Skočiť na obsah

1vladimir

Odporúčané príspevky

Ak by si pozorne čítal moje príspevky, vedel by si, ako ovplyvňuje zmena sklonu rotačnej osy Zeme k rovine obehu, vzdialenosť Zeme od Slnka. Vysvetlenie je v diskusnom príspevku z 21 mája.

Keď je Zem privrátená k Slnku severnou pologuľou, medzi Zemou a Slnkom pôsobí menšia gravitačná sila, ako keď je Zem k Slnku privrátená južnou pologuľou a preto je Zem koncom júna najďalej od Slnka a koncom decembra najbližšie k Slnku.

Všetky moje diskusné príspevky sú v súlade z klasickou mechanikou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1vladimir

 

Pri vzdialenosti 150 miliónov km, môžeš  považovať obe telesá za hmotné body a dostaneš ten istý výsledok.

Navyše, v tvojom modely, Zem, ako nabité teleso pohybujúce sa zo zrýchlením, musí vyžarovať elektromagnetické žiarenie.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vladimir klasicka mechanika   znamena 3 newtonove zakony a zakon newtonovskej gravitacie,  tie predsa popieras, si teda v nesulade s nimi.

 

Draha zeme okolo slnka je urcena inak ako len gravitaciou, vstupuje tam pociatocna rychlost,  a pribliznim vysledkom je potom  elipsa, cim blizsie bude, tym vacsia rychlost,  nejake naklananie osi s tym nema nic spolocne.  To hovori klasicka mechanika.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nemyslel som na Newtonove zákony, ale na fyzikálny zákon o sčítaní síl.

Ak by bola pravda, že gravitácia má nekonečný dosah, potom sa ani jedno teleso nemôže vo vesmíre pohybovať podľa prvého Newtonovho zákona. Prečo pre tretí Newtonov zákon neplatí fyzikálny zákon o sčítaní síl? Ak by kozmický priestor nekládol výfukovým plynom väčší odpor ako špicu rakety, raketa by sa nepohla z miesta.

Kto udelil Zemi počiatočnú rýchlosť?

Čo rozhoduje o tom, že pri Zemi nedochádza k stáčaniu obežnej dráhy, ako pri Merkúre?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nekonecny dosah je tazko overitelny ale vieme ze ma dosah miliardy SR,    rovnako plati zakon o scitavani sil,  priestor nekladie ziaden odpor plynom,   to len nechapes zotrvacnost. 

A kto udelil zemi pociatocnu rychlost ?   Jednoducha odpoved je ze je to dosledok protoplanetarnej hmloviny, ktora mala svoju hybnost.  Ale mozeme ist dalej az k velkemu tresku a potom poctiva odpoved je dnes nevieme. 

A samozrejme aj pri zemi dochadza s stacaniu obeznej drahy,  to je pomerne znama vec.  Samotny posun je vsak aj pri merkure z ovela vacsej casti dosledkom gravitacie ostatnych planet, pri zemi je podiel OTR velmi maly a tak v case ked bol znamy nevysvetlitelny posun u merkuru to bolo pod pozorovacou chybou.

 

atd.      Ako hovori albert su len dve nekonecne veci, ludska hlupost a vesmir, ale u toho vesmiru to je trochu otazne

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Aby sa mohli planéty pohybovať vďaka zotrvačnosti, nesmela by na ne pôsobiť žiadna vonkajšia sila, ani gravitačná.

Vzájomné polohy planét sa neustále menia. Ak by mala gravitácia dosah miliardy SR potom by sa planéty na svojich dráhach museli navzájom ovplyvňovať.

V takomto prípade by Zem nebola najbližšie k Slnku 2 januára, ale v okamihu kedy je Slnko, Venuša a Zem  v jednej rovine.

Zem by nebola najďalej 3 júla, ale v okamihu keď je Slnko Zem a Mars v jednej rovine.

Prečo sa na vzdialenosti Zeme od Slnka neprejavujú gravitačné sily ani tých najbližších planét?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a na to si ako prisiel ? 

1. Planety sa nepohybuju zotrvcne, pretoze by museli mat rovnomerny priamociary pohyb a to nemaju.    Ale zjavne nechapes koncept zotrvacnosti,  ak na teleso posobi vektor sily, tak teleso ma zrychlenie v smere sily  a = F/m,    vektor sily  znamena ze sa vsetky vonkajsie sily daju vektorovo scitat do jednej sily. 

Ale teleso ma v tom okamziku aj nejaky vektor rychlosti a nova rychlost je potom v plus a.dt, co je zase vektor. A  ked pocitame drahu, tak musime integrovat cez cas taketo posobenie.   To je matematicka uloha a astronomovia ju zvladaju bravurne,    do pohybu planet, asteroidov ci rakiet zapocitavaju gravitacne posobenia vsetkeho co ma este nezanedbatelny vplyv.  A planety sa skutocne ovplyvnuju, ved takto vopred vypocitali neptun a az potom ho nasli. 

Ale to nefunguje tak primitivne ako si predstavujes, sila od slnka je najvacsia ked sme v periheliu ale to je len ciste matematicky dosledok toho ze sila klesa zo vzdialenostou,   

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Môžeš mi vysvetliť, čo rozhodne o tom, kedy sa má zem začať vzďaľovať od Slnka, keď v periheliu, na ňu pôsobí gravitácia Slnka najväčšou silou.

Vďaka čomu sa táto zmena vzdialenosti opakuje pravidelne?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

hehe, ved som to pisal.   pohyb planety ovplyvnuje v konkretnom case  gravitacna sila a rychlost planety.   A v periheliu ma najvyssiu rychlost a spravny smer aby sa zacala vzdalovat od slnka.    A kedze rovnice  sedia presne na chlp s jej pohybom, tak staci pochopit co hovoria a budes vediet preco sa to opakuje.  Stacia na to skutocne dve jednoduche rovnice a znalost matematiky.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Vidím, že si nedokázal zodpovedať ani jednu moju otázku.

Určite budeš vedieť vysvetliť prečo v oblasti gravitačnej anomálie tečie rieka do kopca, alebo v iných prípadoch sa kotúľajú veci do kopca.

 

 

http://magazin.atlas.sk/spektrum/prirodne-anomalie-ked-fyzikalne-zakony-neplatia/687149.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vladimir, odpovede si dostal, len si ich nepochopil.  A po skusenostiach na fore uz viem ze nedokazem vysvetlit fyziku kazdemu,  si jeden z tych u ktorych to neviem.

A k anomaliam,   najdi mi prosim jednu kde to je potvrdene meranim,  kedze tie kde to merali sa ukazali ako opticke klamy a nie ako anomalie.

Tvoje zdroje su jednoducho bulvar neoverenych  veci ak nie priamo chore predstavy

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neutrína ktoré vedci zachytili na dne Bajkalského jazera, nevznikajú na opačnej strane Zeme ako produkt kozmického žiarenia, ale ich vyžaruje jadro Zeme.

Ak by neutrína dokázali prekonať celú hrúbku Zeme vrátane jadra, ktoré má niekoľkonásobne väčšiu hustotu, niekoľko stoviek metrov vody by ich nedokázalo zastaviť a museli by sa dať zachytiť aj na zemskom povrchu. Rovnako by sa museli dať zachytiť aj pri vstupe do zemského povrchu.

Tieto neutrína nedokážu prekonať ani celú hrúbku zemského plášťa a preto sa dajú zachytiť iba na miestach kde je zemský plášť najtenší, prípadne v hlbokých vrtoch.

Je to ďalší dôkaz v prospech mojej teórie o gravitácii, že jadro Zeme vzniklo z neutrónovej hviezdy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ty kde chodis na tieto jobovky? Vieš čo je neutrino, ake mame interakcie? Vieš čo sa tebe javi ako huste je nesmierne riedke atd. Proste si *** a zacal si si vymyslat hluposti z nedostatku chapania a studovania fyziky. To je cele.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

musel som vazne usmiat :)  vladimir ty uspesne netusis o com vlastne hovoris,     neutrina nezastavi skoro nic,   zemou prechadzaju miliony miliard neutrin neustale a jednotky kusov sem trafia do jadra atomu.   Voda ich nezastavi ale v nej dokazeme pomerne komplikovanymi zariadeniami sledovat tieto par kusove interakcie.    Ale ziadne zastavenie sa nekona, na zemskom povrchu by sme ich rovnako zachytili ale pretoze je ich tak malo tak ostatne castice by vytvorili take silne pozadie ze by sme ich tam nenasli,   na dne jazera vsak ta vrchna vrstva vody zastavi  vacsinu ostatnych castic, preto su dalsie neutrinove detektory v hlbokych baniach.

 

To je tienidlo, pretoze na povrchu ani meter olova nestaci

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

odpoved je samozrejme jednoducha v tom, ze neutrino podlieha dvom interkaciam, gravitacnej a slabej. Gravitacna mu meni drahu, ta sa neda detekovat a slaba interakcia je nesmierne mala v porovnani so silnou. A elektromagneticku neutrino nevnima. Co je dominantna interakcia.

 

http://www.1sg.sk/www/data/projekty/102002/wizards/hranicepoznanialatky/historia_interakcie.htm

 

stavím sa s tebou vladimir, ze si o tom este nepocul , ze mame 4 druhy interakcii vo fyzike.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Je to ďalší dôkaz v prospech mojej teórie o gravitácii, že jadro Zeme vzniklo z neutrónovej hviezdy. [/font][/size]

A čo taký mesiac, musí mať jadro ako zem aby pôsobil gravitačnou silou?
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Reagujem na príspevky o anomáliách, kedy sa predmety údajne kotúľajú do kopca.

 

Tiež som viackrát čítal o rôznych anomáliách, kde napríklad auto ide údajne samo do kopca, fľaška s vodou sa gúľa do kopca. Spoločným znakom tých správ bolo to, že ich určite vždy písali ľudia, ktorí by prepadli hneď z prvého ročníka fyziky na základnej škole.

Z obyčajného fyzikálneho faktu sa niekedy stane senzácia a pritom skutočné senzácie ležia nepovšimnuté, alebo sú opísané primitívne, že skoro každý nad nimi len mávne rukou. 

 

Keď už sa niekto vyberie skúmať  to miesto anomálie, mal by si zobrať so sebou aspoň železnú guličku, kúsok niečoho medeného, sklenenú guličku, obyčajnú niť a dve palice, ak by ich nemohol na danom mieste nájsť.

 

Z priloženého obrázku je jasné, čo treba zistiť.  Či ide o anomáliu alebo nie, rozhoduje nameraný uhol a táto dôležitá vec vo všetkých správach chýba. Železná gulička visiaca na niti v mieste anomálie bude možno visieť pod uhlom 10° stupňov voči guličke mimo miesta anomálie. 

Keď vidíme, že jedine železná gulička vykazuje iný uhol ako nula stupňov, tak vieme, že jedine magnetický materiál je tam priťahovaný.

Anomáliu by spôsobovalo nejaké magnetické pole pochádzajúce zvnútra Zeme.

 

Ak by všetky materiály vykazovali rovnaký uhol, napríklad 5° stupňov voči svojím dvojičkám v teréne bez anomálie, tak je zrejmé, že sila pôsobí na všetky materiály, magnetické, nemagnetické a elektricky nevodivé a vtedy ide o gravitačnú anomáliu. Mohlo by ju spôsobovať nejaké výdatné ložisko ťažkých kovov v danej lokalite.

 

A ak by sa vychýlila len medená gulička, alebo len sklenená gulička, tak až vtedy by išlo o veľmi pozoruhodnú záhadu.

 

Ale takúto stručnú a jednoznačnú informáciu som sa ešte nedozvedel zo žiadnej správy o takýchto anomáliách.

 

 

post-2678-0-98692400-1373051344_thumb.png

 

 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tyso – kozmické žiarenie dopadá na Zem zo všetkých strán. Prečo detektory nezachytia neutrína prichádzajúce od povrchu Zeme, ale iba od jadra?

Ak zachytené neutrína prichádzajú iba od jadra, je to jasný dôkaz, že ich vyžaruje jadro.

 

Robopol – počul si o veľkej zjednotenej teórii? Tri interakcie sa vedcom podarilo zjednotiť. Nepodarila sa im iba gravitácia a to iba preto, že netušia ako funguje.

 

Bohus – máš pravdu, skutočné senzácie fyziky zostávajú nepovšimnuté.  

V prípade magnetickej anomálie sa ti vychýli iba oceľová gulička.

V prípade gravitačnej anomálie sa ti vychýlia všetky guličky rovnako a preto odchýlku nemáš čím porovnať. Z tohto dôvodu je tento spôsob pre gravitačné anomálie nepoužiteľný.

Terén bez anomálie je ďaleko na to, aby bolo možné podľa nitky určiť výchylku a to by ešte muselo byť bezvetrie.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

A co tak si nieco precitat aj vladimir? co od jadra, neutrina su všade leitaju hore dole, my nelokalizujeme odkial idu, ale mame indicie a tou je energia pri rozpade atd. Ty nevieš o čom hovoris a preto si bezradny.

A gravitacia sa neda zjednotit pretoze tie tri interakcie popisuje kvantova fyzika, ktora je uplne ina ako makrofyzika obecnej teorie relativity. Zatial nemame zjednotenu teoriu, co neznamena ze nemame teoriu gravitacie umelec. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vo vesmíre existuje iba jeden druh energie, ak si vedci vymysleli štyri a teraz ich nevedia zjednotiť, je to ich problém.

Chceš mi tvrdiť, že vedecké pokusy opísané v nasledujúcom dokumente neexistujú?

 

http://stara.suh.sk/kozmos501f/neutrina.htm

 

Prečo je pod hladinou miliónkrát viac myónov ako nad hladinou?

Ak letia od dna k hladine, je to dôkaz, že sú vyžarované jadrom.

V jadre Zeme prebiehajú podobné reakcie, ako v každej hviezde, iba v primerane menšom rozsahu.

Je to jasný dôkaz, že jadro Zeme vzniklo z neutrónovej hviezdy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

enem si nepochopil co vlastne robia . 

 

a podla mna je tam chyba,   ma ist o milion krat menej.    Nie viac. 

 

A zrejme si aj mylis neutrina s neutronmi :)

 

A dalej si nepochopil podstatu,   pocet neutrin sa meni,   aj ked odhliadneme od faktu ze v jadre zeme nema ako prebiehat jadrova reakcia,  tak aj keby tam emzaci dali generator neutrin, tak by daval konstatny pocet, nie meniaci sa podla toho ako je zem otocena.  Presnost zamerania nie je prilis velka ale vieme priblizne urcit odkial idu neutrina ,  a uz sa raz podarilo ich spojit so supernovou. 

 

 

A len tak medzi nami,   zrejme si mylis aj silove interakcie s energiou.   Druhov energie je totiz plno,    v skole by si pocul o potencialnej a kinetickej a mame ich este desiatky.   Ale zoznam tvojich omylov by bol vzdy ovela, ovela dlhsi ako tvoje prispevky.  V zasade sa da povedat ze je velmi tazke najst kde sa vlastne nemylis

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zaujímavá výhovorka.

Ak neveríš tomuto článku, môžeš si pozrieť aj nasledujúci dokument, podľa ktorého sú neutrína vyžarované aj jadrom Zeme.

 

 

http://www.aldebaran.cz/bulletin/2010_12_bor.php

 

Ak by sa jednalo o neutrína, pochádzajúce z iných hviezd, bolo by ich nad hladinou viacej.

Ak je ich pod hladinou viacej, je to jednoznačný dôkaz, že v jadre Zeme prebiehajú podobné reakcie ako u hviezd.

Neutrónová hviezda je posledným štádiom života hviezdy a prvým štádiom života planéty.  Postupným nabaľovaním meteoritov a medzihviezdnej hmoty na neutrónovú hviezdu vznikli vrstvy zemského plášťa. Bridlice a pieskovce sú horniny, ktoré vznikli hneď pri vzniku planéty.

Vek Zeme je oveľa menší, ako vek minerálov z ktorých Zem vznikla.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vladimir a skutocne vies citat ?

 

Za dva roky práce detektoru bylo zachyceno pouze 10 geoneutrin. Tento výsledek je v rozporu s hypotézou, že radioaktivita je základním mechanizmem ohřevu Země. Na japonském detektoru KamLAND zachytili v průběhu roku 2008 pouze 73 geoneutrin, což by italský výsledek potvrzovalo. Nicméně je třeba obezřetnosti. Nejistota při interpretaci zachyceného neutrina jako geoneutrina je značná a výzkum geoneutrin by potřeboval specializovaný detektor umístěný hluboko pod mořskou hladinou, v místě, kde je zemská kůra tenká a podíl geoneutrin z nitra Země je vyšší vzhledem k ostatním zdrojům neutrin.

 

 

A samozrejme ze tvoje predstavy su nezmysel,  je tak tisic dovodov preco.    Napriklad to ze  vnutro zeme odhadujeme z sirenia seizmickych otrasov a nic take tam nie je,    nehovoriac o tom ze neutronova hviezda je ovela tazsia ako planeta, dalej ze neutrony su stabilne a nerozpadaju sa a tak ziadne neutrina nevyzaruju,  atd.

 

 

 

A skusim este raz vysvetlit preco sa neutrina umiestnuju pod hladinou.    Neutrino pri zachyteni vyziari dva zablesky svetla, lenze  zablesky moze sposobovat vselico, napriklad kozmicke ziarenie,  riadioktivny rozpad a pod,  A fotonasobic po zachyteni zablesku je chvilu slepy,  preto je potrebne cele zariadenie umiestnit  do krytu kde sa nedostanu taketo zdroje.   To je napriklad v bani

Druha moznost je sledovat zachyty kde vznikaju miony, ktore ked sa pohybuju nadsvetelnou rychlostou vo vode tak svietia.

Ale zase musime vylucit vsetky ine zdroje vzniku mionov.   A aj v tych najlepsich podmienkach je stale zdroj rusenia   porovnatelny s tym co hladame.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Všetky tvoje dôkazy sú založené iba na odhadoch, či sa jedná o šírenie seizmických vĺn, alebo hmotnosti neutrónových hviezd.

Prečo zachytené miony neprichádzajú od hladiny jazera, ale iba od jadra Zeme?

Pomocou vedeckej teórie o gravitácii sa nedá vysvetliť existencia geopatogénnych zón, ani existencia gravitačných anomálii.

Podľa mojej teórie to ide vysvetliť.

 

Vďaka energii búrok, dochádza k prirodzenému poklesu gravitačnej sily Zeme. Toto je jedna z príčin klimatických zmien. Druhou príčinou sú družice a kozmický odpad.

Gravitačná sila, ktorá drží družice a kozmický odpad na obežných dráhach okolo Zeme chýba pri držení atmosféry a preto je atmosféra tenšia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov