Skočiť na obsah

Mobilný internet


Sniper

Odporúčané príspevky

Uvažujem si zriadiť mobilný internet, ale vôbec nemám predstavu o ponuke operátorov, okrem toho rád by som počul názory tých, ktorí ho už náhodou využívajú.

 

Zaujímajú ma hlavne veci ako:

  • dá sa zriadiť bez viazanosti (bez toho, aby mi naúčtovali desiatky € za aktiváciu služby)?
  • aká je stabilita a bežná rýchlosť pripojenia?
  • aká je dostupnosť signálu vášho operátora?
Samozrejme, že si pôjdem osobne pozrieť ponuky všetkých operátorov, ale každý vychváli svoj internet a ja nechcem kupovať kocúra vo vreci.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 rokmi...

Mám mobilný internet, ktorý používam v jednom objekte. V kancelárii mi celý deň bez problémov ide, ale keď sa presuniem na iné pracovisko, ktoré je asi 150 metrov odtiaľ, tak mi v kuse vypadáva a dosť nepravidelne. Teda pripojenie ide, ale prestane načítavať stránky. Musím sa odpojiť a znovu pripojiť. Niekedy nie je problém pár hodín, inokedy sa odhlasujem a prihlasujem každých 10 minút ako dilino. Niekedy stačí počkať pár minút (5-15) a stránky sa začnú znovu načítavať.

 

Môže to byť signálom (slabý signál operátora) alebo tým, že sedím asi meter od racku (rušenie)?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 rokmi...

Teraz v roku 2020 je mobilny internet lepšejší a každý operátor má niečo dobré. Swan 4ka má lacný ale signál zlý. Orange a Telekom sú signálovo najlepší, ale dátovo najdrahší. O2 je v oboch tak medzi.

Kedysi som uvazoval tak ze smartfon a pausal ale teraz uz ako som minimalista tak aj mobilny internet je zbytocny luxus lebo do mailu mi chodi len spam a na internete len vypisujem na fora a bez toho sa da zit.

Semtam sa zide mat tesco kartu v elektronickej podobe cez aplikaciu, obcas raz za uhorsky rok vyuzijem aplikaciu zdravotnej poistovne ale inac by mi stacila tlacidlova Nokia nejaka jednoducha bez fotaku a bez netu. Teraz ked posielam mimoriadne splatky sa zide aplikacia bank ale v beznom zivote mi len pride vyplata a bud platim kartou alebo vyberiem z bankomatu takze smartfon je zbytocny u mna.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja nerozumiem, prečo ten tzv. minimalista si nezavedie optiku, ktorá sa dá zrobiť aj za 10€ mesačne a môže internet využívať nonstop bez obmedzení. A keď je mimo domu, tam mu stačí Easy za 50 centov denne. Nie, on radšej bude špekulovať s desiatimi simkami. Fakt jak malý jojo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...
Dňa 27. 11. 2020 at 23:28, Tomáš napísal:

Prave to je na tom minimalisticke ze od kazdeho operatora vyuzijem tu naj vec a tym padom setrim.

Musim ta vyviest z omylu, toto vobec nie je minimalizmus. To je len spekulovanie. Minimalizmus by bol ak by si mal jeden mobil, jednu simku. Minimalizmus je to, co nevyhnutne potrebujes. Ako je mozne, ze vacsina ludi ma doma jeden internet a v mobile urcite mnozstvo dat? Len ty manazer roka musis mat tri mobily.... Teraz si na tom vlastne ako? Mas iphone, pre vela ludi symbol luxusu. 

Vies preco si chudobny? Lebo rozhadzujes. Ty si iba myslis, ze setris, opak je pravdou. Tebe vsak netreba nic vysvetlovat, ty vies co robis, no nie? 

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie dám príklad:

Telekom: Volanie 50 centov do danej siete maximálne za deň, teda 50 centov jedna sieť, 50 centov druhá sieť takže proste maximálne nejakých 3-4 prevoláš za deň. Ale nieje tam zahraničie.

Swan 4ka: 4 centy každá sieť + zahraničie

O2: Hodina hovoru 10 centov akákoľvek sieť + zahraničie ale 10 centov strhne okamžite aj keby že voláš len 5 sekúnd.

Orange neuvediem lebo oni pri kreditových nemajú dobré ceny... Takže ak potrebujem dlhší hovor do zahraničia alebo v SR tak O2, ak potrebujem kratší hovor do zahraničia tak Swan, ak potrebujem kratší hovor v SR tak buď Swan alebo Telekom...

Keby som s jednou simkartou robil všetko, tak by ma to vyšlo drahšie ako kombinácia troch. Apple mobil neni kvôli luxusu ale páčia sa mi dizajnovo a majú spolahlivejší softvér že nesakajú nemrznú a tak. Niečo ako linux že sú lepšie a stabilnejšie. Keby akýkoľvek iný výrobca mal taký telefón tak by som ho bral.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jedno nechapem.
Tvrdis ze nemas ZIADNYCH kamaratov okrem ludi na fore.
Na kieho frasa tak strasne potrebujes 3 simky a kalkulujes navyse s dlhymi hovormi do zahranicia??


...

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 6 hodinami, chlapeczjuhu napísal:

Jedno nechapem.
Tvrdis ze nemas ZIADNYCH kamaratov okrem ludi na fore.
Na kieho frasa tak strasne potrebujes 3 simky a kalkulujes navyse s dlhymi hovormi do zahranicia??


...
 

Dakujem, konecne to niekto napisal jednoznacne. 

Ved ma tych troch a asi kazdy ma ineho operatora. Vsak vies, ze on pri akoze randeni ospevoval, ked mala dotycna rovnakeho operatora. Aby usetril este aj tam. 

@Tomáš ty si fakt taka komicka postavicka. Musis vypadat naozaj smiesne, ked pobehujes s tromi mobilmi. Uz tu clovek vidi aky si chudak, ked so svojho dobreho platu nevies zaplatit jeden pausal. Alebo iba kredit. Kde ty tolko volas? To by aj mna zaujimalo... Alebo vlastne, je to tvoja vec.

Ja mam v telefone asi 300cisel a volam tak maximalne 5tim pravidelne. A to mam kamosov kopec znamych. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jemu to honí ego, cíti sa dôležito. Kompenzuje si komplex, že v reálnom zivote nemá žiadnych kamarátov, tak 10 simkami a piatimi mobilmi chce ostatným navodiť dojem, aký je on vo virtuálnom svete nesmierne vyťažený. Áno, Sniper to zase napísal úplne presne.

  • Haha 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Už nie. To patrilo skôr minulosti. Tak hovorím prečo som to tak robieval, a prečo by som to tak robil pri predplatenkách... Ale dal som na vaše rady a mám paušal. Ale vlastne ani to nekorešponduje s minimalizmom lebo načo je mne minimalistovi nekonečné volanie do celej EU? Potrebujem to vôbec?

Ozaj normálny človek (aby nemusel neustále sledovať kredit) si spraví nulový paušál, kde zaplatí to čo mesačne prevolá, a nastaví si inkasný príkaz v banke. Ďalej sa už o telefón netreba starať. Alebo ak trocha volá sú aj malé paušály s desiatkami voľných minút.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pred 1 hodinou, Tomáš napísal:

Ale vlastne ani to nekorešponduje s minimalizmom lebo načo je mne minimalistovi nekonečné volanie do celej EU? Potrebujem to vôbec?

Toto nie je minimalizmus, ale tvoja... retardácia.

No ale spýtam sa takto: Prečo sa nás pýtaš jak idiot na niečo, čo sa my teba pýtame už celé roky?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ty "minimalista",    tak zacnime jednoducho :  Kolko mas veci vo svojom zivote ?  Ty co zvlacas haraburdy z okolia.   Vies si predstavit ze si najdes dolezitych 33 veci vo svojom zivote a ostatnych sa zbavis ?  A za kazdu novu sa cielene zbavis jednej starej ? 

105452536_obrzok.png.0ecb976065abec9bf085144655fe9b96.png

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To je komplikovaná otázka... Ale ak by šlo o kvíz akých 33 vecí by si si bral so sebou či niečo v takom zmysle, do toho sa to bohato zmestí. Ale je vôbec nejako vytýčené že kedy je človek minimalista? Je to nejako dané počtom vecí že do kolko položiek má mať a tak? Ale toto je téma s mobilným internetom a ten mám už poriešený. Tak poďme do témy s minimalizmom a pokračujme tam. 4G internet fičí ako má takže tu je to zatiaľ v poriadku. Ešte dodám toľko že Swan nemá 3G sieť len 2G/4G takže ak má niekto starší mobil tak swan neodporúčam. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov