Skočiť na obsah

Bločková lotéria


game

Bločková lotéria  

12 členovia hlasovali

  1. 1. Chystáte sa zapojiť do Národnej bločkovej lotérie?

    • Áno
    • Nie
    • Neviem
      0
    • Aj tak skončí fiaskom celá NBL


Odporúčané príspevky

zaregistrovali ste takú vec, čo sa volá Národná bločková lotéria ?

nedávno sa pustili do podobnej v Gruzínsku, mala trvať rok, po siedmych mesiacoch zakapala, ale včera som počúvala správy odkiaľsi, a ktosi tam rozprával, že oči celej Európy sa na nás upierajú, ako si s tým poradíme a ako to dopadne u nás ...

 

minimum mám z toho pocit, že keďže sa do lotérie dostávajú už bločky s platbou nad 1 euro, nejakú dobu to minimálne bude fungovať ako pri platení platobnými kartami / že si s vidinou imaginárncyh vyšších vrátených percent z nákupu dávajú ľudia zaúčtovať každú položku zvlášť - popísali sme v Platobných kartách, zdravý záklaďácky rozum cýba /

takže, Bločková lotéria, toto je zámysel a podstata :
 

Do lotérie sa bude môcť zapojiť ten, kto si zaregistruje pokladničný bloček vydaný registračnou pokladňou od 1. septembra. Od 16. septembra bude možné bločky registrovať priamo do lotérie. 

Občania v nej budú môcť vyhrať peňažné aj vecné ceny, pričom najvyššia výhra bude vo výške 10-tisíc eur a vecná cena v podobe motorového vozidla.

"Kľúčovou agendou Ministerstva financií, ako aj vlády je boj s daňovými únikmi. Bločkovú lotériu vnímame ako šancu, ktorá umožní prinášať osvetu, má obrovský edukačný potenciál a môže sa stať nástrojom šírenia daňovej osvety. Od 1. septembra bude bloček z registračnej pokladnice žrebovateľný a občan bude môcť za tento doklad vyhrať ďalšie peniaze," priblížil na dnešnej tlačovej konferencii minister financií Peter Kažimír (Smer).

Podľa jeho slov sa tak ľudia budú viac zaujímať o pokladničné doklady, najmä o to, či sú pravé. "Spoliehame sa aj na samotných podnikateľov, aby mohli potvrdiť svoju férovosť tým, že bezproblémovo vydávajú doklady," doplnil.

anketa, názory, chystáte sa stáť rady a vyhrávať ? vydržíme viac, než Gruzínci, a zdvihne sa povedomie neunikať pred platením daní a osveta ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Toto "opatrenie" je akurat tak na smiech.

Najväčšie daňove uniky sa robia pri tych najväčšich finančnych transakciach. A ten jeden "unik" ma častokrat taku hodnotu za ktoru si dotyčny môže kupiť 10 takych aut ako sa da vyhrať v tej loterii. Tak ako to takych motivuje k tomu aby vystavil/dal si vystaviť bloček s ktorym môže suťažiť o auto jedno? Akosi mi tu chyba aspoň štipka logiky. Ja som si myslel, že ľudska hluposť už je na svojom vrchole. Ako ale vidim, vyššie sa da isť vždy. Asi je pravda že nema hranice.

 

Alebo je to len spôsob ako zalepiť usta tym, čo stale o tych unikoch držkuju, takto sa môžu kompetentni naoko obhajiť že sa aspoň pokusili s tym niečo urobiť. Akurat že je to priliš priehľadne. Jedine pozitivum je, že ak už nie cely narod, aspoň par bežnych ľudi z toho bude mať osoh keď niečo vyhra.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mňa by napríklad zaujímalo, ako je to ošetrené - je to definované ako štátna lotéria alebo nie? to je podľa mňa dosť podstatná informácia... teda, niežeby som sa chystala zúčastniť sa...


minimum mám z toho pocit, že keďže sa do lotérie dostávajú už bločky s platbou nad 1 euro, nejakú dobu to minimálne bude fungovať ako pri platení platobnými kartami / že si s vidinou imaginárncyh vyšších vrátených percent z nákupu dávajú ľudia zaúčtovať každú položku zvlášť - popísali sme v Platobných kartách, zdravý záklaďácky rozum cýba /

teda, tu by to aspoň malo zmysel, na rozdiel od platobných kariet

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ako tak zbežne sledujem situáciu,

tak tá možnosť na výhru bude vcelku veľká

väčšia ako pri iných lotériách,

čiže to dozaista skúsim ;)

(len či to nebude ako s tými Mojsejovcami, Vyvolenými, . . .

kt. "nik nesledoval", ale všetci vedeli, čo presne sa tam deje)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ono nieje zle. Za relativne maly peniaz(2 miliony,1,5 miliona na vyhry) dostanu relativne slusne info - danovy urad o registracnych pokladniach(datum,hodnota a DKP-cislo pokladne).

Ide len o to kolko ludi sa do toho zapoji. Teda vlastne je to na prt- lebo skor ci neskor to budu vediet na 100 percent. Si to od danovych subiektov vypytaju.

Teda zmysel v tom nevidim - len tu edikativnu cinnost,ale ta by bola najlepsia na vzoroch. Zatvoria hocikoho ze kradne statne peniaze. Kto inak im ma dobrovolne posielat peniaze? Ked vseobecne sa vie ze sa tam kradne ajjaj.

 

Od kedy som odisiel s fora - ma tema danovych unikov zaujima a neprisiel som v com to je. Ja neverim,ze uniky su 2 miliardy. je to velka suma.

Dnes co ma napadlo. Ono sa to velmi lahko prepocita priemer, 2 miliardy ku 200 000 platitelom DPH. Teda 10 000 eur. Mozno aj na fore som to pocital kolko to je telefonov,PHM ci aut na kazdeho. Keby to bolo na auta tak je to rocne 200 tisic 60 tisicovych aut. ALe keby to tak bolo co nieje,na slovensku sa preda 60 000 aut tak v hodnote 15 000. Ale kebz to tak bolo tak 100 000 danovzch subjektov je v strate, niektori nemaju ain obrat 60 000.

 

Teda ak sa ukradnu 2 miliardy . Tak ten clovek co to robi 10 rokov asi do basy nepojde. Ci ti ludia. 1 percento je 20 milionov krat 10 rokov. Nech ma 10 krat viac uz si vie zabezpecit hocjakeho premiera. CI ineho gasparka. V hoc jakej krajine aj v USA. 

 

Teda ja sa tomu venujem a nerozumiem.

AKo dopadne blockova loteria? Blocky budu ,vyhry tiez neporiesi to nic. Co by to aj malo riesit? Aky je ciel? Kto sa do toho zapoji? Ale hlavne ten co ma blocek asi ho dostal od normalneho podnikatela. A dochodcovia co to tam budu posielat to bude z Tesca ci Lidla,ti na kavu nechodia co stoji ja neviem 2 eura.

 

len dovetok. V europe,v celom stredomori vsetky arabske krajiny, v celej afrike azii,amerike su falsovatelia tovaru. Od pretlaku,od herbicidov od  vsetkeho na auta, vlastne na vsetko. Kde sa to predava? Preco existuju? Priklad ten pretlak sa predava vo vsetych retazcoch. Inak by sa to na trh nedostalo. Hrasok,mrkva,ryby..

Ako je to mozne. V anglicku je najoblubenejsie nemecke pivo. V podstate sa do anglicka legalne nedodava ziadne nemecke pivo(statisticky bezvyznamne nic). Ale ako vedia anglicania, ze piju nemecke pivo - im to chuti a to kupuju. Vsetko je to na cierno.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Od kedy som odisiel s fora - ma tema danovych unikov zaujima a neprisiel som v com to je. Ja neverim,ze uniky su 2 miliardy. je to velka suma.

Čomu neveriš? Kľudne by som veril že je to viac. V bežnom obchodnom styku typicky priklad stavebniny. Beriem kvadre na dom, to je suma tak 3-4 tisic eur. Kupim to bez bločka, teda bez DPH. To je unik 600-800 eur. Na jednom nakupe, v jedinom obchode...

Ja som spokojny lebo to mam lacnejšie, predajca je spokojny, lebo zarobil. A pridem tam zas, lebo sa vieme dohodnuť. Takže predajca zase zarobi a ja to budem mať zas lacnejšie.

  • Haha 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Rayen, je to z prosteho dovodu.  Robim uctovnictvo. 2 miliardy deleno 200 000 platitelov. je priemer na kazdeho jedneho 10 000 eur uniku DPH rocne.

 

Teda kazdy jeden bud navysil naklady o 60 000 eur rocne, ci nepriznal 60 000 eur trzieb rocne.  A kedze robim uctovnictvo asi 12 podnikatelom platcom DPH, polovica asi 6 neo######ali stat za 10 rokov ani o euro. Nemaju ani ako. Keby chceli ci to nerobia. Priklad ja sa tam radim aj ja - jeden rok som bol platca DPH - kvoli tom ze sme si mysleli, ze budeme predajci - vykaslali sme sa nato. Som chcel napisat, ze som to vyuzil na nakup notebooku a usetril 100 eur,ale pravda je taka, ze si nepamatam ze mam nejaky novy PC(z tej doby). ALe nieco za 100 eur som asi spravil,ale kvoli tomu sa mi to neoplati.

Tohto roku som kupil auto mohol som cez 2000 usetrit neurobil som to. Nestoji mi to zato. Predavam sluzbu moju pracu. A aj ked je 80-90 percent mojich zakaznikov platcov DPH, tym zvysnym nebudem o 20 percent navzsovat cenu z ktorej nic nemam.

 

ALe spat. Ten tvoj stavebny material. MOze tam nieco byt ale to su susne.

 

http://ako-investovat.sk/diskusia/viewtopic.php?f=15&t=3688&start=40

 

Tu je tema ktoru som zalozil a kde riesim ci prikladam o tejt teme ked nieco mam, ci ma nieco napadne.

 

http://slavikova.blog.sme.sk/c/329183/K-stavaniu-bez-blockov-a-faktur.html

 

Ja stavebniny nerobim. Ale co pise ta zenska ma to logiku. A velmi dobru. Ked sa nadtym zamyslis.

 

Napisal som tam,niesu to presne cisla.

Ma napadol hypoteticky pripad. Ja obchodnik(najlepsie ked to je obchodnik - zamestnanec) nakupim za 100 euro aj s DPH,dam cenu 150, clovek co chce usetrit si vypyta zlavu bez dokladu dohodneme sa na 130, ja potom do kasy natukam 103. Co stym blockom? Este aj ten predam za 1 euro, tomu co potrebuje blocek(priklad pre stavebnu sporitelnu - vlastne stat),alebo ... poslem SMS aby som vyhral 3.cenu v loterii,ked nic predam doklad.

---

Ten predajca co ti to predal to vo velkom nemoze robit - je to male percento. Resp. ten tovar musi byt na cierno.

 

Na cierno ja verim ze sa to robi. Aj stavebny material - vsetko. Vraj v cechach je na cierno 20 percent PHM(je tam clanok), 50 percent alkohol v baroch, na cierno mas vsetko - a predava sa to vsade(aj hypermarketoch) kecup, sardinky(kde by sa to asi predavalo),nahradne dielce, herbicidy, hnojiva... vsetko.

A nielen u nas. V anglicku sa pytali ake je najoblubenejsie pivo spotrebitelov(co kupuju). 20 percent ludi ze nemecke. Pritom do anglicka sa ziadne nemecke pivo nevyvaza(samozrejme nejaka flaska ci sud sa tam dovali),ale oficialne cez vykazy skoro nic. A 20 percent ludi kupuje v anglicku nemecke pivo(kde to nakupuju).

 

Na slovensku nech sa rocne postavi 4000 domov v cene materialu 50 000 eur. Tak je to 200 milionov - keby vsetci nakupili na cierno tovar tak je to 30 milionov? Im chybaju 2 miliardy. Keby na slovensku by boli vsetky auta na cierno je ich 60 000,krat 15 000, kolko je to DPH. Samo ministerstvo tvrdi, ze unik kvoli trzbam je 150 milionov, a nie prvy krat. Bolo to pred blockami, pred fiskalnym modulom, pred isto kazdou blbotou s registracnzmi pokladnami.

 

---------

Este doplnim. Nieco vyriesi krizova kontrola faktur ak bude fungovat - vyhodi pracu kontrolorov - danovych. Ich praca je velmi speficicka. Slusny to ma velmi tazke(ja sam by som to nerobil- inak ak su slusni si ich vazim) a korupcny ma peniaze. Ja korupcneho nepoznam. Ale debilov je tam vela- kto by to aj robil?  krizova kontrola nieco donesie 20 milionov. Mozno viac - ale carusely na com sa o######ava - ty krizovu kontrolu maju uz dnes. Colnici ...

 

Inak ste isto citali, ze podnikatelia medzi sebou mali fakturovat bez DPH. Az koncovy predajca spotrebitelovi bude davat obratovu dan. Problem je v tom. Ze nikto nebude chciet by tym poslednym co realne zaplati 20 percent. Aby som ich neplatil sa stanem podnikatelom. Kupim auto ,benzin, jedlo, mydlo,byt bez dph. Teda nebolo by 200 000 platitelov ale mozno 500 000. A ich ako aj dnes neskontroluje nik.

Mne sa stalo ,ze asi 2008 nam skontrolovali vsetky firmy(95 percent aj neplatitelov)  a to v Revucej mali kontrolorov. Ale ti ludia nekontrolovali nikoho ineho pol roka. Ja som tam chodil skoro kazdy tyzden a vkancloch mali len nase sanony a to vsade. Nasli dokopy ci dodanili ja neviem 4000 euro(mozno 2000)? Nik neodisiel z firmy. 

 

Teda podla mna realne co pomoze - znizit pocet platitelov na 50 000 co vedia skontrolovat(aspon isto lepsie ako 200 000) a znizit sadzbu aspon na 15 percent aby to bolo lahsie odhalit na 2 miliardy by museli vyfakturovat(uliat,dat navyse vydavky) nie 10,ale 15 miliard a mnohym by sa to ovela viac menej prestalo oplacat. Ci dat sadzbu 10 percent.

 

------------

Ich realna sadzba je ai 14 percent. Teda kebz vybrali 100 percent pri sadzbe 14 percent by mal stat to iste. Dnes.

Teda kludne by mohlo byt keby dali 10 percent, mali by vynos 95 percent mali by to isto a bohatsich a spokojnejsich ludi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ty robiš učtovnictvo malym podnikateľom. A ten môj priklad je z realneho života na tej najnižšej urovni. A v jedinom odvetvi. Tie najväčšie uniky sa ale robia pri veľkych kšeftoch za desiatky, stovky tisic eur, pri štatnych zakazkach, PPP projektoch, developerskych projektoch atd. A poznam drevarov (rozumej veľkych podnikateľov s drevom), hovoria mi ako sa robia kšefty s majiteľmi lesa, aj cezhranične s Poliakmi atd. A to tiež nie su tie najväčšie obchody.

  • Sorry! 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a to je gro ... práve preto je celá bločková lotéria jedna veľká všeľudová zábava

dnes v Bille ani v Jednote nebolo jediného povaľujúceho sa bločka, ako zvyčajne býva, všetky hyper a supermarkety budú vyčistené od papiera, keď pre iné nie, už len z princípu si to ľudia poberú, aby náhodou nezobral bloček niekto iný a nevyhral naň

možno sa chytia za nos malý obchodníci a kdejakí trhovci, dôchodcovia ich prinútia, a možno aj povedomie kupujúcich vydrží, chvíľu, ale to je kvapka v mori

tam, kde uniká už dvadsať rokov gro daní, dotknuté žiadnou lotériou nebude, to sú iné obchody, nie bločkové jednoeurové srandičky

  • Sorry! 1
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

rayen, tvrdi sa ze uniky su 2 miliardy. Spominal to aj Bela Bugar, on to nevypocital(on to len v diskusii povedal),ale IFP. Alebo cez miliardu - sami nevedia. Ja som tu pracu cital,len ju neviem najstäpodla mna v tej diskusii na ako investovat som to tam zavesil).

V roku 2010 štátu pretieklo pomedzi prsty takmer 36 percent z DPH. „Z výsledkov kvantifikácie vyplýva, že celková strata DPH dosiahla v roku 2010 v absolútnom vyjadrení 2,3 miliardy eur, čo predstavuje 3,5 percenta hrubého domáceho produktu,“ konštatujú analytici inštitútu.

http://aktualne.atlas.sk/hrozive-danove-uniky-slovensko-straca-na-dph-miliardy/ekonomika/slovensko-a-ekonomika/

 

Reagoval si na to.

A dal si priklad realny.

 

Ja verim ze sa to deje. Ale to nema ziaden vplyv na tu stratu 2,3 miliardy. Lebo to je nic.

Priklad predajca nakupy(na doklady) tie tvoje kvadre za 66 predava to za sto(teda marza 50% - je kvoli tomu aby sa to lahsie pocitalo,ale mozno tam aj taku marzu maju)teda s DPH je to 80 a 120.

Pride zakaznik, ci by sa nedalo lacnejsie, trebars aj bez DPH , obchodnik OK, nepreda mu to za 120 ale 100. Stastny zakaznik ako usetril odide s tovarom(kto by to nebral, odrbal si stat o 20%), usetril podla neho 20% pritom zlava je len 16,6%,obchodnik do kasy nahodi predajnu cenu 85(s DPH). Na cierno ma 15. Nik nepride reklamovat.

 

Je mozne a realne ze cast tovaru si zabezpeci uplne bez dokladov aj lacnejsie ako 66 , a tam bude este ziskovejsi. To je cierny trh.

 

On nemoze roky nakupovat 2000 kvadrov a predavat "cez pokladnu" 1000(a 1000 mimo uctovnictva, v tom blogu od tej zenskej to mas popisane). Lebo potom musi ukazat kde skladuje tych 1000 zvysnych kvadrov.

jeden rok to ide ale nie roky - samozrejme ak neda odmenu kontrolorovi. A nemoze to robit vo velkom,lebo to moze zacat vysetrovat aj policia. Nikdy sa pravda nepretrhli - podla mna uz aj ta kobra zaspala.

 

Ved sme mali videjko - o boha to je sumicka. To bolo len take nic, oni tu kameru tam nemali kvoli kontrolorke z Medera. Ktora mozno sla na dovolenku dal jej 20 000 korun mozno. Ale k nejakemu inemu pripadu Markiza priniesla spravu - neviem ci o tom bolo viac - bol som mimo Slovenska, kde platil krajskeho sudcu, okresneho sudcu, dozorujuceho prokuratora , nadriadeneho sefa vysetrovatelky, vysetrovatelku, a neviem ci aj colnikov a danovych kontrolorov. Vsetkych. vlastne asi vsetkych nie, preto je vo vazbe. Mozno platil malo - alebo uz na to nemal ako asi Vareha.

 

Ked na DPH je strata 2,3 miliardy, kolko je na daniach a odvodoch?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

On nemoze roky nakupovat 2000 kvadrov a predavat "cez pokladnu" 1000(a 1000 mimo uctovnictva, v tom blogu od tej zenskej to mas popisane). Lebo potom musi ukazat kde skladuje tych 1000 zvysnych kvadrov.

Niektori tie kvadre, zatravňovaky... aj priamo vyrabaju. A tam si s tym môže urobiť čo chce. Môže dať napr. do papierov že za mesiac vyrobil a predal X, pritom vyrobil 2x toľko. Každopadne opakujem, to bol len jeden priklad a to na tej najnižšej urovni. To su len omrvinky. Tie prave uniky su na uplne inych miestach a v uplne inych sumach. Falošne transakcie, doklady a nasledne odpočty DPH atd.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ano to je tovar na cierno. O tom ziadne doklady, ziadne faktury niesu(tam prebehne len cash, iste nie kufriky, na to maju normalne firmy co si preposielaju peniaze za nejake sluzby, ci ako ja neviem)). Bud ten tovar na cierno dodaju vyrobcovia - vacsiu ci mensiu asi vacsiu cast robia aj legalne, a potom mas falsovatelov. To je vlastne vyrobca co predava pod zavedenou znackou -a to je uplne na cierno - to sa vyraba aj v europe,ale hlavne mimo v okoli stredozemneho mora od turecka po maroko, ci aj hocikde v afrike,cine,latinskej amerike.

No ale aby to dali na trh tiez maju zaplatenenych colnikov, uradnikov,predajcov(ono sa to predava aj v hypermarketoch po celej EU, inak sa to nema sancu dostat na trh),policajtov. A to su objemy. Preto su na trhu. Kvoli DPH a daniam(ako normalne firmy), ktore neplatia zaplatia promile z promileho a sa tam dostanu. Ja neviem mozno zaplatia aj percento.

Este raz dam cislo z clanku, ze v cechach(ako je to na slovensku?) odhaduju predaja na cierno u PHM 20%, to je velky objem, to nieje 83 cisterien, co okradol jeden ci traja zamestnanci najvacsieho nemeckeho petrochemickeho vyrobcu, to nieje par cisternakov co s cisterny ukradnu 400 litrov a doleju tam 400 litrov vody ci ineho sajrajtu.

Inak spotrebne dane a DPH. Clovek si mysli ze do DPH je dan z hodnoty vyrobku. Inak hodnota vyrobku su realne naklady toho vyrobku. Ked kilo jablk stoji 1 euro(bez DPH), teda 1 euro mali vsetci ludia co sa mihli okolo tych jablk maju. Ci mzdu, ci zisk. Aspon malo by tak byt. Ale tam kde mas spotrebne dane - tam ti tie dane vyrubia a na to navalia DPH. To je dan z dani. Ziadna hodnota navyse. Len narast ceny.

 

Posledna poznamka, len na to PHM legalnom kolko je zamestnanych ludi? 10 000,od vyrobcu,transpetrol, distributorov,predajcov, kontrolorov - aj danovych. Kolko je zamestnanych na to nelegalnom? To robia 10 ludia ,ci 100ludi - ke maju prijmy? SIS o tom nevie? Robia 20 percent z obratu PHM.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Bločky sa dávali do obálok a na každú obálku sa dal papier s menom, adresou a telefónnym číslom. Obálky sa chodili do nádob v Supermarketoch. Supermarkety boli radi, lebo ľudia tam chodili, aby vhodili svoje obálky a keď tam už boli, niečo aj kúpili. Neviem koľko rokov to takto fungovalo, ani prečo sa to skončilo. Pamätám si, že vtedy sme pýtali bločky všade.

http://sotelozumaran.blog.sme.sk/c/336767/Blockova-loteria-v-Peru.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takže pri bežných nákupoch k tomu došlo : neporiadok z opustených bločkov z marketov zmizol, a došlo aj na delenie ...

pre bločkovú lotériu si ľudia delia nákupy  na malé sumy ...

 

prvé lastovičky, úniky v malých obchodoch už NBL objavila  lotéria už odhaľuje úniky daní

 

tie veľké nepohnú ani ušným boltcom, okrem toho bude zaujímavé sledovať, ako dlho eufória vydrží a koľko bude nakoniec stáť :hmmm:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

můjtysmutku ... :odpadnem:

 

Tvárou bločkovej lotérie je Máziková. Nehovoria, za koľko.

„Odložiť blok nabok sa oplatí,“ hlása reklamný pútač, na ktorom je vysmiata speváčka Eva Máziková.

V ľavej ruke drží bloček z registračnej pokladnice, vedľa má tácku s dvomi balíčkami 50-eurových bankoviek.

Máziková má byť ťahúňom tejto lotérie. Prečo na ponuku Tiposu kývla, sme sa včera nedozvedeli.

„Zaviazali sme sa v kontrakte, že nebudeme akokoľvek komentovať túto spoluprácu,“ povedal jej manažér Noro Meszároš.

„Umelec si neželá zverejňovať výšku honoráru, ako ani všetky podrobnosti týkajúce sa zmluvy,“ reagoval hovorca Tiposu Rastislav Čépe.

Tipos však prezradil, že si Mázikovú do reklamy na bločkovú lotériu zaviazal na rok, s možnosťou predĺžiť jej kontrakt o ďalšie dva roky.

Jej podobizeň môžu používať v televíznych šotoch, v letákoch, na reklamných pútačoch pri cestách či na webe.

stratila som glanc ...
 
ale tie čísla na konci článku sú zaujímavé. ako stvorené na daňové úniky ... :hmmm:
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

chlieb a hry...priatelia..teda u nas hlavne tie hry :zubiska: ..

som videla reklamny spot s Mazikovou..som sa vystrasila :lol:

ani vo sne by mi nenapadlo, aby som sa tejto traposiny zucastnila, nedam sa zasypat kopou papierikov a som leniva sa kdekolvek registrovat..v tejto databaze cvokov,fakt nemusim byt...

som zvedava, ako dlho to vydrzi aj ked zaujem je velky..az tak, ze som nevydrzala cakat, kym teta v obchode s novinami to vsetko vysvetlovala nejakemu panovi a isla som si kupit casopis inde..

 

inac na nete sa objavil povabny nazov blbôčková lotéria  :thumbsup: 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes tu koncim. Denne sa vyda 10 milinov blockov. Keby tipos chytil 10 - 30 percent blockov malo by to vyznam... Ale velmi dobre to je aj ked to nebudu miliony ale 200 tisic denne. Su to dostatocne informacie. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pohlad zas trochu z inej strany

Pri 7 miliónoch registrovaných bločkov (automaticky bolo zatiaľ registrovaných len pár tisíc bločkov) to je 38 889 hodín času stráveného registrovaním bločku. Podľa Eurostatu bola priemerná produktivita pracovnej sily na odpracovanú hodinu v roku 2012 na Slovensku 12,9 eur. Ak by sme miesto registrácie bločkov venovali ten istý čas produktívnej činnosti, zvýšilo by sa slovenské HDP za 14 dní o dodatočných 500 000 eur, alebo o 12 miliónov eur ročne. Ide samozrejme o zjednodušujúci prepočet, kde neuvažujeme o nepracujúcich dôchodcoch, a nepripúšťame, že by sa súťažiaci registrovali počas pracovnej doby. Ak ale máte potrebu zapojiť sa  a chcete zlepšiť túto krajinu, venujte miesto registrácie bločku 20 sekúnd napríklad zodvihnutiu pár odpadkov v parku. Krajina z toho bude mať väčší osoh a vy máte šancu, že pri tom objavíte stratenú dvojeurovku a budete mať návratnosť možno vyššiu, ako účastníci lotérie.

http://iness.sk/stranka/8867-Blockova-loteria-alebo-automaty.html

 

kazdopadne ja nemam dovod kvoli blbôčkovej loterii menit svoje zvyky, t.j. brat si blok z ineho dovodu ako:
- ak kupujem nieco, co mozem v buducnosti reklamovat
- aby neskoncil v beznom komunalnom zmesnom odpade, ale v separovanom papieri
- ak si chcem nahodou prekontrolovat tovar / ceny

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

http://blog.etrend.sk/zuzana-kollarova/2013/10/09/biznis-s-falosnymi-pokladnicami-utrpel-prve-straty/

 

Ako je to s tymi registracnymi pokladnami ja neviem. Inak my sme chceli predavat registracne pokladne pred asi 3 rokmi(ked sa mali obmienat) ale to kolega(ja by som to nerobil), potom si to rozmylel, ze na to nebude ma cas. Ze mu to zato nestoji.

 

Ale prispevok moj v diskusii.

 

Ved uvidime ako to dopadne. 10tky ba mozno 100vky milionov eur o co okradnu stat?

Stovky dajme tomu dve na DPH, kolko to bude na dani z prijmov a odvodoch? Tak 200 na DPH ,200 na dani z prijmu ,potom kolko 400 zivnostnici na odvodoch? teda 800 milionov? Pri pocte 150 000, to na jedneho pripada 5333 eur.
To bude trosku vacsi dosah ako kazdorocne zvysenie odvodov o 100 euro. A vraj 80% plati minimum. Teda rocne 2000 eur.
A to sa vypocet odvodov pre SZCO da uz na uroven zamestnancov.

Teda ak je to fakt – tak sa to bude musiet niekde prejavit.
Ja napriklad ocakavam -ze by aspon 20% SZCO(vlastne aj pravnicke osoby,lebo uz aj tie platia pekne dane a odvody) malo zaniknut.
Teda vlastne ti co zili na ukor statu,lebo im ten prijem(tie peniaze) bude chybat.

Teda menej by malo byt o 40 000 podnikatelov a dajme tomu 120 000 ich zamestnancov.

Ak to tak nebude tak je niekde inde problem.

 

--------------------------

 

vybral som si cislo, ze do pokladne nedaju 1,2 miliardy - teda oklamu stat o 200 milionov. Na DPH.

Len na vysvetlenie preco je unik na dani z prijmov 200 milionov, lebo taky isty zaklad dane nepriznali vo svojich prijmoch.  Teda miliardu. A preco 400 milionov na odvodoch - lebo z toho isteho zakladu sa priblizne take odvody zaplatia. Spravne cislo ma byt 300 milionov.

 

Ale podstata - ak to budu musiet priznavat - co realne aj verim uz priznavat aj budu, aj kvoli krizovej kontrole DPH dokladov od noveho roka.  Tak ti ludia pridu o 700 milionov eur. lebo to by mal vybrat stat- teda oni o to budu mat menej. A teda o ten prijem pridu ti podnikatelia a mozno sa im uz neoplati podnikat a teda o pracu pridu aj ich zamestnanci. Ja netvrdim ze to je zle. Ani netvrdim,ze uniky na kasiach su 200 milionov. Ja neviem. Ale ak to tak je tak kludne a malo by skoncit trebars 40000 podnikatelov a 120 000 zamestnancov. Alebo aspon polovica z nich. realne nemusi skoncit nik - ale to znamena ze nik neokrada stat,resp. blockova loteria a vsetky opatrenia su hlupost. A potom podvody sa robia niekde inde.

 

----------------

Moj nazor. Iste sa nepriznavaju aj trzby. Ja zijem v Revucej, keby som robil uctovnika v Senci, ci u nejakeho exportera by som mal mozno iny pohlad(ine skusenosti vedomosti).  Mna prekvapili tie mozne manipilacie v pokladniach. A kolko a zaco platia. Iste platili aj tomu uradu co tie pokladne schvaloval a isto platit budu aj nadalej,tak isto ako kontrrolorov. je iste ze aj ked niekto kto je donuteny priznat 100% prijmov a dosial o######a.val si najde inu cesticku. 

 

Ale priklad tych 700 milionov sa niekde musi ukazat - inak aj dnes sa isto ukazuje. ide o to ci 700 milionov dostane Fico v Bratislave a potom ich posunie do KE?Alebo si ich necha niekto iny Fero - a posunie ich trebars tiez do Kosic. Mame 750 000 registracnych pokladni. pre mna uz to cislo je na hlavu. Nie za kazdou pokladnou nie je zamestanec ako v Tescu. Inak ja ked som si precital to cislo prvy krat 750 000 pokladnikov(co sa staraju o loteriu). 500 000 statnych uradnikov

Kto tu pracuje?


Este to dovysvetlim. 700 milionov. 20% podnikatelov skonci. Ak je to pravda a fico dostane 700 milionov - tak tie peniaze musia niekde chybat. Ak su podvody ozaj masove tak pridu o pracu 10 tky tisic ludi(ci podnikatelia podvodnici - ci ich zamestnanci) co dosial mali 700 milionov.  Ak to robil len fero nepride opracu nik,len fero.

 

Pre mna za mna - padni komu padni.

Ja len tvrdim na zamestnanosti sa to musi ukazat. resp preukazat. Ak podvadzaju a v akej miere. A ako to vedia odhalit.

 

http://hn.hnonline.sk/ekonomika-a-firmy-117/munko-urobil-obrat-polavil-585134

 

Ja nemam ziadneho zakaznika co by mal za 10 rokov exekuciu. Medzirocna zmena 80 000? Uz samotne cislo 80 000 nechapem. Inak nemam piano,teda neviem ako to vysvetluju. A je mi to jedno.

 

Na jedneho som si spomenul. Dochodca a mal velke dlhy, z dochodku mu to strhavali. Inak podnika dalej - firmu mal na syna dnes spolu s.r.o. inak neplatil odvody tiez - teda vyrabal dlhy synovi. Ale ak prisla kriza, Vlastne neviem kvoli comu sa zmenil - dnes dlhy nema.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mimochodom,

 

prvá výhra už síce bola vyžrebovaná,
ale aj prvá eufória upadá, pocit, že naše predpovede o nenápadnom zakapaní NBL sa naplnia ešte skôr, než sme čakali, silnie

 

síce na základe udaní prešetrujú vraj podľa novinových článkov stovky obchodníkov,

 

mesiac po začatí bločkovej lotérie sa super- a hypermarkety znovu začínajú topiť v predajni nechaných bločkoch ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov