Skočiť na obsah

Euro Hockey Tour (sezóna 2013/2014)


aljak63

Odporúčané príspevky

EHT.jpg

- EURO HOCKEY TOUR 2013/2014 -



18.ročník prestížnej Euro Hockey Tour je tu! Na 4 turnajoch sa opäť stretnú národné výbery Česka, Fínska, Ruska a Švédska. Postupne sa tieto 4 európske hokejové veľmoci predstavia v Česku koncom augusta na Kajotbet Hockey Games, následne vo Fínsku na novembrovom turnaji Karjala Cup, pred Vianocami zavítajú do Ruska na Channel One Cup, a EHT vyvrcholí začiatkom mája vo Švédsku na Oddset Hockey Games. Triumf z minulej sezóny budú obhajovať Rusi, strieborní boli Česi, bronz patril Fínom, a bez pomyselnej medaile skončili až na 4.mieste už 2 roky za sebou Švédi.


Kalendár EHT na sezónu 2013/2014

  • CZE.pngKajotbet Hockey Games (29.8.-1.9.2013)
  • FIN.pngKarjala Cup (7.-10.11.2013)
  • RUS.pngChannel One Cup (19.-22.12.2013)
  • SWE.pngOddset Hockey Games (1.-4.2.2014)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 1 mesiacom...

Aljak, preco su ti svedi taki marni na tychto turnajoch? Neviem ci si ich vsimas - ja nie preto sa pytam. Aky je dovod ze  tak casto prehravaju,aj ked ani neviem ako to bolo v minulosti. Podla mna liga je dobra - keby tam dali vyber ligy by nemavali prehravat 3 zapasy.

 

Nieco v tom bude - a nieje to kvoli tomu ze vela najlepsich ci naschopnejsich ide do NHL. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tieto 4 turnaje sú popri každoročných MS (a pochopiteľne olympijských hokejových turnajoch) tým najlepším čo reprezentačná scéna ponúka. Sledujem najmä Fínov, ale tak keď je čas (a nálada), tak pozriem aj inšie. Všetko sa hráva počas ligových prestávok, takže väčšinou sa zostavy skladajú z toho TOP čo je z európskych líg k dispozícii. No a priama konfrontácia tejto európskej TOP4 im určite dosť pomáha aj ako príprava pred MS. Čo sa týka tých Švédov, mne osobne neprídu až tak tragickí ako by sa často podľa tabuliek mohlo zdať. Väčšina zápasov čo prehrali, tak tesne, alebo keď akurát nepostavia Karlssona do brány, tak vtedy to dopadne často dosť zle. Ale ako ťažko porovnávať bez toho, aby teamy mali k dispozícii všetko, vrátane hráčov z NHL. No aj minulú sezónu EHT skončili Švédi až poslední a napokon vybojovali titul. Takže ťažko súdiť. Veď aj teraz EHT ešte jeden turnaj pred koncom to má na pozíciach 2.-4. dosť vyrovnané - vlastne rozdiel len 3-bodový. Ja som hlavne rád, že Fíni už majú na 1.mieste 9-bodový náskok a to už by im celkové víťazstvo na Euro Hockey Tour ujsť nemalo. Ale tak hlavne nech vyjde Olympiáda a potom aj MS.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale ja som sa pytal,preco maju na tych turnajoch tak zle vysledky? Tuto sezonu najslabsi, minulu sezonu - podla mna aj predtym to tak bolo. 

 

Ja si nemyslim,ze maju slabu ligu - ci oni uz ozaj v europe nemaju hracov schopnych? a su v NHL? Mne sa to nezda - kaslu nato? ci tam len si skusaju hracov. Neverim,ze keby tam nedali to najlepsie so SHL ze nebudu aspon v priemer druhy.

 

Alebo takto pises o tom temu - svedi posielaju na MS a na tieto turnaje podobnych hracov? Ich opory?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ale nie sú tie výsledky až "tak zlé". Síce áno, posledné 2 sezóny boli až štvrtí (teda poslední), ale len o 1-2 body. Nedá sa takýmto spôsobom porovnávať ligy, že kto ju má na akej úrovni. Ako som už povedal, tak tieto turnaje sú zároveň aj akoby príprava, takže teamy dávajú často šancu aj rôznym hráčom, ktorí sa zdajú byť perspektívni alebo majú formu (koniec koncov ako to robia aj iné reprezentácie na podobných turnajoch - viď Nemecký pohár a pod). No ale zase sa nedá povedať, že by tie turnaje boli zas čisto len o skúšaní a príprave - určite ide aj o prestíž a predviesť sa najmä na domácich turnajoch pred vlastným publikom. Takže hrajú aj opory a stabilní reprezentační hráči, no aj skúšajú - tak asi pol na pol.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

...::: Výsledky Oddset Hockey Games 2014 :::...

 

Víťazmi švédskych Oddset Hockey Games sa stali Fíni, ktorí vyhrali všetky 3 zápasy

 

2.miesto obsadili Česi, tretie miesto patrilo Švédom, a až na poslední skončili Rusi

 

Celkovými víťazmi Euro Hockey Tour 2013/2014 sa suverénne stali hokejisti Fínska :winner_1:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov