Skočiť na obsah

game

Odporúčané príspevky

Súd v stredu priznal Harabinovi odškodnenie 150-tisíc eur za to, že Generálna prokuratúra potvrdila prepis jeho telefonátu s Bakim Sadikim z roku 1994.

Harabin vo štvrtok vyzval Lipšica, aby odškodné zaplatil on.

Povedal, že všetky peniaze, ktoré vysúdi v kauze Bakiho Sadikiho, pôjdu na detskú onkológiu. Avizoval pritom, že ďalšie žaloby budú nasledovať.

"Každý, kto sa mi ospravedlní, tak bude mi to stačiť. Nebude mi to stačiť v prípade denníka SME. V prvom rade mi nejde o peniaze, ale budem ich žiadať, pretože pokiaľ by som tak neurobil, postupovali by iné médiá tak, že by stále klamali, nakoľko sa im nič nemôže stať," vyjadril sa Harabin.

Šéf Najvyššieho súdu naďalej tvrdí, že prepis jeho telefonátu so Sadikim neexistuje. Podľa neho to dokazuje aj rozsudok Okresného súdu v Bratislave, ktorý teraz potvrdil aj krajský súd.

Daniel Lipšic v reakcii na rozsudok povedal, že je tragédiou, keď v krajine prehrá nejaká inštitúcia spor, pretože povie pravdu.

"Je to vizitka katastrofálnej situácie našej justície," poznamenal.

nechce sa mi to komentovať. fakt nie.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

po volebnom otrase pánovi Harabinovi už otrnulo, alebo nikdy ani otrasený nebol, nie je ten typ:

 
Harabin sa už rozbieha, Kiskovi berú novelou ústavy právomoci

Novela ústavy z dielne Smeru a KDH berie prezidentovi vplyv v Súdnej rade.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a pokračujeme:

 

Harabin predbieha Kisku, šéfa Najvyššieho súdu zvolia pred ním

 

Štefan Harabin stále tvrdí, že sa ešte nerozhodol, či bude opäť kandidovať na čelo Najvyššieho súdu.

Voľbu nového šéfa Najvyššieho súdu nastavil Štefan Harabin tak, aby ho v prípade úspechu ešte stihol vymenovať súčasný prezident Ivan Gašparovič .....

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

minúta po minúte v Sobranciach

Voľba predsedu Najvyššieho súdu (NS) SR je hlavným bodom rokovania Súdnej rady SR v kultúrnom dome v Sobranciach. Momentálne sa prezentujú kandidáti, ako prvá začala Zuzana Ďurišová, ktorá zožala veľký potlesk u publika. Ďurišovú vystriedala ďalšia kandidátka Jana Bajánková. Verejnosť o voľbu prejavila mimoriadny záujem, sála kultúrneho domu je zaplnená.

http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/318135-harabinovi-odovzdali-peticiu-proti-jeho-znovuzvoleniu/

tretím kandidátom je Štefan Harabin.

 

edit 21:50:

 

Harabin končí ako šéf Njvyššieho súdu, bude nová voľba

  • v druhom kole získal Harabin 6 hlasov, Bajánková 5
  • na zvolenie bolo potrebných 10 hlasov
  • v prvom kole vypadla Harabinova kritička Ďurišová
  • žiadny z kandidátov sa už do novej voľby prihlásiť nemôže

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som to dnes sledoval. Nevyznam sa v problematike. Sudnictve(samozrejme ze si uvedomujem ze je to jedna z najdvolezitejsich veci a udalosti).  Ak ma niekto na fore prehlad,nech to okomentuje. Co sa deje a bude diat. Myslim trebars Pink. Ja spomeniem opat Kotlebu - slo by to bez neho?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Aký predseda súdnictva, také je aj súdnictvo! Teda obe stoja za hovno!

 

Nech už Harabín raz a navždy zmizne kade ľahšie a možno aj ten Augiášov chliev sa postupne vyčistí.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ono to bolo zaujimave a dnes som sa dost zaujimaveho aj dozvedel co som si vcera nevsimol. Kiska bude menovat troch sudcov- medzi tych volitelov. teda "tych slusnych" tam uz moze byt aj 6(mozno sa knim pripletu aj dalsi). Teda uz budu mat dost velku vahu. Vcera hlasovalo 15 -16 a vitaz potreboval 10? Harabin mal pred 5 rokmi 15 hlasov. 

 

Teda dufam - ze nejakeho kompromisneho slusneho by tam zvolit mohli. 

 

Kiska aj keby odmietol pripadneho vitaza Harabina vymenovat - on tam aj tak bude - lebo ustavny sud sa zrejme rovnako - resp opacne zachova ako u generalneho prokuratora a Gasparovica. 

 

Je tu rozkol medzi Harabinom a Ficom. Mozno a zrejme sa to dohodne a utrasie a mozno nie.

 

Este posledna vec - ako sa Harabin vyjadruje ku Kiskovi - to normalne isto nieje(to si nedovolil ani k Lipsicovi) - som si precital gasparovicov odpovedajuci list .Tu sa zmrvit isto nieco moze.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

pán Harabin Štefan rozhodne nikam neodchádza ...

 

Predseda Najvyššieho súdu Štefan Harabin sa stal predsedom Trestnoprávneho kolégia Najvyššieho súdu.

Potvrdila to jeho kancelária, podľa ktorej za neho hlasovalo 11 zo 16 hlasujúcich.

Harabin bol jediným kandidátom a nahradí na mieste predsedu kolégia Haralda Stiffela. Ten bol z funkcie sudcu odvolaný, keďže dosiahol vek 65 rokov.

Na Najvyššom súde pôsobia štyri kolégiá: trestnoprávne, občianskoprávne, obchodné a správne.

 

Prerokúvajú návrh správy Najvyššieho súdu o účinnosti zákonov a iných všeobecne záväzných právnych predpisov, podnety na novú právnu úpravu a pripomienky k rozhodnutiam, ktoré sú navrhované na uverejnenie v Zbierke stanovísk Najvyššieho súdu a rozhodnutí súdov Slovenskej republiky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

znamená to koniec jeho bašovania? že by?

 

Utrpel ďalšiu porážku. Tak ako sa očakávalo, senát, ktorému šéfoval Štefan Harabin, bude o pár dní minulosťou. Jeho sudcovia budú preradení do iných senátov Trestnoprávneho kolégia Najvyššieho súdu.

 

Ako skôr informovali z kancelárie predsedníčky Najvyššieho súdu, dôvodom na zmenu boli niektoré z posledných rozhodnutí senátov Trestnoprávneho kolégia, ktoré vo verejnosti vzbudili značný nepokoj.

 

Štefan Harabin tvrdí, že Švecová ešte neprerokovala návrh so všetkými dotknutými sudcami, a teda navrhovanými zmenami sa ešte nemala zaoberať Sudcovská rada. Návrh prerokovala len so siedmimi sudcami, ostatní boli na dovolenke, alebo neboli prítomní. „Ak chce porušovať zákony, tak nech porušuje,“ odkázal Švecovej Harabin a opäť vyhlásil, že predsedníčku súdu riadia politici, konkrétne minister vnútra Robert Kaliňák. Harabin tvrdí, že sa bude brániť spôsobom, ktorý mu zákon umožňuje. Ako, nepovedal.

...

http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/364914-harabin-skoncil-v-senate-ktory-riadi-kliment/

 

ani zďaleka.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 8 mesiacmi...

Harabina mohla zraniť lampa, rozsudok nad ním vyhlásia v piatok

(no, mohla...)

 

Dnes o 11:00 sa začalo na Najvyššom súde prvé disciplinárne pojednávanie so Štefanom Harabinom.

Ide o podanie predsedníčky Súdnej rady Jany Bajánkovej za výrok Harabina o predsedníčke Najvyššieho súdu Daniele Švecovej: „Pani Švecová sa riadi podľa verejnej mienky a podľa politikov. Svojím spôsobom je to chudera. Hovorím vám, za chvíľu sa môže stať, že skončí na psychiatrii. A potom mňa z toho budú obviňovať. Ale ja za to nemôžem.“

Súdna rada navrhuje Harabinovi zníženie platu o 30 percent. V ostatných disciplinárkach, ktoré na Harabina podala Švecová, sa zatiaľ nekoná a nebolo vytýčené žiadne pojednávanie.

Celé pojednávanie sprevádzal kričiaci Harabin, ktorý kritizuje prezidenta Andreja Kisku, ministra vnútra Roberta Kaliňáka alebo Švecovú s Bajánkovou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Akej naivity? Som naivny v tom, že vyhral všetky sudne spory proti nemu??? Skôr ty by si mal konečne už začať použivať to čo maš na krku.

Netvrdim, že neporobil nejake *ujoviny, lenže to je jeden z mala ľudi v tejto republike, ktory povie pravdu. A to mnohym smrdi. Najhoršie na tom je, že tento tupy narod to nevidi. Tak mi tu nevykladaj o naivite, ked brojite proti pravde. A to sa netyka Harabina, ale každej stranky spoločnosti. Je to všade, v politike, športe, mediach, zakonoch.... Človek je potrestany za pravdu. Ty kvintesencia...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:) naivita. vyhral tie kde rozhodovali jeho ludia.

Na europskom sude ma ludi? Zase bodujes... Paranoja je diagnoza a narodny sport. Vzdy ked niekomu nieco vyjde, tak je za tym nejaky podvod.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

na europskom sude ma jeden vysledok a ten nebol meritorny ale procesny.  To ze Harabin nie je sprosty  a ze je dobry pravnik to nikto nespochybnuje.  Ale to ze vyhraval hlavne pri zalobach na ochranu svojej osobnosti a to aj tam kde pravdu zjavne nemal ?

Ved si zober priklad zo Sadikim,    prepis je pravy,  Harabin sa s nim kamarati.  Napriek tomu sud uznal ze GP nemala co potvrdzovat pravost prepisu a ze mu patri 150 tis.  A  kedze v dalsich sporoch sa sudil s novinarmi, tak podobne vysudil odskodne za to ze napisali pravdu.

 

 

Alebo kde podla teba ma pravdu ? 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vies citat ?  Ty si pisal ze hovori pravdu a ze je chudak za nu trestany.  A ja pisem  ze je len vychcany.  A ze pravdu nema.   

Ryan, ja an teba ani nejdem reagovat,  mozno az raz zmudries :)

Chiovas sa ako 17 rocny pubertiak  a tam debata nema zmysel

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

 

Celkom zaujimave aspon pre mna. S niecim suhlasim, malo sa mi aj nepozdava. Neviem ci si nenalozil na seba vela - iste vie nasrat ludi. Este poznamku velmi mi pripomina toho strbaveho spaniela - myslim smiechom a neviem ci na tom plakat ci sa smiat. Ja som sa nesmial, ked sa rehotal ako ten spaniel.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov