Skočiť na obsah

Dievča či chlapec?


secretka

Odporúčané príspevky

Je tomu presne rok čo som sem napísala tento príspevok. :smile2:

Ubehlo to ako voda a naše malé dievčatko dnes s jednou sviečkou na torte oslavuje svoje prvé narodeniny. Za ten rok urobila vo svojom živote veľký pokrok, prišla sa už aj na Slovensko ukázať svojim starým rodičom a rozdávala nám tu úsmevy na všetky strany. Naša Katuška je pre nás nesmiernym potešením, je takým slniečkom v tomto svete plnom intríg, závisti a nenávisti; a nič nie je pre mňa tak dôležité ako zdravie a spokojnosť mojej vnučky a jej rodičov.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

už je to rok !  :)

Katuška nech teda rastie do múdrosti a krásy, nech z nej máte všetci radosť a ona má radosť z vás všetkých,

gratulujem Katuške aj babičke, a nech ju mamka ocko učia slovensky, nech sa s babkami dohovorí   :)

 

                                            post-3-0-45979900-1402825359.jpg

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

aj my sme zvedaví, čo bude naše prvé vnúčatko, pokaždé, keď má ísť mladá na UZV, tak netrpezlivo čakám na fotky a videá, ale to malé je náramne hanblivé, lebo sa na UZV vždy otočí presne zadkom...hlavne aby všetko dobre dopadlo a aby bolo zdravé aj s mamou.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

príroda sama trochu ovplyvňuje, čo a kedy sa narodí ...

 

že sa po vojnách rodí viac chlapcov, to sa traduje veľmi dávno ... prečo je to tak, a že je to skutočne tak, dokázali teraz vo Fínsku.

je tam jedna poznámka, ktorá hovorí o tom, že chlapci sú svojím spôsobom krehkejšie bytosti ...

vlastne mi to svojho času jeden lekár aj povedal - doslova "chlapci sú také krehké fialinky" ... lekári to vedia dávno.
 

Až teraz ale prišli aj s možným vysvetlením. Vďaka štatistickej analýze matričných záznamov vo Fínsku totiž dospeli k tomu, že menší počet novorodeniatok mužského pohlavia môže byť paradoxne evolučnou výhodou. Na svet totiž prídu len skutočne silní a zdraví jedinci, zhrnul výsledky štúdie časopis Science.

 

Väčšiu prevahu narodených dievčatiek nad chlapcami počas náročných časov jasne potvrdzujú demografické záznamy. Týka sa to napríklad svetových vojen, zemetrasení alebo útokov cunami, viac dievčat sa ale narodilo aj po teroristických útokoch z 11. septembra 2001.

 

Deje sa to preto, že ženy počas tehotenstva oveľa častejšie potratia plody mužského pohlavia. Už skôr vedci Ralph Catalano a Tim Bruckner z kalifornskej univerzity v Berkeley podotkli, že vďaka zvýšenej úmrtnosti chlapcov ešte v maternici sú potom narodení zdravší a majú väčšiu šancu dožiť sa dospelosti.

....

http://vat.pravda.sk/clovek/clanok/340635-v-tazkych-casoch-sa-rodi-menej-chlapcov-vedci-objasnili-preco/

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kdesi som raz kedysi dávno čítala o tom niečo, ale podrobnosti si skutočne nepamätám - bolo to strašne dávno ...

tých teórií ohľadne toho už bolo, ale toto čítanie sa zaoberalo skutočne chromozómami ... a vysvetľovalo to presne tú anomáliu rodenia viac dievčat ako chlapcov ...

 

potratov v ranom štádiu, samovoľných potratov v neskorších mesiacoch a predčasných pôrodov je zvyčajne viac chlapcov

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tiež som také dačo počula, či čítala, ale nejako som to len vzala na vedomie a podrobne som sa tým nezapodievala. Že naši chlapi majú viac fyzickej sily, je jedna vec, ale že my vydržíme viac ako oni, je zas druhá. keby tak nebolo, nemohli by sme byť darkyne života. Možno aj preto nás príroda trocha viac "chráni", čo ti ja viem?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...

zasa som zablúdila sem a prečítala som, čo tu je, tak secretka, o pár mesiacov to už budú 2 roky!!!

Teší ma, keď vidím mladú rodinku s deťmi, či ženu s bruškom.

Naša Ninka bude mať o pár dní už 7 mesiacov, dvíha zadoček a vie sa už dostať, kam chce, ak tam len nie je nejaká zábrana. U ničoho ale dlho nevydrží, rýchlo ju omrzia hračky. Je veľmi podobná na svoju mamu - len s jedným rozdielom, dcéra vždy bola štíhla, už ako malé dieťa nemala tie povestné faldíky, len líčka - ešte aj nôžky mala samý svalík - kým Ninka je bacuľatá ako jej mama nikdy nebola. Asi to bude tou výživou, dcéra stále dojčí (nedávno začala pridávať zeleninu), kým ja som mlieko od jej 3 mesiacov nemala.

Bude malá typické dievčatko, čo má rado bábiky a šaty s volánikmi a chce byť princezná, alebo to bude malý bojovník za spravodlivosť, ktorý síce má bábiky rád, ale namiesto šatičiek s volánikmi má radšej tepláky a radšej má loptu či iné športové náčinie ako tie bábiky? Bude ako jej mama, alebo ako jej tetka zo Žiliny? Bude mať radšej klavír, alebo futbal ? Bude mať rada vodu, alebo hory, čo ju bude baviť? Aká vôbec bude?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

https://www.freespace.sk/tema/5458-dievča-či-chlapec/?p=199609

Keď som písala tento príspevok, netušila som, že bezstarostné detstvo mojej vnučky bude také kratučké.

Naše dievčatko od septembre nastupuje do školy. Áno, do školy! :hmmm:

 

Obom rodičom zle vychádzajú roky, a tak do školy "nastupovali o rok neskôr". Nevesta aj rozmýšľala, že požiadajú o ročný odklad, ale keď doma nad tým dôkladne popremýšľali, rozhodli sa, že to, čo je dané, budú rešpektovať.

Malá je šikovná, hovorí oboma jazykmi, podľa hodnotenia zo škôlky má výbornú pamäť, v niečom je v predstihu pred ostatnými deťmi, veľmi dobre "jej to myslí";

takže, ak ostatní jej rovesníci do školy pôjdu, nebolo by vhodné, aby ona v škôlke ešte rok čakala.

Ale aj tak, nastupovať do školského kolotoča vo veku štyroch rokov a pár mesiacov, to je predsa príliš skoro.

 

Ak som ale pred pár rokmi pretešovala, že konečne budú aj u nás sukničky a bábiky, tak v tomto som sa, aspoň zatiaľ, veľmi sekla.

Miesto sukničiek sú rifle a kraťasy, miesto bábik sú autíčka a vláčik, a dokonca Ježiška vlani požiadala o vŕtačku ... :smile2:

  • Pridať bod 3
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

padla mi sánka.

čakala som, aké nové poznatky ty budú ohľadne určovania, čo sa má narodiť...

 

oni majú podobný predprípravný systém ako v USA? prvá trieda je vlastne v 5 rokoch, niečo ako nultý ročník školy?

 

šikovné dievčatko.

neskutočne to utieklo, ale keď je šikovná, múdra, myslí jej to a zjavne je ešte aj technický typ, v škôlke by sa ten posledný rok nudila...

 

naša / bratova/ neskor narodená malá mala zrovna šesť, teraz je prváčka na našej normálnej škole, ale posledný rok v škôlke sa skutočne nudila.
zrejme podobný typ, nevedela sa dočkať školy, nútila rodičov, aby s ňou písali, chcela vedieť čítať a škôlkári ju nudili...

 

tak si myslím, že to bude fajn... nech je fajn, štyri a pol roka nie je veľa, ale keď má na to rozum  a rozum jej evidentne prijíma otvorene všetko okolo, snáď odborníci vedia, čo robia...

rozumiem, že to znepokojuje, nie sme na to zvyknutí, proste šesť rokov a o menej sa tu nikto baviť nebude...

 

ale ako ma prekvapilo, že malá Katka sa teraz narodila, a ide do školy, to si neviete ani predstaviť... držíme jej palce, do jesene ešte ďaleko, bude ešte múdrejšia, pol roka je u detí hodne.

nech sa jej darí. :) :klobuk:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pobavila ma katkina požiadavka, že chce vŕtačku, určite bude chcieť hrať futbal a cez ploty a po stromoch bude loziť lepšie ako jej chlapčenskí kamaráti. :)

 

Naša Ninka je také normálne2 1/2 ročné dievčatko, má rada bábiky (má ich aj pomenované) a kočiariky, miluje naše mačky, ktoré by furt kŕmila (tie chuderky už po čase jej návštevy prchajú za gauč či pod stôl), chce variť, na čo má doma hračkársky sporák aj s trúboui, a má aj fantáziu, už sa vie hrať "akože". Hrali sme sa na obchod, na túto hru nám stačila papierová taštička a niekoľko starých bateriek, poslúžili ako úžasný tovar, ktorý pani vedúca (t.j. ona) práve dostala a ponúkala ho zákazníčke, t.j. mne...

Dokonca prejavila aj zmysel pre srandu, na poslednej návšteve si zo mňa uťahovala, už sa nepamätám, čo mi natárala a oči sa jej leskli potlačovaným smiechom, a náramne ju potešilo, ked som zahrala, že som jej skočila na lep...

a začína sa séria nekonečných  "prečo"...

Ale vie byť aj pekne protivná, najmä ak je už unavená.

Také normálne malé dievčatko.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 6 rokmi...

V poslednej dobe sa veľa hovorí o tom, či je možné ovplyvniť pohlavie dieťaťa plánovaním počatia v určitých dňoch ženského cyklu, najmä v plodných dňoch. Jedna z najpopulárnejších teórií, ktorá sa týka tejto témy, je založená na Shettlesovej metóde. Táto metóda tvrdí, že časovanie pohlavného styku vo vzťahu k ovulácii môže ovplyvniť, či sa narodí chlapec alebo dievča. Tvrdí sa, že pohlavný styk bližšie k dňu ovulácie zvyšuje šancu na počatie chlapca, zatiaľ čo pohlavný styk niekoľko dní pred ovuláciou zvyšuje šancu na počatie dievčaťa. Veľa informácií som získala aj z tohto článku https://www.ejoy.sk/co-su-plodne-a-co-neplodne-dni-kedy-nastavaju-a-preco-ich-poznat/. Avšak, je dôležité spomenúť, že vedecké štúdie neposkytujú jednoznačnú podporu tejto metódy. Okrem toho, mnoho párov, ktorí sa snažia otehotnieť, môže zistiť, že prílišné zameriavanie sa na načasovanie môže viesť k zbytočnému stresu a tlaku. Pretože oplodnenie a počatie sú komplexné biologické procesy, ktoré môžu byť ovplyvnené mnohými faktormi, je dôležité mať na pamäti, že prirodzenosť a spontánnosť sú často kľúčové pri snahách o počatie. V konečnom dôsledku, hoci myšlienka naplánovania pohlavia dieťaťa môže byť lákavá, je dôležité pristupovať k týmto teóriám s otvorenou mysľou a realistickými očakávaniami. Najdôležitejšie je zamerať sa na zdravie a šťastie budúcej mamičky a dieťaťa, bez ohľadu na to, či to bude chlapec alebo dievča :-)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov