Skočiť na obsah

LFP - Liga de Fútbol Profesional (sezóna 2013/2014)


aljak63

Odporúčané príspevky

logo1.jpglogo2.jpg

- LIGA DE FÚTBOL PROFESIONAL 2013/2014 -
(Primera División, Segunda División, Copa del Rey)

barcelona.jpgreal.jpgatletico.jpgsociedad.jpgvalencia.jpgmalaga.jpgbetis.jpgvallecano.jpgsevilla.jpggetafe.jpg

levante.jpgbilbao.jpgespanyol.jpgvalladolid.jpggranada.jpgosasuna.jpgcelta.jpgelche.jpgvillarreal.jpgalmeria.jpg


83.sezóna španielskej Primera División začne 17.augusta 2013

Ligový titul z minulej sezóny bude obhajovať FC Barcelona

Titul z Copa del Rey minulú sezónu získali Club Atlético de Madrid

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...
  • Pred 3 mesiacmi...

Tak Atletico si to aktualne posiera. Včera Barca remizovala, takže Atletico môže dnes odskočiť na 6 bodov. Po polčase ale prehravaju s Levante 0:1, takže si to chlapci komplikuju. A to hraju posledne kolo v Barcelone s FC.

Real ma totiž o 6 bodov menej, ale 2 zapasy k dobru. Takže ak Atleti dnes prehraju, Real sa na nich môže dotiahnuť. Aj keď, dnes hraju ťažky zapas s Valenciou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Už je to 2:0 pre Levante. Mal som veľmi silného ciťáka, že Atlético práve v Levante zakopne, ale ešte nie je koniec. Toto hrá do karát Realu, ak ten nezakopne tiež (s Valenciou napr.), tak sa mu rysuje veľká šanca na titul. Ešte sa bude hrať Atlético - Barcelona, tam niekto príde o body, čo tiež nahrá Realu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No takže stalo sa to, čo som nepatrne naznačil. Real zakopol s Valenciou a titul pre Atlético je zrazu opäť oveľa bližšie. Tá španielska ako aj anglická liga sa nám pekne zamotali.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No bližšie... Hlavne je v hre späť aj Barca. A mam taky škaredy pocit že ta vyhra s Atleticom v poslednom kole. Takže je na Reale aby si to svoje uhral. Tiež ešte to nebude mať jednoduche. Hra 2x vonku a potom doma ťažky Espanyol.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Real si to posral, ale zas na druhej strane má bohovské šťastie, že Atlético bude hrať ešte s Barcelonou a za aktuálneho stavu Barcelona určite nebude chcieť vypustiť tento zápas (čo ešte pred pár dňami teoreticky pripadalo do úvahy, lebo Barcelona by možno radšej pustila titul Atléticu ako ho "darovala" Realu), pretože jej šance na zisk titulu stúpli. Prehra Atlética v Levante to pekne zamiešala.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Takže už tak trochu odpísaná Barcelona nakoniec nebude "taktizovať", či to Atléticu nepustí len preto, aby Real nezískal titul, ale práve naopak, ak ho doma porazí, tak bude majstrom. Samozrejme za predpokladu, že sa nebude opičiť po mantákoch z Realu a neremizuje v Elche.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak to som nadmieru spokojný. Hlavne, že to nevyhrá Real. No a či to vyhrá Atlético alebo Barcelona, to už mi je tak trochu jedno. Na ten zápas "finálový" som zvedavý. No uvidíme, či nám to cez víkend nejaké Elche alebo Malaga ešte celé nezamiešajú.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Atlético a Barca remizovali, Real to mohol využiť a pekne si zvýšiť teoretickú šancu na titul, ale tí degeši nenechali nič na náhodu a v Celte rovno prehrali, čím sa definitívne odpísali.


Samozrejme za predpokladu, že sa (Barca) nebude opičiť po mantákoch z Realu a neremizuje v Elche.

 

No po remíze v Elche Barca môže byť rada, že v Atléticu nemajú o nič menších mantákov, ktorí sa s Malágou zmohnú akurát tak na remízu :D

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No ty vole. To je mi boj o titul. Real prehra so Celtou (aj ked ani pripadna vyhra by u nich nic neriesila) , Elche - Barca 0:0 a Atletico - Malaga 1:1. Niekto asi pekne zarobil.

 

Takze sa rozhodne v poslednom kole v priamom zapase Atletica s Barcou. Barca ked vyhra, bude mat titul. Dorovna bodovo Atletico a pri rovnosti rozhoduju v Primera division vzajomne zapasy a ten prvy bol 0:0.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No slušnu... Neverim tomu že to Atleti pustia. Stači im remiza. Každopadne už je to aj tak jedno, Real to mal paradne rozohrane, nakoniec si to sami prehajdakali. Aj keď, taka kacirska myšlienka. Či oni ten boj o titul zamerne neprenechali Atleticu vymenou za trofej v LM. Pre Real je LM dôležitejšia ako titul v lige. To ale len špekulujem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja začínam mať silný pocit, že v tom Španielsku nikto nemá záujem o titul :D Real to v prestihu zabil, môžu byť spokojní :D

 

Aj keď, taka kacirska myšlienka. Či oni ten boj o titul zamerne neprenechali Atleticu vymenou za trofej v LM.

 

Ťažko povedať, na jednej strane možno áno, pre Real triumf v Lige Majstrov je dosť dôležitý, pretože ak rýchlo rátam správne, tak 12 rokov si naň nesiahli. Na druhej strane, ešte pred prehrou v Celte mali šancu získať triple, čo by sa veľmi cenilo. Teraz majú istý len ten pohár a musia vyhrať Ligu Majstrov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak Atleti uhrali s prehladom remizku 1:1, bezproblemov si to ukontrolovali. Era Barcelony definitivne skoncila, bola uplne slabucka. A co je este horsie, nepredviedli ani vela snahy. Akoby im to bolo fuk. Takze by ani nebolo spravodlive keby boli majstri.

Messi je vo velkej krize, sice prihral na gol ale aj to nahodne. Opäť ho nebolo vidiet. Na MS zas vyhori ako doteraz vzdy. Joj, uz nech budu. Kto ma tie 3 tyzdne vydrzat?!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Spanielska liga je kvalitna - samozrejme medzi jednotlivymi muzstvami su rozdiely. Ale aj ti najlepsi ak su unaveni - kludne mozu prehrat aj s Granadou. Aj prehrali. Preco - lebo aj Granada ma svoju kvalitu.  Atleticu to prajem. Sevila skoncila na 5 mieste? Velmi slusne miesto pre nich.

 

Ich stadiony su stare - hlavne tych hlavnych klubov - priklad Elche som siel popri dialnici mali nejaky moderny. Ale nemusia byt zle - neviem porovnavat.

 

Je to najlepsia liga - aj ked v krajine nemaju peniaze - na dresoch Qatar a Azerbajdzan.  Ja dam len domienku vzpredane mala barcelona len vcera. Nemaju na vstupne a radsej to predavaju. Preto som sa dostal na dobre miesto v Seville.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vypredane nie su v Spanielsku zapasy preto, pretoze tam nieco take ako zajazd na zapas vonku velmi nepoznaju. Max. nejake male skupiny. Takze hostujuce sektory byvaju prazdne. O to viac ked ma mat ten vycleneny sektor napr. 10% tak pri tych kapacitach je to vysoke cislo. Napr. na Camp Nou je to cca 9000 miest. A to asi tazko zaplnia fanusikovia z nejakej Almerie, San Sebastianu atd. To je ten hlavny dovod.

 

Inak Barca mala tuto sezonu priemer 75%. To je vyborne cislo. Real 85%.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ryan -moze to byt preto - ale aj nie  - nemaju na futbal. Tam na tribune bolo plno deti - dievcat aj zGranady(ak dali gol si ich pocul,aj mimo golu - sance) a je vela deti so Sevilli. Sevilske deti ako fnukali - bolo mi ich luto. Vela malych 5-6 rocnych o 10tej vecer na zapase.

 

Granadski fanusikovia v sektore mali zaplnenu asi polovicu - ja by som odhadol 2000 ludi na 4000 sektor. O ten zapas nemali zaujem sevilcania.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov