Skočiť na obsah

alamo

Odporúčané príspevky

Ja sa spýtam inak, čo si predstavuješ pod pojmom "ideálny štát"? Pretože niečo ako ideálny štát je len utópia (alebo teoreticky dystopia, viď príklad →). Pre Hitlera bol ideálny štát Tretia ríša a to sa odrážalo v jeho politike. Ale bola Tretia ríša ideálnym štátom pre Židov?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja len hovorim ze takato kritika EU je divna,  cielavedomo likvidujeme nieco co zabezpecuje slobodu vyssiu ako inde, poskytuje trh aky tu nikdy nebol, umoznuje slobodu pohybu,  rast zivotnej urovne ako este u nas nerastol.  A zakryvame to recami o policajnom state, strasenim migrantami a suverenitou.

A co bude ocakavany vysledok ?  rozpad ci navrat do narodnych statov, obmedzenie slobody, trhu.

A este sa povazuje za fajn tomu tlieskat.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aka reforma by podla teba mala byt ?  Pretoze ja mam pocit ze to je vyhovorka,  ideme dole z kopca a jedina reforma ktora by odporcov uspokojila by bolo rozpustenie EU

 

„typ“ reformy je poplatny tomu, aka sa chce robit reforma. A nehadz do jedneho vreca odporcov EU z nespokojnou castou obcanov z momentalnym  fungovanim EU, pretoze ta cast nespokojnej casti a odporcov, je v pomere k sebe v drvivej vacsine na strane nespokojnej casti. Preco myslis, ze doteraz sa v prieskumoch (ak sa este da tomuto verit) vacsina opytanych vyslovila za EU?  Ak by bola vo vacsine ta cast, co je za rozpustenie EU, tak asi by bol vysledok opacny.

 

A este k tomu linku,  co posunul axel. Tu dolu je z neho citat.....

 

 

 

O rozruch sa po zápase postaral stredopoliar Lazia Senad Lulič. V pozápasových rozhovoroch sa pre dve televízie rasisticky ladenými komentármi vyjadril smerom k Antoniovi Rüdigerovi, nemeckému reprezentantovi čiernej pleti.

"Rüdiger nás provokoval už pred zápasom. Pred dvoma rokmi predával ponožky a opasky v Stuttgarte, teraz vystupuje ako fenomén. V skutočnosti to nie je jeho vina, ale tých, čo ho obklopujú. Nenaučili ho správnym manierom,“ citoval hráča portál football-italia.net. Výraz predavač ponožiek sa zvykne v Európe používať ako prejav rasistického stereotypu.

 

....a tu dolu je tvoje reakcia.....

 

https://www.freespace.sk/tema/5526-dezintegr%C3%A1cia-e%C3%BA/strana-6?do=findComment&comment=248141

 

Prave taketo jednania, ako reagujes aj ty, podporuju tu nechut a nespokojnost, ktora stale viac a viac sa prejavuje v jednani obcanov v statoch EU. :(

 

 

Až sa s toho zdá že "všetko", čo sa pre záchranu EU urobí, naopak povedie k ešte väčšiemu marazmu a rozkladu.

Ale je to skutočne tak?

 

Povedie to k rozpadu preto, lebo sa vsetko na „zachranu“ robi na lokalnom principe. :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

info, ja som nechapavy. ak ti niekto vynada navyse s rasistickym podtonom, tak sa podla teba nemozes branit? a co s tym ma eu? alebo je to tak ze eu moze za vsetko, a ked padne tak tu bude raj na zemi?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Co je z pohladu "urazajuceho" a z pohladu "urazeneho" na tom vyjadreni rasistickeho?.......mne to pripomina nieco z nedavnej minulosti.....parafraza z nejakeho podobneho pribehu ...."sudruh XY nech je ticho, lebo jeho tri auta a poschodovy dom nie su v sulade zo stranickou disciplinou socialistickym zivotom" :(....a dotycny XY to mal na par rokov pekne "domalovane"...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

comu nerozumies ?  Alebo mas pocit ze ked nepovies neger, tak nejde o rasizmus ? :)   Ked na slovane hadzali bananove supky, tak tiez nemalo nic spolocne s rasizmom ?

 

Ale ok, ty tomu nechapes,  ucastnici ano.  Ale na to je koniec koncov sud,  EU s tym nema nic spolocne.    Tvoja predstava ze pokial nemozes niekomu nadavat, tak to nie je ziadna demokracia, to  je usmevne. Len to bohuzial ukazuje kam sklzla debata.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Preco by som ja nemal tomu rozumiet?...ved ty sam o sebe tvrdis, ze si nechapavy.....

 

 

info, ja som nechapavy. ak ti niekto vynada navyse s rasistickym podtonom, tak sa podla teba nemozes branit?

 

...tak som ti popisal nejaku podobnu prihodu. Je to taka ista pointa, akej ty nerozumies-nechapes. Ani v jednom pripade sud nemusel nikoho odsudit, pretoze sa pouzilo spolocenske jednanie:( Z nadavkama to nema nic spolocne:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Debata práveže skĺzla tým správnym smerom, pretože ukazuje, čo sa z EÚ nakoniec stalo - komunistická diktatúra, akú sme tu už zažili pred 30 rokmi. Cieľom EÚ je vytvoriť úplne rovnú spoločnosť, čo je vlastne aj cieľom komunistov, len s tým rozdielom, že "klasickí" komunisti v bývalom východnom chceli vytvoriť beztriednu spoločnosť na základe pracujúcich, preto sa presadzovala pracujúca trieda a platy v hospodárstve sa nie príliš líšili.

 

Súčasná EÚ chce vytvoriť rovnú spoločnosť na základe rás, národov, etník, rodov, pravdepodobne aj náboženstiev. A ide na to cestou, že oslabuje postavenie majorít. Preto biely, pracujúci, heterosexuálne orientovaný kresťan dobre že nie je považovaný za kriminálnika AK vyriekne niečo, čo nie je v súlade so všeobecne presadzovanými názormi, ktoré sa tu snaží uplatňovať EÚ (píšem všeobecne, niečo konkrétne je v záujme EK, iné EP a pod.). V zásade by to mohlo fungovať, lenže problém, že je postavenie pôvodných obyvateľov sa zmenšuje či znižuje voči niečomu čo nie je kompatibilné so západnou civilizáciou. Ako niekto môže označiť za "nácka" človeka, ktorý sa stavia negatívne voči tomu čo sa importuje spoza hraníc EÚ sem? AK - dajme tomu - Kotlebovci vyhlásia, že si tu neželajú moslimov, čo je na tom fašistické, keď samotný islam spĺňa prakticky všetky atribúty totalitného režimu? Ako môže v budúcej EÚ fungovať tá rovnosť, ktorú sa snažia presadzovať komunisti vo vedené, keď islam nič nerešpektuje a odpadlíctvo od viery trestá dokonca smrťou, či LGBTI či ako sa im nadáva, vešia na stromy? Potom podľa správnosti, by sme s trochou fantázie mali všetky demokratické prúdy, ktoré sa stavali proti talianskemu fašizmu a nemeckému nacizmu, označovať za populistické, tak ako za populistov sa dnes označujú všetci politici, ktorí sa postavia proti tej teokracii, čo sa tu snaží presadiť.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Axel,  za prve nesuhlasim s obsahom. Ale ked sa bavime o EU, tak toto nie je dosledok EU.  Ludske prava su na urovni EU zastupene len europskym sudom, nie je to oblast upravena smernicami. A pristup na sud maju krajiny, ktore su signatarmi, nie je to dosledok clenstva. 

 

To co sa tebe nepaci ze ide o otazky ktore sa riesia dlho na zapade a na slovensku chyba liberalna tradicia a tak im nerozumies.  To ze nasa verejna diskusia je o polstorocie oneskorena, to vsak nie je problem EU.  

 

Vztah k islamu a pristahovalectvu je zase zlozita tema,  jednoduche vyhlasenia to ignoruju.  Zober si len turkov v nemecku ci arabov vo francuzsku,   prisli tam uz davno a ich integracia je stale problem.   A rovnako sme nedokazali integrovat romov u nas.   Protimoslimske vypady to nezmenia, len zhorsia.   Naivne predstavy ze sa dobrovolne zaclenia su tiez problem ale druhy extrem je odmietat ich ako ludi.    Ale vyborne sa na tom nahanaju hlasy,  napriek tomu ze je to zarucena cesta do problemov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nesúhlasiť môžeš, mne stačí, že vidím to, čo sa deje v uliciach miest.

 

 

To co sa tebe nepaci ze ide o otazky ktore sa riesia dlho na zapade a na slovensku chyba liberalna tradicia a tak im nerozumies.  To ze nasa verejna diskusia je o polstorocie oneskorena, to vsak nie je problem EU. 

 

Veľmi sa mýliš. Ja som všeobecne za rovnosť, ale zároveň vyžadujem reciprocitu. Ak EÚ presadzuje rovnosť, tak potom očakávam od tých, ktorých sa to týka (a týka sa to všetkých obyvateľov (zámerne nepíšem občanov) na jej území), že budú konať v súlade so zákonmi a budú verní tomu, čo im EÚ umožnila. Ak EÚ na svoje územie prijme utečencov, ktorí utekajú pred vojnami (možno), prečo porušujú zákony? Prečo páchajú teroristické činy? Prečo sa im hovorí krimigranti? Títo sem neutekali za lepším životom, to sú rozprávky, ktorým sotva niekto uverí. Vygúgli si, čo je to piata kolóna, aj na slovenskej wikipedii nájdeš dostatočné vysvetlenie.

 

Zober si len turkov v nemecku ci arabov vo francuzsku,   prisli tam uz davno a ich integracia je stale problem.   A rovnako sme nedokazali integrovat romov u nas.   Protimoslimske vypady to nezmenia, len zhorsia.

 

Takže tvoje riešenie???

 

Naivne predstavy ze sa dobrovolne zaclenia su tiez problem ale druhy extrem je odmietat ich ako ludi.

 

Ak sa začlenia, kde je problém? Ak sa nezačlenia, čo s nimi? Takže opäť rovnaká otázka: tvoje riešenie?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

myslis jednoduche, rychle a funkcne riesenie ?  Nemam.  Viem o ciastocnych rieseniach, ktore riesia cosi.   Ale ked sa bavime o EU, tak neverim ze rozpad EU akymkolvek sposobom pomoze.  

To co sa viem ze ich vyclenenie a represia ich zradikalizuje.

 

A este ku kriminalite, mame tvrde data ?  Pretoze mnozstvo problemov je podla mna nafuknutych mediami,  ako vzrastla kriminalita ? V akych oblastiach ?  Kolko percent migrantov je problemovych ? 

A ciste prakticky dodavam ze hovorime  o azyle, ten moze a casto skonci tym ze sa azylova procedura skonci neuspechom a nasledne je vyhostenie.  Ak teda je kam.  Cim sa vraciam k jednej z mojich tem,  EU je vojensky slaba inak by uz davno malo spravit poriadok v Syrii.  

 

A mozno som naivny, ale som z generacie ktora zazila  uteky z krajiny a ludia spoliehali na azyl.  A ja som taky stary konzervativec, myslim si ze nieco ako ochota pomahat patri k spolocnosti,  k spolocnosti v ktorej chcem zit.   A pomahat ludom, nie len vlastnej rodine.  Mozno naivne, ale su to  moje hodnoty.   A nie, nie som laviciar ani komunista. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No vidíš a sme doma. Riešenie nemáš a pritom je to relatívne jednoduché, aspoň v tom, že treba v niečom aspoň začať a nie iba kecať o tom, čo by bolo nehumánne, neľudské či dokonca rasistické. Jednoduché, rýchle a funkčné riešenie je nevyťahovať. tzv. utečencov zo Stredozemného mora, keďže už veľmi dobre vedia, ako to celé funguje a signál SoS začnú vysielať dobre že nie z líbyijského pobrežia (však hlupáci Európania ich sami naložia a odvezú), všetkých azylantov do jedného, ktorí neprejdú azylovým procesom, resp. tých, ktorí spáchajú na území EÚ trestný čin (čo v podstate páchajú všetci, ktorí ilegálne prekročia schengenskú hranicu (ktorú v podstate chránia len Maďari, ale Taliani si z nej robia cestovku)) deportovať, nie vyhostiť, vyhostenie prakticky nič nerieši, pretože imigrant dostane len nariadenie opustiť krajinu, ale kde sa po Nemecku fláka vyše 200 000 imigrantov, o ktorých nikto nič nevie, to akosi už pozabudli riešiť, deportovať buď do krajín pôvodu alebo do krajiny z ktorej ako prvej vstúpili na územie EÚ. Všetky tieto procesy a úkony by prinajmenšom demotivovali budúcich migrantov, pretože ich prijímanie nie je žiadnym riešením. Pokým Afrika a Blízky východ budú dostatočnou zásobárňou nových imigrantov (vygúgli si predikcie demografického vývoja Afriky v tomto storočí - bavíme sa nie o miliónoch, nie o desiatkach, či stovkách miliónoch, ale o miliarde Afričanov, ktorí pribudnú do konca storočia - koľkých z nich EÚ bude schopná prijať a tých čo nie, čo im povedia? Sorry, už neberieme, skúste inde alebo spýtajte sa za mesiac?). Všetko toto by mohlo znížiť tlak na hranice, ale bolo by to nehumánne, tak ako sa vyjadril trkvas Van Der Bellen, že odoberanie občianstva Rakúšanom, ktorí odišli bojovať za Daéš, by bolo nehumánne, asi je humánnejšie vlastizradcov prijať naspäť a vystaviť pôvodné obyvateľstvo teroristickým hrozbám. Tak potom sa nedivme, že v Európe mocnejú nacionalistické prúdy, ktoré už majú dosť takejto zvrhlej politiky, ktorá vedie k tomu, že Briti si zvolia Brexit, Taliani v referende zavrhnú reformy, v Holandsku Wildersova strana má najvyššiu podporu, v Rakúsku sa musia všetky strany spolčiť proti Slobodným, aby porazili ich kandidáta, vo Francúzsku je Le Pennová favoritom prezidentských volieb, v Nemecku rýchlo rastie popularita AfD, v Poľsku a Maďarsku majú moc pevne v rukách silne pravicové strany a u nás v parlamente sedia kotlebovci. Áno to máš pravdu, EÚ je vojensky slabá a predpokladám, že v priebehu tohoto storočia a myslím, že sa toho ešte dožijeme, musíme očakávať veľký etnický a rasový konflikt. A to len vďaka trkvasom, čo sa hrali na humanistov a toto dovolili. Toto nie je hra o piškvorky, ale klasický stret civilizácií, ktorý povedie k tomu, že tá slabšia sa prinajlepšom vzdá svojich hodnôt a bude sa musieť prispôsobiť civilizácii druhej alebo sa nechá úplne vyhladiť. Netreba pripomínať, ktorá je tou slabšou, aj z toho dôvodu, že akýkoľvek náznak protestu už je označovaný za xenofóbny. Zaujímavé, že s ľuďmi z východu (Čína, Japonsko, Vietnam, Taiwan atď) nikdy neboli žiadne väčšie problémy. Hm, čím to asi bude? Žeby schopnosťou sa asimilovať alebo aspoň integrovať, žeby prijať zásady a zákony spoločnosti, ktorá ich prijala, žeby vôľa a schopnosť pracovať a nevysedávať doma na sociálkach?

Keď píšeš, že si zažil útek z krajiny, kam si utekal? Do kultúrne odlišného prostredia, kde si páchal trestné činy alebo dokonca si pod hrozbou teroristických činov žiadal, aby sa spoločnosť prispôsobila tebe?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som neutekal, ale ako moznost to tu stale bolo. 

A ake problemy boli s Turkami v nemecku ? :)

A aj slovaci co emigrovali sem tam pachali trestne ciny, nieco podobne co pises o moslimoch sa hovorilo o ludoch z vychodnej europy v 19 storoci v amerike.

A kedze som vcera bol u zubara co bol zjavne arab, tak tvoje generalizovanie povazujem za rasisticky predsudok.  :)   ( a ano, koli tomu treba zrusit EU :)  )

 

A ako tvoje riesenie pomoze konfliktom v parizi ?  napriklad.  A co s moslimami z Bosny a Albanska ?  A preco nema problemy Turecko, kde je v taboroch viac migrantov ako v celej EU ?

Preco sa branime financovat tabory v Grecku a Taliansku ?  pripadne preco nie sme ochotni financovat tabor u  nas ?    To su take moje otazky na vas moslimobijcov.   Pretoze napad ze krajina kde vstupili ich ma drzat  znamena pomerne silne popretie solidarity.  A kazdy kto sa ozve ze by sme snad mohli talianom a grekom pomoct je hned oznaceny za slnieckara.

Divne casy.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prečo sa pýtaš na moje riešenia, keď ty nemáš žiadne?

 

A nevypisuj tu o rasistických predsudkoch, keď tvoje názory sa zakladajú na skúsenosti s jedným zubárom, tak ide o veľmi krátkozraký, až diletantský postoj. Aj teroristické útoky v Londýne zo 7. júla 2005 spáchali lekári, tak sa ideme ďalej baviť o predsudkoch? Ak poviem, že poznám piatich Cigánov, s ktorými mám veľmi dobré kamarátske vzťahy, tak budem tvrdiť, že kriminalita páchaná Cigánmi sú prosté lži a výmysly? Ak by mali všetci do jedného také super skúsenosti ako ty, tak zjavne by v spoločnosti nedochádzalo k takým vyhroteným náladám akým dochádza. Tie krajne pravicové strany popularitu nezískavajú len tak náhodou, že si unudení voliči povedia niečo v zmysle "a dajme hlas Wildersovi, nech je sranda". Čakal som od teba trochu triezvejší postoj, ale už aj ty sa začínaš degradovať k diskusii typu "nemám argumenty, tak idem obviňovať z rasizmu". Pravdupovediac takéto diskusie ma už nudia, lebo je to stále dookola táranie o tom istom. Ak chceš so mnou diskutovať, tak čakám vecné a trefné názory, ktoré prebijú moje argumenty. Vyťahovanie otázky moslimov v Albánsku a Bosne považujem za zúfalý útok človeka, ktorý nevie kam z konopí, keďže aj priemerne vzdelaný absolvent základnej školy, ktorý dával pozor na dejepise vie, že moslimovia na Balkáne vplyvom historického vývoja sú predsa len niečím iným ako tí čo prichádzajú z Blízkeho východu a Afriky. Ani tí kresťania v Iraku či Sudáne nie sú tým, čo čakáme, že stretneme vo Vatikáne.

 

Čo sa týka Talianov a Grékov, tým sa dá pomôcť chránením hraníc, ale pod tým si predstavujem niečo iné, to čo momentálne páchajú Taliani.

 

A zrovna ako naschvál, Bosna sa mení na centrum wahábizmu v Európe. Tak čo by si TY spravil s tými moslimami? Tu sa bavíme o islamskom extrémizme takmer za našimi dverami a nie niekde v Habeši. Či je to všetko v poriadku? Budeme tolerantní aj k extrémistom?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

axel,  ideme mimo temy. Ale skusim priklad. Ak poviem ze Slovaci su vrahovia a zlodeji, bude to pravda alebo predsudok ?  A znamena to ze by ostatne krajiny mali zatvorit hranice a nedovolit Slovakom ist k nim ?  

Absurdne ?  Vrazdy su takmer cistou domenou slovakov, romov tam takmer nenajdes.  Rovnako vacsina kradezi je spachana slovakmi, nie romami.  Ak vztiahnes to co sa tyka menej ako 2 percent na vsetkych, tak si sa podla mna dopustil rasoveho predsudku.   Ano, je nam to biologicky  blizke,   cudzi su podozrivi.  Ale  je to nespravodlive a v konecnom dosledku neracionalne.

 

A ked mame problem ktory sa tyka skupiny tak desat tisic ludi  ( nech aj sto tisic ), tak tvoj pristup z neho robi problem 10 milionov, cize si ho o dva rady zvysil.  Z vazneho problemu si spravil katastrofu a potom tvoje riesenia zodpovedaju katastrofe.   Moj postoj je selektovat,   problem nie je islam ale extremizmus.  A ano drviva vacsina extremistov su moslimi, ale zaroven su aj ludia ( napriklad).  Percentualne je to stale zanedbatelne percento muslimskej populacie. 

 

Moj nazor je ze treba skusat rozne veci,  na jednej strane sledovat extremistov,  ak urobia nieco trestne zavriet.  Na druhej strane je potrebne znizovat ich podporu a to sa da len inkluziou, nie exkluziu ako chces ty.

 

A ked sa ti nepaci balkan, tak pripominam ze syria bola francuzska kolonia, pomerne vyspela a do znacnej miery sekularna krajina.  Levant sme nikdy nepovazovali za prilis vzdialene krajiny,  kulturne su mozno blizsie ako balkan. ( to asi prehanam, ale nie velmi ).  Sucast rimskej rise, koliska krestanstva ( pavol sa obratil na vieru pri ceste do Damasku),  este tam stoja kriziacke hrady.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vrazdy su takmer cistou domenou slovakov, romov tam takmer nenajdes.  Rovnako vacsina kradezi je spachana slovakmi, nie romami.  Ak vztiahnes to co sa tyka menej ako 2 percent na vsetkych, tak si sa podla mna dopustil rasoveho predsudku.

 

Môžeš toto potvrdiť nejakými štatistikami alebo si to len tak tresol? Ak to berieš z pohľadu absolútnych čísel, tak je to nonsens. Tej vete o rasovom predsudku som nepochopil. Keď mi kamarát policajt z Košíc prezradil, že v base majú zhruba 50% Rómov, to bol rasový predsudok alebo fakt?

 

Percentualne je to stale zanedbatelne percento muslimskej populacie.

 

Zvláštne, ako zanedbateľné percento moslimskej populácie dokázalo tak výrazne zmeniť nálady a politické postoje v Európe. Čo sa bude diať, keď to "zanedbateľné" percento bude predstavovať 10% alebo 20%, či nebodaj 30%? Podľa Sartoriho v takomto pomere dvoch nesúrodých ... povedzme civilizácií, už dochádza k rozkladu spoločnosti.

 

Na druhej strane je potrebne znizovat ich podporu a to sa da len inkluziou, nie exkluziu ako chces ty.

 

Ano formou inklúzie to skúšajú v Británii, Nemecku a Francúzsku, každá z týchto krajín má vlastný model multikulturalizmu a vo všetkých troch krajinách ich premiéri priznali, že multikulturalizmus zlyhal. Takže tá inklúzia zrejme nefunguje, ako si ty predstavuješ, keďže rasové, etnické či náboženské napätie tam kontinuálne rastie a je len otázkou času kedy tam budú podobné nepokoje ako svojho času vo Francúzsku v roku 2005 alebo v Anglicku v r. 2011.

 

A ked sa ti nepaci balkan, tak pripominam ze syria bola francuzska kolonia, pomerne vyspela a do znacnej miery sekularna krajina.  Levant sme nikdy nepovazovali za prilis vzdialene krajiny,  kulturne su mozno blizsie ako balkan. ( to asi prehanam, ale nie velmi ).  Sucast rimskej rise, koliska krestanstva ( pavol sa obratil na vieru pri ceste do Damasku),  este tam stoja kriziacke hrady.

 

No a? A čo to má s týmto spoločné? Aspoň vidíš kam to moslimovia v Sýrii dotiahli. Čím bola Sýria v minulosti je nonsens. Či ideme dobyť Konštantínopol naspäť nech sme si fifty-fifty?

 

na jednej strane sledovat extremistov,  ak urobia nieco trestne zavriet.

 

Ako ich chceš sledovať, keď sú mnohí z nich infiltrovaní medzi utečencami? O tom mladom Afgancovi, čo znásilnil a zabil mladú Nemku si čítal? To ani nebol extrémista, ale úbohý detský utečenec bez sprievodu. Koľko ich ešte bude? Možno na Silvestra sa dozvieme.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kedze sa nevedu statistiky kde su zvlast romovia, tak vychadzam rovnako zo skusenosti.  Ano polovica  vaznov su romovia,  asi 5000. romov je cca 300 tis, Ale tazkych basach ako je Leopoldov je ich menej ako 10 %.  A na pocet vrazd sa nemaju sancu dotiahnut na Cermaka.  Drobne kradeze a lupeze tam vedu ale tazke zlociny patria inym.   Ale to bola len ukazka, Podla percenta posudzujes vsetkych.   Ak by podla cermaka niekto posudzoval teba ako vraha, tak by si sa citil tiez nespravodlivo hodnoteny.

 

No, pozrime sa na slovensko,  tu su ake silne protimoslimske nalady :),  vacsinou u ludi co nevideli ani madara.    Zmenili to teda moslimovia alebo media ?  

 

Povedat ze mulikulturalizmus zlyhal je zase obecne tvrdenie a nie je to obecne pravda, su priklady kde fungoval a kde zlyhal.  To co vedie k problemom je segregacia,  ak vzniknu arabske stvrte a spoji sa s nezamestanostou  tak dostavas klasicke geta ktore produkuju problemy vsade na svete,  aj v amerike ci brazilii.  A v pripade muslimov  to znamena liahen buducich teroristov.  V mensich mestach kde su sucastou komunity taketo problemy su len vzacne. 

 

 

 

Ale kazdy opakuje to iste,   co vlastne chces povedat ?   Tvrdim ze moslimovia su uz v europe a dlho,  problemovych je mala mensina.  Ak zastavas nazor ze ich vsetkych treba zbavit obcianstva a zbavit sa ich ( predat do turecka, zastrelit ci neviem co)  tak nesuhlasim.  A ty nesuhlasis ze ich treba integrovat, pripadne ze to nejde lebo kultura. 

 

 

A o afgancovi som necital, zavriet a hotovo.  Rovnako urcite najdes pripad mladeho nemca co znasilnil a zabil mladu nemku.  Co tym chces povedat ze kazdy afganec to robi ? Alebo co presne ?  Zabitie je predsa  hriech aj podla koranu,

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Neviem kto je Čermák, ale ak máš na mysli Černáka, tak robíš úplne presne to, z čoho obviňuješ mňa. Vyťahuješ extrémne prípady, z ktorých si robíš štatistiky.

 

Ak zastavas nazor ze ich vsetkych treba zbavit obcianstva a zbavit sa ich ( predat do turecka, zastrelit ci neviem co)  tak nesuhlasim.  A ty nesuhlasis ze ich treba integrovat, pripadne ze to nejde lebo kultura.

 

Toto sú totálne nezmysly čo píšeš, toto nemá význam ani komentovať, buď nečítaš čo píšem alebo jednoducho len tomu nerozumieš.

 

tu su ake silne protimoslimske nalady :),  vacsinou u ludi co nevideli ani madara.    Zmenili to teda moslimovia alebo media ?

 

No a k tejto perle čo už povedať..... tiež dobrovoľne nevlezieš do jazera plného aligátorov... a tiež si v živote zrejme nevidel ani jedného.

 

Ach jaj.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Axel

 

To, čo predviedla Merkelová  „pozvaním migrantov“ nie je jej politické diletantstvo. Je to skúsená politička, ktorá presne vie, čo robí.  Jej politická kariéra začala už v bývalej NDR, kde bola členkou krajského vedení FDJ a sekretárkou  pre agitáciu a propagandu. Pre tých mladších, FDJ je bola obdobou SZM, organizácia „združujúca“ mládež, riadená Komunistickou stranou. „Združujúca“ som dal do úvodzoviek, lebo jej členstvo bolo viac menej povinné, ak si niekto nechcel pokaziť kádrový profil, napríklad pri prijmačkách na VŠ. Do vedenia týchto organizácií sa však snažili dostať bezcharakterní oportunistickí karieristi, neskôr členovia strany a vedúce kádre na pracoviskách a v politike. Typickým predstaviteľom na Slovensku je Fico. Vo svojej kariére pochopil, že  po 1989 stačí zmeniť  rétoriku komunistického funkcionára na ľavicovú a dnes je predseda najúspešnejšej politickej strany na Slovensku. Merkelová sa s podporou 89,5 % hlasov stala staronovou líderkou svojej CDU a vo voľbách v Nemecku sa bude uchádzať o štvrté funkčné obdobie v úrade. Prečo ich porovnávam? Sú to inteligentní, schopní politici, s inštinktom prežiť každú dobu. Ich túžba, byť za každú cenu lídrom, je patologickým symptómom ich osobnosti a úspešne ju skrývajú za snahu pracovať pre blaho iných. Ak strácajú pôdu pod nohami, rýchlo dokážu spraviť obrat o 180 stupňov a zmeniť svoju rétoriku. http://www.tvnoviny.sk/zahranicne/1850457_obrat-politiky-v-nemecku-merkelova-chce-obmedzit-imigraciu-a-zakazat-burky . Merkelová a Fico sú typickým príkladom politikov, ktorí nemajú žiadnu víziu budúcnosti. Zaujíma ich iba vízia svojej politickej budúcnosti a kariéry. V neposlednej miere je politika aj lukratívny job a o peniaze im ide až na prvom mieste. Bez škrupuli to predviedol bývalý predseda Európskej komisie José Manuel Barroso http://prvnizpravy.parlamentnilisty.cz/zpravy/politika/skandal-barroso-bere-penize-od-eu-i-s-prusvihem-s-golden-sachs/ . Úpadok morálnych hodnôt politických lídrov je dôsledkom úpadku celej spoločnosti a nie naopak. Súčasných politikov sme si predsa zvolili v slobodných voľbách. Ale kto nie je slepí vidí, že politici v EU sú iba moderátori a animátori tejto seba deštruktívnej politiky a morálneho marazmu nesedia v Brusely.

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

axel. vidim ze sa debata zmenila na vymenu ostrovtipu :) Tak posledny a koncim, kedze uz citas co nepisem:).  Ja totiz ciastocne suhlasim, a moj iny pohlad nie je opozitom tvojmu a z debaty to tak vyzera.

 

A slubeny bonmot :  Dobrovolne nevlezies do jazera plneho aligatorov a to ze je plne aligatorov vies pretoze si videl horor  o zmutovanych aligatoroch na floride :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tono však v podstate o tom píšem, aj Fico využil túto tému, len aby si nahnal percentá, pred voľbami ho bolo plné rádio ako utečenci zaplavia Slovensko, ale malo to asi taký efekt, ako keby Eskymákov strašili, čo im hrozí od nosorožcov. Po voľbách sa k utečeneckej téme tuším nevyjadril ani raz. Nebolo už treba.

 

tyso no tak sa predsa dostávame k nejakému záveru, na to aby človek získal nejakú skúsenosť a vedel si spraviť obraz o danej problematike, nemusí s problémom prísť priamo do styku. Takže také tézy typu "pred moslimami varujú tí, ktorých moslimov nikdy nevideli" sú úplný nonsens. Tak ako aj v prípade tvojho zubára, čo si použil na obhajobu svojich názorov. Ak si niekto doma chová potkana, tak tiež nebude tvrdiť, že neškodia hospodárstvu. Niekedy ješitnosť musí ustúpiť zdravému rozumu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Sa to tu ozaj trochu presmerovalo na jednu kolaj. Migranti su ozaj velky problem , ale urcite nie jediny, v deziitegracii EU. Dokazom je aj argumentovanie tysa a jemu pudobnych pseudohumanistov. Z EU sa pomaly stava nieco podobneho, ako tolko kritizovana a zatracovana „risa zla“. Na jednej strane chceme na uzemi EU integrovat narusitelov hranic a ked sa proti tomu postavia obcania v clenskych statoch (z dovodov dobre znamych), tak su okamzite nalepkovanou a kratkozrakou nahumannou masou ludi. Takto ich verejne cajchuju ich vlastne a nimi volene politicke „elity“. Zaujmave, ze tie politicke „elity“ sa tlacia opacnym smerom, ako ich volici. Ked sa zacnu obracat  k nejakym inym politickym „elitam“ tak sa tie ine politicke „elity“ tiez ocachjuju nejakym privlastkom....najcastejsie populistickou (a to je este slusne a v norme) „elitou“. Len teraz mi nie je jasne, preco populistickou ? Co je populisticke na tom, ak niekto presne pomenuje nejaky problem a aj ponukne riesenie? Teraz je jedno ake je to riesenie, dolezite je, ze ho ponukne. Obcania-volici po rieseniach volali-volaju uz dost dlhy cas a je teda zakonite, ze ked ziadne neprichadzalo, tak odpisali tzv. systemove strany a zacali davat body tzv. populistom, co prichadzaju z riesenim problemov. Je to tak tazke pochopit?......preto obvinujem kazdeho pseudohumanistu, lavicoveho liberala a vsetkych, co nerespektuju volu vacsiny obcanov, z mozneho rozpadu EU. Odporcovia EU existovali a aj budu existovat, ale na rozpad EU mali a aj maju pramalo dosahu. Najvacsiu vinu na momentalnej spolocenskej krize v EU maju tzv systemove politicke strany a ich podporovatelia (myslim hracov z poza ich chrbtov).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Na jednu koľaj sa to presmerovalo preto, lebo aktuálna situácia je významným dezintegračným prvkom. Nič iné Európu viac nerozdelilo ako imigrácia, nacionalisti posilňujú, konajú sa referendá o vystúpení z EÚ či eurozóny, vo vnútri schengenu sa opäť posilňujú hranice, či dokonca stavajú ploty, ostatné problémy ako keby vymizli. Postrehol vôbec niekto, že za posledný rok a pol sa prakticky nespomína finančná a hospodárska situácia Grécka? Ak sa Grécko niekde spomenie, tak takmer výlučne len v súvislosti kritickej situácie s imigrantmi na gréckych ostrovoch. Aj úplne vyšinutý pseudohumanista musí uznať, že s imigráciou prišlo oveľa viac problémov ako pozitívnych vecí. Ak vôbec nejaké prišli. A to sa zatiaľ len rieši čo s tými stovkami tisíc prišelcov čo sú tu, asimilácia takmer nemožná, integrácia zložitá, umiestnenie na pracovný trh problematické, do Európy prichádzajú ďalší a na hraniciach čakajú ďalšie milióny. Čo bude za 10-20, či 30 rokov? Odváži sa to niekto predpovedať? Ja nie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

axel,  imigracia nebola predsa cielom.   To je dosledok vonkajsej situacie,   a okrem kritiky ze to je cele zle mi nie je jasne co by si navrhoval.   Nechat ich grecku ? Alebo topit ?

Dnes platime Turecku za to ze si ich nechava a podobne zrejme dohodneme cosi s Alzirskom a dalsimi v afrike.    

 

V kontexte tejto debaty ma pobavilo ze nemecke slovo roko je postfaktualny,    v debate rozhoduju emocie a na fakty kazdy kasle.     V normalnom zivote aspon doteraz platilo ze sa racionalne preberu dostupne moznosti a zvoli sa riesenie.     A v tejto debate sa ukazuje opak, imigranti su zli a tak podme volit Kotlebu :)

Ano europa je v upadku,   eklatantny priklad je informator,   odmieta evoluciu, ockovanie, zdravy rozum.   Ale je plne presvedceny o svojej pravde, zla EU, zla homoloby, zli komunisti.    Jemu podobni zvolili Trumpa, vyhrali brexit a zjavne to pojde dalej. 

 

Konci doba rozumu a prichadza doba temna,   v tom je analogia s rimom skutocna.  A len sa bojim ze okrem komentovania s tym nevieme nic spravit.  Netusim kde sa stala chyba, ci su to socialne siete alebo co. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov