie je. Alebo to si nemyslel tými podrobnosťami?  Postupne sa mi predlžovali obdobia, kedy mi bolo dobre a tie zlé skracovali a redli, a už asi mesiac fungujem celkom normálne, ešte tak týždeň pred tými testami trochu bol problém, ale už to bolo znesiteľné a myslím, že to už boli len také dozvuky, možno som zjedla niečo, čo mi nesadlo a organizmus zvyknutý na malé množstvá diétnej stravy protestoval...? Ešte som začala baštiť  pirule na zbavenie sa ostatnej fauny či flóry (Walnut) - ale to už, myslím, zvládnem.

Vilma To je super správa! :) Tešíme sa s Tebou. Jupí!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vilma, to je naozaj veľmi dobrá správa, potešilo ma to. Aj pre nás ostatných sú veľmi cenné tvoje skúsenosti. Hovoríš, že ti bývalo zle. Predpokladám, že myslíš tým nejaké nevoľnosti v žalúdku. Zaujímali by ma tie pirule (Walnut), či ich užívaš na doporučenie lekára, alebo či sú voľne dostupné. Na čo všetko sú vhodné ?

 

Totiž, ja som sa zaujímal po všelijakých fórach o to, či niekto nemá podobné problémy ako ja, že má pocit zvýšenej teploty, že by si najradšej hneď ľahol do perín. Je to spojené s takou miernou duševnou únavou, ale vôbec nie telesnou. To vydržím chodiť štyri hodiny bez oddychu po meste či prírode a necítim žiadnu telesnú únavu. 

Až na jednom zahraničnom fóre istá Yliana, pravdepodobne Španielka, tam mi odpovedala, že doporučuje požiadať lekára o vyšetrenie krvi. Že mala také isté symptómy a že išlo u nej o akúsi "tifoideu" a "salmonellu".  Iná pacientka tam tiež niečo podobné spomínala, a lekárka tam uvádza možné príčiny ťažkostí štítnu žľazu, pľúca a chudokrvnosť. Príčin je veľa a nevylučujem celkom ani nejaký nenápadný druh parazitov či baktérií v tele. Príležitostne mienim to spomenúť obvodnej lekárke, aký bude mať na to názor. Aj keď pochybujem o salmonele, lebo zažívacie problémy nemám. Tifoidea, to neviem čo je, ale lekárke to bude zrejme jasné. Zatiaľ som informácie o tom nehľadal.  Možno aj ja by som mal vyskúšať nejaké lieky s podobným účinkom, ak to lekárka uzná za vhodné, ako spomínaš ten Walnut. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ďakujem vám všetkým za morálnu podporu. :)

 

Bohus: pýtaš sa, s tými žalúdočnými echt problémami to bolo zlé chvíľami, inokedy to bolo skôr také to napínanie striedavo s nevoľnosťami, ale najviac ma mučili úporné vodové hnačky á 10 minút (a toto naozaj nepreháňam!) sprevádzané kŕčmi v celom tele, ešte aj koža ma bolela. Niečo podobné som zažila, keď som mala salmonelózu. To trvalo tak 5 - 7 hodín, striedalo sa to s miernejšími príznakmi - taký tupý bolebruch. Po tej Zentelovej kúre sa začali tie zlé 5 - 7 hodinové chvíle objavovať postupne zriedkavejšie a skracovali sa - a tie "lepšie" sa predlžovali a zlepšovali, ten zlepšovací proces trval tak 2 - 3 týždne.

Neviem, ako by to celé prebiehalo, keby sa to aj rozliezlo, a ani to radšej vedieť nechcem, celkom mi toto stačilo.

Walnut mi odporučil človek, ktorý sa parazitológii venuje a praktizuje alternatívnu medicínu, a je to proti hádatku črevnému, a kope ďalších podobných potvôr, je to liečivo, ktoré sa dá kúpiť aj cez internet, ale mne ho dal ten človek, ktorý mi ho odporučil. je tam asi  150 toboliek a stojí to cca 12 EUR, obsahuje o.i. výťažok c čierneho orecha, ktorý je hlavnou účinnou látkou.

Tiež si nemyslím, že by si mal salmonelózu, to by si trpel ako kôň, alwe to, čo popisuješ, by naozaj mohlo byť čokoľvek. Pred 12 rokmi som tiež bývala unavená, bola by som spala kade som chodila a nič ma nebavilo, chytali sa ma choroby čo okolo mňa utekali...a nakoniec som mala parádnu anémiu, keď sa toto dalo do poriadku - baštila som Aktiferin s kompozitami - aj choroby utekali radšej inde a aj som "ožila". odvtedy som v podstate 11 rokov nebola vážnejšie chorá, ak len nerátam zo 4 virózy alebo čo to bolo - až teraz tie parazity. Možno aj ty máš málo železa. Ale môže to byť naozaj aj štítna žľaza, nízky tlak, skrátka čokoľvek.

Parazity ale sú také potvory, že vedia imitovať iné ochorenia, človek sa lieči na kadečo čo nemá a parazity si spokojne bahnia...ešte by si mohol mať aj vlasovca, to prenáša komár a spôsobuje to príznaky podobné malárii. Možností je neúrekom...Som zvedavá, čo ti povie lekárka.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

náhodou, / prečo sme nepísali radšej o nejakej miliónovej výhre, že jo / sa práve pred pár dňa objavil jeden ilustrovaný článoček aj s informatívnym popisom vonkajších aj vnútorných parazitov, s ktorými sa človek počas svojej púte potýka ...

sú tam pekne jedno vedľa druhého aj tí Vilminy návštevníci, hnusoby -_-

 

Parazity a ľudia

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

stručné, jasné, výstižné! :)

V piatok v noci bolo na Animal Planet taká relácia - nepamätáms a na presný názov, niečo že "Čo žije v nás" - boli tam 2 príbehy zo života, čo rozprávali ľudia , ktorí tým prešli.

prvý príbeh bol asi takýto: mladému páru sa narodilo bábätko, lekári ich ubezpečili, že je zdravé a tak si ho odniesli domov, ale zakrátko si matka všimla, že mimino nejak divno kuká - kuká doprázdna. lenže lekárka nič nezistila, a tak sa na jkrotky čas upokojili, Ale mimino ani o pár týždňov nereagovalo na podnety tak ako by bolo malo a jeho pohľad furt bol prázdny, a tak ho zasa zobrali  - do špitálu, a tam mu urobili podrobné vyšetrenie, a zistili, že má vodnatieľku - hydrocefalus. A tak najprv mu pravdaže vodu vysali, aby tlak na mozog znížili, a potom hľadali príčinu. A zistili nákazu toxoplazmózou. So zvieratami do kontaktu neprišla, ale spomenuli si, že keď bola matka v 3. mesiaci, boli spolu na romantickej večeri v reštaurácii, a ona si dala jahňačí steak, zvonka prepečený, vnútri krvavý. Chlapčeka preliečili, snažili sa zachrániť, čo sa ešte zachrániť dalo. Dnes má 14 či 16 rokov (zabudla som), a je silno slabozraký, ale inak je múdry a šikovný - našťastie  neostal retardovaný a so svojím hendikepom je vyrovnaný.

Druhý príbeh bol takýto:

Rodinka si žila pokojný život v mestečku, až raz ich syna (niečo okolo 12 - 13r. až sa dpbre pamätám) chytili úporné bolesti hlavy. matka ho teda neposlala do školy, ale uložila do postele a dala mu prášky proti bolesti, ale moc mu nepomohli. A takéto záchvaty bolesti sa začali opakovať častejšie, až raz sa k tomu pridalo aj zvracanie, a to sa rodičia vyľakali a pobrali sas ním do špitálu. keď ho už mali dať do tunela (CT), pochytili ho kŕče podobné epileptickým, museli mu dať niečo na uvoľnenie svalov, aby ho vôbec mohli vyšetriť.

A vyšetrenia odhalili nejakého parazita (žiaľ, nepamätám si jeho názov), ktorý vraj parazituje na koňoch. Stáva sa zriedka, žeby prešiel aj na ľudí, ale tomuto chlapcovi sa to stalo. Vraj boli pár dní predtým ako ho chytili bolesti prvýkrát, na školeskom výlete, súčasťou ktorého bola aj návšteva nejakej konskej farmy, a neviem už, či tam aj jazdil alebo nie, ale skrátka to dostal, a tá potvora mu spôsobila také ťažkosti. Žiaľ, potom už som zaspala, takže ako ho liečili a vyliečili, nemôžem poslúžiť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

stále lepšie príbehy. ešteže krvavý steak, houbelec!

viem, že toto boli príbehy zo zahraničia, ale tvo prípad dáva na známosť, že sa nám to nevyhýba rovnako.

 

pridám jeden, aby reč nestála - kedysi ke´d sme boli decká a naši rodičia boli decká a ešte skôr - to mi vyprávali rodičia a prarodičia - z chovu sliepok a mačiek a psov a zajacov a bežného hospodárskeho dvora, ktoré boli bežné, a nie všetci gazdovci dávali svoj chov občas prezrieť zverolekárovi v pravý čas, sa bežne vyskytovali u detí škrkavky a pásomnice ...

a pred existenciou zverolekárov to patrilo pomaly k bontónu.

ten chov koní asi nie je celkom pod dohľadom, a to zjedené krvavé jahňa zverolekár tiež nikdy nevidel.

 

keď som bola decko, chovali sme zajace a sliepky, na maličkom spoločnom dvore s babkinými, ale aj to si pamätám, že zverolekár bol u nás takmer bežným hosťom. patrilo to k jeho svatej povinnosti, kontrolovať zverstvo, a veľké chovy a maštale bez pardonu. mäso na jatkách, chovy kureniec, bežne, to jednoducho podľa rajonizácie museli.

ako je to u nás dnes, netuším ...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

určite existujú veterinárne kontroly, ale myslím si, že tam je len nejaká štatistická kontrola - t.j zoberie vzorky z každého napr. desiateho kusu, a ak nenájde tam nejaké nezrovnalosti, považuje sa celá dodávka za nezávadnú. Snáď ak by našiel, potom vykoná 100% kontrolu??? neviem, aké sú dnes tie predpisy. my sme štatistické kontroly - na to boli STN, vykonávali v nebohej Kablovke u súčiastok, ktoré sa vlisovávali do koncoviek káblov - z každých 1500 ks sme zobrali - napr. (po 20 rokoch už si nepamätám presne koľko) 200, a prípustné bolo, ak z toho bolo povedzme 5 chybných, ak viac, museli to prebrať sami a znova predložiť ku kontrole. Tak možno že aj u veterinárnej kontroly na farmách či bitúnkoch platia také podobné normy, čo ja viem? Isté však je, že klobása, ktorú som zjedla, kontrolou neprešla...resp. prešla, pričom ju kontrolór ani nevidel. podobne tak aj tie steaky či tie kone, kde boli tie decká...no, nevieš, od čoho priberieš.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no, je to uz prilis davno, co sme mali doma kone, kravy, svine + roznu drobnu hydinu. Takze neviem, ako vtedy fungovali veterinari, jedno je vsak iste, ludia na dedine sa vzdy spoliehali aj na ludove "samoliecitelstvo", na kazdu bolest bola volaka zelina. Bolest ludsku aj zvieraciu. A ked sa ukazovalo, ze prasa ide zdochnut, tak chytro volat maesiara, kym je to este jedle.

Samozrejme, s konmi a kravami to bolo trochu ine, ved to boli zivitelia rodiny, ako napr. u mojich starkych.

 

Ale este jedna vec mi napadla - parazity u domacich zvierat a ludi su spojene nadoby. Vzdy v minulosti (hlavne teda na vidieku) zili pospolu. Urcite nemame statistiky o chorobnosti ludi v tychto suvislostiach z minulosti, ale myslim, ze vtedy boli aj ludia aj zvierata odolnejsi, imunnejsi. Aj domace zvierata su dnes prepchate antibiotikami a roznymi ockovacimi, odcervovacimi a neviem akymi preparatmi, uz gebeticky su oslabene v prirodzenej imunite. A s ludmi je to detto.
A tak nie div, ze sa mestske dieta dostane raz do kontaktu s dedinskym domacim zvieratom a hned chyti nejaku pliagu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ako decko som veľmi často bola v kontakte s domácimi zvieratami, či už to boli sliepky, husi, mačky, kravy, niekedy aj zajačiky (tie mal strýko, kam sme chodievali za bratrancami)... ešte aj choré mačence, čo sa k nám zatúlali, sme sa snažili vypiplať. A nebolo nám ani ťuk. Za celých 15 rokov si pamätám na 1 ochorenie, inak sme boli zdravé jak repa. Nijak zvlášť sme si na dedine ovocie či zeleninu nepucovali, opláchli sme to v potoku a baštili sme. Ak sme aj nejaké parazity mali, keďže o tom neviem, asi ich vypudila kopa cibule a cesnaku, ktoré sme pojedli, mastný chlieb s cibuľou bol náš denný základ! Veru netuším, či dnešné deti také čosi vôbec poznajú, a aké to bolo dobré!

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

dostali sme s Flinstonom pod stromček pár hodín vo wellnesse, súčasťou je sauna, masáže, perličkový kúpeľ...mám také veci rada, ale čo ak...? Dosť váham, či to nemám posunúť dakomu inému. Vtedy mi lekárka povedala, že to už nemám, ale čo ak sa mi nejaké dostali a zapuzdrili niekde vo svaloch (vraj obľubujú najmä chrbtové a medzirebrové svaly) a saunou či masážou sa to prebudí k životu, vylezie a začne šarapatiť? Kurník, čo mám robiť? Mám to risknúť? Alebo saunu vynechám a dám si masírovať len chodidlá? Ale keď ten chrbát mám taký stuhnutý a kríže ešte viac...to je dilema jak slon.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 11 mesiacmi...

Ahoj Vilma, či že už presiel nejaký čas odkedy si sa vyliečila zo svalovca, preto by som sa ťa chcela spýtať, ako pokračuje tvoj zdravotný stav, teda či ti púzdra s larvami nepraskli a nevrátilo sa to. Mojmu priateľovi teraz zistili svalovca a liečia ho vermoxom ale som z toho celá na nervy, hlavne keď vidím ako stále spí a nevládze a všetci strašia s kadejakými rakovinami z tých puzdierok. Ak ti to neprekáža, mohla by si mi dať nejaké info? Dúfam že ti to nie je moc nepríjemné že som ti to pripomenula...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 rokmi...

Tak ja si od piatka uzivam s mrlami.

Uz viem co to znamena ked sme boli mali a nevedeli zaspat a mama sa nas pytala: Co mate mrle v riti :D 

Nechapem kde som to mohol dostat vsak teraz v tej covidovej dobre kazdu hodinu drhnem ruky s mydlom alebo so sanytolom a podobne.

Neprajem tie super noci ked si tie mrchy robia diskoteku a party v/na riti.   Ako fakt hnus.   

Zerem cesnak od vcera a dneska som zobral prvu tabledku Vermax.

Dufam ,ze sa toho zbavim.  Citam niekde po roznych forach o zdravi , ze sa to rado vracia spat :(   

Najprv som si myslel ze hemeroidy, dokonca o jednom viem, ze ho mam uz od minuleho roka od leta ale je v pohode a nerobi zatial problem.     Tak som si myslel , ze asi uz prestal byt v pohode a zacal prudit. 

Ale ked som zbadal tie male maslovo biele male dazdovky / cerviky na vlhkej utierke tak som myslel, ze ma porazi. Hned som vedel ze bud mrle alebo hlisty. Ale podla toho co mam su to mrle :(        Detska to nemaju ani manzelka.  Je to celkom zaujimave lebo doktorak sa hend pytala ci to nemaju aj deti a hovorim ze ne , ze iba ja. 

 

Este premyslam ci som to nedostal z MHD a busu ked some siel do Prahy do prace kedze obcas sa tam musime ukazat.  Tak ci z metra abo busu nieco.   Mama mi hovorila , ze to nemusi byt z ruk , ze som to mohol aj vdychnut ci co.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak este by som sa rad poradil.

Planujem kupit UV lampu kedze citam , ze tie vajicka mmrli vedai na obleceni a na roznych veciach prezit aj 2-3 tydzne.  Tak chcem urobit co najviac preto aby sa to uz nevratilo.

Kazdopadne brat UV lampu co vyraba ja ozon alebo skor co je cisto iba UVC lampa a nevyraba ziaden Ozon. 

Citam ze tie co vyrabaju Ozon maju este troska silnejsie prave nicenie tych vsetkych veci.  Tak zatial som viac nakloneny tej lampe co vie robit ten Ozon no.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@Jovzin potom daj echo, čo si si to kúpil a kde sa to dá dostať, aj ja by som potrebovlaa také čosi. Čističku luftu už máme, ale UV lampa by tiež neležala zbytočne v skrini. 

Mohol si zjesť zle umytú zeleninu, čokoľvek...ak si jedol niečo z fastfoodu či z reštaurácie, celkom dobre sa to mohlo stať. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

@Jovzinak ješ cesnak proti parazitom, odporuca sa prehltat cim vacsie kusky. Podla moznosti nehryzt.

Ako UV lampu pouzivam doma stary Solux (horske slnko). Konecne po rokoch v skrini znova nasiel vyuzitie. Vzdy ked prideme z mesta zavesim do kupelne rusky a rukavice a vsetko to povypekam. Par sekund sa otacam na razni aj ja, len musim sledovat cas, lebo par sekund navyse a na druhy den je spaleny ksicht. Navyse, ked je zavreta kupelna, narobi sa tam aj dost ozonu.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

15 hours ago, game said:

tu zrejme nie je nad čím premýšľať, je silnejšie, tak to.

Ktora nakoniec ?  Tu s ozonom ?

15 hours ago, Vilma Flinstonova said:

@Jovzin potom daj echo, čo si si to kúpil a kde sa to dá dostať, aj ja by som potrebovlaa také čosi. Čističku luftu už máme, ale UV lampa by tiež neležala zbytočne v skrini. 

Mohol si zjesť zle umytú zeleninu, čokoľvek...ak si jedol niečo z fastfoodu či z reštaurácie, celkom dobre sa to mohlo stať. 

No planujem zatial tuto zobrat :  https://www.upravvodu.cz/UV-germicidni-a-ozonova-lampa-38W-d1190.htm 

Inak tiez premyslam ci mozno zelenina.  No u nas je McDOnaldas maximalne raz za 3 mesiace. A je pravda , ze prave pred Valentinom sme si boli dat McDonald :(  Tak ci to nemohlo byt z toho este mozno :(   

13 hours ago, sahara said:

@Jovzinak ješ cesnak proti parazitom, odporuca sa prehltat cim vacsie kusky. Podla moznosti nehryzt.

Ako UV lampu pouzivam doma stary Solux (horske slnko). Konecne po rokoch v skrini znova nasiel vyuzitie. Vzdy ked prideme z mesta zavesim do kupelne rusky a rukavice a vsetko to povypekam. Par sekund sa otacam na razni aj ja, len musim sledovat cas, lebo par sekund navyse a na druhy den je spaleny ksicht. Navyse, ked je zavreta kupelna, narobi sa tam aj dost ozonu.

Aha dik za info ja ten cesnak hryziem.  Takze prehltat ok dik za odporucanie.   Uz mam dost vystipane usta a zuby a dasna z otho co to hryziem :D 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov