Skočiť na obsah

Plat - zdravotnícky laborant


pato1358

Odporúčané príspevky

Dobrý deň

som čerstvý absolvent odboru Zdravotnícky laborant na SZŠ v BA. Chcel by som sa spýtať aký nástupný plat mám očakávať.

Predpokladám že bude rozdiel vo výške platu niekde na hematologickom oddelení v nemocnici a niekde v súkromnej laboratórnej firme (HPL, Alphamedical, Medirex)!

Aké vysoké sú asi rozdiely vo výške platu v jednotlivých zariadeniach?

Po roku praxe plánujem nastúpiť na externé štúdium na VŠ sv.Alžbety. Zaručí mi v dnešnej dobe vysokoškolské vzdelanie v odbore Laborant vyšší plat?

Ďakujem za odpoveď.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 4
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Vilma Flinstonova

    2

  • pato1358

    2

  • D'Ady

    1

Top prispievatelia v tejto téme

o tom si sa mohol priamo zo zdroja dozvediet na praxi pocas studia, nie ? ci snad ste neabsolvovali povinnu prax ?

 

inak - myslim, ze tato profesia je zaradena medzi prace vo verejnom zaujme a tam su tarifne platy podla zakona, skus pozriet http://www.google.com/search?ie=UTF-8&oe=UTF-8&sourceid=navclient&gfns=1&q=z%C3%A1kon+o+odme%C5%88ovan%C3%AD+pr%C3%A1ce+vo+verejnom+z%C3%A1ujme

samotne VS vzdelanie nezaruci vyssi plat - pokial budes pracovat na mieste, kde sa VS vzdelanie nevyzaduje, tak budes mat rovnake platove zaradenie ako stredoskolak, zarobok ti moze potom ovplyvnit napr. osobne ohodnotenie, ak zamestnavatel zvazi, ze tvoje vedomosti a pracovny vykon su nadpriemerne

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

D ´Ady má pravdu. Platy sú tabuľkové.

mám kamarátku, ktorá si tiež doplnila vzdelanie a urobila si k maturite a atestáciám VŠ, ale na plate sa jej to neodrazilo, ani na postupe.

Dúfam len, že máš pozitívny vzťah k laboratórnej technike, k prístrojom...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak v nemocnicach ktore maju svoje labaky su tabulkove platy a postup a vzdelanie beru asi viac do uvahy. Lebo v sukr. laboratornych firmach (alphamedical, hpl, medirex) staci mat vzdelanie zdravotnicky laborant a potom uz nieje dolezite dalsie vzdelanie. Len by ma zaujimalo ci aj sukromne firmy maju tabulkove platy?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

to ti neviem zodpovedne povedať, predpokladám, že nejaké svoje tabuľky tam môžu mať, ale nie sú viazaní takými ako štátne labáky. Predpokladám, že tam zamestnanec dostane malý základ a veľkú časť bude tvoriť pohyblivá zložka, závislá od výkonu zamestnanca. Kolegyne, ktoré odišli zo štátneho nemocničného a prešli k súkromníkovi, hovorili, že platovo si polepšili, ale doslova padajú na hubu. Pozri, nech už sa zamestnáš v takom či onakom, ty si teraz len školu skončil a bude to tvoje prvé zamesnanie (alebo nie?). A tak ak aj plat nebude dačo úchvatné, získaš prax, a to môže byť pre teba dobrý odrazový mostík k lukratívnejšiemu zamestnávateľovi. nechcel by si robiť v nejakej spoločnosti, ktorá predáva laboratórnu techniku? Analyzátory, pomôcky, atd...aj to môže byť celkom zaujímavá robota. Nemuselo by to byť ako obchodný zástupca, ale napríklad ako technik, t.j. osoba, ktorá predvádza analyzátor zákazníkom a potom im robí aj servis, či už v prípade potreby osobne, alebo telefonický. Len to by si tiež musel mať prax s tými prístrojmi, aby si dokonale poznal ich chod a ich "muchy". To by si sa ale naučil, nie? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov