Skočiť na obsah

Rôzne názory na ezoteriku, ezoterizmus a okultizmus


game

Odporúčané príspevky

našla som jeden ... blog ... píše o zajtrajšom sviatku z hodne obmedzeného hľadiska, ale to nie je podstatné ...

podstatné je, ako prezentuje svoj pohľad na ezoteriku - mladý kresťan, lekár, doktorand, teologický vzdelanec to napísal tak, že je nutné počítať s podobnými pohľadmi na tému v širšej súvislosti u podobných pánov a dám, alebo aj nepodobných pánov a dám, ale pohľad, ktorý tu je, a prezentujú ho / ako kdečo iné, čo nie je presne podľa "človeka jednej knihy" ...

dosť ma to nakrklo, nadradenosť tomu nechýba rovnako ako kus arogancie a jediného možného správneho pohľadu na svet

Halloween je ezoterickým výročím (ezoterizmus je realizovanie moci na niekom inom okultným spôsobom).

A ezoterický svet ho definuje takto: „najmagickejší deň roka, je novým rokom celého ezoterického sveta.“

A tiež: „ je to najdôležitejší sviatok roka pre všetkých nasledovateľov Satana.“

http://www.christ-net.sk/node/244

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zbežne som si prečítala článok, ktorý Ťa zaujal game. Debát v podobnom duchu mám za sebou toľko, že sa mi v podstate už nechce nejak zápalisto argumentovať, či argumentovať, či čokoľvek :)

 

Ak autor napíše niečo takéto : cit.:

 

Pozor: Halloween je ezoterimus

Myslím si, že slová ktoré vyhlasujeme, gestá ktoré robíme, pohľady, ktoré “hádžeme“, nie sú neutrálne, ale znamenajú istú duchovnú realitu.

 

je to pre mňa signálom, že ten človek vedome využíva mágiu ( svoju magickú silu,energiu) na ovplyvňovanie ľudí, dejov,situácií a pod..a tam už veľmi niet o čom.

 

Kresťania by nemali oslavovať kopec sviatkov,ktoré sa vzťahujú k pôvodným náboženstvám...a ovečky oslavujú. Lebo ľudia potrebujú rituály:)

 

mmchd: prečo do tejto témy si ho vložila? ona by skôr mala slúžiť ako priestor pre ľudí, ktorí majú isté veci poriešené, hm? len na zváženie... :smilieee:

Inak práve počúvam, že proti Haloweenu vedie inkvizíciu poľská katolícka cirkev, no toto je záležitosť náboženstva, nie ezoteriky...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

blog ma nezaujal, zaujalo ma konkrétne toto z neho, lebo sa v ňom autor vyjadruje veľmi ´zasvätene´ o ezoterike.

odjakživa som vysadená na bigotné názory, a pretože sa v poslednom čase tu píše viac o ezotrike, pozrela som na to, čo to majster doktor o ezoterike píše.
aj aj mám za sebou nesčíselne diskusií s bigotnými názormi, preto som sa pri tom zastavila.
a pretože tu máme kategóriu Ezoterika a okultizmus, k diskusii by podchytený iný názor mohol patriť, takýto tu ešte nie je ... a keď o tom píšeš, áno, chápem, že z množstva jalových debát na túto tému môžeš byť unavená, a už to pre teba nemá šťavu ani zmysel.

a do tejto témy ?
no je to téma o ezoterike ako takej, téma je Ezoterika znamená zasvätený ... čiže vysvetľuje, čo je ezoterika.
a tento človek to svojimi tromi vetami dokonale vyvracia a vysvetľuje po svojom.
zbytok jeho blogu je možno o náboženstve, ale ten ma nezaujal, prípadne sa dostane ako názor bigota do témy o Halloweene, možno.
ale toto je vyslovene jeho poznámka k existencii, opodstatnenosti satanskej ezoteriky a k ezoterike ako záležitosti hodnej zavrhnutia, k ezoterike, ktorej skutočný význam je "zasvätený".
o čom sa dá diskutovať, minimum sú to dve farby spektra. alebo okraje. ale názory k ezoterike.

máš skúsenosti s podobnými ľuďmi a ich názormi. ako vidím, rozlišuješ tam spôsob ovplyvňovania ľudí, a nuansy, ktoré človek, ktorý sa ezoterikou nezoberá, nevidí.
preto je tá poznámka majstra doktora tu, je to tvoja parketa ... ja neviem, čo je nakoľko zúžené, kto čo má poriešené, z tohto hľadiska sme tu takmer všetci, odvážim sa tvrdiť, laici.
ale v pohode, pre magorov a ich názory ohľadne ezoteriky môžeme vytvoriť extra tému.

:)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

blog ma nezaujal, zaujalo ma konkrétne toto z neho, lebo sa v ňom autor vyjadruje veľmi ´zasvätene´ o ezoterike.

 

:)

:) pre mňa game má článok nulovú výpovednú hodnotu a prečítala som si ho iba vďaka tomu, že si ho odporučila TY. podľa Teba sa autor zasvätene vyjadruje o ezoterike. podľa mňa sa o ňu ani neobšuchol :smilieee:

my sami dávame význam a dôležitosť človeku, jeho slovám, situáciám...

 

aj aj mám za sebou nesčíselne diskusií s bigotnými názormi, preto som sa pri tom zastavila.

s bigotnými ľuďmi sa nestretávam. tento pán je proste iba nevedomý ;)

 

Poviem Ti, niet o čom diskutovať...neviem, čo je satanská ezoterika...ak sa ňou autor zaoberá, jeho výtvor -jeho problém...

 

ezoterika hodná zavrhnutia...no a? šliape sa po všeličom, ničí sa od nevedomosti, zloby,nezvládnutej vášne...čo už...

svoju energiu venujem tvoreniu, ak argumentácia- tak za niečo. obhajovať čokoľvek - musela by som mať dôvod. tuto ho za boha neviem nájsť :smilieee:

možno nie som až tak celkom laik a o ezoteriku som sa snáď obšuchla B)

 

neviem, kto sú podľa teba magori, ale ok, ak vytvoríš tému, rada si prečítam. :cool_glasses:

 

Každopádne- ak je možné - nezamorovať prosím ezoterické témy náboženskými bludmi :D :devil: :yelrotflmao:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

... lebo sa v ňom autor vyjadruje veľmi ´zasvätene´ o ezoterike.

nuž ... toto bolo napísané a myslené hodne ironicky :)

každému okrem bigotov s podobným názorom je snáď jasné, že pán je zasvätený do úplne iných vecí ... post-3-0-42636400-1351702408.jpg :agree:

 

ok, končím, už nezamorujem :ahooj:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nuž ... toto bolo napísané a myslené hodne ironicky :)

 

si si istá? :smilieee:

ok, tak nabudúce poprosím iróniu vložiť do úvodzoviek.

 

mmchdm- ten článok je o halloweene...Halloween je vlastne modifikovaný keltský sviatok Samhain. A bol to opäť predstaviteľ katolíckej cirkvi, ktorý zo samhainu "urobil" Dušičky...

 

http://cs.wikipedia.org/wiki/Samhain

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

áno, to je môj spôsob irónie, som si istá ... kontext s pokračovaním tej prvej vety v druhej je rozhodne irónia :) :klobuk:

 

nabudúce sa pokúsim, keď nezabudnem, dať aj úvodzovky aj príslušného smajlíka ... síce to už nebude môj obľúbený suchý slovný humor :innocent:

ale bude isté, že som si istá ... :ahooj:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Game prosím ťa mohla by si sem presunúť z témy Ezoterický znamená zasvätený príspevky počnúc Tvojím, ktorý odkazuje na príspevok p.Koláčka: Prečo by nemali kresťania oslavovať halloween končiac D´Adyho? Ďakujem. :flowers:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vďaka admini:) tu sa môže vyřádit každý podľa potreby :)

 

vkladám sem príspevok od veľmi zaujímavého človeka s nickom Leviathan, s ktorým som prišla do kontaktu na fóre Tara.

Jeho názory sa mne osobne páčili, mali šťavu, bolo zrejmé, že ten človek vie, o čom píše- hoci som mala problém nájsť niečo, s čím by som súhlasila. :zubiska:

 

Takže Leviathan a jeho :

Dnešní okultismus - pouťová atrakce?

 

Rozmlouvají s nebožtíky, mimozemšťany a anděly, rozumějí řeči zvířat, rostlin i kamenů. Někteří vidí do karet „Bohu“ nebo i samotnému „satanášovi“. Obrázok

Ovládají nejrůznější „energie“, které vás spolehlivě vyléčí nebo také třeba i zničí, Dokáží nahlédnout do dávné minulosti, předpovědí vám budoucnost a přesně popíší, co byste měli dělat, abyste se jí vyhnuli… Obrázok Alespoň to tvrdí.

A hodně lidí jim to i věří.

Mám s nimi určité zkušenosti. Obrázok

Nejen v Česku působí celé armády „esoterických“ specialistů, kteří rozumějí VŠEM „okultním“ věcem - mezi nebem a zemí. Obrázok

Obchůdků s esoterickou literaturou a s bizarními léčitelskými pomůckami je jenom v Praze o něco málo méně než trafik. Obrázok

 

Jak to?

V šedesátých letech minulého století se ve vyspělém západním světě začaly šířit hlasy, že se moderní člověk octl na scestí. Řídí se výhradně svým nesměrodatným rozumem a odtrhl se od svých iracionálních, mimosmyslových kořenů. Tak mu prý zakrněla intuice a čidla pro vnímání vibrací a energií, běžnými smysly nepostižitelných.

Naštěstí už lidstvu zdáli kynul věk Vodnáře, prostě Nový věk,

„New Age“, který vystřídá věk Ryb a přinese duchovní obnovu. Dávno zasuté schopnosti člověka ožijí.

Přechod do znamení Vodnáře bude vrcholit v letech 2012–2017. Země bude vydávat tak silné vibrace, že si toho nevšimne jen zabedněný racionalista. Obrázok

Ale už z pouhých příprav na nový věk se vyklubal - pohádkový byznys. Obrázok

Kyvadélka, mandaly, amulety, škapulíře, křišťálové koule, havraní brka, kameny, přírodní léčiva, hudba – nejlépe s příchutí ethna. Obrázok

 

Po okultních cestách kráčejí i tzv. celebrity. Ty můžou vzhledem ke své popularitě napáchat v hlavách lidí - s průměrným IQ - dost velké škody.

Vodnář je opěván ve Formanově filmu Vlasy, na erbovního skladatele New Age Music se vypracoval Mike Oldfield.

Manželka Ronalda Reagana – Nancy - nedala ani ránu bez kartářčiných věšteb,

Už i Madonna se vrhla na kabalu – a takových případů“ je nespočet nejen mezi VIP „osobnostmi“…

Zatímco hollywoodský Tom Cruise má svou „Scientologickou církev“, tak třeba jeho český kolega Jaroslav Dušek má své Toltéky – dávný indiánský kmen, jehož učení vede člověka po osobní cestě v souladu s vesmírem i s přírodou, a to bez kněží, oněch dealerů Boha, kteří mají prebendy v náboženstvích lidu Mojžíšova. Obrázok Obrázok

(….mimochodem, žádní Toltékové nikdy neexistovali. Vymyslel si je mexický „léčitel“ don Miguel Ruiz jako terapeutickou pomůcku. A proč ne? Pan Jaroslav to novinářům nezdůrazňuje, a ti tak na existenci Toltéků věří…a Dušek poskytuje svým „ovečkám“ dál cenné rady: - například že komáří bodnutí bolí jen člověka, který nenahlédl, že posláním komárů na tomto světě je sát lidskou krev. Stačí jen pochopit řád přírody, vnitřně se s ním ztotožnit a vpich sosáku ani neucítíme…. Obrázok Obrázok )

 

Nebylo to ostatně v dějinách západní polokoule poprvé, kdy se všelijaké „okultní služby“ staly komerčním šlágrem a někdy i předzvěstí úpadku. Obrázok Obrázok

 

Jistý pan Cato starší pronesl už ve starém Římě úvahu, která se dostala i do českých středoškolských učebnic latiny: "Když se potkají dva haruspikové, divím se, že se nedají do smíchu."

 

Po „sametovém“ podzimu 1989 vtrhl trend New Age i do východní Evropy - s málo vídanou vehemencí.

V zemích vyrostl průmysl na výrobu léčitelů se zázračnými uzdravujícími schopnostmi.

Z Ameriky dorazili první kineziologové, kteří ovládají okamžitou regresi do klientova raného věku a necouvnou ani před prenatálním stavem.

Jiné regresní terapie nahlížejí do minulých životů klienta. Stačí pár kurzů a z člověka je certifikovaný léčitel.¨

Také zeměpisná exotika přidává mystice na síle. Lepší „guru“ je „šaman“ z Amazonie či ze Sibiře než místní „vizionář“ z Vysočiny.

 

Pro většinu zájemců o „tajemno“ je však „esoterika“ - v takto náročném podání - příliš zdlouhavá a těžko leze do hlavy. Mnohem větší „okultní cvrkot“ tak nastal v nižších patrech, na úrovni „domovnické“ mystiky, snářů či karet. Obrázok

 

Dnes ve východní Evropě působí celé pluky kartářek, věštkyň z ruky i z koule, numerologů, astrologů... Jen suché vyjmenování všech těchto „ezo-oborů“ by zabralo celou stránku – možná i více. Obrázok

Skoro to vypadá, jako by na pracovních úřadech nabízeli „esoterické“ rekvalifikační programy: pro muže „léčitelský“ nebo „astrologický“ a pro ženy „všeobecně-okultní“.

Soudy všelijakých „senzibilů“ jsou vděčným soustem pro bulvár. Kdykoliv se pohřešuje nějaká osoba, nejlépe dítě, vyrojí se spousta zasvěcených.

Vykládají, zda je oběť ještě živá, či už po smrti - a kde vlastně je.

Jedno mají společné: jsou vždy vedle jak ta jedle.

To jim však nebrání, aby při příštím pátrání přišli se svou troškou do mlýna zase. Obrázok

„Normální člověk“ by po jedné takové blamáži zalezl pod placatý kámen, ale oni s bohorovným klidem předpovídají dál, až se z nich kouří. Obrázok

A „prostý“ lid jim znovu a znovu visí na rtech.

 

„Okultismus“ Nového Věku má však i radostné podoby. Lidé běhají bosí po rozžhaveném uhlí, Obrázok Obrázok fotí si na hřbitovech a na pustých místech takzvané „orby“. Dokonce se vyrábějí speciální fotoaparáty pro tento účel.

Je milé a docela zábavné nechat si číst z ruky nebo z karet někde na matějské pouti. Tam ostatně většina těchto „senzibilů“ a „léčitelů“ patří. Obrázok Obrázok

Ale i tak - oni skutečně pomáhají spoustě přecitlivělých lidí, které „klasické“ zdravotnictví zklamalo. Hodně dělá už to, že „léčitel“ věnuje klientovi značnou individuální pozornost, což se od obvoďáka pořád ještě nedá automaticky očekávat.

Pokud nejsou příliš militantní, dá se s těmito „duchovními“ lidmi dneška žít. Obrázok Bohužel však mají sklon každému své vidění světa i zásvětí nutit. Běžní komerční zájemci o okultní nebo „léčebné“ schopnosti mají pocit věrozvěstů hlubší Pravdy. Obrázok

S povzneseným úsměvem říkají materialistům a skeptikům, že ještě nejsou na patřičném stupni duchovního vývoje. Obrázok

Ale - jestliže by každý alternativní duch měl být tolerantní k odlišným názorům, pak se tady něco nepovedlo. Obrázok

 

Jedno je jisté: tajemné přitahuje - od nepanšti - všechny lidi.

A pokud je někdo přesvědčen, že jím může pronikat, dává mu to větší „rauš“ než ten nejkvalitnější kolumbijský kokain. koniec príspevku

 

celá komunikácia je tu : http://forum.taraezo....php?f=77&t=846

 

škoda, že sa odmlčal. -_-

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jj,ono to možno zvonka naozaj vyzerá v súčasnom duchovne tak, ako to opísal Leviathan. Mám dokonca pocit, že ho mrzí,kam sme to s ezoterikou čoby alternatívou k náboženstvám "dotiahli". Taktiež som nevedela vyjsť z údivu nad tým, že najvýraznejšou osobou súčasného duchovna je Erika Vinczoureková,Gina a TV8 či Moneo.

Lenže vykladači,kartárky, veštice, a pod prosto iba robia akýsi nenáročný,(nechcem napísať primitívny) budík "bezpečným konceptom duševna", podľa ktorých žijeme. Môžeme ho kedykoľvek vypnúť a nezaoberať sa tým.

Pre mňa bol však jeden zábavný úkon- vytiahnutie niekoľkých tarotových kariet iba tak - chcela som proste niekomu vyhovieť -začiatkom procesu, ktorý mi totálne zmenil nielen bežný život ale aj vnímanie "reality" ako takej. :flowers:

ps: preniknúť do podstaty čohokoľvek býva zvyčajne veľmi náročné a vyžaduje trpezlivosť. To platí aj pre ezoteriku- kto je zasvätený už nepotrebuje vykladať karty,liečiť..robiť anjelské rozhovory, alebo akokoľvek inak prezentovať svoje schopnosti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

napadlo mi, že téma o súkromných poverách a "bosoráctvach" tu je, a rôzne amulety a drobnosti, ktorých sa držíme, ani nevieme prečo, len to s nami ide z generácie na generáciu, - niečo, čo má prastarý základ, kdesi v minulosti a viere ? či poverách ? našich starých mám - taká tu nie je ...

čo všetko je amulet a povera či prastará vec, ani o tom netušíme, mohlo by to byť zaujímavé.

 

keby niekto, kto sa vo veciach vážne vyzná, mal chuť založiť o týchto záležitostiach tému. keď nie, tak nie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no hlavne tu mame niekolko extremov:

1. ludia co neveria absolutne nicomu a podla toho ziju

2. ludia co neveria a napriek tomu sa urcitych veci drzia

3. ludia, co si myslia ze vedia viac ako ini

4. ludia, co na tom zarabaju a to bez ohladu na to, ci su podkategoriou z c.3

 

srdecne ma dohriala vianocna anketa v ktoromsi radiu, kde sa viacero znamych osobnosti tzv. showbizu vyjadrili, ze v domacnosti, ci u rodicov dodrziavaju rozne tradicie a je to celkom SRANDA !

no fuj, velebnosti!

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

prečo hneď extrémy? zasa straší pindíkový fantóm?

 

k tomu obchodovaniu : mmchd- stará tuším židovská legenda hovorí, že išiel Boh po púšti a obchodoval s Desatoro. Nikto nemal záujem až išiel okolo Žid a spýtal sa , že po čom ich dáva. Boh povedal, že zadara, tak si ich Žid vzal všetky. Biznis je biznis - aj v duchovne. odvždy. na tejto planéte, určite. ono to nevyzerá, ale zadarmo môže byť v konečnom efekte setsakramentsky drahé...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

- ludia co neveria,lebo vedia ako sa na tom zarába, a ako málo stačí, aby chudák nešťastný človek podlahol akejkolvek nádeji.

 

Poznáš niečo ako "placebo efekt"? V mnohých prípadoch placebo efekt je účinnejší ako 'zaručene fungujúce lieky'. Všetko je to v ľudskej psychike a viere. Daj človeku lentilky a povedz mu, že sa vylieči z rakoviny. Keby sme mali ísť do extrému, tak by sa našli aj prípady, ktoré sa vďaka placebo efektu vyliečili z rakoviny. Ak niekto má pocit, že mu veci súvisiace s ezoterikou pomáhajú, tak nech si robí čo uzná za vhodné. Pretože dobrá psychika je základom úspechu, bez toho to nejde. Ja už mám s niečím osobnú skúsenosť a nešlo dokonca ani o placebo.
  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Axel, to čo píšeš je pravda, efekt zaručene funguje....v tom prípade ,ak sa pozrie človek pravde do očí, tak žiadne magnetické guličky prípadne náramok na čakri , ani pero z byvola :zubiska: nepomohli. Človek si pomohol sám....ak by veril ,že ho vylieči konzumácia opičích výkalov, tiež sa vylieči.....

Nebohej svorke som kedysi kúpil krém na bolavé kríže. Minula ho, a zabudla, ako vyzerala tuba. Asi o pol roka povedala: Taký dobrý krém si mi kúpil, natriem si chrbát a nič ma nebolí....... Natierala sa indulónou...... :ahooj:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alarm, tak to potom máš asi super zdravú rodinu...placebo je normálny podvod, ale ok- NIEKTORÝch ľudí jeho užitie podnietilo k aktivácií svojich liečivých síl na istý čas. duchovný prežitok sa spozná...zobudí sa telo, myseľ, emócie, ba až prírodné živly...tie prežitky sú popísané a informácií je dostatok. každý sa s duchovným prežitkom stretne- keď odloží odpor,odmietanie, povýšenosť,posmech,strach...alebo ho k nemu privedie ťažká realita- čas tu nehrá rolu. aj v ezoterike či duchovne vôbec sú ľudia, ktorí vidia a rozumejú. a ďaľší sa o to snažia, a robia aj priesery.

 

ezoterika informácie a znalosti na tanieri nikomu neprinesie.ani žiadny dobrý učiteľ sa netrhá, aby niekoho presviedčal...snaha a zanietie pre veci duchovné musí začať zvnútra...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

S tou zdravou rodinou asi ťažko...

Syn je diabetik, žiadne eroticko-ezoterické veci mu nepomôžu, ani proces samouzdravovania................vieš, nový pankreas s ostrovčekmi mu nenarastie....žiadna aktivácia liečivých síl. Ale podvodníkov celé vrece. Zaručene pri konzumácii nejakých preparátov sa diabetik uzdraví...houby, to Akurát manželka uverí takýmto nezmyslom, ja nie....

Ona je náchylná uveriť luďom s dobre vyvinutou rétorikou, ktorí to majú dobre naštudované, sú vyškolení, ako bežnému človeku brnknúť na strunu.Veď kto dnes po 50-ke nemá problémy.

Odchytila ju pani, ktorá mala miesto úst mlynček a za minutu sedela v kresla kde jej merali biorezonancie...asi polovicu diagnózy trafila, čo ju presvečilo (to trafím aj ja, bez prístrojov,na to, čo neuhádla, sa veľmi rýchlo zabúda) a potom prišla ponuka na preparáty... sme o 80 eury lahší......

Syn je itčkár so znalosťami diagnostiky medicínskych prístrojov. Vysvetlil jej, že meranie prúdov v tele je meranie odporov, a rovnaké vysledky dosiahne, ak bude merať cez roztok slanej vody....Ale ako bežná žena netechnického smeru nechápe základom elektriky a preto ako mnoho iných verí v zázrak merania.Ja som slušný elektrikár, vyrábam si plošáky, rozoberám televízory, opravoval som magnetofóny, letujem, zváram, navrhujem aj nejaké schémy na správnu funkciu zariadení... mňa nie je možné opiť.....ale naopak, neovládam zázrak zápražky :happyroll: ....neverím na magnetizáciu vody, prípadné pranie bielizne guličkami bez práškov. Ale reklama je silná.

Ak by všetko fungovalo tak, ako sa to opisuje s reklamách na preparáty a výrobky, tak dnes nenajdeš na svete chorého človeka. Doktor miesto vyšetrenia krvi mi praští na ruku náramok so zazračným preparátom. No a minister zdravotníctva by mal po problémoch, pretože vyšetrenie krvi je mnonásobne drahšie ako priemyselná výroba takýchto uzdravovačov.

Keby manželka investovala tie peniaze do vyšetrenia krvi, stolice, výterov z akejkolvek dutiny, mala by možno výsledky pre ďaľší postup liečby. Funguje to totiž tak, že vyšetrenia napr. na krv sa robia len na niečo. Na rozšírené vyšetrenia už nie sú peniaze v zdravotníctve a podla oklieštených vyšetrení jej nič nezistia....

Syn keď mal 3 roky, dostal lambliu... TRI mesiace trvalo, kým mu urobili vyšetrenie aj na takýchto parazitov... vracal TRI mesiace.....

 

Ak to niekomu pomáha, neopovrhujem ním, nech si každý rozhoduje o tom, komu a čomu zverí svoje zdravie. Určite by sa našlo veľa ľudí, ktorí budú tvrdiť, že im to pomohlo... zabúda sa ale pri tom na systém náhody, to znamená napr. že keď si dal človek na krk liečivý nahrdelník, vymenil nábytok a tým odstránil unikajúce chemikálie zo starého nábytku (dnes sú vodou rieditelné chemikálie) Tento systém zaručene nepravdepodobných vecí funguje velmi spolahlivo.

príklad:

Naštartoval som auto pred garážou a vošiel s ním dnu. Rozobral som prístojovku, dorábal som niečo , hýbal som so starými káblami... zložil som to, odskúšal, upratal, sadol do auta,otočil klúčikom, a ostalo ticho. Rozobral som prístrojovku znova, všetko skontroloval, žiadny skrat... po 6 tich hodinách trápenia som rezignoval. Vyšiel som z garáže, zapálil si cigaretu a pozeral na auto. ...a vtedy som zbadal, že spod auta trčí kabel = vypadol zo štartéra, s ktorým som nič nerobil.Systém náhody zafungoval presne.... Keby som nerozoberal prístrojovku, tak poruchu nájdem do 10 minút.....

  • Pridať bod 4
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nebohej svorke som kedysi kúpil krém na bolavé kríže. Minula ho, a zabudla, ako vyzerala tuba. Asi o pol roka povedala: Taký dobrý krém si mi kúpil, natriem si chrbát a nič ma nebolí....... Natierala sa indulónou...... :ahooj:

 

Toto by mala čítať tvoja manželka.... No fuj, tá by hneď vedela na čo tú indulonu použiť :taktitreba:
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

alarm neviem, ako Tvoj príspevok súvisí s ezoterikou. Si nespokojný so zdravotníctvom, potom zasa kritizuješ, že manželka radšej mala peniaze vyhodiť na vyšetrenia v zdravotníctve, medzitým opisuješ technické znalosti seba a svojho syna...sa divím, že Tvoj príspevok nepresunuli do inej témy, kam asi patrí... ;)

ale- napíšem Ti, čo vnímam z Tvojich slov ja: v prvom rade Tvoj spôsob myslenia, konania, uvažovania vôbec musí ľudí okolo Teba dusiť...

 

Ty si naozaj myslíš, že to, ako žiješ, s kým žiješ je zhodou nejakých náhod a rozhodnutí- občas dobrých občas hlúpych bez zámeru? nikdy si sa nad tým nezamyslel? to neverím...nechcem rozpitvávať to, čo si opísal...jednak sa mi páči, že si úprimný a jednak- je to téma skôr pre psychológa ...to, že neveríš v magnetizmus vody, alebo liečivé vlastnosti kameňov je Tvoja vec. Môžeš si kúpiť knihu o tejto téme, najlepšie od pána Kreperáta a experimentovať.

 

Jasne, Teba nie je možné opiť..ani presvedčiť...ani dúfať,možno roky... že si niečo uvedomíš. že prestaneš tak tlačiť...

 

A čo sa týka napr. cukrovky-nuž, občas sa zázrak stane. Moja osobná skúsenosť s pár ľuďmi, ktorí pili a poctivo himalájsky ajurvédsky čaj je taká, že pár z nich prestalo brať inzulín, pár prešlo na lieky a boli aj takí, ktorí sa zaobišli bez liekov, dokonca mi prišli ukázať zdravotný záznam :) nepoznám podrobnosti ,len viem, že čaj pili poctivo cca rok.

 

Kto po päťdesiatke nemá problémy...bože, to je uvažovanie...to je totálna rezignácia...skonči s tým alarm...nemáš pravdu. :flowers:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

prečo hneď extrémy? zasa straší pindíkový fantóm?

 

mna nie, ty si s tym zacala... pri pisani prispevku som mal na mysli vselijake tie Zoje a ine vestice v TV, vykladacky tarotu na dialku, profesionalne strojkyne horoskopov a pod.

ale ked uz si zagagala... :P

 

Ty si naozaj myslíš, že to, ako žiješ, s kým žiješ je zhodou nejakých náhod a rozhodnutí- občas dobrých občas hlúpych bez zámeru?

 

skúsenosť s pár ľuďmi, ktorí pili a poctivo himalájsky ajurvédsky čaj je taká, že pár z nich prestalo brať inzulín, pár prešlo na lieky a boli aj takí, ktorí sa zaobišli bez liekov

 

samozrejme, ze nahod a rozhodnuti... s tym upresnenim, ze rozhodnutia nemozu byt hlupe bez zameru; a nahody a rozhodnutia kludne mozes pomenovat "osud", "prozretelnost", ako len chces...

nuz a k tym "par ludom" - ked bude 106 pacientov pit ajurvedsky caj, urcite sa par z nich vylieci, ked budes mat 106 liecivych kamenov, urcite ta jeden z nich vylieci - ale nespolahi sa na to, ze to bude hociktory z tych, co kupis na vianocnych trhoch.

106 liecitelov na teba polozi ruku a jeden z nich ta vylieci, ale nespolahi sa na toho, co to bude hlasat v televizore a vystupovat pred davmi v sportovych halach

 

mal som stastie v zivote spoznat par zaujimavych ludi a je jedno, ci to boli cigani, indiani alebo belosi - kazdy jeden z nich by mohol parafrazovat Vontske heslo "Mlcanlivost chrani nas!"

 

Janka, bud trochu skromna, to ti odkazujem a zelam... :slniecko:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

1)alarm neviem, ako Tvoj príspevok súvisí s ezoterikou.

2)v prvom rade Tvoj spôsob myslenia, konania, uvažovania vôbec musí ľudí okolo Teba dusiť...

3)Ty si naozaj myslíš, že to, ako žiješ, s kým žiješ je zhodou nejakých náhod a rozhodnutí

 

4) Moja osobná skúsenosť s pár ľuďmi, ktorí pili a poctivo himalájsky ajurvédsky čaj je taká, že pár z nich prestalo brať inzulín

 

5)Kto po päťdesiatke nemá problémy......to je totálna rezignácia...skonči s tým alarm...nemáš pravdu. :flowers:

 

1)ezoterika, veštenie, feng šuej,....verím tomu, čo sa dá odmerať, zvážiť.....

2)ak sa niekto nespolahne na ezoteriku, musí byť z neho iperit?

3)presne tak, je to súbor rozhodnutí, stačí, ak človek v ostrejšej výmene názorov povie namiesto "nechcem ťa už vidieť, vypadni" "chceš aby som odišiel?", a celý život sa uberá iným smerom....žial, vlastná skúsenosť spred 30-tich rokov

4) tak to je bomba, poviem synovi, že od čaju mu začnú rásť Langerhansové ostrovčeky, ktoré mu jeho vlastný organizmus zničil... Vieš mi napísať, prečo kanaďania investujú miliony dolárov do vyskumu cukrovky a možné nasadenie nanorobotov, keď stačí piť čaj....ja žijem v realite..

5)kde ty žiješ...veď je to normálne a prirodzené, zostúp z neba...mládí v prdeli, kríže bolia, vred sa občas ozve, zuby sú plastové, vlasy márne začesávam na vykukujúcu pleš....okuliare už musím mať multifokály...aká rezignácia, pozerám sa len realite do očí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v prvom rade Tvoj spôsob myslenia, konania, uvažovania vôbec musí ľudí okolo Teba dusiť...

 

vidíš ta rozdielnosť v názoroch a pohľade. Práve to čo si napísala ty, by podľa mňa pasovalo na teba podstatne viac ako na na alarma. Presne touto červenou vetou by som opísala teba. :)

Viem že sa to netýkalo mňa, ale nedalo sa nereagovať. Presne tvoj jednostranný pohľad, a snaha stále niekoho poučovať je naozaj nepríjemná.

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov