Skočiť na obsah

alamo

Odporúčané príspevky

jááááj, pošľedny poctivý katoľík mal zase svetlú chvíľku. poďte dietky, ideme si čítať nejaký bulvár o Kate.

inak môj názor bez ohľadu na zvolených pápežov a ich "reformy" sa nemení - celý ten spolok treba rozpustiť. a ostatné spolky abrahámových detí takisto.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nieco ako Jan Pavol II nemal blizko k obycajnemu cloveku? Jan XXIII bol znamy ludovy papez a pod.

neviem o com melete

 

samozrejme, cirkev nie je "len institucia", ale o tom vy nic nemozte vediet..

 

mozte to komentovat a mysliet si asi ako o beckhamovi. to je asi vsetko, nemate nijaky vplyv :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

pápež František berie svoju avizovanú misiu cirkvi smerom k skromnosti skutočne vážne.

akosi umĺkli aj  okamžití oficiálni vysvetľovači slov pápeža Františka, ktorí na samom začiatku pontifikátu tlmočili jeho slová o skromnosti v cirkvi podľa svojej chute ...

 

Pápež František navštívil vo štvrtok vatikánske garáže, aby sa presvedčil, či tamojšie autá zodpovedajú jeho požiadavkám na skromnosť po tom, ako vyzval kňazov, aby sa vzdali luxusných áut.

O jeho návšteve garáží informoval agentúru Associated Press vatikánsky zdroj, ktorý nebol oprávnený zverejňovať aktivity 76-ročného pápeža.

 

Podľa zdroja improvizovanej návšteve Františka predchádzali cez víkend pápežove slová, že ho "bolí srdce, keď vidí kňaza s najnovším modelom auta".

Vyzval kňazov, aby používali "skromnejšie" autá a to, čo ušetria, venovali chudobným.

Pápež František, ktorý ako kardinál v Buenos Aires využíval na presuny po meste autobus MHD, vyzval cirkev, aby bola skromnejšia a viac dbala o chudobných.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 1 mesiacom...

kto je tu pápežskejší ako pápež?

http://www.sme.sk/c/6931200/papez-ateisti-mozu-byt-rovnako-moralni-ako-katolici.html
Pápež: Ateisti môžu byť rovnako morálni ako katolíci
"Božie milosrdenstvo nemá žiadne hranice, ak sa k Nemu obrátime úprimne a so srdcom," vyjadril sa František.
"Otázkou pre ľudí, ktorí neveria v Boha, je počúvať svoje svedomie. Pre ľudí bez viery bude hriech takisto proti ich svedomiu," doplnil.
List bol pápežovou odpoveďou na otázky, ktoré zverejnil v júli a auguste zakladateľ denníka Eugenio Scalfari. Ten sa verejne priznal k tomu, že je ateista.
"Musíme sa spolu stretávať a konať dobro. 'Otče, ale ja neverím, som ateista!' Tak konaj dobro - aj tak sa tam spolu stretneme," dodal pontifik.


môžete aj povedať, že sa stal s pápeža "zradca"

:saw:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

toto je podobná búrka v pohári vody, ako v prípade eufórie, keď pápež hovoril o homosexualite ...
nepovedal vlastne nič iné, ako jeho predchodca, len že homosexualita existuje
to bolo tu :

http://www.sme.sk/c/6884486/papez-frantisek-kto-som-aby-som-kritizoval-gejov.html

nepovedal nič nové, len to, čo cirkev tvrdí už dvetisíc rokov, homosexualita existuje, poddať sa jej je hriech a nemá sa to.

 

 

terajší názov článku :  pápež: ateisti môžu byť rovnako morálni ako katolíci

je názov od novinárov, nie od pápeža ...

ten povedal len toľko, že konaj dobro, a keď si svedomitý, priznávam ti, že pre ľudí bez viery je konať proti svedomiu tiež hriech ...
nepovedal nič viac

 

pre pravoverných bude však aj takto heretik, už mu nevedia prísť na meno ... : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pontifik František pokračuje v prezentovaní chudoby ... taliansky kňaz mu daroval renault z roku 1984, pápež ho mieni používať na krátke trasy po Vatikáne ...

pápež dostal ojazdený renault, bude ho sám šoférovať

 

František pokračuje v charizmatickosti nastúpenej poslednými pápežmi, jeho posadnutosť chudobou a neprezentovaním zlata a purpuru cirkvi pred ovečkami je legendárna, a stal sa hrdinom pre celú záľahu kresťanov, neveriacich aj ateistov, ktorí čakajú nejaké zázraky, ale nedočkajú sa ich, len sympatických a možno liberálnych ťahov pápeža navonok, ...

pre inú záľahu kresťanov tvrdej línie je heretikom a synom satana, a ešte kdečím ...
 

ale to je tak všetko, zlato a purpur zostávajú, aj keď pápež nenosí červené topánky, nie je ovešaný zlatom, tyká ovečkám, podáva si ruku s kdekým, telefonuje mobilom ublíženým ... a ľudia sa cítia byť konečne vypočutí

 

v nastúpenej dogmatickej línii cirkvi to nemení vonkoncom nič, články v novinách majú klamavé nadpisy, nadšenie novým pápežom je skvelé, ale je to chiméra ... je to stále tá istá cirkev, iná nebude : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=18856

 

Církvi se nikdy nevedlo tak dobře jako nyní

 

Príhovor pápeža Františka rehoľným sestrám: Nedá sa nasledovať Krista mimo Cirkvi
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

František sa činí, novinári v nadpisoch tiež :

 
Pápež sa zastal gejov a žien, ktoré podstúpili interrupciu

Pápež František vo štvrtok opäť vyzval na "milosrdenstvo" voči homosexuálom, ale aj rozvedeným ľuďom a ženám, ktoré podstúpili interrupcie.

 

Vo štvrtkovom interview navyše dodal, že cirkev je podľa neho touto témou príliš "posadnutá".

"Nie je nevyhnutné hovoriť o týchto otázkach celý čas. Dogmatické a morálne učenia cirkvi nie sú ekvivalentné. Cirkevné pastoračné učenie nemôže byť posadnuté doktrínami," uviedol. Zastal sa aj rozvedených žien, ako aj tých, ktoré podstúpili umelé prerušenie tehotenstva. "Myslím na ženu, ktorá trpela rozpadom manželstva, počas ktorého podstúpila interrupciu, znovu sa vydala a teraz žije šťastne spolu s piatimi deťmi. Interrupcia ju ťaží a úprimne ju ľutuje," vysvetlil pápež.

 

http://www.dobrenoviny.sk/c/17628/papez-sa-zastal-gejov-a-zien-ktore-podstupili-interrupciu

+ napríklad tu:  http://www.bild.de/politik/ausland/jorge-mario-bergoglio-papst-franziskus/papst-interview-franziskus-bittet-um-barmherzigkeit-fuer-geschiedene-und-homosexuelle-32473970.bild.html

 

ale pokračovanie z toho štvrtka 20. septembra tam nie je, to je napríklad tu : http://www.radiovaticana.cz/clanek.php4?id=18869 a na x ďalších zdrojoch, stačí kuk na google :

" Názor církve je ostatně znám a já jsem synem církve, ale není nezbytné mluvit o tom nepřetržitě.“.

a tu je podstata.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 1 mesiacom...

pápež František odsúdil "bezbrehý kapitalizmus"

 

http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/300578-papez-vydal-dokument-o-reforme-cirkvi-zdoraznuje-v-nom-chudobu/

František je známy svojou kritikou globálneho ekonomického systému. V novom texte, ktorý má 84 strán, zašiel ešte ďalej a útočí na to, že peniaze sa stali v súčasnej spoločnosti modlou. Politikov prosí, aby zaistili, že budú mať všetci občania „dôstojnú prácu, vzdelanie a zdravotnú starostlivosť“. Nespútaný kapitalizmus je podľa neho „novou tyraniou“.

 

http://zpravy.idnes.cz/papez-prisel-s-prikazanim-o-nerovnosti-d9x-/zahranicni.aspx?c=A131128_114518_zahranicni_zt

Kroky, jež papež František dosud činí, naznačují reformu, kterou žádá i ve své exhortaci. A to přiblížení církve chudým a utlačovaným a odmítání honby za mamonem. Přišel i s jakýmsi "jedenáctým přikázáním": "Stejně jako přikázání Nezabiješ dává hranici za účelem zachování lidského života, dnes bychom měli říkat i Nebudeš vytvářet ekonomiku vyloučení a nerovnosti. Taková zabíjí," navrhl odpůrce "nespoutaného kapitalismu".

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Pápež František

:)

Páčia sa mi pápežove slová, skutky ..

 

Svojim úprimným, ale aj vtipným štýlom sa prihovára pápež taktiež ku kňazom. Radí im, ako pripravovať kázne, ktoré veriacim nedajú spávať. Pripomína im, že spoveď by nemala byť „mučenie " a vyzýva ich, aby vyšli zo svojich sakristií von, zašpinili si topánky, zapojili sa do životov veriacich a neboli len "našuchorencami“.

z môjho pohľadu veľmi dobre radí kňazom o kázňach, aby sa ich kázne dotkli  mysle, srdca, celého človeka, aby boli kázané jasne, zrozumiteľne,  výstižne..

 

tiež správne a múdro  ich vyzýva, aby vyšli zo svojich sakristií, nebáli si "zašpiniť topánky" a zapojili sa do života človeka,

lebo  "nie zdraví potrebujú lekára, ale chorí.."

a kňaz má byť láskavým, ochotným vždy pomôcť.. chorým, aj tým najbiednejším, najchudobnejším..., nielen za dverami kostola  kázať, ale žiť

s ľuďmi všade, chodiť medzi nich, na miesta,  kde sa stretávame s problémami  bežného človeka..

 

 

myslím si, že počuť sťažovať sa  kňaza na ľudí, že  toto robia zle, tam a tam.. a zároveň  ak kňaz povie: "nebojte sa, ale  ja tam nechodím ..

ja som tam nebol" a prečo tam nejde? aj do spoločnosti bežných ľudí, kde sa bežný človek ocitne v spoločnosti iného trebárs podguráženého  človeka, ktorý sa aj   vulgárne vyjadrí? napr. na športovom  podujatí..

   môj názor je, že  aj tam by mal  zájsť ... prípadne ak treba  pokúsiť sa dohovoriť, pomôcť... byť vzorom, príkladom

v slovách aj v skutkoch ..

 

 

 

 

Práve som si prečítala dnešný článok o pápežovi Františkovi ... a aj to ma utvrdzuje, že tak by to nejako malo byť..

 

 

Pápež František vraj vedie dvojitý život. V noci pomáha bezdomovcom

 

VATIKÁN - Vyzerá to tak, že pápež František dokáže naďalej veľmi príjemne prekvapiť. A ako to u neho býva zvykom, aj v tomto prípade ide príkladom nielen svojim podriadeným.

 

http://aktualne.atlas.sk/papez-frantisek-vraj-vedie-dvojity-zivot-v-noci-pomaha-bezdomovcom/zahranicie/europa/?utm_source=aktualne02&utm_medium=centrum&utm_campaign=hp

 

 

 

Dobrý pápež, dobrí  kňazi sú vzácnym pokladom, takí si zaslúžia našu úctu. :flowers:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

dotazník

 

pápež František si chce urobiť jasno vo veciach, ktoré trápia dnešných farníkov po celom svete, a vo veciach, ako na ne dnešné farnosti  reagujú.

nakoľko to bude úprimné, čo sa z rozposlaného dotazníka dozvie, ako na dotazník zareaguje KBS, ktoré je dnes rozhodne pápežskejšie než pápež ... tie otázky zrejme napadnú kdekomu.

 

dotazník rozposlaný Vatikánom do sveta v angličtine a slovenčine:

http://img.cas.sk/static/pdf/194/3/6/1943607.pdf

http://img.cas.sk/static/pdf/194/4/7/1944711.pdf

 

odpovedať a poslať na svoju farnosť môže každý. ako ďaleko sa odtiaľ dostane, je v rukách ... miestnych KB

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Veľmi ma zaujala táto nenápadná poznámka v článku o pápežovi Františkovi:

http://www.novinky.cz/zahranicni/323813-papez-frantisek-reformator-ktery-touzi-byt-predevsim-normalni.html

 

Sestavil také pětičlennou komisi, která má za úkol zprůhlednit vatikánskou banku Institut náboženských děl (IOR) a vyšetřit obvinění z praní špinavých peněz. Kardinálům-členům dozorčí rady banky navíc zrušil roční odměnu ve výši 25 tisíc eur (zhruba 670 tisíc korun).

 

Jeho rozhodnutie je mi veľmi sympatické. Treba odniekiaľ začať s bojom proti nenásytným parazitom a držím mu palce.

Takáto " nehoráznosť", čo si dovolil urobiť, musela veľmi pobúriť žlčníky predstaviteľov určitých kruhov v cirkvi i mimo cirkví.

A s takýmito opatreniami by bolo dobré pokračovať ďalej aj v občianskej spoločnosti. Ktorí politici sa na to asi podujmú . . .

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

aj to sa stáva...a ešte k tomu v cudzom jazyku. No čo, mňa to celkom pobavilo a vôbec tým u mňa neklesol.

 

(...aj v angličtine sa dá vyrobiť také faux-pas, stačí krátko vysloviť keď chceme povedať "I can ´t ..." - a máme tu pre zmenu hanlivý názov ženského orgánu - tiež som to nevedela, kým ma na to neupozornil chalan, čo viedol jednu z hodín kurzu AJ, na ktorý som kedysi chodila. Jazyk sa pošmykne človek ani nevie, ako).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Dnes som si v televízore pozrela Liturgiu  z Vatikánu, a aj keď len takto   na diaľku, bol to nádherný duchovný zážitok. 

Kvetná nedeľa vo Vatikáne v znamení Svetových dní mládeže.. :)

Vatikán 13. apríla - Námestie sv. Petra dnes privítalo veriacich vyzdobené olivovníkmi a sviežozelenými trávnikmi. Na priečelí baziliky sa vynímal kríž. Liturgia sa začala o pol desiatej na vyvýšenom mieste v strede námestia pod obeliskom. Diakon predniesol evanjelium o Ježišovom vstupe do Jeruzalema na chrbte osliatka uprostred zástupu volajúceho: «Hosanna synovi Dávidovmu! Požehnaný, ktorý prichádza v mene Pánovom! Hosanna na výsostiach!» (Mt 21,9). Svätý Otec oblečený v červenom pluviáli požehnal zelené ratolesti a sprievod sa pohol smerom k oltáru. Nedeľa utrpenia Pána sa v Taliansku nazýva aj Palmovou nedeľou podľa zvyku niesť v procesii palmové vetvy, často aj umelecky pozaplietané.

Pápež František sa milo prihovoril priamo k srdciam ľudí, keď im položil otázku.

„Kto som ja? Kto som ja, stojac pred mojím Pánom? Kto som pred Ježišom, ktorý slávnostne vstupuje do Jeruzalema? Som schopný vyjadriť moju radosť a chváliť ho? Alebo si držím odstup? Kto som pred Ježišom, ktorý trpí?“ Potom pred ich duchovný zrak postupne predviedol jednotlivé osoby zo scény umučenia: vodcov ľudu, Judáša, Piláta, ľudí z davu, Barabáša, vojakov, Šimona Cyrenejského, odvážne ženy, učeníkov, ktorí tak ako Ježišova matka trpeli v tichu, či tajného učeníka Jozefa, ktorý sa postaral o pochovanie Ježišovho tela... „Kto som ja?“ kládol otázku opakovane pápež František. Nakoniec všetkých pozval nájsť počas Veľkého týždňa svoje miesto uprostred udalostí Pánovho umučenia.

Text zverejnený na internetovej stránke http://sk.radiovaticana.va/news/2014/04/13/kvetná_nedeľa_vo_vatikáne_v_znamení_svetových_dní_mládeže/slo-790518
Vatikánskeho rozhlasu

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

trochu sme odbočili od pápeža.vráťme sa k nemu ...,

Pápež František povzbudil Poliakov k hlbokej skúsenosti svätorečenia Jána Pavla II a pápeža Jána XXIII.

V osobitnej správe uvedenej v prvom programe poľského rozhlasu a TVP 1,

pápež poďakoval poľskému národovi a cirkvi v Poľsku za dar Jána Pavla II.

 

Obsah celej správy sem: http://www.gazetaprawna.pl/artykuly/792800,kanonizacja-jana-pawla-ii-oredzie-papieza-franciszka-do-polakow.html

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

František pripustil, že skončí predčasne ako Benedict

 

- v prípade, že zistí, že potiaľto, a nie ďalej :
 

v Brazílii mi poskytli uzavretý papamobil, ale nemôžem sa predsa zdraviť s ľuďmi a vravieť im, že ich milujem v konzerve od sardiniek, aj keď je zo skla. Pre mňa je to stena. Pravdou síce je, že sa mi môže stať hocičo, ale postavme sa k veci priamo: v mojom veku už nemám, čo stratiť. Viem, že sa mi niečo môže stať, no je to v rukách Božích," povedal.

"Benedikt urobil veľké gesto. Urobím to isté, čo on: požiadam Boha, aby ma osvietil, keď príde ten moment a povedal mi, čo mám urobiť. On mi to určite povie," dodal pápež.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pápež František sa ospravedlnil za korupciu, ktorej sa podľa neho dopustili aj niektorí katolícki duchovní, a to vrátane niektorých prelátov.

 

Uviedla to talianska tlačová agentúra ANSA. „Keď v novinách čítame, že tá či oná osoba je skorumpovaná, a to vrátane niektorých prelátov, … potom ako kresťania musíme za nich žiadať o odpustenie,“ povedal podľa ANSA pápež. Pri pondelňajšej omši pápež podľa Rádia Vatikán upozornil, že skazenosť mocných je nakoniec platená chudobnými, ktorí sa kvôli chamtivosti druhých ocitajú bez toho, čo potrebujú a na čo majú právo.

 

„V tlači často čítame, ako skončil na súde politik, ktorý čarovne zbohatol, ako skončil pred súdom šéf podniku, ktorý rozprávkovo zbohatol, teda vykorisťovaním svojich zamestnancov. Hovorí sa veľa o prelátoch, ktorý sa príliš obohatili, opustili svoje pastoračné povinnosti, aby sa starali o svoju moc. Tak je to so skorumpovanými politikmi, podnikateľmi i cirkevnými hodnostármi. Sú takí všade.

 

A treba si povedať pravdu, korupcia je hriech, ktorý je na dosah a ktorého sa dopúšťa ten, kto má ekonomickú, politickú či cirkevnú právomoc nad druhými. Všetci sme pokúšaní korupciou. Tento hriech je na dosah, pretože kto má nejakú právomoc, cíti sa mocný, cíti sa skoro Bohom,“ citovala vatikánska rozhlasová stanica z pápežovho kázania.

 

http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/321121-papez-sa-ospravedlnil-za-korupciu-medzi-duchovnymi/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Príhovor pápeža na stretnutí s Komunitou sv. Egídia: Kto sa pozerá na Pána, vidí ostatných

 Svätý Otec zdôraznil, že "všetko sa začína modlitbou"

  svedectvá o sile modlitby

 

„Kráčajte ďalej touto cestou: modlitba, chudobní a pokoj. Takto napomôžete rastu súcitu v srdci spoločnosti, čo je skutočná revolúcia, revolúcia súcitu a nehy, a napomôžete priateľstvu namiesto preludom nepriateľstva a ľahostajnosti

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

pápež František zareagoval oficiálne na vyčínanie ISIL :
 

Pápež František povolal pre znepokojenie z postupu militantov Islamského štátu (IS) a z obavy o kresťanov na Blízkom východe svojich veľvyslancov v regióne na nezvyčajné stretnutie o krízovej situácii, uviedol v utorok Vatikán.

Na stretnutí v dňoch 2.- 4. októbra sa zídu veľvyslanci v Jordánsku, Izraeli, Iraku, Iráne, Libanone, Sýrii, Turecku, na Palestínskych územiach, pri OSN a EÚ.

Začiatkom septembra počas návštevy prevažne moslimského Albánska pápež František ostro kritizoval islamských extrémistov.

„Žiadna náboženská skupina, ktorá používa násilie a útlak nemôže tvrdiť, že je to v mene Božom.“

 

http://spravy.pravda.sk/svet/clanok/331617-papez-stiahol-diplomatov-z-oblasti-pred-islamistami/

to jo. ISIL je to s ich milardovými príjmami z ropy vďačne jedno.

 

tak si počkajme, čo prinesie pápežom zvolané stretnutie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov