Skočiť na obsah

Prípad Ľudmily Cervanovej


Bohus

Odporúčané príspevky

a jeden úplne odlišný pohľad na prípad Ľudmily Cervanovej.

 

ďalšie dva takmer paralelné prípady, rovnaký vek, dátumy, iný vrah, a príbeh z úplne iného konca ... skutočné krimi z iného uhla :

 

http://cervanova.webnode.sk/

 

je to reálne? skutočne bolo vyšetrovanie zbabrané, či je všetko ešte úplne inak?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 rokmi...

ked  tu zacal informator vytahovat cervanovu opat, tak pridam jeden divny fakt.   podla policie ju utopili inde ako sa nasla,   ale podla fotiek to palolog spochybnuje, rovnako spochybnuje ako dlho bola vo vode. Predstava ze ju niekto drzal dva dni inde a az potom utopil je potom s tym v sulade. Ale to nemohli byt nitrania,

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zaujimave citanie, akurat by to chcelo jednotlive tvrdenia nasledne dolozit faktami. Napriklad ak Fero Cerman nesiel po pojednavani najvyssieho sudu do vaznice, ale ostal na osetrovni, tak by o tom mohol existovat nejaky zaznam.

 

Taka tiez nefakticka spekulacia:

V principe su dve moznosti vysvetlujuce podivne okolonosti vysetrovania:

1. Obzalovani cez svojich znamych vytvarali natlak, aby sa pripad nevysetril, ktory sa podarilo prelomit az po piatich rokov.

2. Proces bol vykonstruovany a natlak robili vysetrovatelia a sudcovia.

 

Pripad Hriba, ktoreho posobenie v STV bolo v dosledku odvysielania relacie o Cervanovej zrusene, pretoze sa druha streana nechcela vyjadrit - to mi pride ako druha moznost.

 

"V kauze je zapletených toľko sudcov a prokurátorov doteraz činných vo funkciách, že je to ťažké, takmer nemožné.  Priznať vlastné zlyhanie by ich to stálo existenciu."

Z tohto beha mraz po chrbte. Ak je to pravda, tak slovenske sudnictvo este stale drzia pevne rukach komunisticke hovada a spravodliost je v nedohladne.

:wacko:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A len tak moje otazky :

Obhajoba tvrdi a odkazuje prave na levocksy archiv ze doslo k zamene stvrtka a piatku na diskoteke.   A napriklad obzaloba tvrdi ze v piatok tam bol ELAN a ze tancovali bose francuzsky.  Tento rozpor sa snad da este aj dnes dokazat.  Tu stoja proti sebe dve tvrdenia.   

Ak vypovede dalsich svedkov povazujeme za potencialne manipulovane, tak tam dnes nezistime nic.

Ale snad by sa dali rekonstruovat udalosti smrti,  mohli sa vobec udiat tak ako to tvrdi obzaloba ? 

Zahadny je pre mna aj samotny dom kde sa malo udiat znasilnenie,  ako su na tom svedkovia tam ?  Co hovorili najomnici ? Kto a kedy upratal ? Co susedia ? 

A samozrejme Zimakova,   Hanus tvrdi ze nema dokaz ze bola v tu noc na splave, ale aspon sa snazili policajti zistit ci bola ? Co hovoria ucastnici ? Ved snad este nejaki ziju.  Ako sa chovala pred tym a potom ? Skutocne bola este  osmej v krcme ?

 

 

A potom take konspiracne,  Sudca Kliment sa odvolava na dokazy do Stb,  kde ju mali tajne odpocuvat.  No,   ked to pocul on v 90 rokoch, tak by mali byt viaceri co to poculi a mozno existuje zaznam.  Mozeme ich aspon konfrontovat co vlastne poculi ? Alebo slo len o prepis ? 

A kedze to ze vypovede sa menili  podobne, je dokaz ze sa dohadovali ?  A jeden motak nestaci, hlavne ked v nom ide o vlastne alibi. Bud teda predpokladame ze slo skutocne o machrov co si dokazali v roznych vazniciach napriek dozoru vytvarat vlastne verzie  alebo je to dokaz ze ich vymyslali vysetrovatelia.   Co vlastne o nich hovoria neskorsie zaznamy z vazenia ? Boli taki machri ?

 

A posledna uvaha,   tento pripad bol kontroverzny aj pred 89.  Nie je to pripad kde az v 90 rokoch sa odsudeni snazili o oslobodenie.  A stal sa zastupnym,   ludia co veria socializmu a odmietaju ze zili v zlocineckom rezime  ich povazuju za vrahov.  A druha skupina co povazuje socializmus za zlocinecky tak to chape ako dokaz ze po 90 tom prokuratori a sudcovia sa nezmenili. 

Je v tom teda ideologia a to brani objektivnemu pohladu.  Ale mozno je predsa len moznost ze to niekto z mladych novinarov zoberie ako vyzvu. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Josef Satek napisal o vypovedi Zimakovej a o tom, ake zakony boli pri vysetrovani porusene:

https://satek.blog.sme.sk/c/486246/1-cast-moje-zistenia-v-kauze-cervanova.html

https://satek.blog.sme.sk/c/486300/2-cast-moje-zistenia-v-kauze-cervanova.html

 

Nie je to teda konfrontacia rozpornych tvrdeni z vypovedi, ale aj tak z toho mrazi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Vo viacerych blogoch na Denniku_N sa archivmi a faktami pripadu Cervanova prehrabava Martin Fűzy

Neviem, kto to je, ale pride mi, ze sa snazi o poctivu faktografiu.

 

Z najvyssieho sudu SSR v roku 1987 prislo nezmyselne (teda aspon z hladiska presadzovania spravodlivosti) rozhodnutie o zniceni povrazu s biologickymi stopami krvi, koze, tuku a svalovych vlakien. Proti rozhodnutiu protestovali odsudenci (!!!), ale neuspesne.

https://dennikn.sk/blog/1167251/kauza-cervanova-dolicne-veci-a-ziadost-o-expertizu-dna/

 

Rychlym googlenim som nasiel jeden z prvych pripadov analyzy stop DNA ako sudneho dokazu z roku 1986 v Anglicku.

Ak teda niekto pripad zmanipuloval a vsimol si novu metodu, bolo mu jasne, ze pokial povraz neznici, bude usvedceny z podvodu.

 

Ja viem, prilis vela spekulacii, ale naozaj ma nenapada iny motiv aby najvyssi sud nicil dokazy - niekoho snad ano?

 

A bez ohladu na to: mame vobec moralne pravo po takom hrubom preslape voci spravodlivosti, akym je znicenie klucovych dokazov, odsudit niekoho za vrazdu?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

Hodnovernost verzie spravodlivo odsudenych Nitrancanov pada s hodnovernostou Petra Totha.

Teraz mame  dovodne podozrenie, ze sa "riesenim" neprijemnej pravdy sirenej novinarmi zaoberal profesionalne, tazko sa teda da jeho publikacia povazovat  za uprimen hladanie pravdy...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a prečo potom sa snažili rodičia Andrašíka, ktorí boli v tom čase niečo ako miestna smotánka, zasrašiť svedkov a za každú cenu zastaviť vyšetrovanie?  A prečo by systém spôsobil padlo obvinenie potomka papalášov slúžiacich vtedajšiemu systému a jeho kamošov? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nuz treba rozlisovat famy od faktov.

 

Pretoze rozpravka o udajnych papalasov zastrasujucich svedkov a "za kazdu cenu" zastavujucich  vysetrovanie sa neopiera o jediny konkretny fakt.

Je to taka klasicka dezinformacna metoda STB: ohovorit bez faktov. A tak sa z beznych ludi zrazu vyfabrikovali mafianski papalasi.

 

Naproti tomu vsetci svedkovia (teda aj ti, ktorych vypovede sud oznacil na hodnoverne) vo svojich vypovediach uviedli, ze boli zastrasovani vysetrovatelom (nie papalasmi).

Rovnako fyzicke dokazy dal znicit sud a to dokonca napriek preukazatelnym protestom odsudenych (je to tak uvedene v zapisnici).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov