-
Similar Content
-
By game
fundament je základ... keď položíme len jeden základný kameň, nie je veľmi kam a kade stavať, a to trochu desí.
pre kresťanstvo je takýmto príkladom pomerne desivý Kreacionizmus - popísali sme tu o ňom celé strany,
to, že v islame hrá úlohu striktná viera, je ďalšia vec,
ale je dosť desivé, že napriek viere v judaizme vedci, otvorené hlavy, boli judaisti, židia, a to málokto odškriepi. spústa nobelových cien smerovala do ich radov.
preto je dosť desivé, že kreacionizmus na judaistický spôsob prekvitá:
Darwin se už nenosí, izraelské školy o něm neučí a muzea zakrývají dinosaury
kráčame plnou parou vzad, kreacionizmus na izraelský spôsob, svetlá budúcnosť ľudstva. a ani náhodou tu nejde o to, že tu niekto neverí v Darwina, v Darwina netreba veriť, treba premýšľať a používať mozog.
-
By game
kedysi - za socíku sa o šikane hovorilo v spojitosti s armádou ... problém bol v tom, že nie tam to začínalo, dosť sa tým zaoberali psychológovia a kdejakí odborníci, šikana, prenasledovanie, vyvyšovanie sa, vybíjanie si komplexov si prinášali zo škôl, z učňoviek, a problém sa stal vypuklým až v extrémnej situácii...
tvárili sme sa k tomu tak, že to na školách neexistuje, ale prvé tragédie, vraždy, samovrady, šikanovanie, zosmiešňovanie - dospelých akosi prebudili , ale zrejme prineskoro ...
hoci konkrétne anglosaské školstvo stavia na "kto z koho" každý musí byť najlepší... klasický anglický internátny systém pozná inštitút ponižovania už stáročia, doslova vraždiť sa začalo až nedávno ...
a už úplne prestávam chápať svet, kde sa rodičia musia vyrovnať s niečím takýmto :
"
Poľskom otriasla samovražda 14-ročnej Anie, ktorá sa doma obesila, aby sa nemusela vrátiť do gdanského gymnázia.
Tam ju kruto pokorila partia spolužiakov za tichého prizerania sa triedy. „Keď cez hodinu poľštiny učiteľka odbehla z triedy, päť spolužiakov Aniu chytilo, hodili ju na lavicu a tam jej stiahli nohavice aj s nohavičkami. Obchytkávali ju, smiali sa jej, nadávali a robili sa, že ju znásilňujú. Jeden si dokonca celú, asi 20-minútovú scénku, nahral na mobil. Keď sa učiteľka vrátila, nikto nepovedal, čo sa stalo,“ napísal denník Gazeta Wyborcza.
Ponížená dievčina ešte pred návratom učiteľky utiekla domov, kde ju rodičia našli obesenú. Päť útočníkov, ktorých polícia vypočula, pochádza zo zámožných farmárskych rodín. Už v minulosti mali na svedomí iné incidenty v škole, ktoré však ostali bez povšimnutia. Krajinou sa zdvihla vlna odporu proti násiliu v školách a médiá sa pozastavili nad faktom, že vedenie školy do triedy nezavolalo psychológa.
"
"
Deň smútku vyhlásili dnes na všetkých poľských školách po šokujúcej samovražde 14-ročnej školáčky. Poľský premiér Jaroslaw Kaczynski už vo štvrtok avizoval opatrenia na zlepšenie ochrany pred násilím na školách. Agresívni žiaci budú musieť bežné školy opustiť a vzdelávať sa v osobitných školách. Malo by byť jasné, že za ochranu a bezpečnosť detí zodpovedajú školy. Prípad rozrušil poľskú verejnosť, premiér už vo štvrtok hovoril o prehodnotení veku trestnoprávnej zodpovednosti mladistvých. V Poľsku môžu byť už teraz v určitých prípadoch aj 15-roční súdení ako dospelí, ale po tomto skutku sa podľa slov Kaczynského treba zamyslieť, či táto hranica veku ešte stále "nie je privysoká".
"
:lol:
s dňom smútku už môžu ...
rodičia na deti nemajú čas, nie v škole začína ten problém-škola usmerní, ale problém začína doma ... štrnásťročným faganom, ktorí robili len zlobu, ale nikto na nich nemal ... ale majú 14, a čo teraz ? netýka sa to len tejto krajiny ... tohto je stále viac ...
je mi z toho zle
a čo s tým ? znížiť hranicu ? staré dobré polepšovne ? vytiahnuť fuzické tresty ? psychológ pomôže tam kde zlyhá rodič , systém ? ...
tu je k tomu už jeden blog aj s prvými komentármi ...
:)
-
By Sniper
Natrafil som na článok, ktorý informuje o tom, na čo prišli priamo na ministerstve školstva. Čaplovič zverejnil zoznam odborov, ktoré sú prebytočné a ktoré majú nedostatočný počet absolventov:
Prebytočné odbory
strojárstvo strojárstvo - podnikanie a služby operátor ekologických zariadení mechanik počítačových sietí grafik digitálnych médií spoločné stravovanie hospodárska informatika verejná správa cestovný ruch sociálno-právna činnosť kníhkupec Tento zoznam ma trochu prekvapil, hlavne zaradenie strojárstva. Teda neviem čo konkrétne pod strojárstvom si na ministerstve predstavujú, ale práve pár týždňov dozadu som čítal článok o našich automobilkách, ktoré sa obávali budúcnosti najmä z dôvodu, že im časom budú chýbať strojári. Neviem čo je to za pozíciu mechanik počítačových sietí, ale myslím, že v dnešnej dobe napredovania IT, tento odbor tiež nemusí byť prebytočný. Čo je to spoločné stravovanie? Na ministerstve prišli na to, že Slovač nepotrebuje jesť? Hospodárska informatika a cestovný ruch? Neviem, nemám prehľad. Kníhkupec? Kníh sa predáva stále dosť, zrejme kníhkupca zaradili do zoznamu preto, lebo Martinus a Gorila (nemýliť si s kauzou a lesným zvieraťom) idú nízko s cenami a nedávajú konkurencii priveľký priestor na manévrovanie.
Odbory s nedostatočným počtom absolventov
geológia, geotechnika a environmentalistika mechanik banských prevádzok zlievačstvo hutník nástrojár obrábač kovov klampiar - stavebná výroba klampiar - strojárska výroba lakovník elektromechanik - silnoprúdová technika chemik operátor gumár plastikár potravinárstvo - potravinár - kvalitár mäsiar pekár mlynár a cestovinár biochemik - mliekarská výroba technik obuvníckej výroby obuvník drevárstvo a nábytkárstvo - drevár drevárstvo a nábytkárstvo - nábytkár čalúnnik operátor tlače polygraf - tlačiar polygraf - knihár tesár kachliar podlahár strechár kominár elektrotechnika v doprave a telekomunikáciách agropodnikanie - farmárstvo záhradníctvo - záhradná a krajinárska výroba vinohradníctvo a ovocinárstvo - prevádzaka poľnohospodár - mechanizácia rybár chovateľ - chov oviec umelecký kováč a zámočník umelecký keramikár S väčšinou by sa dalo súhlasiť, dokonca je tam odbor, ktorý ma kedysi zaujímal a chcel študovať (geológia), ktorý som študoval (elektrotechnika v doprave a telekomunikáciách) a v ktorom som sa prvý krát zamestnal (zlievačstvo, hutník) :D
Ale aj tu sú odbory, o ktorých sa mi nezdá, že by posielali málo absolventov. Napr. kominár, tiež svojho času som čítal, že uplatniť sa ako kominár je dosť zložité, keďže mnohé firmy a domy prešli na iné vykurovacie technológie a proste tých komínov už nie je toľko, že by učňovky potrebovali chrliť každý rok nových kominárov. Mechanik banských prevádzok, s týmto nie som si istý, baníctvo na Slovensku je vo veľkej miere dotované, v relatívnej budúcnosti mu hrozí obmedzenie v horšom prípade zánik. Nástrojár a obrábač kovov - súhlasím, len mi to akosi nepasuje, nezaraďujú sa tieto dva odbory do "prebytočného" strojárstva? S ostatným viac menej súhlasím, hlavne tých vinohradníkov by chcelo viac :ozrani:
-
Recommended Posts