Skočiť na obsah

Pomoc na rôzne spôsoby


weirdo

Odporúčané príspevky

Po dlhsom case sa ozyvam ..

 

V poslednej dobe rozmyslam nad tym, ze som dostal od zivota vela - zdrave ruky, nejaky mozog, moznost studovat, rodinu ktora ma potiahla hore. Mam relativne slusnu pracu a som v situacii, kedy konecne nemusim pocitat kazdu korunu. Nebolo by od veci trochu helfnut tym, ktori toto stastie nemali, alebo sa im v urcitej faze zivota obratilo chrbtom.

 

Skratka, hladam sposoby, ako pomoct. Nemam zaujem platit financne prispevky kadejakym napomocnym skupinam, pretoze cast mojich penazi pojde na reziu a na to kaslem. Mam skor namysli priamu pomoc - jednou z veci, s ktorou idem zacat, je kazdy mesiac kupit 10-20kil krmiva pre psy a doniest ich lokalnemu utulku. Nech maju stekovia aspon den co jest.

 

Druha vec, co by som rad spravil, je zistit, kto je v priamej nudzi sposobenej zlou zivotnou situaciou (ziadnych 15 hladnych romskych surodencov) a podporit - znova, nie financne, ale priamo. Raz za mesiac spravit za par stoviek nakup jedla, alebo zohnat lacny jazdeny pocitac, alebo zbalit par triciek a gati. Tu ale naraza kosa na kamen - priamo sa stretavam len s ludmi zo podobnych socialnych skupin, ako som ja sam, ktori na nieco podobne nie su odkazani. Google nepomaha.

 

Preto sa chcem spytat, ci niekto pozna sposob, ktorym clovek ziska kontakt na podobnych ludi a moze sa za nimi priamo zastavit, doniest co potrebuju a odist - skratka zvoncek, odovzdavka, odchod. Nemam zaujem o to, aby mal na mna niekto nejaky kontakt a dakoval mi. to nie je mojim cielom. Chcem to robit anonymne, akurat s tym, ze ukazem svoju tvar.

 

Z dovodu, ze na to nemam prilis cas, nechcem riesit behacky po kadejakych agenturach alebo azylovych domoch. Jednoducha priama pomoc a smytec.

 

dik.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

prave si urobil prvy krok;

 

aj takato moze byt cesta - oslovit priamo ludi, ktorych poznas - cez toto forum, cez tvoje mailove kontakty, facebook... nech ti odporucia ludi/rodiny, ktori by pomoc potrebovali. Nemusia to byt ludia dlhodobo v nudzi, mozno sa nahle ocitli v tazkej situacii. Dostanes nejake tipy, zvazis, pomozes alebo nie.

Pripadne to nemusia byt fyzicke osoby, dtto ako chces podporit psie utulky, tak mozes podporit nejake male mimovladky, ktore napr. tazko ziskavaju granty. Tu ti rovnako mozu pomoct tvoji osobni znami, pripadne sa lahsie zorientujes v adresaroch, ak vyfiltrujes oblast svojho zaujmu - napr. kultura, ochrana prirody atd.

 

Kazdopadne ti dakujem za tvoj pristup k zivotu a zelam ti, aby si sa nepopalil, lebo aj to hrozi...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vseobecne sa da takto ako nakupit krmivo psom a odniest do utulku pre psov, nakupit trvanlive potraviny alebo jednorazove ziletky a zaniest do utulku pre bezdomovov.

napr. nizkoprahova noclaharen dePaul v bratislave (podla svateho Vincenta De Paul) http://www.depaulslovensko.org/support-us/materi-lna-pomoc/

 

Ak chces pomahat konkretnym ludom, mas si o nich nieco zistit. Inak daj na charitu alebo sestrickam na Haiti a nech sa staraju oni.

Inak prist, odovzdat, odist u neznamych ludi, to ich akurat tak urazis.

 

Vobec aj v chudobnych krajinach, nie este v najbohatsej civilizacii na svete, sa pomaha najma casom, ktori sa venuje bliznym, nie hodenim niecoho.

 

Ked uz nevenujes cas inym, tak im daj papieriky nenapadne do topanky, nie osobne.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pri prvom prečítaní mi napadlo, žeby bol z teba weirdo dobrý pionier. Spomínam tie články v časopisoch ako Kamarát, či ABC ako pionieri chodili nakupovať starým ľuďom, prípadne ich previedli cez cestu... :)

 

No, pri pomoci ľuďom je potrebné si dať dobrý pozor, aby si na tvoju pomoc nezvykli a nezačali ťa zneužívať. To kupovanie krmiva pre psov, to je iste dobrý nápad, a ak by si si našiel aj čas a povenoval sa tým strateným a nechceným dušiam, prípadne by si sprostredkoval pre niektorého z nich nového vhodného pána, bolo by to iste fajn.

 

Pomáhať sa dá na x-spôsobov, aj finančne. Existujú seriózne dobročinné a neziskové organizácie, ktoré darované financie využívajú presne tak, ako to majú v náplni. A financie im tam venuje mnoho ľudí, oveľa majetnejších ako si ty. A robia to zásadne anonymne.

 

Oveľa náročnejšia pomoc je, ak si zoberieš pod patronát nejakého talentovaného a šikovného šarvanca, napríklad z detského domova, a finančne pomôžeš platením nejakých výdavkov na cestovné, alebo súťaže a pod. Samozrejme kontroluješ jeho napredovanie.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

existujú stránky - neviem, či to tu môžem napísať, ale neviem, ako inak by som ti to povedala - kde ľudia priamo medzi sebou komunikujú a konkrétne hľadajú domovy pre opustené zvieratá, je tam fotka a status každého toho zvieratka a ak sa preň nájde domov, aj to tam potom je aktualizované, zvyknú posielať tam aj fotky už z nového domova, ja to takto neviem trefne popísať, treba na tie stránky ísť a popozerať si ich - nie je to reklama na ne, ide o www.psysos.sk, a www.mackysos.sk. Ja teraz mám málo času, ale pred pár rokmi som cez tieto stránky hľadala domov pre šteňa hodené v igelitke cez plot do dvora kolegyni - a potom zas malé opustené mača, prítulné, chodiace za každým, koho zbadalo. V oboch prípadoch to bolo úspešné. Tiež som tam spoznala solventnejšiu pani, ktorá mi pomohla odchytiť mačky, ktoré som kŕmievala každé ráno, a dala ich sterilizovať, mačičky to prežili bez ujmy a ľudia mi potom nenadávali, keď som im tam dávala žrádlo, ked som im vysvetlila, že sú sterilizované a veterinárne ošetrené a určite nie sú choré a už vôbec nie nebezpečné. Lenže nie všetci, čo tam robia, sú solventní. Tam tí ľudia majú aj tzv. depozity - majú zvieratá u seba, kým sa pre ne nenájde nový domov, a ked sa uvoľní miesto, môžu zas dočasne prijať dalšieho opusteného tvora a hľqadať pre neho nový domov. Pravdaže to niečo stojí, hoci majú s veterinármi dohodnuté nižšie ceny vyšetrení, ošetrení a sterilizácií, často všetko kupujú za svoje a každá pomoc je vítaná. Či už krmivo pre psíkov al. mačky, alebo finančná podpora na vet. ošetrenie. Zvieratká idú najprv do izolačky, a až po vyšetrení a preliečení idú medzi ostatné...

A keby si chcel pomáhať bezdomovcom, tak napríklad tiež nedaleko nás je betlehem Matky Terezy, kde bezdomovci dostanú najesť a môžu sa osprchovať a vyfasujú čisté oblečenie, aj tam sa dá. ja tam nosím šatstvo a vždy sa doteraz potešili. Ale možno že by sa potešili aj nejakým potravinám. nedávno som videla jednu sestričku satde kupoivať v Kauflande asi 100 rohlíkov. Niečo podobné bude isto aj u vás.

Je to od teba milé, že chceš pomáhať tým, ktorí to potrebujú. Tak držím palce, aby naozaj tvoju pomoc dostali tí, čo to potrebujú, a nie takí, čo sa im len nechce.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov