Skočiť na obsah

MS v ľadovom hokeji "20" 2013 (Rusko)


aljak63

Odporúčané príspevky

...::: Výsledky MS "20" - 4.január 2013 :::...

 

Dnešné zápasy rozhodli o umiestneniach na pozíciach 5. - 10. :

5. Česko, 6. Švajčiarsko, 7. Fínsko, 8. Slovensko, 9. Nemecko, 10. Lotyšsko

 

V súboji o 5.miesto zvíťazili Česi nad Švajčiarmi len tesne v pomere 4:3

 

Fíni v divokom zápase o 7.miesto zvíťazili nad Slovenskom, výsledok 11:4

 

V súboji o záchranu vyhrali Nemci svoj 1.zápas na MS, Lotyšov zdolali 5:2

 

Lotyšskí juniori prehrali všetkých 6 zápasov na MS a vypadli do I.divízie

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

...::: Výsledky MS "20" - 5.január 2013 :::...

 

A je rozhodnuté - Američania sú zlatí! Vo finále zvíťazili nad Švédskom 3:1, hoci najprv prehrávali 0:1, avšak v polke zápasu behom 3 minút vsietil finálový hrdina Grimaldi 2 góly a Američania sa ujali vedenia 2:1, v závere ešte spečatili svoj triumf gólom do prázdnej brány. Američania v základnej skupine 2x prehrali (s Ruskom a Kanadou), avšak napokon predsa len slávia svoj v poradí už 3. juniorský titul majstrov sveta (predtým 2004 a 2010). Švédi až do dnešného finále nepoznali pocit prehry, no v zápase o zlato na Američanov nestačili a minuloročný titul teda neobhájili, Tre Kronor si z Ufy odnášajú "len" striebro.

 

V zápase o bronz medzi Kanadou a Ruskom to bolo poriadne dramatické a o víťazovi rozhodlo napokon až predĺženie. Kanaďania väčšinu zápasu prehrávali a dobiehali nepriaznivý stav, ani raz vlastne neviedli. Za stavu 5:5 nasledovalo predĺženie, kde napokon Nichushin po 95 sekundách rozhodol o triumfe domáceho Ruska s príchuťou bronzu. Rusi za posledné 3 roky vždy získali medailu (2011 - zlato, 2012 - striebro, 2013 - bronz). Kanaďania síce vyhrali základnú skupinu, no napokon sú bez medaile - čo sa im naposledy stalo na juniorských MS pred 15 rokmi (v roku 1998), 14-ročná medailová šnúra Kanady sa dnes prerušila.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov