Skočiť na obsah

Zvýšená telesná teplota


Tinka3009

Odporúčané príspevky

Ahojte všetci :)

Moja kamarátka má problém s pretrvávajúcou zvýšenou teplotou, ktorú má každý deň okolo 37,3 - 37,8 st.Celzia. Bola na rôzne vyšetrenia : interné, kardiologické, infekčné,

 

chirurgické,ale nič jej zatiaľ nezistili,nevedia,z čoho to je.Stretol sa už niekto s týmto problémom ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no áno, ja som takéto podobné už niekoľkokrát za život mala

 

kedysi dávno, čo si pamätám takéto niečo prvýkrát, som mala 37,1 - 37,5  asi tri mesiace v kuse - dodnes netuším, z čoho

podobné veci sa udiali ešte za tie roky párkrát, nikdy som nezistila, z čoho.

 

tento rok na jar som mala zjavne nejakú virózu, bacila, čosi, pretože bez akýchkoľvek iných príznakov viac než týždeň nad 38 ... a v mojom širšom okolí - hodne širšom, až som mala pocit, že sa to šíri po internete - malo podobné príznaky viac ľudí - ohromnú zimnicu a na prvý šup takmer 40. a nič okrem teploty.

 

a okrem toho nedávno rovnako zvýšená teplota, pár dní, z ničoho nič - teplotu som si pre istotu nemerala celé roky, ale posledné dva roky sa ma zvyčajne každý lekár pýta, či nemám teploty ... radšej si ju zasa nemeriam :innocent:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja zas mám opačný problém. Stále cítim hlavne na čele, akoby som mal zvýšenú teplotu, ale hociktorý teplomer ukazuje jednoznačne hodnoty  pod 37°C. 

Je to asi zriedkavý problém a dosť nepríjemný. Hľadal som po internete skúsenosti v tomto smere, a iba jedna osoba spomenula (v Čechách), že aj ona to určitú dobu tak pociťovala.

Zvýšené teploty z prechladnutia som niekedy mával často, ale vždy len pár dní .  O trvale zvýšenej teplote niekoho v blízkom okolí som nepočul, tak neviem, čo sa s tým dá robiť.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja osobne som tiež čítala o podobných prípadoch, ale ani vtedy sa na nič neprišlo.Jeden lekár jej hovorí,že to nič nie je, druhý zase,že musí byť niekde problém a treba ho riešiť, len nevedia zatiaľ ako.  

 

Musí sa zistiť, z čoho to je. Cíti sa aj dosť unavená .Mnohokrát sa takéto zdanlivé banálne zdravotné problémy podcenia, preto som chcela zistiť o tom trochu viac. Som vám všetkým vďačná za vaše

 

príspevky :ahooj:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jeden kolega mával dlhodobo zvýšenú teplotu a pri vyšetreniach sa na nič neprišlo - až po 2 rokoch, keď mu vybrali úplne prehnitý žlčník, tak zistili, že to bolo ním, hoci sa na žiadnom rontgene a ultrazvuku nejavil ako zapálený... takže jedna z možností je, že v tele prebieha nejaký skrytý zápal, ktorý zatiaľ nenašli... takže asi len trpezlivo hľadať...

 

ja mám väčšinou opačný problém - keď mi teplota vystúpa cez 36, tak je to hotový zázrak

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hlavne sa nenechať odbiť... dnes lekári urobia jeden test, nič nenájdu a povedia, že problém je len psychický... ten môj kolega tiež stále tvrdil, že niečo nie je v poriadku a lekár ho stále odbíjal, že si to len namýšľa... až kým mu teda nenašli ten žlčník, ktorý si pekne potichu a nenápadne hnisal...

kamoška pre zmenu mala chronický zápal slepého čreva, ten sa tiež prejavoval rôznymi problémami, ktoré asi 4 roky nik nevedel vyriešiť, až kým nestretla lekára, ktorý ju upozornil na to, že všetky tie problémy (teplota, občasné boletsi v ramene, občasné problémy s trávením atď) môžu mať jednu príčinu...

a ešte mi napadlo - zuby má v poriadku?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Moja mamina má 2,5 mesiaca sedimentaciu 95/110, CRP 50, vzdy k večeru zimnica zvysena teplota do 37,5.,stale dookola, na očnom zube mala hnisavé ložisko, podľa pani zubárky zastaralé, ale sme preliečili Dalacinom 3 balenia, ťažkosti stále pretrvávajú, všetky vyšetrenia v norme / CT hlavy, snimok pluc, gynekologicke, odbrate všetky možné vyšetrenia krvi vratane hemokultury a onkomarkerov na všetko, sono brucha, obliciek, vyšetrenie moča./, ešte zostáva kolonoskopia, CT celého tela, kardiologické vyš., echo srdca. Sme bezradní.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Pikuska: tak to ma napadajú už len nejaké baktérie, ktoré nikto nezistil...robili jej aj kultivácie?

Tinka: podobne ako trinita, tiež si myslím, že by tam mohlo byť nejaké skryté zápalové ložisko, nejaká infekcia. Ale Flinstonov známy má dcéru a tá tiež mala podobné problémy a nikto jej nevedel na nič prísť, a len chradla a chradla...až nakoniec sa zistilo, že ju poštípal nejaký malý chrobák, kúsance si všimli až ako posledné, lebo ich nebolo veľa a neboli nápadné. Pozvali si nejakú firmu domov, ktorá tam našla tie potvory a nastriekala dajaký insekcitíd a zakrátko bolo po problémoch.

Ja mám zvýšenú teplotu len keď už je mi ozaj na skapanie, žeby sa môjmu telu nechcelo do sebaobrany voči votrelcom? Asi rekord som dosiahla vyše 40°C - keď som ešte dojčila a dostala som zápal...fuj, to teda nikomu neprajem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

Moze byt ortutovy teplomer pokazeny? Chalan ma 39,6(tabletky nezaberaju) - prvy zabal nic - zislo to na 39,5 po druhom zabale ma 39 stupnov- ale on je uplne zivy. Teple ma telo pod pazuchami a hrudnik(ani hlava tepla ani nohy,zadok - a je normalne zivy). Ja som ho za zil,ved clovek je mdly pri 38 uz je mdly - pri 39 len stukas ci ti je vsetko jedno - stukas od zimy. A on v pohode si odbehol pre vodu - ziadne priznaky ze mu je zle - hlava ma normalnu teplotu. Teraz ma eletronicky teplomer. Ten ukazuje 38,1.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

teoreticky môže byť pokazený, alebo pretrhnutý, ale na digitálny sa spoliehať radšej moc tiež nie .. pri digitálnom treba pridržať na mieste teplomer aj ešte chvíľu, aj minútu po zapípaní

to zapípanie neznamená totiž, že už domeral teplotu

nedávno som o týchto teplomeroch videla jednu reláciu, tu ľudia robia s meraním s digi teplomermi chybu - treba merať dlhšie, ešte chvíľu po zapípaní

 

okrem toho záleží aj od toho, čo chlapcovi je ... niekedy vystúpi teplota aj od rastu zubov, niekedy zloží oveľa menšia teplota a vírus či bacil ... či len okolo preletí vírus a teplota je v hviezdnom nebi ...

ani zimnica nie je smerodatná ... / raz som tu o tom písala - človek, čo nikdy zimnicu nemal, zistil zrazu, že má vysokú teplotu z toho, že mal zrazu zimnicu, bez akýchkoľvek iných príznakov nachladnutia či hocičoho /

môže byť veselý a bez zimnice ...

 

radšej merať ešte, a sťahovať, a premeriavať - aj osprchovať jemne teplou, takou letnou vodou niekoľkokrát za večer - je to trochu šetrnejšie ako zábal.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Chlapec ma 6 a pol roka je chory uz treti den - vybiehaju mu teploty - neskor - ked som meral ja mal 38,3 - mne sa aj na tu teplotu zda zivy. Ma nejaky virus - nema to nic spolocne s plucami - dychanim - lekarka si nic nevsimla - prvy den a druhy den vracal.Teraz aj ked mal teploty jedol - sam si siel pre piskoty. Teraz trosku a trosku viac posmrkava.

 

Teplomeri tie elektronicke(tie namerali menej) mame dve a im neverime - ale mne sa uz nechcelo verit ani ortutovemu.

 

Pri 39,5 je dieta mdle. Akoby mrtve.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dieťa vo veku tvojho syna dokáže byť žive ešte pri teplote 38°C, ale keď teplota stúpa vyššie, už začne byť malátne, má červené líčka a väčšinou je spavé. Sú to ale iba moje skúsenosti s dvoma deťmi; viem od niektorých kolegýň, že ich deti horúčky a choroby znášali inak.

 

A áno, môže byť ortuťový teplomer pokazený ...

... ale to by si zbadal aj sám pri pohľade na teplomer, keď ho striasaš pred meraním.

 

Bolo by dobré, keby ste syna nejakým spôsobom donútili teraz viac piť ako inokedy ...

Mne kedysi lekárka radila, aby som pri horúčke nedávala čaj, ale radšej mierne vyprchanú letnú minerálku.

 

Raz sa stalo, že syn mal v noci zimnicu a vysokú teplotu, ale nič ho nebolelo. Bol to ale asi nejaký žalúdočný problém, pretože keď to z neho zhruba o hodinu smerom nahor vyšlo, všetko, aj horúčka, aj zimnica ako šibnutím čarovného prútika zmizli, do rána spal úplne kľudným spánkom a ráno mu nebolo vôbec nič.

 

p.s.

Piškóty asi veľmi vhodné nie sú, skôr mu dávajte tie tenké slané tyčinky + viac tekutín.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dti velmi dobre znasaju zvysenu teplotu okolo 38 stupnov, potom to uz zacne rychlo klesat odolnost, preto je to uz neskor nebezpecne...secretka ma pravdu, treba vela tekutin, a ak by bolo prilis mdle, pohotovost, necakat, ze sa to zlepsi, moze ist aj o nebezpecny zapal srdcoveho svalu, vtedy je teplota, bledost a dieta byva clkovo zive akoby sa nic nedialo, krvne testy mu robili?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Idem ho skontrolovat - spi zo zenou - mal som krizu - presne ked zena rodila dceru som so synom bol sam -a mal teploty - mal 2 roky bol december - plienky ako zabali co mal na sebe -co boli na susiaku som ich nechcel lamat na nom - skrehnute na kost - vtedy bola zima - riedil som to studenou vodou - ale zaberalo nenormalne - velmi studene zabali.

 

Mal vysoke teploty a bal som sa. Ten skoro lad mu pomahal. Inak relativne sa bojim aj dnes - vtedy ked som bol sam? 

 

Ja by som mu kludne ten lad dal aj dnes. Dnes sa to neda - ale vtedy mrzlo dokonale - uterak vonku bol za 10 minut na kost - a to sa strepavala teplota.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

... plienky ako zabali co mal na sebe -co boli na susiaku som ich nechcel lamat na nom - skrehnute na kost - vtedy bola zima - riedil som to studenou vodou - ale zaberalo nenormalne - velmi studene zabali.

Mal vysoke teploty a bal som sa. Ten skoro lad mu pomahal. Inak relativne sa bojim aj dnes - vtedy ked som bol sam? 

Ja by som mu kludne ten lad dal aj dnes. ... uterak vonku bol za 10 minut na kost - a to sa strepavala teplota.

 

Čo sa týka obkladov na zníženie horúčky, už NIKDY viac nedávaj synovi obklady ľadové!

Však dostane šok a zlyhá mu srdce; tak toto snáď nechceš!

Tak ako vysoká horúčka, tak aj príliš studené a to už ani nehovorím ľadové obklady sú veľkým náporom na organizmus.

Obyčajne k večeru teplota hodne vystúpi, potom do rána klesne.

 

A ešte ... každý rodič má veľké obavy keď má dieťa choré, keď má vysoké horúčky,

ale aj ten spôsob jej znižovania musí mať svoje hranice.

 

Keď bol môj syn ešte ako malý chorý, vždy som mu nechávala na dosah niečo na pitie; ... najradšej mával, keď som mu do pohára vody vyžmýkala polku citrónu /samozrejme bez jadierok/, pridala som trošku kryštálového cukru, zamiešala ... a mal akúsi osviežujúcu limonádu. Striedala som to s minerálkou, čajom, ale aj keď ho teraz ako dospelého "prikvačí" nejaká choroba, žiada sa mu práve tá voda s citrónom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som mokry uterak nechal zmrznut a potom som ho oteplil pod studenou vodou. Klesala mu iste rychlejsie teplota ako vcera. Po zabale z 39,6 na 39,5. Ano asi to nebolo dobre riesenie - ale vlazna voda(to pre mna je 20 stupnou)? To mu nemusim dat nic. Vlazna sprcha.

 

Dnes ma teploty bez tabletiek 38,5 - dostal paralen a pojdem ho neskor skontrolovat. Myslim, ze uz zabali nedostane.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 9 mesiacmi...

k zvýšenej telesnej teplote patrí aj teplomer ...

 

to mi napadlo z toho, že ja by som si tiež mala meriavať teplotu, čo samozrejme nerobím. ale!

 

máme doma posledný osamotený posledný posledný ortuťový teplomer ... chránime ho ako oko v hlave, ale jeden nikdy nevie, kedy sa mu čo stane :(

 

okrem toho už asi tretí digi, tento posledný používať je hotová veda, ešte aj s návodom na kolenách. no nič ...

 

okrem toho máme galiový - to je ten, ktorý po zásahu EÚ nahradil ortuťové ... vyzerá ako ortuťový, vcelku aj meria teplotu, keď sa mu chce, ako ortuťový, ...ale skúšali ste ho striasť?!

 

pamätám si známu magistru z lekárne, ktorá mala hlavu v smútku, keď ich začali predávať, deň čo deň mali reklamácie, nikto ich nevedel striasť ... bez strasenia zasa odmietal merať teplotu.

 

preto aj ten náš je odložený, a meriame teplotu už keď veľmi treba klasickým priložením ruky k čelu :)

 

ale teraz som sa práve dočítala jeden geniálny nápad, ako striasať galliový teplomer - teda neviem ešte, či je geniálny, ešte to nemáme odskúšané, ale toto by mi nikdy nenapadlo - recenzia zúfalého chrípkového pána z heureky:

 

Mně samotnému to dělalo velké problémy a při horečkách 38 a výše opravdu nemam náladu a nervy se s tím sklepávat a dále se vysilovat.
Narazil jsem však na velmi snadný a dobrý způsob na sklepání galliového teploměru. Budeme k tomu potřebovat pouze obyčejnou ponožku (ne kotníkovky).

 

Teploměr vložíme do ponožky s měřícím koncem napřed a potom jen jednoduše rychle zatočíme s ponožkou. Odstředivá síla se postará o sklepání teploměru.  :D

 

ako ste na tom s teplomermi?  :happyroll:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

s teplomermi sme na tom blbo..veru najsamlepsie ortutove sa minaju a tie digisracky stoja zaprd..

 

uplne rovnako je to s tlakomermi..tie s ortutovym stlpcom su najpresnejsie ...digitalne..5 merani - 5x iny vysledok :zubiska: mozes si vybrat

 

prilozenie ruky je ok..ale u nas fical vyssi level..moja mama je zdravotna sestra s dlhorocnou praxou...ci mame alebo nemame teplotu zistovala tak, ze nam dala pusu na celo...uspesnost 99,9 percent  fakt :thumbsup:

 

len neviem, ci merala takto teplotu aj pacientom na ambulancii :happyroll:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

prilozenie ruky je ok..ale u nas fical vyssi level..moja mama je zdravotna sestra s dlhorocnou praxou...ci mame alebo nemame teplotu zistovala tak, ze nam dala pusu na celo...uspesnost 99,9 percent  fakt :thumbsup:

 

áno áno, ja som sa len hanbila sem napísať, že podobne meriam teplotu synovi a rodine vôbec dodnes - buď perami, alebo priložením líca :innocent:

... líca sú zvyčajne chladnejšie, a naučila som sa to od mojej mamy ... nie sme zdravotné sestry,  percentuálna úspešnosť netuším, ale funguje to, zvyčajne teplotu odhadneme, stupne už pomenej, ale teplotu áno :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nastastie mame este fungujuci jeden ortutovy teplomer, tiez mam s digi zle skusenosti
o galiovom som este nepocul, ze by som sa opytal v nasej lekarni ?

 

no ale uz je na ceste dalsi klasicky ortutovy teplomer, dokonca muzealny kusok, kupil som na aukre

post-2373-0-85246300-1422488594.jpg

post-2373-0-10423700-1422488609.jpg

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

my máme až 2 ks ortuťového teplomeru, tzv. rýchlobežky.

Máme aj tlakomer, ale mi to nechce merať, Flinstonovi to zmeria, a mne to zakaždým povie že Error, nakoniec sa nasrdím a hneď mám vysoký tlak...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov