Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

  • Pred 5 mesiacmi...

Ja som prešiel zo živnosti na s.r.o. , pretože v tej dobe sa to oveľa viac oplatilo. Vtedy sa práve zdvihli všetky odvody pre živnostníkov a oplatilo sa mi to viac. Teraz si popravde nie som úplne istý, zdá sa mi že to je tak približne rovnako, ale stále je trocha výhodnejšia s.r.o. Ale pre mňa bolo napríklad výhodnejšie aj to, že keď som bol živnostník, niekoľko krát sa mi stalo, že som nedostal zakázku, pretože vo výberovom konaní chceli iba firmy, takže som to musel nakoniec robiť cez niekoho a bolo to také komplikované. Určite to pôsobí dôveryhodnejšie a podobne. Čo sa týka založenia, ja som si dal cez internet založiť s.r.o. tu, bolo to o dosť lacnejšie a hlavne som nemusel behať za právnikom a po úradoch a tak. Je vela takých firiem, ale niektoré tie weby vypadajú trocha divne, takže ak by si to riešil takto, odporúčam ti trocha sa popozerať po nete po skúsenostiach. Celkovo by som to zhrnul že pre mňa je s.r.o. výhodnejšia , myslím ale že živnosti teraz majú prvý rok dáke výhody + môžeš dostať príspevok. Takže možno aj tak, že najprv živnosť, potom s.r.o.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...
  • Pred 4 týždňami...

Už len názov tej domény mi je podozrivý, ale nechcem, aby sa táto téma začala meniť na odkazovku, kde založiť s.r.o., o také informácie fakt nemám záujem. Zaujímajú ma osobné skúsenosti ľudí, ktorí pracovali na živnosť a prešli na s.r.o. (príp. opačne).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja mam s.r.o od 2005,zakladal som ju s kolegom(pamatam si ako sme sa hadali o !kazde slovicko! v zakladatelskej zmluve,od kedy sme ju podpisali sme ju nevideli),ale papiere robil kolega. Ak ta zaujima nieco ohladne uctovnictva viem mozno poradit - mozno nie - ja nie som superman(je milion veci co neviem - ale co viem bez namahy studovania(alebo malej namahy) odpoviem). Bud daj sukromku,alebo najdi nejaky problem co sa tyka podobne teba - niekoho ineho a ak tomu budem rozumiet vysvetlim. Webstranky som nikdy neuctoval.

 

Ako sa yakladaju s.r.o. neviem nic. Na internete toho najdes kopu veci,aj firiem,co ti to spravia mozno aj lacnejsie ako keby si si to robil ty. Kolega potom zakladal aj inemu klientovi s.r.o. a nedopadlo to dobre. Musel nieco opravovat a musel pomahat pravnik(problem bol,ze podieli si dali 85-15 - take nemozu byt - minimum je 30) . U nas to preslo lebo sme si nato dali bacha a kontrolovali sa ci to je v poriadku.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Už toto neriešim, pozerám, že tému som založil vo februári, takže medzitým som aj zabudol na čo som ju zakladal ( :zubiska: ). Asi som sa rozhodoval medzi živnosťou a s.r.o. Momentálne mi viac vyhovuje živnosť, no ale ktovie čo ešte bude.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 rokmi...

https://www.firmaren.sk/clanky/dalsia-povinnost-pre-vsetky-eserocky-nahlaste-rodne-cislo-spolocnika-do-obchodneho-registra/

Neviem ci to bolo tohto tyzdna v spravach, jeden sa ma na to pytal, dnes som to klientom odoslal. Jeden mi odpisal ,ze tohto tyzdna si to spravil. A vedel skontrolovat a dalsich klientov, lebo ja na vypise z ORSR, nemam ziadne zelene fajky a cervene kriziky. 

Ponukol sa ,ze mu to urobi zadarmo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dnes sa už všetko preveruje, nedávno EURid sprísnil podmienky registrácie .EU domén, ak nemáš správne údaje vo WHOIS a nepostaráš sa o aktualizáciu, tak ti doménu môžu deaktivovať a potom zmazať. Keď ti na nej beží biznis nejakej eseročky, tak to vie dobre potešiť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov