Skočiť na obsah

alamo

Odporúčané príspevky

Dňa 1. 1. 2022 at 23:19, clovek2 napísal:

pomaly ale isto sa blíži čas kedy sa budú musieť národné vlády rozhodnúť či zastávajú záujmy EU (= Nemecka) alebo svojich voličov, u nás aj v Čechách to bude o to pikantnejšie, že máme tie proeurópske vlády :eehmm:

keby len proeurópske, ale už tým našim vládcom trčia z amerického zadku len topánky. 

  • Páči sa mi to 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

tak nam v parlamente schvalili dohodu s USA.   A tak nam neznalym by ste mohli povedat co sa podla vas zmeni, ako bude vyzerat ta americka okupacia.   Aby sme teda vedeli porovnat kto klamal, kto strasil a kto vedel o co ide.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

On 1/1/2022 at 11:19 PM, clovek2 said:

pomaly ale isto sa blíži čas kedy sa budú musieť národné vlády rozhodnúť či zastávajú záujmy EU (= Nemecka)

a tak celkom nie je jasne co tym presne chces povedat.   EU v tomto pripade nie je hlasom Nemecka aj ked Nemecko nie je osamele.  Pozicia ceska aj slovenska je  na pozicii francuzska, jadrova energia nam nevadi, skor naopak. A nijake urychlene odstavovanie uhlia nerobime aj ked na Slovensku by to bolo vhodne, nase uholne zdroje su drahe a skodia zivotnemu prostrediu.   EKonomicky to nedava velmi zmysel, preto nemusime mat rovnaky pohlad ako cesko a polsko. 

( BTW vilma,  tahat ameriku do europskeho sporu o energeticky mix je trochu ako diagnoza.  Ale fajn, americky zaujem je ciastocne o dodavky kvapalneho plynu.  Ale pokial viem, tak Slovensko sa v tomto prilis neangazuje.  Nas obchodny zaujem bol udrzat ukrajinske plynovody pretoze nam to prinasalo zisky z prepravy.  Toto sme v zasade prehrali, nord stream II nas o ne pripravi. Ale nemame ziadne velke snahy nahradit jadro a uhlie plynom. Po spustenie Mochoviec budeme mat dost elektriny a nepotrebujeme to.)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 9. 2. 2022 at 13:55, tyso napísal:

tak nam v parlamente schvalili dohodu s USA.   A tak nam neznalym by ste mohli povedat co sa podla vas zmeni, ako bude vyzerat ta americka okupacia.   Aby sme teda vedeli porovnat kto klamal, kto strasil a kto vedel o co ide.

co by sa malo zmenit?......jedine tvoje a Bidenove  pampersky.... : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

"Obyvatelia Sliača tlmočili svoje obavy z podpisu dohody s USAhttps://www.aktuality.sk/clanok/nw506tv/obyvatelia-sliaca-tlmocili-svoje-obavy-z-podpisu-dohody-s-usa-prezidentke/

Keď im tam 20 rokov, za okupácie,  pristávali posádky ruských MiGy ov, tak im to zrejme nevadilo. Rovnako ochrana životného prostredia, ktoré ruským vojskám veľa nehovorila, obyvateľov Sliača neznepokojovala. Veď podľa Žilinku to bola výhodnejšia "zmluva" ako teraz s USA. Aj keď zmluva o dočasnom pobyte z roku 1989, je v porovnaní so zmluvou s USA eufemizmus. Nuž čo ale narobíme, Rusi sú naši bratia a v rodine sa na to tak nehľadí. 

Som zvedavý, akú novú tému si Fico vymyslí, aby znova rozdúchaval vášne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

na druhej strane,  ved to je ocakavane.  Nikto nechce aby mu nad hlavou lietali lietadla,  ani dopravne ani ine. Protesty proti letiskam su ocakavane a normalny postup je ze armada s nimi rozprava, ponukne nejake kompenzacie a dohodne ako budu lietat.   Faktom je ale ze tie lietadla tam lietali aj doteraz a zmluva na tom nic nezmeni. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

presne tak....nejaka zmena moze nastat po moznom referende alebo po volbach, ked nakopeme do riti terajsiu koalicnu bandu podvodnikov, mafianov, klamarov a narkomanov....staci ti toto, aby si mohol spat bez nervovych tikov?.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Terajšia opozícia po celý čas len vykrikuje o referende. Za dva roky neprispeli k absolútne ničomu a pandemickú situáciu zhoršuje hlavne Fico a kotleby, ktoré oblbujú hlavy svojím ovciam. Hlavne že Fico z pozície premiéra vykrikoval, že opozícia má vyhrať voľby a nerozvacať štát. A takéto hovado chce informator voliť. Fico si vždy nájde dôvod vykrikovať len aby zaujal svoje ovce, ktoré ho vrátia k moci. Keď nebude korona a problém s Ukrajinou, čo si zase vymyslí? Robí to ako pravý všivavý komunista, nekonečný triedny boj, len aby konkurencii čo najviac sťažil vládnutie a toto robí celú politickú kariéru. Keď táto špina raz zdochne, pozývam celé fórum na šampanské, oslávime to.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Minule informator označoval za fašizmus Covid pasy, že je to ako značkovanie židov, tak sa pozrime čo robí naša fašisticko-komunistická opozícia

https://domov.sme.sk/c/22839276/obranna-zmluva-s-usa-opozicia-hecuje-davy-proti-poslancom.html

Toto robili nacisti pred Krištáľovou nocou informator. Čakám na tvoje vyjadrenie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ako sa spravala byvala opozicia v porovnani s terajsou?......presne tak isto, ako terajsia.....vytlkala politicky kapital aj z nemoznych veci...darilo sa jej a preto aj mala taky percentualny zisk vo volbach, ze mohla vbytvorit vladny blok.....co tu chces ake konkretne veci?....

to aky problem, ked niekto zverejnuje mena poslancov, co podla neho, hlasovali za nieco, co on povazuje za vlastizradu?....poslanec je  verejna osoba, tak kazdy ma pravo vediet, ako hlasoval v nejakej veci....vladny cinitelia a koalicny poslanci verejne nalepkuju osoby z inym nazorom, ako sa racia oni vyznavat, za dezolatov, opice, nevzdelanu luzu a to sa este slusne tu vyjadrujem, tak nechapem tvoj udiv a tvoje zdielanie clanku z toho konspiracneho platku.....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Jaj takto si to myslel, aha. Takže keď Matovič lepil plagáty na miliónové nehnuteľnosti, ktoré si ponakupovali smeráci z prepraných peňazí našich daní, že ide o majetok SR, takže aj z tvojho pohľadu to bolo v poriadku. Dobre, konečne sme sa na niečom zhodli a som rád, že takéto značkovanie skorumpovaných poslancov a ministrov schvaľuješ.

A neboli protesty vtedajšej opozície práve z tohto dôvodu, že kauzy smeráckej vlády už presahovali krajné medze a navyše bol zavraždený novinár, ktorý písal o týchto kauzách? To je trochu iné kafe, ako to, že dnes si fašisti s komunistami nájdu hocjakú kravinu, len aby mohli bliakať v uliciach. Ak by vláda rozhodla o tendri na výmenu upratovacej služby v parlamente tak Fico s opičiakmi z Republiky by vyvolali povstanie od zúrivosti, že im z toho nič nekvaplo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neviem o tom, ze by sa konal nejaky proces s tou "ukradnutou" vilou, okrem toho, ze ten plagat ten terajsi koalicny "lider" lepil na nejaku vilu nejakeho macronovho priatela.....takze sam s si sem dal dokaz, ze zmok s TT a jeho ziaci, zbierali politicke body na cudzom majetku a nie na majetku SK....

a to toho Kuciaka a jeho snubenicu zvrazdili za to pisanie o podvodoch niekoho?....lebo doteraz, co ja viem z istotou, je to, ze ho zabili a mozno aj to, kto ho zabil, ale z akej priciny, to mi nie je zname.....ty to vies?....co si bol v tom zainteresovany?.... : (

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nehraj sa tu ako keby si si prisadol kábel, na to už má registrovanú značku Tomáš, dobre vieš ako to bolo a neviem o tom, že by si bol sklerotik. Aj keď to dosť často tak vypadá.

A ešte taký drobný detail, nauč sa správne používať predložky z a s, aby druhí po tebe nemuseli lúštiť len kvôli tomu, aby im to dávalo zmysel, čo si chcel povedať. Ja radšej píšem so vzdelanými ľuďmi.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Prežil som väčšinu života v boľševickej totalite. Nechápem, ako môže dnes polovica Slovákov spomínať s nostalgiou na obdobie, keď uplatňovanie práv občanov, zakotvených v Charte základných práv, boli príčinou ich prenasledovania a zatýkania políciou. Bol to režim, v ktorom sa darilo oportunistom, bez morálky, ktorí vstúpili do KSČ. Bez tohoto členstva by bol ich kariérny postup limitovaný, bez ohľadu na ich schopnosti. Bol to už vtedy systém "našich ľudí" a tých ostatných. Tak, ako to vystihol Orwell v románe Farma zvierat. "Všetky zvieratá sú si rovné, ale niektoré sú si rovnejšie." 

Dnes polovica Slovákov znova vzhliada k Rusku a koketuje s návratom pod jeho mocenský vplyv. Ideológia v Rusku sa dnes už formálne nehlási ku Komunizmu. Veď mnohí bývalí strážcovia Marx Leninského učenia, ako Putin a jemu podobní, patria dnes k oligarchii, čo bol pôvodne ich triedny nepriateľ. Totalitné praktiky im však zostali.

To, že politikom s diktátorskými sklonmi, ako Fico, Orbán a podobní takýto režim imponuje, ma neprekvapuje. Prekvapuje ma skôr názor obyčajných ľudí, demonštrujúcich na uliciach za slobodu. Budú mať takú slobodu, ako majú teraz Rusi. Zrejme sa mýlim, lebo Rusi za Putinom stoja, keďže je pri moci už 20 rokov. Zrejme sú spokojní zo svojou slobodou, životnou úrovňou. No nemusia ju exportovať na tankoch do sveta.

Predstava takejto budúcnosti Slovenska je pre mňa odstrašujúca. Ak tu bude vládnuť Fico, Pelegríni, spolu s Kotlebom, Žilinkom...,  byť mladým, tak balím kufre.  

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ano @Tono máš pravdu, viď informatora, to je chvíľami už na diagnózu a nie je jediný. To stádo je schopné viniť USA za inváziu Ruska na Ukrajinu, lebo Biden tak hovoril... nad mladými fašistami a im podobnými skrachovancami, čo sa odbavujú na sociálnych sieťach, lebo nie sú schopní si nájsť frajerku alebo nejakú zmysluplnú činnosť, už len rukou mávnuť, oni netušia čo bol rok 1968, ale informator je už starý chren, tak mu možno mozek vynecháva miestami.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja vidím budúcnosť dosť biedne. Jedinou mojou útechou je, že nie som ekonóm, prognostik, ani politológ, takže sa pravdepodobne mýlim. Dnes sa v médiách skloňuje potenciálna hrozba invázie ruských vojsk na Ukrajinu. Ťažko povedať, čo sa v Putinovej hlave odohráva. V jeho veku je to jeho posledná možnosť, aby sa zapísal do ruských dejín, podobne ako Ivan Hrozný, alebo Stalin. To sú osobnosti, ktoré rozšírili imperiálnu moc Ruska a zapísali sa tak do ich dejín, ako najväčšie osobnosti. A Putin by sa chcel k nim pripojiť. 

https://hnonline.sk/svet/983625-najvacsou-osobnostou-ruska-je-podla-obyvatelov-stalin-masoveho-vraha-dobieha-putin

Nech už to dopadne akokoľvek, pre nás je dôležitá stabilita v EU. A v tomto ohľade mám väčšie obavy, ako z invázie Ruska, na Ukrainu. To, ako ECB ignoruje narastajúcu infláciu, je bezprecedentný príklad neschopnosti čeliť realite. ECB zaujala postoj "mŕtveho chrobáka" a dúfa, že sa to samo upraví. Svojou nečinnosťou však potenciálne vytvára riziko inflačnej špirály a nespokojnosť obyvateľstva môže vyústiť k prejavom, aké teraz zažívame na Slovensku. Extrémisti budú mať masovejšiu podporu. Kde to skončí, to ťažko predvídať, ale ak by došlo k ozbrojenému konfliktu na Ukraine, problémy v EU by to len vyhrotilo. Hlavnou príčinou je ale nezodpovednosť a neschopnosť ECB reagovať na súčasnú situáciu a jej snaha o podporu krajín, ako Francúzko, Taliansko, Španielsko, Grécko..., žiť stále na dlh. Lenže to nie je možné do nekonečna. Fakticky je už dnes EU, bez vlastnej vojenskej sily, paralyzovaná a mnohé krajiny nie sú ochotné investovať do vlastnej obrany ani 2%. A ak sa Rusi naozaj odhodlajú k invázii na Ukrajinu, slabosť a nerozhodnosť EU môže vyústiť do problémov, ktoré ohrozia jej vnútornú  integritu.

 

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Už sa tu mieša viac tém piate cez deviate, ale dám to sem

https://www.teraz.sk/zahranicie/policia-slzotvornym-plynom-rozohnala-/611585-clanok.html

Čo by robili tunajší "bojovníci za slobodu" z radov komunisticko-fašistickej kriminálnej opozície keby vláda proti nim poslala ťažkoodencov, ktorí by ich stĺkli za asistencie slzotvorného plynu na jednu kopu? Francúzsko či Kanada sú krajinami s vysokou mierou demokracie, takou vysokou, že niektorí si to pletú s anarchiou. Fico ako premiér každý protivládny protest označoval za rozvracanie štátu, ale čo robí on teraz, to je už rozklad spoločnosti. Škoda že nemáme takú políciu a vládu ako vo Francúzsku či Kanade. Pohľad na dobitého Fica, Blahu, Tarabu, Uhríka či Mazureka by bol bonusom.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov