Skočiť na obsah

Môj nový web


Odporúčané príspevky

pokrstim tuto kategoriu prvou temou

 

kedze moja sucasna stranka je nedobra a hlavne narocna na aktualizaciu siahol som nakonic po jednom z volnych redakcnych systemov a to wordpress. trochu som si ju upravil podla seba a este ju naplnam obsahom, ale uvitam nejake pripomienky a komentar.

 

STRANKA

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok

začnem, môžem ?

 

vnútro je ok, dobre riešené, prehľadné,

ale jedna vec k fotkám ... viem, že máš skvelé fotky, a máš na fotenie oko, to tvrdím odjakživa.

 

možno, ale to len možno, ako to vidím ja : trošku urobiť výber z fotiek, keby to šlo.

totiž pri náhľade na miniatúry, keď je vedľa seba rad, alebo dva takmer rovnakých fotiek, pozeratelia majú tendenciu kliknúť na jednu, a ostatné preletieť, a unaví ich pozeranie priveľa obrázkov.

( môžem sem dať aj príklad, hľadala som kokrétne z Iránu z Esfahanu jednu moju obľúbenú fotku, je to moja vlastne najobľúbenejšia tvoja fotka už hodne dlho ... tam som si všimla pri zobrazení miniatúr aj tie ostatné, viac veľmi podobných záberov tej istej budovy, rad takmer toho istého pohľadu na zrúcanisko ... z každej fotky stačí jedna, ale to je len môj názor )

 

je to poznatok z praxe, z iných stránok ... nič iné nemôžem vytknúť, je to prehľadné, nič netreba hľadať, všetko namieste ... stránka je skutočne zaujímavo riešená : )

Odkaz na príspevok

ok, vieš o tom, tak je dobre.

 

tam vyššie píšem, že napríklad konkrétne Irán, Esfahan, ale takto to bude jednoduchšie :

https://picasaweb.go...4523200/Esfahan

 

je toho oveľa viac, ale napríklad v 3. a 5. a 6. rade je zopár prakticky rovnakých fotiek jednej a tej istej budovy, viem, že z fotiek je ťažko urobiť výber, každá je milá, ale trochu preriediť, vybrať najlepšiu ... keď sa k tomu dostaneš : )

Odkaz na príspevok

V podstate je to len nainštalovaná wordpress téma, takže moc sa tam hodnotiť nedá, len poradiť ako tú tému upraviť.

  • logo "roman herda" určite spraviť väčšie alebo nastaviť padding-top aspoň na 40px, takto sa hlavička dosť stráca, pretože hneď pod ňou sa nachádza pomerne výrazné menu.
  • menu určite rozšíriť, nastav padding-right aspoň na 35pxpx, tie položky sú dosť natlačené na sebe a možno by nebolo zlé menu aj vycentrovať
  • tie dolné tri boxy by som asi zarovnal tak, aby spodky boli zarovno, nastav min-height aspoň na 150px, možno 200px.
  • v setupe worpdressu si nastav, aby blog bol priamo na hlavnej doméne, nie v adresári travel1, viem, že na hlavnej doméne máš ako keby nejaké koreňové menu, ale Google výrazne skôr ocení blog ako nejaké štvorce s tromi položkami
  • v setupe webu si určite aktivuj FURL odkazy, romanherda.com/travel1/krajiny vyzerá lepšie ako romanherda.com/travel1/?page_id=43, tým sa ti spravia krajšie URL aj na odkazoch k článkom
  • romanherda.com/robots.txt not found, hoď tam aspoň základný robots.txt súbor, nech google ti nespamuje error log chybami, že ho nevie nájsť. To isté sa týka sitemapy, daj tam zopár hlavných adries, aspoň z menu (po tom ako zapneš FURL)
  • do kódu wordpressu si implementuj Google Analytics kód, nech vidíš akú tam máš návštevnosť, odporúčam si stránku zaradiť aj do Google Webmaster Tools (odporúčam aj Bing Webmaster Tools), kde ti Google časom začne radiť čo spraviť lepšie a bude ťa informovať o možných chybách na webe, ako krátke metapopisy, duplicitné názvy článkov a pod.
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok

vdaka za rady

 

ano, planujem to presunut do rootu na romanherda.com, preto som sa aj v inej teme pytal, ci s tym ma niekto skusenost, lebo bude treba v databaze potom prepisat vsetky odkazy a zrusit v nich to "travel1". len sa toho trochu obavam, lebo som nikdy nic take nerobil. potom by som upravil aj tie linky, zatial to je defaultne.

 

toto je teraz priorita a potom ked to bude presunute by som porobil tie ostatne veci

Odkaz na príspevok

Ak existuje spoľahlivý konventor z UnitedNuke do Wordpress, tak náročné by to nemalo byť. Dá sa to možno aj manuálne, ale to by bolo na dlhšie. Ale radšej si založ novú tému, nech tu nehyzdíme cizyho.

Odkaz na príspevok

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov