Skočiť na obsah
  • 0

Samovoľný reštart PC počas surfovania


Sniper

Otázka

Občas sa mi stáva, že počas surfovania keď sa prekliknem na nejakú stránku, tak Chrome ako keby mal problém stránku načítať, sekne sa a reštartuje sa PC. Po reštarte nabehne počítač bez problémov a pracujem ďalej. Nestáva sa to často, niekedy 3x do mesiaca, inokedy raz za 3 mesiace. Nie, že by som to nejako zvlášť riešil, tento počítač mi poctivo slúži už vyše 9 (slovom deväť) rokov, síce až na procesor takmer všetok HW bol vymenený :D a plánujem si kúpiť nový PC, ale aj tak by ma zaujímalo, v čom by mohol byť problém? Nebude tam nejaké pretečenie pamäte alebo iný problém?

PC sa neprehrieva, teplota je stabilná, voltáž tiež.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovede 10
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top Posters For This Question

  • Tomáš

    2

  • Tom

    2

  • Sniper

    1

  • vypina mi pc

    1

Top Posters For This Question

10 odpovedí na túto otázku

Odporúčané príspevky

  • 0

Pretecenie pamate to asi nebude, kedze to by mohol byt bezpecnostny problem a ten by sa hned riesil. Co za OS tam mas? Windows pokial viem sa restartuje pri akomkolvek probleme(sak preco nie), skus to pripadne vypnut(ak sa to da). Mas tam dost RAM / kolko zabera chrome ked bezi? Robi to len chrome?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • 0

No mne to robi to iste!!!! A je to cim dalej tym horsie. zo zaciatku sa restartoval len ked som mala otvorenych cca 12 kariet naraz, alebo pozerala video na youtube, zatial co sa dalsie 2 videa tahali. Teraz sa mi to stava aj 2x denne uz aj pri styroch kartach ak dam zaroven prevziat nejaky word subor z netu. Mamka pouziva na tom istom pc mozillu, jej sa to vraj nikdy nestava, no na druhej strane ona nepozera videa a nema otvorenych milion kariet naraz.. pocitac je uz tiez starsi, len neviem co v nom vymenit aby sa toto odstranilo.... Urcite to robi CHROME. Vrajze to pri chrome funguje tam, ze kazda dalsia karta je akoby nove spustenie programu chrome. Asi to privelmi zatazuje pc. No je to otrasne ak clovek pise napr. diplomovku a ono mu to vypne pc.... Furt sa nieco aj zmaze :((( Bude jedinym riesenim odinstalovanie programu chrome? :D :D :D Resp. jeho nepouzivanie? :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • 0

ja používam FF, a ako zálohu mám Operu. Chromého som odinštaloval už dávno, pripadal mi otravný ako jehovista z herbalajfom :zubiska: takže príliš skúseností s ním nemám. ale skús CHROMÉho upgradnuť na najnovšiu verziu. prípadne by možno neškodila debordelizácia kompu napr. CCleanerom, pomôže odstrániť tie tony cookies a iného balastu čo máš na disku.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • 0

V kazdom pripade ide o problem HW/ovladacov. Aplikacia nema ako zhodit system do restartu, takze ziadne pretecenie pamate (aplikacia bezi vo virtualnej pamati, takze je absolutne jedno kolko mas GB Ram).

Najprv pozri, ci mas vypnuty automaticky restart pri BSOD - http://pcsupport.abo...autorestart.htm, z BSODu by sa potom dali vycitat udaje, ktore by mohli pomoct pri hladani priciny.

Ak to mas vypnute, a sa ti to restartuje bez BSOD, tak mas 99.9% nejaky HW problem. Zacal by som memtestom, nechat ho bezat tak 24hodin minimalne.

 

Windows pokial viem sa restartuje pri akomkolvek probleme(sak preco nie)

 

Windows sa restartuje (resp. vyhodi BSOD), len pri zavaznych problemoch na kernel urovni, a tam sa uz neda moc co robit. *nix to riesi rovnako - kernel panic.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • 0

Také ste už zažili že samovoľný štart vypnutého počítača? Darovali mi jeden chalani z brigády a zvykne sa občas sám vypnúť ale zaujímavosť je že sa aj sám zapne keď je vypnutý. Tak ho musím vypínať tým hlavným vypínačom čo je v zdroji vedľa prívodu elektriny.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • 0

Ale aj to vypínanie som si všimol že proste ide a zrazu sa úplne vypne, nie zasekne ale normálne akoby niekto vytiahol kébel z elektriny úplne zhasne bez varovania. Ak zapnem tak normálne nabieha akoby sa nič nestalo. A nerobí to vždy tak neviem ani určiť príčinu že prečo lebo niekedy sa to nestane týždeň a niekedy aj dvakrát za deň a nie pri rovnakej činnosti, proste hocikedy či píšem, či pozerám film, či hrám, to je mu jedno.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov