Skočiť na obsah

(de)Generácia sprostých?


Sniper

Odporúčané príspevky

si ucitel aj s manzelkou, tak sa laskavo sam zarad kam chces.......a tie pocty ta nezaujmaju?....pocet ziakov a pocet ucitelov sa tak akosi rozchadza s tvrdenim dnesnej ucitelskej poctovej agendy....v porovnani s rokom 1989 a terajsou "katastrofickou" situaciou....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som uctovnik. Ak za den nezarobim sto euro do roboty nepojdem(ja viem vyrobit aj dvesto euro,ale musim makat - to sa dlhodobo neda,mozno to nema ani kvalitu,ale skusil som). Niekedy mozem robit aj zadarmo ak chcem. Sto euro nezarobim, ze som neschopny, ci v ten den nemam co robit. Budem pestovat rastliny ci popijat.  Dvesto euro za 9 hodin v Revucej. Ale toto nespravia ani najlepsi. Konkurencia ani nieje, ci je ja neviem .  Su zenske co robia uctovnicky vo fabrikach, v skole - tam ma plat a potom ti konkuruje doma.

 

Som mal cenu dvesto padesiat(ta cena bola velmi nizka) a ta pizda to robili mozno za stodvadsat. Prebrala mi toho zakaznika - stodvadsat bola minimalna mzda(ta zenska co ho dostala robi zatake prachy -dobrovolne). Nemusi a pizda kvoli nejakej kabelke mesacne stodvadsat euro obetuje 40- 50 hodin.


Zvarac co som ho vcera videl berie v cechach dvanast a pol . To brali stolari v holandsku pred 6 rokmi.  Sikovnejsi osemnast,  holandania tridsat a viac

 

Moja cena je dvadsat na hodinu(minuly rok som robil aj za desat ale ma to uz prestalo bavit). Ten lekar ,ze nemocnici fakturuje desat?  Ucitel ma asi tolko.

 

-----------

Dvaja zakaznici neplatili a moj spolocnik sa na mna vykaslal - dochodca. Dusno je stale ani neviem ci chcem robit za dvadsat euro(robim na seba). Nebavi ma ani tento stat.  Dochodca sa ma chcel zbavit - vyrobim viacej ako je moj podiel vacsie vynosy, teda na nakladoch som sa podielal viacej ako moj podiel, s danami som jemu pomahal. Ja som to nepotreboval a v praci som bol isto viac ako moj podiel. Vye sa na teba spolocnik - takyto.  Je dnes mesiac, ani sa nerozpravame ani nemame vyriesene vcelku peniaze, to co sme v minulosti vyrobili mi zaplatil. Ale boli pohladavky, a firma to vyriesene nema.   Dochodca - co by mohol byt rad,ze je rad.

 

Ja sa vcelku ucim a veciam co som sa v minulosti ani nechcel venovat. Ani ma nezaujimali. Kazdy den vyriesim,nejaky problem co musim(dnes registracnu pokladnu - na danovom urade nebol nik).  Ja som podal danove priznanie na zaklade obcianskeho(na policii som bol asi druhy krat aby som mal kody, co som predtym stratil). Potom prisiel zakaznik a za tri -pat hodin mal podane priznanie  - musel sa registrovat na finan.sprave aby elektronicky vedel podal danove priznanie ,ako podarilo sa to urobil som to sam - ja nemam rad istitucie - preto som to nerobil. Chlap asi chcel ist dalsi den ci nasledovny za robotou, tak som si povedal spravime to hned. Prvy krat a vyslo to.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takze ratanie by si mal zvladnut bez problemov...ci nie?...skus si potom dosadit do nejakej rovnice aj tie pocty ziakov a ucitelov v r. 1989 a v dnesnejn dobe.....a neries Sotaka, pretoze on ma uplne iny pohlad resp. potreby, ako mas ty alebo ja resp. rodicia....jemu chybaju odbornici na pracu a nie rozne socialne doktoraty, co teraz sa racia rodit v nasich vysoko vysokych skolach....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som ratal dnes s dochodcom.Dneska bola zase hadka - ja sa potichu neviem hadat.  Vyhrazal sa mi ze mamoze kedy vyhodit(to mi povedal ona samozrejme ze nemoze- lebo ma nevyplatil - dosial sme si vyplatili co sme do konca januara zarobili to sme vyplatili - tam sme si kvit, pohladavky majetok firmy to rozdelene nemame - za to zaplati.). Odidem aj sam nebudem mu platit naklady. On mi stale dlzi. ###### dochodca si rozmysli vy######at s clovekom co mu patnast rokov kril chrbat a vyrabal prijmy..

 

Dochodca - ja som si uvedomil uz davno ,ze tolko nebude vediet robit ak v minulosti. Ale nechal by som si ho aj do smrti. A tato smrt chce vy######at s tebou. 

 

Len ludsky - tento tyzden bol chory - mi uz sme rozdeleni(mesiac) - niesme firma - prijmy vydavky- Ja fakturujem na seba o na seba. On bol vrobote asi 4 hodiny, za den. Bol chory,ale tak to bude asi aj nadalej.!kvoli veku na tom bude horsieI  Preco mi chcel ukradnut mojich klientov, lebo nevie pocitat on je vy######avac - ale ked sa mu postavis cuvne(toto som asi nemal napisat ale platitO, mi vyplatil cez 7000 eur co mi dlzil, vyrobene peniaze a dnes ako si dovolujes mi preberat zakaznikov - mi ich vratil - snazil sa ma oje..).   Alebo ked spravil rozhodnutie  - si spocital ,ze tento rok bude mat ovela menej. Na prijmoch, ak odidem skancelarie  ovela viac vydavkoch, na daniach je viac ako na vydavkoch na naklady, Na cas je to ovela viac.  Ten chlap sa rozhodol a budemat polovicu. 

Maô asi to ani neviem a mato nezaujima-  Ale budemat menej o 5000 eur. Na prijmoch, vydavkoch daniach a case.

A mne sa vyhraza.

 

Dochodca spravil rozhodnutie - kde sa rozhodolze bude mat o5000  menej. Ma mali dochodok asi cez tristo eur.(dobre je  ako to je a mohol by robit mozno aj 5 rokov, cci vie si zaroit svojou pracou mozno dnes ano - dnes vie vyrobit tisic eur, dalsi rok to bude menej ). Ale vedel by som ho tolerovat,ze by mal velky prijem. On sa na to vy######al.   On si na seba zarobi. Ale na mne uz orat nebude.

 

Preco mi vyplatil cez 7000 euro(dlzne a vyrobene peniaze - peniaze na ucte a vpokladni - moj podiel) - tolko som mal v cistom minuly rok? A preco mi dal tych u######atych dnes? Lebo si uvedomil, ze mam pravdu. On nemusel. Ale aby si to uvedomil som mu to musel nakricat.

 

-------------

 

Ten moj kolega dosial spravil co mal. Co je spravne.  Ale pred mesiacom som bol uplne v p... to mi spravil moj kolega.  

 

Rozmyslal som nad vselicim.  Vselicim hroznym. Ako riesit situaciu. Dakujem mu , ze si uvedomil v akej je situcii. Ale si to neuvedomoval. Musel som ho ktomu dotlacit. Aj dnes. Aj dnes mi povedal,ze ma vyhodi, kludne - ja odidem aj sam - len ma musi vyplatit. Rozdelenie majetku a pohladavok. To este nemame poriesene.

 

--------------

On sa zachoval spravne len po natlaku. A neviem co ma v talone. Lebo on vyrukoval.  A je mito jedno. Un ho. Je to dochodca, co kazdym mesiacom pojde dolu. Co mu neprajem. ja som chcel aby sme mali firmu aj 5 rokov spolocne robili. Strasne myslel na seba. Nevidel cisla. neuveomovalsi ich. nevedel ich citat - a urobil rozhodnutie,ze spolu koncime. Ja ked som to pocul som nechapal preco? On povedal aby som ja bol viac zodpovedny a on chce ma klud.  Teda ja si za svojich klientov budem zodpovedat, on za svojich.  Nechce sa trapit ci ja nejaku hlupost spravim, OK. Ja mozem spravit chybu, ale nie umyselne,ani ich nerobim, jeho som upozornil,ze nepodal nieco. Skontroloval som aj jeho.  Nedostali sme pokutu.

 

-----

Kolega sa mi dvakrat vyhrazal - ze mozem dopadnut horsie - a dnes ,ze ked si rozmysli ma vyhodi z kancelarie(mame dve osobitne) NIe su to vyhrazky na mna. Dochodca comu sa chce vyhrazat?  Chce mat vysie naklady. Mna moze vyhodit ked ma vyplati Vtedy sa dohodneme. . Mne sa na neho tiez uz nechce pozerat. Uz do roboty ani nechodi

 

Kokos on mne vycital,ze som neprisiel asi 5 dni. Cakal som na sedem tisic(sedem tisic som mal v cistom v osemnastom a sedemtisic mi poslal kolega co zabudol v minulosti). Ak mi ich poslal odvtedy si pracujem. Na seba. Stale nema rozdelene dalsie veci. Pohladavky majetok. Ze ma on vyhodi? Nemoze ani nevie, ja neodidem kym ma nevyplati. Dochodca. Bude to vediet robit pol roka, rok? a bude samu to chciet? 

 

Je to sranda.

 

-------------

Dnesna hadka.

Ako si dovolujes mi prebrat klientov.

Ja som ich zaregistroval na danovom urade.

 

Ako keby sa rozpraval  s kamenom.  Rozdelili sme sa. Ale moji klient su moji klienti.  Co ich robim desat rokov.

Dochodca,ze nie su to jeho klienti. Ze ich zaregistroval na DU- neskor vycuval. Ani ich by ich nespravil.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vcera som rozmyslal, ludia su hlupejsi, menej sa ucia. A zakony su zlozitejsie a zlozitejsie. Danove priznanie B(zivnostnici,prijmy z majetku a pod) minuly rok trinast stran tohto roku osemnast stran.

 

Prisiel mlady chalan, treba ho registrovat. Zarobil ako zivnostnik vo Francuzsku,celkom slusne. Prisiel s mamou, mas email? Pokrutil hlavou.

 

Dobre stari chlapy v dedinkach,kde im len pred desiatimi rokmi zaviedli mobilny signal, nemaju maily,nepotrebuju to,ale dvadsatrocnychalan?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

facebook mu stačil aj na to, aby sa dostal ako živnostník do francúzska?
facebook je mätež, oficiálne sa cez neho s niekým či ničím kontaktovať je... keď poviem čudné, asi nepoviem veľa.

 

dobre starší ľudia dostávajú poštu poštou, ale nahradiť mail je trochu obtiažne.

stále viac firiem, vrátane elektrární, poisťovní a kdečoho prechádza z papierovej formy na mailovú.

nehovorím tým, že mail je alfa a mega existencie dnešného človeka - ale je dôležitý.

 

viem, že tým kukačom do mobilov iné k životu netreba, len chat a nechať sa zraziť pri prechode krížom cez cestu s hlavou v mobile, ale mail je predsa pošta...

človek by myslel, že vedieť nalepiť známku na list nahradil mail. ale zrejme sa mýlim :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Mlady chalan prisiel dnes. Mal uz e mail.adresu. Islo to celkom rychlo. Snazil som sa mu co najviac poradit. prisiel bez mami aj ked cast - cas mojej prace bol na danovy urad a nazad, porozpravali sme sa. Ja som sa ho povypytoval co ma zaujimalo aj mimo prace na danovom priznani.  A bol zhovorcivy.

 

Ja som na toho chalana hrdy(aj s tatrami tiez nemam nic spolocne,ako ini a su nane hrdi). Ze komu darujes dva percenta,ze nikomu(tu som mu nevysvetlil o co ide). Dobre kde si chodil do skoly. Hej ,ze tam uci moja zena(vtedy som povedal svoje a jej meno). Tam to dame. Nato povedal dobre - ze chodia mi tam surodenci. Ten chalan skoncil len zakladnu skolu a povedal mi preco, hned po zakladnej skole siel robit.

 

Doma,ze sa pochvalim zene akeho mali vyborneho ziaka. Ci ja klienta. Zena ako triedna davala trestne oznamenie na jeho mamu(pre vymeskavanie - za nejake z jej deti). To nevymyslis.

 

------------------------

Su dediny,kde vzdelanie a diplom pre rodicov niesu dvolezite ani dnes. Potrebuju ich pracu. Chalan robi pilcika vo Francuzsku. A zarobi velmi dobre.  Povedal,ze v ich partii su len desiati slovaci - robia vsetko(pilcikov, na traktoroch.. vsetko to robia cisto slovaci). Jediny na kamione jazdi francuz. Mzda ak by som to mal porovnat v hrubom dvetisic euro. 

 

Posledna poznamka - v tej dedine kaslu na vzdelanie ale robit vedia,ale aj zarobit  a neminat teda usetrit. Teda oni peniaze maju. Chalan zivi svoju rodinu, to mi nepovedal,ale asi to tak bude. Nesiel na strednu(ale aj sebakriticky,ze jemu sa nechcelo ucit) lebo nemali peniaze,ale do roboty lebo ich potrebovali.

 

Ak sa na fore vyhrazam mojmu synovi,ze bude rylovat zahradku - on to nikdy nerobil,mozno trosku(ale ja to nepotrebujem,radsej nech hra futbal a sa uci). Ale tie deti robia odmalicka. V hore. Ten jeden v cezpolnom behu co skoncili II ako skola na celom Slovensku, on podla mna nikdy netrenoval beh na ihrisku. On to ma nacvicene v hore. Behal do hory. A s otcom pracuje(to som aj videl,ked sme sli sa peso kupat na Prednu Horu). Pilit ho nauci otec. Aj toho chalana niekto musel naucit robit. To sa nenaucil v skole,ci na treningu. NIekto ho trenoval ku praci.

 

Tieto deti tiez niesu vhodne do futbaloveho klubu,ako cigani, nemaju vztah k tomu aj ked jedni aj druhi pohybovo su mozno aj lepsi,ale trenovat a do skoly chodit nebudu. Samozrejme do skoly vacsina chodi,ale  k nej vztah. Nieje to nic pozitivne pre ne, ich rodicov. Dat ich na futbal? Keby boli 4 romovia a tito 4 horali - oni dobri su, to by bolo muzstvo(myslim ktym co uz tam su, myslim si ze tie biele baletky by to prezili ako deti,zas neviem ako ich rodicia ). Len ich rodicia k tomu nevedu. Keby chceli bolo by to super. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vcera som to nedokoncil,svoju pracu,chodil za nim nejaky kamarat - potreboval som zistit jeho OUD.

 

http://oud.drsr.sk/

Na tejto stranke to neslo. Jeho tam neslo najst lebo ta stranka zrejme rok nebola aktualizovana. Resp. je nefunkcna. Pisalo,ze jeho dic neexistuje. Ja vpodstate ak nemam karticku z DU to neviem overit. 

 

Neslo mi to dohlavy(nikdy sa mi to nestalo - toto zistovanie OUD som spravil aj 50krat za zivot) , o styri hodiny som nasiel. Nie po styroch hodinach len som rozmyslal.

Potom som nasiel.

https://www.financnasprava.sk/sk/elektronicke-sluzby/verejne-sluzby/overenie-prideleneho-oud

Tam to jeho dic uz bolo a dalo mi to OUD. Vedel som mu napisat cislo jeho uctu,kde ma zaplatit tu dan. Som mu volal nedvihal. Napisal esemesku,na tomto telefone mam ho asi tri roky som to urobil prvykrat. Ti dava aj dlzne a mekcene. Ja som tri roky nepisal esemesku. Proste aby sa dnes zastavil,ze som zistil to cislo kde ma zaplatit dan. 

 

Prisiel. Teda chalan bude aj zodpovedny. Spravil som mu prikaz na uhradu do jeho banky.

 

------------------------------

Len poznamka. ta stranka financnej spravy. Ked podas danove priznanie, preco tam nieje moznost vytlacit si prikaz k uhrade - vseobecny. Alebo aj konkretny pre kazdu banku. Vsetky tie udaje tam maju. Ja mam co robit,aby som to spravil(podal som cez tisic danovych priznani). Ti ludia,co stym nemaju ziadnu skusenost? Dnes som ucitelke zivnostnicke - podaval DP. Prihlasovali sme cez obciansky preukaz, ale podpisovala to inak. Mala vybavene aj to aj to. Ale na jednom nepoznala kody a na tom obcianskom , nemala certifikaty. Ale dalo sa to lebo mala aj to aj to. Teda prihlasila sa cez obciansky,ale odoslali sme to cez tie kody(to je nejake ID a heslo, co nevedela aspon jeden z nich) co potrebujes,sa tam dostat.  Ucitelka - v zivote nerobila danove priznanie- horsie ako moja zena a mi bude rozpravat ako to mam robit. Ja som cez obciansky tiez dal len raz danove priznanie svoje. Je to aj zlozite,aj ...te.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

v  dennikn vyšiel jeden síce pomerne krátky, ale výstižný článok... ona tá generácia je už tu... :
 

 
Vyrastá generácia bez schopnosti myslieť v súvislostiach

Mnohí mladí ľudia, od raného detstva odchovaní na moderných technológiách, nedokážu viac, len ako-tak prerozprávať obsah predloženého textu. To je výkon na úrovni raného školského veku.

Autor je publicista

Súčasťou krízy dnešnej spoločnosti je aj jav, ktorý odborníci nazvali krízou čítania. Literárna vedkyňa Timotea Vráblová v knižke Čítame, počúvame, vnímame v priestore knihy uvádza, že kríza čítania „spočíva v neustále sa prehlbujúcej degradácii schopnosti čítať vnímavo, s hlbším porozumením“. Uvedená nenápadná publikácia stojí za povšimnutie, pretože poukazuje na mnohé podceňované fenomény a varuje pred ich dôsledkami.

 

Výsledky viacerých výskumov poukazujú na negatívny vplyv priskorého kontaktu detí s modernými technológiami. Priskorý kontakt detí s nimi v konečnom dôsledku vedie k vážnym deficitom: k deficitu v kontakte s realitou, v schopnosti čítať, v schopnosti samostatne sa rozhodovať, vo vytrvalosti a sústredenosti, takéto deti sa ľahko vzdávajú a čoraz viac sa zaujímajú výlučne o svoj vlastný izolovaný svet. Popri tom sa u týchto detí nedostatočne budujú aj hodnoty, pretože tie sa formujú zažívaním reálneho sveta, nie virtuálneho či moderného technologického.

 

Výsledkom je, že mnohí mladí ľudia, od raného detstva odchovaní na moderných technológiách, nedokážu viac než len ako-tak prerozprávať obsah predloženého textu. To je výkon na úrovni raného školského veku, prípadne na deskriptívnej úrovni.

Autorka mnohých projektov a výskumov Timotea Vráblová tiež upozorňuje, že kontakt s modernými technológiami a čítanie z obrazovky či displeja „podporujú iný typ neurostimulácie mozgu“. Pri takomto čítaní náš mozog funguje a vníma inak ako pri čítaní knihy a vníma len kľúčové slová, takže čítanie je neuvedomene selektívne. Vnímanie je v tomto prípade veľmi nízke.

 

Výskumy hovoria o tom, že pri čítaní z obrazovky sa porozumenie textu znižuje až o 20 percent. Ak prevažuje takýto spôsob a vytvorí sa návyk, mozog sa prispôsobí a vytvára si preferencie vo vnímaní. Nerozvíjajú sa funkcie, ktoré nám umožňujú myslieť v súvislostiach a hlbšie porozumieť napríklad čítanému textu či zložitejšiemu, respektíve odbornejšiemu slovnému prejavu. Znamená to, že vyrastá generácia ľahko manipulovateľná napríklad jednoduchou, heslovitou rétorikou a zjednodušujúcimi schémami.

Bežne nevidíme priame dôsledky týchto fenoménov a situácií na jednotlivcov a na spoločnosť. Nevidíme dosah na vážnejšie spoločenské kolízie, tobôž nie ekonomické dôsledky.

 

Odborníci však už vážne varujú, pretože uvedené problémy nie sú len problémami jednotlivcov, ale sú symptomatické aj pre celú populáciu, sú celospoločenským problémom. Jeho ďalšie zľahčovanie môže mať pre jednotlivcov i spoločnosť ešte vážnejšie dôsledky.

Môže sa zdať, že hovoriť o súvislosti týchto problémov s ekonomickým rozvojom je len planý výkrik. Lenže najnovšie odborné štúdie už poukazujú nielen na súvislosť čitateľských kompetencií s psychosociálnym stavom populácie, ale aj s ekonomickou situáciou krajiny.

 

V celej kultúrnej histórii, a to aj v 20. storočí v povojnovom období, bol rozvoj čitateľských schopností prepojený s budovaním stabilného hodnotového systému a morálnych pravidiel. Dnes je rozvoj týchto schopností zameraný pragmaticky, t. j. redukovaný na získavanie informácií a na rozumenie textom. Výsledok? Zhruba za tri desaťročia poklesla v európskej populácii miera empatie až o 40 percent. To má potom ďalšie dôsledky.

 

Sme gramotní, v dôsledku uvedených faktorov však absentuje funkčná gramotnosť. Dôsledky sa potom odzrkadľujú aj na stave spoločnosti. Ako upozorňuje literárna vedkyňa Timotea Vráblová, človek bez funkčnej gramotnosti a s dominantne pragmaticky formovaným profilom „prestáva byť funkčný ako možný aktér tam, kde sa komunita potrebuje spamätať, obnoviť, posilniť alebo aj nasmerovať“.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 7 mesiacmi...

Vcera som prisiel na stranku peticie,aj dnes som nejaku podpisal, kvoli tomu aby som mohol dat koment.

Co su to za ludia? 

 

Postavenie bytu pre ľudí ktorý prišli o domov vo vyhorenom paneláku v Prešove

Ľudia potrebujú domov

Podpisujem lebo štát by sa mal starať o takýchto ľudí!!!

Podpisujem, lebo je to povinnost tohto statu, tiro ludia takisto prispievaju do rozpoctu a nebolo to zavinene ich vinou.

Podpisujem lebo to ludia surne potrebuju

Podpisujem pretoze chcem aby sa vsetkym ludom, ktori prisli o svoje byty postavili nove na rovnakej urovni ako mali svoje povodne.

Lebo takto to je správne!

Podpisujem lebo je to správne a tak to cítim.....

Lidé by měli dostat zpět o co přišli neee svoji vinnou

Jednoznačne postaviť nové byty . Prišli o všetky osobne veci . Dajte im aspoň strechu nad hlavou a istotu že môžu začať odznova .

 

Pisat to vie a rozmyslat nie?  Ja  chcem to iste ale musel som poslat 50 euro. Inak to nejde. 40 000 ludi x 50euro = 2 miliony euro z toho sa nieco da postavit , pomoct.

 

Ze stat by tom mal. Mozno o aj robi, len ja si myslim ze to nerobi. 

 

Chcem aby postavili novú bytovku pre ľudí ktorý prišli o domov

Lebo...? Kto by chcel ostať bez strechy nad hlavou? Nik. A ešte k tomu bez vlastného zapríčinenia. Sú, alebo boli daňovými poplatníkmi, slúžili štátu. Teraz je čas, aby štát pomohol im. Dúfam, že i verejná zbierka pôjde tam, kam ozaj patrí...

Podpisujem, lebo nemôžu za to čo sa im stalo. Aj ja mám malé deti a neviem čo by som robil aby sme mali kde skloniť hlavu. Preto by v tejto veci štát mal pomôcť.

Ľudia v tej vyhorenej bytovke si zaslúžia bývať v novom a užívať si čas Vianoc v kruhu svojich rodín

Podpisujem, lebo si ani neviem predstavit zažit nieco podobne, prist o blizkych o strechu nad hlavou o vsetko co si ludia roky budovali a zveladovali pre malichernost pre nedbanlivost pre nedodrzanir postupov a predpisov ! Zaplatit by som tuto vystavbu dal rovno zodpovednym osobam a vsetci vieme ze to neboli prave robotnici, ktorych v tejto suvislosti vysetruje policia, ktori za peniaze zrobia co maju kedze su v praci - treba hladat vyssie

 

Tu asi skoncim. Ludia vy si uvedomujete, ze dnes na mestskom zastupitelstve rozdelovali peniaze co im tam dobrovolne poslali ludia ako ja(plus 40000 ludi) Caputova a Blaha?

 

Keby sme im tam neposlali cez 2 miliony by nerozdelovali 500 nabyt(100 bytom), ci 3000 ,10 000 za skody.

 

Stat sa postara. Myslim od presovcanov som posledne dakujem videl napisane v pondelok pred obedom.  Ale on to asi nemysli ako dakujem co sa stalo predtym - len tak medialne. 

 

Sere ma to Dakujem.Poprve je to slusne podakovat. Ale oni nevedia podakovat ani nevedia odkial tie peniaze prisli. 

 

Vcera im prisli peniaze od 15 000 ludi.

https://www.csob.sk/sk/otvoreny-ucet-mesto-presov

post-1625-0-88850400-1576081291.png

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

netuším, kto to je, alamo...
aha, už viem.

ten článok, na ktorý tam odkazujem, ale je trochu o inom, a áno, Grétka je trochu postihnutá, len nie do tejto témy a nie tak, pre čo som citvala ten článok. možno dostane Nobelovu cenu mieru, ale jedno pubertálne dievčatko, ktoré nemá lepšiu prácu, ako chodiť poza školu, a premýšľa, čo nie je vôbec trestuhodné....
mimochodom, čo hovorila iné, ako viacerí napríklad tu v klimatických témach hovoríme my?
absolútne nič. a dosiahla čo? ako my - nič.

je to premýšľajúce dievča, ovšem.

 

a z tohto hľadiska nepatrí k tejto téme a  k tým, ktorých spomína ten mnou citovaný článok tam vyššie.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

premýšľajúce dievča ... tak si teda dajme citát ako to vidí jej vlastný tatko, a k nemu štandardne trefný koment Viditelného Macka

 

Otec Švédky Grety Thunbergové Svante Thunberg řekl stanici BBC, že je jeho dcera šťastnější od té doby, co se stala aktivistou. Podle něj byl ale špatný nápad, aby se postavila na frontovou linii v boji proti klimatickým změnám. Bojí se nenávisti, které čelí. Přiznal, že věci, které dělá, nedělá ve skutečnosti kvůli klimatu, ale proto, aby jeho dcera byla šťastná.
„Tancuje, hodně se směje, máme spolu hodně zábavy,“ řekl otec. Přiznal, že jeho dcera trpěla před tím, než začala stávkovat za klima, tři nebo čtyři roky depresemi: „Přestala mluvit, přestala chodit do školy.“ Pravil, že „nejhorší noční můrou pro něj jako pro rodiče“ bylo, když Greta odmítala jíst.

Dodávám: Vidíte! A to je někteří podezírali, že to dělají kvůli prachům. A ono ne, celý ten tyátr musíme snášet v rámci její terapie. Ještěže ji nečiní šťastnou třeba střelba do lidí…

http://viditelny-macek.cz/public/kapitola.phtml?kapitola=140309&menu=0

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dobre, furt neberiem späť, že premýšľa.
aspoň si vybrala celkom prijateľnú tému na liečbu svojej psychickej neduživosti.

ovšem vcelku tá rodina nebude úplne kóšer. moderná liberálna výchova?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

https://pjmedia.com/trending/oops-it-turns-out-greta-thunbergs-social-media-posts-arent-necessarily-her-own/amp/

 

game

Nedávno vypadol Facebook, a zrazu bolo vidno kto to tam v skutočnosti píše, tie "jej" názory tam vypisoval jej tato + nejaký ďalší profi aktivista..

 

Sprostá nie je ona, ona je "obeť".

Sprostý sú tý, čo tie sprostosti ďalej žerú.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Game, Gretka sice premysla, ale nepremysla spravne, ma to jasne znaky psychuckej poruchy, ktorou trpi.Tu to rozobera psycholog:  https://dennikn.sk/blog/1618586/greta-uz-nie-je-pipi-dlha-pancucha-klimatickej-zmeny/
 

Gretin radikálny ekologizmus je identický s autistickou systemizáciou predstáv fosilné palivá – emisie CO2 – zmena teraz – teplota – dátum zániku. Po vyjdení správy IPCC začala odpočítavanie do zániku sveta. V tomto zmysle je jej klimatické posolstvo symptómom a symptóm klimatickým posolstvom.

 
 Problemom ale nie Gretka a mlada generacia, ale elity "starej" generacie, ktore prikladaju tvrdeniam Gretky a mladej generacie nepatricnu dolezitost.

  • Pridať bod 1
  • Odobrať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nuž, Gréta vynadala na nejakej slezine svetovým vodcom, že ju pripravili o detstvo ... pritom ju oň pripravili jej dobroserskí rodičia, ktorí ju vláčia po svete a ukazujú ako cvičenú opicu. jej skutočné psychické problémy ešte len začnú keď skončí jej 15 minút slávy, pozornosť verejnosti opadne, a z kvázi celebrity otepleného náboženstva sa zas stane len obyčajná puberťáčka ...

... myslím že bude mať veľký problém to rozdýchavať

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Nuž.. Aj "my" sme boli kedysi mladý a sprostý..

Dnes už mladý nie sme.. (iba sprostý..)

Našťastie nemali sme za mladi k dispozícii "sociálne médiá"..

https://www.idnes.cz/revue/spolecnost/influencer-toaleta-koronavirova-vyzva-koronavirus-covid-19-nemoc-challenge.A200326_111732_lidicky_sub

Influencer olizoval toaletu v rámci koronavirové výzvy. Nyní má COVID-19

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

toto sú tie prípady, ktoré "bežní" ľudia nepochopia.
nie preto, že "bežní" je niečo ako etalón, nie... občas aj bežní majú svoje svetlé chvíle, ale to je o inom...
pre päť minút slávy (slávy?) odložiť rozum je to, čo nie je celkom pochopiteľné
mali by to zavrieť do karantény bez prístupu na internet.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

stručný výkladový slovník:

 

influencerka = zmachlaná blbka, ktorá, keďže má v hlave nasraté, sa dokáže orientovať len v handrách a brizolite na xicht, a aj to len orientačne

 

influencer = ultimátny pablb, ktorý, keďže je príliš blbý a lenivý venovať sa niečomu užitočnému, sa radšej chytá dementných výziev, za nadšeného prikyvovania podobne postihnutých, a občas si pritom nabije držku

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

https://www.ta3.com/clanok/1186297/tb-predsedu-nr-sr-borisa-kollara-o-jeho-diplomovej-praci.html

 

Ja mam podpisanych asi 5-7 profesrov  v indexe- mi dali aspon trojku. Vacsinou a asi vzdy. Bol som trojkar.  Na zimu som nespravil dve predmety, na jar som sa snazil,na jar som som mal same jednottky. Aj si urobil nejaku zabudnutu(tu  co som nespravil v zime -,skusajuci mi povedal prid o 3 mesiace)  skusku aby som neprepadol. 

 

Diplomovku som si tiez napisal sam. Skusajuci bol profesor - okrem Sterna na meno si neviem u nikoho znich 6 spomenut. Diplomovku som napisal asi za dve tri mesiace. Ja som bol aj v Slovmagu  Lubenik. Pre informacie(pre prakticku cast). Ani tam neviem skym som bol.  Bol to financny manazer - rozpravali sme sa asi 5 minut. Ale fyzicky neviem kto to bol. Neviem si spomenut.  Poslal ma za ich kontrolorom.

 

Neviem si spomenut na mena. Ci profesorov - ci v tych podniku. Keby som vedel kludne napisem. Ale uz si ich nepamatam - ako som ja bol pre nich nepodstatny - vzdy boli aj oni pre mna nepodstani.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov