Skočiť na obsah

Euro Hockey Tour (sezóna 2012/2013)


aljak63

Odporúčané príspevky

Obrázok

- EURO HOCKEY TOUR 2012/2013 -


17.ročník prestížnej Euro Hockey Tour je tu! Na 4 turnajoch sa opäť stretnú národné výbery Česka, Fínska, Ruska a Švédska. Postupne sa tieto 4 európske hokejové veľmoci predstavia vo Fínsku na novembrovom turnaji Karjala Cup, následne v Rusku na decembrovom Channel One Cup, a v roku 2013 najprv vo februári na švédskych Oddset Hockey Games, a EHT vyvrcholí v Česku na aprílových Kajotbet Hockey Games. Triumf z minulej sezóny budú obhajovať Česi, strieborní boli Fíni, bronz patril Rusom, a bez pomyselnej medaile skončili až na 4.mieste Švédi.


Kalendár EHT na sezónu 2012/2013
  • Obrázok Karjala Cup (7.-10.11.2012)
  • Obrázok Channel One Cup (13.-16.12.2012)
  • Obrázok Oddset Hockey Games (7.-10.2.2013)
  • Obrázok Kajotbet Hockey Games (25.-28.4.2013)
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 9
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • aljak63

    7

  • game

    1

  • lopata555

    1

  • jose

    1

Top prispievatelia v tejto téme

  • Pred 4 týždňami...

Medzinárodná hokejová federácia (IIHF) zvažuje od sezóny 2014/2015 opätovné zavedenie majstrovstiev Európy, ktoré by mali nahradiť súčasnú málo atraktívnu Euro Hockey Tour. Na európskom šampionáte by sa malo zúčastniť minimálne dvanásť krajín na čele so silnou štvoricou Česko, Švédsko, Fínsko a Rusko, ktorú by doplnili zrejme ďalšie tímy podľa rebríčka IIHF, takže aktuálne by sa ušlo miesto Slovensku, Nórsku, Švajčiarsku, Nemecku, Lotyšsku, Dánsku, Bielorusku a Francúzsku. "Zmluva na Euro Hockey Tour platí do sezóny 2013/2014," povedal pre idnes.cz sekretár Českého zväzu ľadového hokeja Martin Urban. "Sú pred nami dve možnosti: buď pokračovať so súčasným modelom, alebo zaviesť novú podobu určitej dlhodobej európskej súťaže. Hrali by sa dvojzápasy doma/vonku, ako je to obvyklé v pohároch. Cieľom je eliminovať zápasy, keď na ľade nie je domáce mužstvo." Európsky šampionát má sympatie u väčšiny členských krajín vrátane veľkej štvorky, navyše s obnovou kontinentálneho turnaja sympatizuje aj šéf IIHF René Fasel. "Dostali sme od neho zelenú, pokiaľ dokážeme celý turnaj zmysluplne koncipovať," poznamenal Urban. Majstrovstvá Európy majú veľkú tradíciu, hrali sa od roku 1910 v rámci MS. Naposledy bol však európsky šampión korunovaný v roku 1991, o päť rokov neskôr vznikol súčasný model Euro Hockey Tour.

 

Zdroj: aktuality.sk

 

Čo na to vravíte? Uvítali by ste keby sa Euro Hockey Tour a Euro Hockey Challenge zjednotili a vytvorili by akúsi koncepciu Majstrovstiev Európy? Veľa ľudí by mohlo tvrdiť, že je to nezmyselné, keďže by to bolo o tom istom ako MS, akurát že bez USA a Kanady. Ale Majstrovstvá Európy by boli dlhodobejší turnaj a miesto všetkých tých pohárových víkendových podujatí by sme mali takúto koncepciu, kde by hralo 12 krajín a každý s každým 2x (raz doma, raz vonku) - čiže každý team by odohral 22 zápasov. Bolo by to podľa mňa dosť prínosné pre všetky krajiny, lebo táto izolovanosť TOP4 (Rusko, Fínsko, Švédsko, Česko) neprospieva v podstate nikomu... Navyše by to bolo oveľa viac divácky atraktívne, zvýšila by sa sledovanosť, návštevnosť a bola by to akási prípravka pred MS. Tak uvidíme ako to dopadne nakoniec...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

myslím, že ano, prospelo by to, a mám taký pocit že s o podobnom riešení už uvažovalo ? ale teraz vážne neviem, uvažovalo sa o spoločnej česko-slovenskej lige, a kdečom, nášmu hokeju by to len prospelo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

mám taký pocit že s o podobnom riešení už uvažovalo ? ale teraz vážne neviem

 

V posledných rokoch sa skôr hovorilo a vytvorení akejsi Hokejovej ligy majstrov, ale celé to zlyhalo. Síce jeden ročník sa uskutočnil (2008/2009), ale to bolo všetko. Akosi to nebolo finančne reálne a ani divácka atraktivita nebola na nejakej vysokej úrovni. Takže celý nápad nejako pohorel... To však mala byť celoeurópska klubová súťaž. Tentokrát je to o národných výberoch, a pokiaľ by to skutočne bola koncepcia dlhodobého trvania, tak by to naozaj mohlo byť veľmi atraktívne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 2 mesiacmi...

...::: Výsledky Czech Hockey Games 2013 :::...

 

Víťazmi Czech Hockey Games 2013 sa stali Švédi, ktorí vyhrali všetky 3 zápasy

 

Celkový triumf na EHT 2012/2013 slávili Rusi, ktorí sa na trón vrátili po ročnej pauze

Na 2.mieste skončili minuloroční víťazi EHT Česi, bronzoví sú Fíni a až na 4.mieste Švédi

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Návštevník
Táto téma je teraz zamknutá pre ďalšie odpovede.

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov