Skočiť na obsah

alamo

Odporúčané príspevky

Nič také nebude, ľudia sprostí nie sú a predpokladám, že sa budú množiť referendá za vystúpenie z EÚ. Ja by som to podporil, súčasná politika EÚ ma presvedčila, že tadiaľto cesta nevedie ani omylom.

 

Ak ešte na to bude čas, podľa mňa Brusel chystá niečo, čo skončí diktatúrou a úplným potlačením slobody slova. Nie, nie je to konšpirácia, deje sa to už teraz. Začne to tým, že akákoľvek kritika prisťahovalectva bude trestná. Tuším už vo Švédsku to tak funguje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://echo24.cz/a/inNN7/nemecko-vypovi-schengen-docasne-obnovi-hranicni-kontroly

Německo vypoví Schengen, dočasně obnoví hraniční kontroly

Podle Spiegelu se má v neděli v 17.30 konat tisková konference v Berlíně, na které ministr vnitra Thomas de Maizière představí plán obnovy hraničních kontrol. Důvodem je vysoký počet uprchlíků, kteří do země proudí přes hranice s Rakouskem. Německo by tak dočasně vypovědělo platnost schengenských dohod.

 

Podle německého ministra vnitra je toto opatření v souladu s ustanoveními schengenského hraničního kodexu. Obnovení kontroly hranic je podle něj nezbytné pro udržení bezpečnosti a pořádku ve zemi.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nechcem byť pejoratívny, ale Nemci si ukážkovo nasrali do huby. Ešte pred týždňom sa chvastali, že otvoria hranice všetkým a teraz idú zavádzať kontroly.

 

Už mi to pripadá, ako keby EÚ trpela nejakou schizofréniou, kde ľavá časť mozgu nevie čo robí pravá.

 

Svojmi vyhláseniami spustia a podporia masívnu utečeneckú vlnu, kritizujú Maďarov za výstavbu plota a potom sami zatvárajú hranice a žobrú o solidaritu.

 

Tak potom kto je tu hňup?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

V Katalánsku sa konali dôležité voľby, ktorých výsledok môže výrazne priblížiť Katalánsko ku samostatnosti:

 

EXIT POLL: V katalánskych voľbách zvíťazili separatisti
 

Barcelona 27. septembra (TASR) - Katalánske separatistické strany získali v dnešných predčasných voľbách absolútnu väčšinu kresiel v tamojšom parlamente, vyplýva z exit pollu. Dané výsledky podľa agentúry Reuters potenciálne stavajú tento región ohľadom katalánskej nezávislosti proti španielskej centrálnej vláde.

 

Exit poll rýchlo zhodnotil aj Zdeno Cíger: Moje rýchle hodnotenie je to, že to som ešte nezažil, to môže byť len hanba, všetkým separatistom, nech idú do riti všetci, dobre? To je moje hodnotenie celých volieb, dobre?? Ďakujem!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

žiadna zmena
akurát ešte väčšie popieranie reality, EU humanistické elity ponúkajú
"za všetko môžeme my"

http://blisty.cz/art/79952.html
Zdrojem evropského džihádismu je současné fungování evropských společností

rozumej.. postrieľaní v Paríži boli "páchatelia", a teroristi boli "obete"
riešenie?
ešte viac "socializmu s ľudskou tvárou", ešte viac prerozdeľovania, ešte viac zložitejších zákonov a protichodných direktív, v ktorých sa už nevyzná ani Šalamún

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

Štáty ako Británia, Nemecko, Francúzsko z členstva v únii nič nemajú však na to len doplácajú, lebo sa pospájali štáty rôznych ekonomík a potom bohatší ťahá chudobného a tak chudobné štáty profitujú z fondov ktoré musia tie bohaté vyprodukovať. Takému Nemecku by aj bolo bez únie lepšie alebo keby únia zostala len so štátmi ako Anglicko, Nemecko, Francúzsko, Benelux atď. Takže dobrá myšlienka spojiť kontinent a konkurovať svetu sa zvrhne na snahy niektorých členov o vystúpenie a nová francúzska vláda sníva o znovuzavedení Franku. Či sa jedná o eurozónu alebo schengen to je všetko previazané lebo únia má zmysel fakt len vtedy keď bude prepojená spoločnou menou, spoločným voľným priestorom, spoločným vojenským paktom (zatiaľ NATO ale aj EU by si mohla niečo také sama spraviť) a spoločný úradný jazyk ktorý ešte akosi nedozrel (ako esperanto a pod). Ak to tak nebude a krajiny budú chcieť zachovať suverenitu tak to speje ozaj len k tomu rozpadu únie. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

http://echo24.cz/a/i22rt/eu-vyhrozuje-recku-vyloucime-vas-ze-schengenu

EU vyhrožuje Řecku: Vyloučíme vás ze Schengenu

Evropské š###### volají po ,,utěsnění“ řecko-makedonské hranice. Ministři vnitra Švédska, Belgie a Rakouska vyhrožují, že pokud se Řecku v řádu týdnů nepodaří zvládnout uprchlíky, hrozí mu krátkodobého vyloučení ze schengenského prostoru volného pohybu. „Tlak na Řecko se, dejme tomu, zvětšuje,“ potvrdil český ministr vnitra Milan Chovanec. Každá země evropské osmadacítky má podle něj své povinnosti, které musí plnit a to musí brát vážně i Řekové.

a načo porom bude grékom euro, a všetky tie nanútené deformy, keď ich vylejú?

a len tak mimochodom, nám sa tak vyhrážali, aj vykopnutím, práve preto že sme to chceli "utesňovanie hraníc" od začiatku

to už je len teatro

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Z akého Schengenu? Ja som myslel, že Merkelovej pozývací list pre jadrových fyzikov, lekárov a učiteľov bol ukončením Schengenu. EÚ je už tak zasratá imigrantmi (a roztlieskavačmi nesúcich transparenty "Welcome"), že už celá EÚ aj so Schengenom stráca zmysel.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

schengen sem, schengen tam, koho to zaujíma? pán Pittela v eu parlamente objasnil stručne a jasne - čiže v preklade: keď ste boli satelitom Sovietskeho zväzu, skákali ste ako chcel Sovietsky zväz. teraz ste satelitom EÚ, skáčte tak, ako vám nariadi EÚ. a basta : )

 

http://www.mojevideo.sk/video/26ff2/richard_sulik_sa_pyta_europoslanca_gianni_pittella.html?utm_source=related_player

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tot nedavno som v nejakom prispevku pisal, ze EU pripomina v poslednych 10-15 rokoch RVHP. Napisal som aj pricinu.....neomarxizmus a lavicovo liberalnu bandu. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pán europoslanec má isté medzery v znalostiach, lebo sovietsky zväz nechával satelitným štátom predsa len o niečo viac suverenity ako súdružka únia, a tiež nenútil štáty RVHP aby sa skladali na dlhy iného členského štátu...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To je pravda co sa tyka toho ze sme sa nemuseli skladat na dlhy ineho RVHP statu ale ked sme povedali Rusom nie v 1968 hned sme tu mali tanky a v madarsku 1956 podobne. Toto zase unia nerobi. Ja uznavam len socializmus ako taky nie sovietsky zvaz (aby ste nevraveli ze v jednej teme obhajujem komunistov a v druhej EU). Tak co bude rozpadne sa to? V anglicku to uz dost vrie. Inac na ten schengen mi sused dobre povedal ze za sociku sme nemohli ist na zapad a teraz su otvorene hranice ale pre koho, ked sme taki chudobni ze mozeme len sediet na lavicke pred cinzakom a nie za hranice chodit.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

ja neviem či sem mám vôbec niečo písať..

po tých rokoch..

ten tlak za decentralizáciu, je podľa mňa spôsobený "telekomunikačnou revolúciou", spoločnosť to zmenilo viac ako knihtlač..

ľudia už jednoducho spojený sú, a nijaký "superštát" na to nepotrebujú, skôr je tomu na prekážku, spôsobobaním preregulovanosti

voľba je jednoduchá

buďto usporiadaná decentralizácia

alebo divoká dezintegrácia

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

obávam sa že o tom, čo sa bude diať ďalej, momentálne nerozhodujú politici, tý už dlhšie ako dekádu, nič neriadia ani neregulujú, iba tupo reagujú na beh udalostí

 

v pondelok po víkende, nastúpia zase na "parket" burziáni, a pekne to tam roztočia

tie šialené výpredaje v piatok (najviac to mlelo akcie bánk), to bola iba panika

v pondelok ale budú všetci po víkende, a niektorý z nich ho možno strávia tvrdými kalkuláciami o tom čo predať, a čo nakúpiť

v pondelok to bude mať asi iné grády

a to čo sa bude diať v "aukčnej sieni", bude mať omnoho závažnejší dopad ako politické kecanie

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tlačiť Britov teraz, do nejakého rýchleho rozhodovania, nemusí mať zdravé následky

okrem Angličanov, tam žijú aj Škóti Welshania.. a tých následných návrhov na ďalšie "postreferendá" je naozaj veľa

napríklad to lákanie Škótov, že oni predsa v EU môžu zostať, teda..

nevyvoláva to vo mne moc nadšenia

toto by mohlo dopadnúť ako "UKrajina"

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

No sa nam to akosi zacina plnit......bud sa EU zreformuje alebo sa to cele rozsype s hrmotom a dopadom, ako Rimska risa svojho casu. V Rakusku je Pyrhovo vitazstvo Bellena a v Taliansku dava posledne zbohom Renzi. A to nas este cakaju volby vo Francuzsku kde si to rozdaju Fillon s Le Penovou a obaja su kritikmi terajsich pomerov v EU, potom nasleduje Holandsko a nesmie sa zabudnut ani na Merkelovej Nemecko....este bude horuco na politickej scene....takze bud reforma alebo hrmot rozpadu :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tyso

nešlo náhodou o ten prúser s talianskymi bankami?

referendum bolo v podstate o ich ďalšom zachraňovaní z daní.. taliani tú dardu proste odmietli zatiahnuť..

čo bude ďalej?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V Rakúsku vyhral prezidentské voľby Van der Bellen - ľavicový extrémista, bývalý agent KGB a obhajca islamského extrémizmu a imigrácie. Čo v konečnom dôsledku dezintegráciu EÚ môže urýchliť.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Európa a konkrétne EÚ prechádza úpadkom. Sú dve možnosti, buď sa EÚ zmení na policajný štát, čo v konečnom dôsledku už prebieha alebo sa jednoducho rozpadne. Minulosť ukázala, že inej cesty niet.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

axel,   to je uz extrem ale z tvojej strany.  Za urazky sa mozes sudit uz pomerne dlho :),  zhruba od cias ked zakazali suboje :)

Sloboda slova sa nikdy nevztahovala na osobne utoky,   oznacit za policajny stat kde nemozes beztrestne komukolvek nadavat ale hrozi ti pripadne jeho zaloba ?

Skusme trochu realizmu,   kde podla teba je ten idealny stat ? 

Pretoze toto je ako v starom vtipe:

bavi sa rus a american, american tvrdi ze  u nich je sloboda slova pretoze moze slobodne a bez strachu nadavat na americku vladu. A rus oponuje : Ved u nas tiez mozeme slobodne a bez strachu nadavat na americku vladu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov