Skočiť na obsah

Archeoastronautické teórie


Bohus

Odporúčané príspevky

Nálezy a názory, ktoré nie celkom zapadajú do klasických nálezov a názorov

sumerské pečatidlá ... :)

 

Sitchin a iní bádatelia tvrdia, že je tu zobrazené Slnko obklopené 11 nebeskými telesami - Sumeri počítali Slnko a Mesiac k planétam - takže 10 planét.

je to príjemná konšpirácia, a patrí k mojim obľúbeným, už veľmi dlho, desaťročia ... ale minca - či pečatidlo - má aj druhú stranu :

podľa iných nálezov na sumerských valčekoch Sumeri nezobrazovali Slnko ako hviezdu s mnohými cípatými lúčmi, ale len so štyrmi, a planéty nezobrazovali ako body ...

bodkami či kruhovými plôškami, prípadne malými strapatými hviezdičkami označovali súhvezdia, najčastejšie siedmimi bodmi Plejády ... je pravdepodobné, že na tomto slávnom pečatidle je niečo iné, a nie 10 planét ...

čo je minimálne pre mňa sklamanie, pretože od detstva som sa vžila do toho, že sú to planéty a to bolo pre moju konšpirácie milujúcu dušičku milé a prijateľné a je to moje najobľúbenejšie pečatidlo, okrem toho, že na Sumerov mám aj tak slabosť ... : )

 

planéty na sumerskom pečatidle

 

 

V Knihe Michaela Hesemanna „POSELSTVÍ Z VESMÍRU“ je venovaných pár stránok newyorskému orientalistovi Zechariovi Sitchinovi. Patrí medzi veľmi málo ľudí, ktorí dokážu čítať sumerské texty. Tie texty sú zaručene staršie ako biblia.

 

Do akej miery sa dá veriť sumerským textom, je otvorená otázka. Prinajmenšom časové údaje sumerských kronikárov mi pripadajú podozrivé a aj Zamarovský vo svojej knihe na túto tému spomenul, že v časových údajoch títo kronikári radi preháňali.

Sitchin uvádza, že doba obehu planéty NIBIRU okolo Slnka je 3600 rokov. Je to 60 x 60 a Sumeri myslím používali akúsi zmiešanú číselnú sústavu, kde 60 bolo význačné číslo. Je málo pravdepodobné, že by doba obehu NIBIRU mohlo byť presne takéto číslo.

 

Ale na druhej strane, ak je aspoň niečo zo sumerských textov pravdivé, tak predstavy všetkých pozemských náboženstiev sú popri týchto textoch iba rozprávky pre malé deti. Je to možné posúdiť z krátkej ukážky v prílohe tohto príspevku.

 

Podľa Sitchina, „Bohovia z NIBIRU“ prišli na Zem kvôli zlatu. Potrebovali ho údajne na vytvorenie ochrannej vrstvy okolo svojej planéty, ktorá má veľmi výstrednú eliptickú dráhu a stráca rýchlo teplo, keď je ďaleko od Slnka. Tým malo byť zabránené sálaniu tepla do okolitého vesmíru. Zlato ťažili v Afrike v Zimbabwe a tam sa polobohovia ANUNNAKI vzbúrili proti svojim „šéfom“ kvôli ťažkej práci, ktorú tam museli vykonávať. Potom to vyriešili tak, že stvorili človeka oplodnením samičky ľudoopa „božským“ semenom a stvorený človek sa stal ich otrokom. Primitívneho robotníka nazvali „LULU AMELU“.

 

Existovali aj poslovia ANUNNAKI ktorých biblia nazýva "anjeli, "strážci", alebo hebrejsky "malach"“ .Títo "malachim" nie sú samotnými "bohmi", ale podľa názoru Sitkina sú to akýsi roboti, androidi .

 

Pre zaujímavosť ešte uvediem, ako Zecharia Sitchin prekladá niektoré Sumerské názvy:

 

AB.ZU Hlboké nálezište

MA.GUR.UR.NU AB.ZU Lode pre minerály z AB.ZU

EN.LIL Pán nad slovom (Hlavný „šéf“ ANUNNAKI)

LA.RA.AK Žiariaci svit (Orientačný maják pre vesmírne lode)

SIPPAR Vtáčie mesto (Prístav pre kozmické lety)

SHU.RU.PAK Zdravotné stredisko (Miesto najvyššieho zdravia)

 

Otázniky nad našou minulosťou sú teda ešte dosť veľké a ak je naša DNA skutočne akýsi hybrid „božích“ a opičích génov, nemôžeme sa diviť, že si nerozumieme.

 

Preto sa často ten LULU AMELU búri proti iným LULU AMELU, ktorým sa náhodne ujde „boží“ gén inteligencie skombinovaný s nejakým extrémne odporným opičím génom agresivity a sebectva . Skrátka proti tým, ktorí majú v mozgu síce veľmi dokonalú kalkulačku, ale ináč bezcitný suchopárny mozog . :)

 

. . .

post-2678-0-24273400-1358251418_thumb.jpg

 

post-2678-0-74078900-1358251440_thumb.jpg

 

post-2678-0-94256000-1358251461_thumb.jpg

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Podľa Sitchina, „Bohovia z NIBIRU“ prišli na Zem kvôli zlatu. Potrebovali ho údajne na vytvorenie ochrannej vrstvy okolo svojej planéty, ktorá má veľmi výstrednú eliptickú dráhu a stráca rýchlo teplo, keď je ďaleko od Slnka. Tým malo byť zabránené sálaniu tepla do okolitého vesmíru. Zlato ťažili v Afrike v Zimbabwe a tam sa polobohovia ANUNNAKI vzbúrili proti svojim „šéfom“ kvôli ťažkej práci, ktorú tam museli vykonávať. Potom to vyriešili tak, že stvorili človeka oplodnením samičky ľudoopa „božským“ semenom a stvorený človek sa stal ich otrokom. Primitívneho robotníka nazvali „LULU AMELU“.

 

Mozeme suhlasit, ze kludne mozu existovat mimozemstania, ktori navstevovali Zem. Ale ten zvysok je uplny bullshit, nezmyselne blbosti.

 

1. Zlato je tradicne drahy kov na zemi, ale nijaky uzasny izolant, aby bola Dysonova sfera prave z tohto vyrobena.

 

2. Ovela viacej zlata nez na Zemi je zrejme vo vesmire na asteroidoch a je mozne, ze vacsina pozemskeho pochadza odtial.

 

3. Civilizacia, ktora dokaze cestovat medzi hviezdami a postavit DS, nebude vyuzivat trapnu ludsku manualnu pracu na tazbu.

 

4. Na vystavbu DS by potrebovali miliardy ton - pricom uplne vynechali ine lahko dostupne naleziska zlata na Zemi, ktore mali pod nosom. Nonsens.

 

Plus este zopar desiatok dalsich hluposti. Treba sa zbavit toho romantickeho pohladu na vec a trosku sa drzat rozumu ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Súhlasím, že veľa detailov je tam málo vierohodných a preto som aj napísal že "údajne".

 

Čo sa týka existencie NIBIRU ako obývanej planéty s veľmi výstrednou dráhou, ako majú kométy, tak mám pochybnosti, či na takej planéte by bol pobyt aspoň znesiteľný. ANUNNAKI mohli bez problémov osídliť radšej Zem a NIBIRU používať ako základňu pre prípadné vedecké účely.

 

Ale Sumerom , či Sitchinovi nemožno v tom horšom prípade uprieť zmysel pre fantáziu a to, že nastolili zaujímavejšie alternatívy, ako predkladá biblia. :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ved fantazia OK...lenze aj kazdy spisovatel scifi vie, ze si nemoze vymysliet cokolvek. Aj vymyslene fantasticke varianty musia mat urcitu logiku a davat zmysel. To co Sitchin predklada je v podstate B-ckova tema z romanu 50-tych rokov.

 

Mimozemstania utekaju zo svojej ohrozenej planety. Na Zemi zacnu tazit zlato (!!!!) a ich otroci sa vzburia. Tak si z primitivnych opic vyrobia novych otrokov. Akurat to je zaradene do ineho regalu v knihkupectve a nema to tak dobre napisany dej a hrdinov :bejby:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Sitchin nie je celkom moja šálka kávy :)

o jeho teóriách sa lepšie číta sprostredkovane, než priamo od neho, to, čo chce povedať, hovorí trochu zmätene, iní autori majú viac trpezlivosti rozmotať to, než ja ...

podobne píše Vašíček a ešte celá kopa paleoarcheo autorov,

na Dänikena som bola namotaná od detstva, mám aj jeho pôvodné slovenské vydanie Spomienok na budúcnosť zo 60. rokov, aj neskoršie z 90. ...

 

práve si opakujem sfilmovanú verziu, ktorá vznikla pred takmer 43 rokmi !

... úvodná hudba je katastrofálna, ale stále je to príjemný dokument - aj ak si odmyslíme Dänikenovu celoživotnú vodiacu niť - zásah mimozemšťanov do vývoja človeka - stále je to dokument, ktorý má spústu divákov aj dnes, a čo je chvályhodné, len popisuje, nedáva odpovede, síce podsúva, predsa len je to film na motívy Dänikenovej knihy, ale nedáva :) ... aj keď som čítala aj taký názor, že po toľkých rokoch už je kdečo prekonané a vysvetlené, priveľa toho nie je, a okrem toho, bol to len začiatok :)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Däniken si zaslúži môj obdiv už len preto, že prešiel a na svojich fotografiách zachytil veľa pozoruhodností z celého sveta. Mám radšej Dänikena, ktorý sa občas mýli, ako takých neomylných skeptikov, ktorí nikdy nič zaujímavé nepredložili.

Predkladám zopár fotografií z jeho knihy STOPY MIMOZEMŠŤANOV, kde ma najviac zaujali nálezy z Južnej Ameriky:

 

BOLÍVIA – PUMA PUNKU

Rumovište Puma Punku leží asi 1,5 km juhozápadne od ruín Tiahuanaca. Leží v nadmorskej výške 4000 m.

Je tam veľa perfektne opracovaných kvádrov s jemnými ryhami 6 x 13 mm aj 5 metrov dlhými, rôzne maličké rovnomerne rozmiestnené dierky. Materiál je andezit, pieskovec, diorit a veľmi tvrdá tmavozelená vyvrelina. Vyskytujú sa tam aj pozoruhodné presné tvárnice dlhé okolo 1 m s profilom U. Aj rohové kusy tvaru L s týmto profilom.

Väčšina andezitových blokov pochádza z kopca Cerro Capira vzdialeného 80 km. Preprava blokov je záhadou.

Severná strana hory sa dotýka jazera Titicaca, tak 50 km pripadá na vodnú cestu.

Podľa povestí Inkov, Kon Tiki Virakoča stvoril v Tiahuanacu prvých ľudí. Podľa iného mýtu ho sprevádzali aj dvaja synovia Ymaymana a Tokapo. Keď usúdil, že ľudia sú nevďačné plemeno, potrestal ich ohňom a bleskom. Virakoča pri svojom odchode zdvihol stavby PUMA PUNKU do vzduchu, obrátil a nechal padnúť.

post-2678-0-25701900-1360155362_thumb.jpg

 

 

BOLÍVIA – PUMA PUNKU

Schematické znázornenie dvoch andezitových blokov

post-2678-0-55147900-1360155422_thumb.jpg

 

 

BOLÍVIA – SLNEČNÁ BRÁNA

Hlavného boha tam obklopuje 48 okrídlených postáv. Podľa paleontológa Victora d`Obigny (+1857) stála táto brána na úplne hladkej a rovnej terase dlhej 40 m, po ktorej dnes niet ani pamiatky. Musela údajne vážiť asi 1000 ton.

post-2678-0-96554800-1360155467_thumb.jpg

 

 

BOLÍVIA – TIAHUANACO

Pri príchode Španielov do Južnej Ameriky bolo Tiahuanaco už dávno v ruinách. Samotný vládca Inkov Huayna Kapak (1493 – 1525) pozeral na ruiny s údivom. Okrem veľkej hmotnosti blokov sú pozoruhodné veľmi presné drážky zboka na blokoch. Aj presné opracovanie blokov nie je o nič menej pozoruhodné.

post-2678-0-86267400-1360155520_thumb.jpg

 

 

 

MEXIKO – TEOTIHUACÁN

Okrem Slnečnej pyramídy v Teotihuacáne a chrámu boha Quetzalcoatla zaujala Dänikena aj táto vec:

V roku 1983 bolo objavených niekoľko pivničných miestností. Z neznámych dôvodov bol vytvorený komplikovaný strop pivničnej miestnosti, kde medzi dve kamenné vrstvy bola vytvorená 15 cm vrstva z plátov sľudy. Výskyt sľudy je v miestnych pohoriach vzácny podľa Dänikena. Okrem elektrických izolačných vlastností sľuda je priehľadná, vydrží 800°C a osadzuje sa do okienok vysokých pecí. Aký dôvod existoval na vytvorenie takejto vrstvy, je neznámy.

post-2678-0-36344300-1360155551_thumb.jpg

 

 

MEXIKO – CHICHÉN ITZÁ

Kukulkanova pyramída je okrem iného pozoruhodná tým, že dňa 21.marca vďake hre svetiel a tieňov zostupuje ešte dnes po schodoch nadol nebeský učiteľ Kukulkan.

Kukulkan alebo Quetzalcoatl (Operený had) pôsobil medzi ľuďmi 52 rokov podľa povestí a jeho hlas bolo počuť na 15 km ďaleko.

post-2678-0-37364800-1360155603_thumb.jpg

 

 

PERU – SACSAYHUAMAN

Najväčší kameň pevnosti severne od Cuzca meria 9x5x4 m a váži asi 360 ton. Kľukato postavený val má dĺžku 540 m. Inkovia odvodzujú svoj pôvod od praotca Manka Kapaka, ktorý ako syn boha Slnka založil ríšu. Mal podivuhodné schopnosti, učil pestovať nevzdelaných Indiánov rastliny. Ale mohutné megality starého mesta Cuzca postavil podľa povesti boh Virakoča a menovalo sa AKAMAMA.

post-2678-0-21545100-1360155637_thumb.jpg

 

 

PERU – CUZCO

V centre Cuzca stojí kostol Santo Domingo. Pri vykopávkach bol odkrytý podivný výklenok.

post-2678-0-60393200-1360155672_thumb.jpg

 

 

GUATEMALA – EL BAÚL

Postava s helmou v priliehavom odeve. Cez priezor v helme vidieť oko a obrys tváre. Od prilby vedie hadica do nádrže na chrbte. Däniken na inom obrázku popisuje sochu vykopanú v Tikale, kde neforemná postava má na chrbte akúsi tornu a na nej čosi čo pripomína ozubené koliesko bicykla s 12 zubmi. Z torny je cez rameno vyústená hadica, ktorú na obrázku ale moc nevidno.

post-2678-0-53424600-1360155710_thumb.jpg

 

 

AMAZONKA — INDIÁNI KMEŇA KAYAPÓ

Ešte dodnes predvádzajú Indiáni kmeňa Kayapó na Amazonke tanec na počesť svojich nebeských učiteľov. Údajne takto vyzerali nebeskí poslovia bez nosa očí a úst. Aspoň mne pripomína postava skôr nejakého robota, aj keď to môže byť postava v nejakom skafandri.

post-2678-0-97769000-1360155749_thumb.jpg

 

 

USA ARIZONA – INDIÁNI KMEŇA HOPI

Indiáni kmeňa Hopi každoročne predvádzajú kačinové tance. Kačinovia boli ich učitelia,ktorí zostúpili z nebies k ich predkom. Indiáni vyrezávajú aj figúrky týchto Kačinov.

Predincké kmene v Peru na svojich tkaninách zobrazovali tiež rôzne zaujímavé figúrky predstavujúce nebeských učiteľov, ako predkladá Däniken na jednom obrázku v tejto knihe.

post-2678-0-35670200-1360155791_thumb.jpg

 

 

Z týchto pár príkladov vyplýva, že Zem navštevovali z nebies bohovia najrôznejšieho zamerania a vcelku mali snahu našich dávnych predkov čomusi naučiť. Mám dojem, že ich už prešla chuť nás ďalej poúčať, lebo ako ľudstvo vedomosti hlavne zneužívame na vývoj ničivých zbraní a na ničenie všetkého okolo seba. Budem rád, ak sa mýlim. ;)

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Z prikladov vyssie vyplyva, ze vela veci nevieme.

 

Ak napriklad nevieme ako sa prepravoval viactonovy kvader - tak to neznamena, ze VIEME, ze ho prepravili mimozemstania.

Ak nevieme co (alebo ake zviera) znazornuje nejaky relief - tak to neznamena, ze VIEME, ze ide o znazornenie mimozemstana.

 

A keby aj - netreba sa tvarit, ze vies ty (alebo niekto iny) o co mimozemstanom islo. Mozno sa cele tisicrocia hrali na bohov - a teraz, ked dokazeme lietat do vesmiru, vieme uspesne zabijat, mame atomovky, tak sa radsej zbalili a zbabelo usli. Pretoze im doslo, ze uz na ich primitivne triky neskocime a ak by nas skusali zase zotrocit, tak s nimi zatocime. Jednoducho sme boli uspesnejsi, nez si mysleli. Uz neverime v bohov z oblohy, uz pre nich nebudeme stavat pyramidy a nezmyselne sochy. Takze isli niekam inam, kde mozu ohurovat primitivne bytosti - take, ktore nemaju zbrane, co by im natrhli prdel ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Uz neverime v bohov z oblohy, uz pre nich nebudeme stavat pyramidy a nezmyselne sochy. Takze isli niekam inam, kde mozu ohurovat primitivne bytosti - take, ktore nemaju zbrane, co by im natrhli prdel ;)

 

xeno a na to si došiel až teraz? však to je jasné už dávno. hneď ako si emzáci pozreli Deň nezávislosti a Vesmírnu pechotu, museli si vymeniť pampersky a odleteli machrovať do zaostalejšieho kúta vesmíru :zubiska: :zubiska:
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

VIEME. ci NEVIEME... niektori mozno vedia a nepovedia, niektori si radi utvoria svoju predstavu, ini su totalni skeptici a niektori radsej ani nepomyslia na to, co keby naozaj...

 

The True is Out There

;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

však to je jasné už dávno. hneď ako si emzáci pozreli Deň nezávislosti a Vesmírnu pechotu, museli si vymeniť pampersky a odleteli machrovať do zaostalejšieho kúta vesmíru :zubiska: :zubiska:

 

Noooooo, aj toto znie logicky ;)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

jeden z príjemne spracovaných dokumentov, kde sa objaví celá hromada Dänikenových záhad ... teda nie sú to jeho záhady, len o nich hovorí a píše veľmi veľmi dávno ... spracúva tu celú kopu vecí, ktoré po celé desaťročia popisoval vo svojich knihách, a je to rozhodne počúvateľné a pozerateľné :)
od Puma Punku po Blumrichov model Ezechielom popísaného stroja, je tam toho veľa :)

našla som to v nemeckej a maďarskej verzii ... kto chce skúste to pohľadať v anglickej, budem ďakovať :)

 

http://www.youtube.com/watch?v=PA3R8D2IV-k

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

toto asi nebude ono, ci... ?

Erich von Däniken - Chariots of the Gods (1970) - toto mam

 

ono je kopa takychto filmov a niekedy sa rovnake objavuju pod roznymi nazvami; este existuju napr.

Vzpomínky na budoucnost / Erinnerungen an die Zukunft (1970)

http://www.csfd.cz/film/34055-vzpominky-na-budoucnost-erinnerungen-an-die-zukunft/

alebo Unsterbliche Botschaften/ V patách všemohucích (1995)

 

koniec koncov tu je Danikenova filmografia:

http://tatjana.ingold.ch/index.php?id=filmografie

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Chariots of the Gods (1970) je veľmi staré, toto je film z rokov 2000 voľakoľko ...

 

tie ostatné, hlavne prastaré Spomienky na budúcnosť je tu kdesi tuším tiež nalinkované, hudbu má príšernú, poplatnú dobe, ale spracúva toho hodne ...

/ okrem toho mám pôvodné slovenské knižné vydanie Spomienok na budúcnosť, to prvé, zo 60. rokov, a potom aj ďalšie, z kraja rokov 90. ... a okrem toho nejaké dva rady jeho kníh  : ) /

 

tento posledný je práve veľmi zrozumiteľný a kľudný, skutočne pozerateľný a počúvateľný, kto ho pozná, nehovorí nič nové, ale zhustil a prepojil celé svoje kutanie za dlhé roky a rozpráva pútavo  ... neviem ho nájsť v angličtine, už som prezrela celé stránky youtube, možno mi len uniká ... : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Bolo by ziaduce vediet, co je to v skutocnosti za dokument. Podla nazvu som ho nenasiel v prehlade filmografie (a su tam aj rozhovory) a uz vobec nie na csfd.

original je zrejme nemcina, by som sa divil, keby k tomu neboli aspon angl. titulky

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

veď sa aj divím, že neviem nájsť aspoň anglické titulky ... a prezrela som niekoľko strán zoznamov s jeho filmami, nič ...

čudné. je to škoda, lebo je to skutočne dobre spracované ... mimochodom, v ktoromsi zozname filmov bol Chariots od God uvedený s rokom vzniku 1997 ... možno bol natočený nanovo ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Ruiny Puma Punku a neďalekého Tiahuanaca sa nachádzajú 70 km západne od hlavného mesta Bolívie La Paz. Ani intenzívny archeologický výskum, ktorý tu prebiehal v 60. a 70. rokoch minulého storočia zatiaľ nebol schopný určiť kto, kedy, ako a ani prečo dokonalé megality postavil, ani ako boli zničené.

 

Na celom svete existujú desiatky megalitických ruín, ale Puma Punku už na prvý pohľad medzi nimi vyniká. Obrovské, 8-10m vysoké a 100-tonové kamene sú opracované s dokonalou presnosťou do tých najroztodivnejších geometrických tvarov. "Problémom" ale je, že kamenné bloky sú zo žuly a andezitu, teda z extrémne tvrdých nerastov, ktoré sú aj dnes opracovávané diamantovými vrtákmi a laserom. A aby toho nebolo málo, kamene sú opracované s takou dokonalou presnosťou; dokonca presnosť naprosto rovnakých, desiatky ton vážiacich blokov, že vyzerajú, akoby boli vyrezávané pomocou šablón, ktoré prakticky pomocou stredovekých nástrojov nebolo možné urobiť.

 

Archeológia datuje vznik Puma Punku do obdobia zhruba pred dvoma tisíckami rokov ... k tomuto veku došlo na základe nepriamych dôkazov a analýzou vzoriek organického materiálu, Ale kedy boli opracovávané samotné bloky, to už nikto nie je schopný určiť. Legendy miestnych obyvateľov už v 16.storočí hovorili, že Puma Punku postavili pred dávnymi rokmi bohovia. Neďaleké mesto Tiahuanaco malo neskôr vzniknúť ako miesto uctievania bohov; dôkazom má byť socha Virakočai – najvyššieho boha a zakladateľa miestnej civilizácie, postavená na nádvorí jedného z chrámov.

 

Dnes nie je možné povedať, ako stavby pôvodne vyzerali, pretože po okolí sú porozhadzované takým spôsobom, akoby ich rozdrvil mohutný výbuch. Iné teórie tvrdia, že Virakočai má pozemský pôvod a "umiestňujú" ho k Sumerom; oporou tomuto tvrdeniu je artefakt nájdený pri neďalekom jazere Titicaca; jedná sa o misu, na ktorej je zreteľne vyryté sumerské písmo datované do obdobia okolo roku 3000 pred n.l. Niektoré megality sú tak členité a vynikajú nad ostatnými, že dostali svoje "vlastné meno"; príkladom je slávny El Escritorio.

Od roku 2000 sú Tiahuanaca a Puma Punku na Zozname kultúrneho dedičstva UNESCO.

 

post-88-0-10018000-1374216759.jpg

 

post-88-0-32204300-1374216769.jpg

 

post-88-0-87979700-1374216776.jpg

 

post-88-0-17765000-1374216788.jpg

Zdroj: Epocha 15/2013

http://www.google.sk/search?q=puma+punku&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=1abnUfaDIPL24QTmiIHgDw&sqi=2&ved=0CDYQsAQ&biw=1115&bih=695

http://www.cez-okno.net/clanok/duchovne-miesta/ruiny-puma-punku

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 rokmi...

po dlhom čase som si pozrela nejaké parádne aj konšpiračné aj menej konšpiračné dokumenty o staroveku a pyramídach a najnovších poznatkoch a Gantenbrinkových a kdejakých iných po istú hranicu zverejnených výskumoch s kamerami a novoobjacené priestory a tak a podobne... skutočné objavy šmrncnuté kvapkou konšpirácií

 

urobilo mi to dobre a pohladilo na duši... potrebovala som si upraviť pachuť po moderných konšpiračných idiotoch antiočkovacích a im podobných internetových hoviadok božích...

trochu pomohlo, moc nie, idioti žiaľ zostali.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov