Skočiť na obsah

slimak

Odporúčané príspevky

Este male upravy. Game Pred 2004 boli mensie rozdiely v platoch ,teda aj platbach poistenia,ale aj vo vypoctoch dochodkov. Ten skok bol po kanikovej novele(naco sa hneva moj otec). Ze jeho kolegovia mali vyssie dochodky ako on,lebo sli o 5,8 rokov neskor do dochodku a uz sa to pocitalo inak.

 

Tyso.  Ty mas dojem ze plati poistne 4,328 miliony poistnencov? Cisto starobnych dochodcov je 1 082 323. Kazdy mesiac je narast o 2 000.

https://www.socpoist.sk/pocet-vyplacanych-dochodkov--v-mesiacoch-/3150s

Priemerny clovek co ma prijem zo zavislej cinnosti , plati do socialky 350 , keby ich bolo dvakrat viac ako dochodcov(teda ich dvakrat viac nieje) a  na dochodky ide 3/4 z prijmov. Tak by to stacilo na priemerny dochodok 525. Ze to tak nieje, mozno to znizuju SZCO. A mozno aj nadpriemerne zarabajuci,viac ako 6 nasobne PM. Zrejme aj do II.moze odtiect dost penazi. Ale zas budu v buducnosti ci aj dnes su mensie vydavky na dochodky. Ale zrejme maju na to vplyv aj tie vdovske a vdovecke. Tam ide dost penazi.

https://www.socpoist.sk/kumulativne-vydavky-na-dochodkove-davky/1645s

Oni to niesi mlade vdovy co stratili 35 rocneho muza. Ci sirotske, to su dochodkine a dochodcovia,co stratili,manzelku,mazela a su na dochodku. Teda poberaju dve dochodky. Teda nevravim,ze si to nezasluzia. Len oni tym suctom tych dochotkov svojich a po zosnulom maju 525 ci vysie.

 

 

 

Tono mozno by to slo riesit valorizaciou ,ale o pevnu sumu(rovnako pre kazdeho starobneho dochodcu,ak chcu byt dochodcovia solidarni tak medzi sebou o kolko to ide - teda nie nad deficit) a hned od 2005 sa to malo robit. Nie to riesit 2020. Kde su uz ine problemy vid moj priklad vysie po 15 rokoch. Ved tych co sa ich kanikovska novela najviac dotkla - ze oni nemali sancu mat lepsi dochodok - hlavne tych po prevrate uz velmi medzi nami niesu.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Inak som nechapal ako moze mat 47 rokov byt v poistencom(za veku 62,5 roka).  To musel mat od 16 rokov. Bol ucnovkar a neskor ,premier. V papieroch je. 17 100 dni.

 

Ja to nedokazem ani ked budem mat 70 rokov. To isto nedokazem(a to sa mi bude pocitat aj skola, uj urad prace, aj vojenska sluzba). Ja budem mat tak 10 000 dni dnes - mam mozno 8000 dni. Ze 17 100 . Ja to skoncim mozno na 10 000. Mozno 14 000.

 

Keby to potiahol ,on robi, do 70 - ved kto to ma robit. Bude mat 20000 dni. Umrie v praci. 

 

Robit do 70tky neviem ani nechcem. Dva tri roky este potiahnem a kaslem nato. Na PNsom nikdy nebol, na urade praci tiez,nie. Potiahnem to dovtedy, kzm deti budu mat 18. to je 6-8 rokov. Mozno este ak budu studovat. Kym budu zavisle deti na nas. Ze im potrebujes dat peniaye,ale potom koncim Teda 10 - 12 rokov. 4380 dni.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak

 

Problémom dôchodkového systému je kontinuálna devalvácia, ktorá je podľa ekonomických modelov stimulom pre nové investície. Inflácia znemožňuje nasporiť si počas produktívneho veku prostriedky na dôstojný dôchodok a človek sa tak stáva závislým na almužne od štátu. Neviem, ako to bude s prostriedkami v druhom piliery. Ale príliš by som sa naň nespoliehal? Staršie dôchodky znehodnotila inflácia, ktorá sa dostatočne nezohľadnila v ich reálnom prepočte. Stačí sa pozrieť, ako stúpli odvtedy náklady na bývanie, energie, potraviny, atď... Dnes som si prečítal, že znova narastie cena za plyn a elektrinu  https://www.aktuality.sk/clanok/745872/slovaci-si-od-noveho-roku-priplatia-za-plyn-a-elektrinu/ . O krátky čas bude avizovaný zvýšený minimálny dôchodok opäť pod hranicou životného minima.

 

p.s.

 

Ako "elektrikár na dôchodku" som včera zapájal luster. Spýtal som sa, koľko stál. Vraj 2000 euro. Dnes je takýto luster asi luxus, ale zajtra to bude už štandard. V čase, keď som si "odpracovával roky na dôchodok" sa za túto cenu dalo kúpiť nové auto, alebo byt. Mne to vychádza tak, že treba zomrieť v "rozumnom čase". 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tono, kolko si si vypytal za to zapojenie lustra. 10 Euro, ci aspon100? 

 

Ked si dochodca daj nie svoj,ale kolegov(cislo,co robil do 62 a zrejme aj dnes robi)) - co bude priemer dochodku elektrikara. Nemusis to bude asi cislo 460(priemerny dochodok)

 

No a ty ako dochodca,ved das cislo co ma priemerny elektrikar, na co sa spoliehas, ze vies robit a nemas konkurenciu a teda tvoja cena prace je asi najlepsie zaplatena dnes ako bola pocas ked si robil?

 

Inak neviem ci sa mam rekvalifikovat na elektrikara, ci kominara. Hej v 42 rokoch , uctovnika ma to uz nebavi.

 

 Stačí sa pozrieť, ako stúpli odvtedy náklady na bývanie, energie, potraviny, atď.

 

Neviem ci nejaku stupli . Byvanie ako kupujes nehnutelnost? 

 

----------------

2000 eurovy luster si si asi nikdy nekupil, ani tvoj syn. Teda bezne a normalne to nieje. Za  2000 sa kupuju auta a nielustre. 

 

Je to bezne kde sa kradne. Aj slusny clovek co si zoberie hypoteku na 200 000, co ju bude musiet splacat 30 rokov, si nekupi 2000 luster. To nebol normalny zakaznik. o######avac. Preto za hodinu aspon 100 euro. Predbehni dobu. Vyuzito. Ked ma byt standart 2000 luster nepytaj 10 euro , ale sto. Ak beries 100 tak 200.

 

Kupi si luster za 2000 tak dvesto. Ine je to u tych co nemaju peniaze - inak u nich je to pravy opak 50 000 lacny material 50 000 cena prace. Tam si beru polovicu.

Postav mi dom, prerob mi byt - tam hned bude aspon 100 percent materialu.

 

Mne dnes prelozili kolesa zadarmo. Zakaznikom co k nim chodia to robia. Bol som tam v piatok, vraj vsade maju auta. Dnes som vosiel aj do dielni, som im aj pomahal, nechcel zdrzovat(zlozil kolesa s pneumatikami, rozlozil lave predne a podobne zabalil kolesa, vedel som ze to robia zadarmo, som chcel aby to co bolo najskor, inak sme mali asi 1 cm snehu na tych letnych sa neda jazdit - jedno koleso som oprel o obrubnik , trosku sa aj guma potrhala, teda mi bolo jasne ze to musim hned vymenit, na letnych by som sa aj vybural ja- nie to zene dat do ruky) - desat minut prace zadarmo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimak

 

Ja nepíšem za seba. Mňa nikdy veľmi netrápilo, aký dostanem dôchodok. Keď som si prečítal, že je 3 ciferný, skôr ma to prekvapilo. Nikdy ma veľmi nezaujímalo, koľko zarobím, ale čo robím. K dôchodku mi započítali aj odvody z podnikania. (Asi som mal veľmi poctivého kamaráta, ktorý mi robil daňové priznanie). Dnes by mi možno stačila iba polovica dôchodku, lebo už nemám žiadne materiálne túžby. V pracovni, v ktorej som 25 rokov pracoval, mi doteraz visí iba žiarovka v objímke bez lustra. A nevymením ju za luster, lebo je nostalgiou za dobou, keď som pracoval na zaujímavých projektoch. Ja mám skôr strach z demencie, ale tej sa dá vyhnúť iba smrťou v pravý čas, takže "primeranou životosprávou".   

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mal si tri cisla ci tri nuly? ja vas beriem,sikovnych ludi.  Teraz napisem o bratovi, a iste som to pisal aj v minulosti. Tiez on bol sikovni od 15tich rokov. Ked mal 18nast  a raz sme rylovali hned vymyslel navyjak,ktorym sme aj pred dvomi tyzdnami orali s otcom(teda funguje to aj 25 rokov neskor). To su ludia, co im to pali a vedia to spravit. Bez toho navijaka a pluhu by som sa na to mohol maximalne tak pozerat. 20 rokov. Iste by som to neryloval. Traktorik kupit? Spravil to 18rocny brat. Pozvaral, pozhanal. Mam aj zvaracku. Sem tam nieco nagrcam - ale elektrody mam stale dost ja vela nezvaram(aj ked 20rokov viem grcat so zvarackov). Pozhanal to brat.

 

On je sikovny. Prerobil si z nejakej malo opotrebovanej, resp - motor nebol opotrebovany, kasna dost - si urobil ,ja som to nevidel, ale bol s tym aj v Revucej -  dodavka luxusne prerobna na byvanie - na vylety. Ja neviem mozno tliacham kupil to za 10 000 a ked ho to uz nebude bavit(jazdia po anglicku - rodina) to preda mozno za 50 000.

 

Na dochodok nechce ostat v anglicku. Chce sa vratit domov. Ako nie do Revucej. Ze tam bude, kym mu vyrastie dcera - tiez 6-7 rokov. A ze este 10 bude robit tu. Chceli st byvat ku Komarnu. Ma rad teplo. Ale ako je sikovny v niecom. V niecom nieje. Ak chces nieco kupit musis na to mat. Vpodstate ma len to co mu zanechali rodicia. A to nie je malo.  

 

V podstate co chcem napisat o tychto sikovnych ludi sme prisli. Resp. tych najsikovnejsich. Som zvedavy co tu bude o desat rokov. Ten servis ,kde mi prehodili kolesa - riadi bratov spoluziak. To je posledny z mohykanov. ich bolo aj desat(spoluziakov v rocniku-kamaratov, co riesili vkuse len motorky,mozno neskor auta).

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

slimák

 

Na starobu sa človek stáva ješitný. A rád sa chváli, aby si sám pred sebou dokázal zmysel vlastnej existencie. Aj ten "najšikovnejší" je vždy nahraditeľní. Skôr je šťastím to, ak má niekto príležitosť, aby sa uplatnil. Ale to je často viac vecou náhody, ako rozumu. Najväčším nešťastím je prežiť život, v ktorom pociťujeme stratu nad tým, čo sme v živote nedosiahli a šťastím to, že nám na tom už nezáleží. Preto sú asi idioti šťastní.

 

Keď som bol tineger, cez letné prázdniny som vlakom dochádzal na brigádu do práce na stavbe. V kupé bol raz asi 80 ročný deduško, ktorý sa mi prihovoril. "Chlapče, už si si namočil" Nechápal som, na čo naráža. Potom mi vyrozprával svoj príbeh. Keď bol mladý, pracoval ako bíreš na statku. V maštali ho raz telom "pritlačila" mladá žena, aby sa s ňou pomiloval. On ale vystrašený ušiel. Neskôr sa oženil, vychoval deti, ale stále nemohol spokojne zomrieť, lebo vtedy zlyhal. A vo fantázii si celý život predstavoval, ako by sa s ňou v tej maštali miloval. Keby sa s ňou naozaj vtedy pomilovať, určite by na to bol davnoto zabudol.

 

Ospravedlňujem sa, nepatrí to do tejto témy, (game presuň to) ale je to o zmysle, alebo nezmysle života. A nejde iba o sex. A výška dôchodku na tom už veľa nezmení.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dobre, prihoda dobra. Moj brat ma odo mna o 5 rokov viac, teda 47,a jeho spoluziaci. Nam aspon v Revucej chybaju tito sikovni ludia. Tito boli len na motorky a auta. Ale aj stavbari,elektrikari, vodari, plynari a pod. Stolari - vsetky prace. Ved tito by mohli ucit mladych. Keby nechybali, ja ich to nenaucim.  

 

A sme v debate o dochodkoch - 72-79 sme boli najpocetnejsi.   Brat a jeho spoluziaci boli rocnik 73 ,boli najsikovnejsi,neucil ich nikto, ucili sa sami medzi sebou. Sami chceli byt ti najlepsi, co sa naucil dal vedomost kamaratovi. Aspon si myslim - oni mali skrutinia(lekari vizitu) u brata vdielni- ako to poskladat.  Potom isli zrejme do dalsej. Ku dalsiemu. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Tak uz mame zakon. Ja dakujem.

https://e.dennikn.sk/1676031/koalicia-umoznila-ze-na-minimalnych-dochodkoch-budu-moct-zarabat-spekulanti/?ref=mpm

 

Co to znamena? Rozvrat I.piliera. Vascina bude mat rovnaky dochodok. Teda nema ziaden zmysel platit do socialne poistovne viac ako 100 euro. Mozno 75 euro. Priemer plati 350.

 

Tak dankovsky(######..) zakon som si myslel ze nemoze prejst. Tu je mozne vsetko.

 

Preco to? Zrejme sa boja basy - ide o ich krky. 

 

Preco to Fico dnes odhlasoval? Preco to nespravil v 2006? Co komunisti a stb pomreli?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zly zakon ale zase  sa netyka vela ludi,  zo skusenosti pracujuci nebudu spekulovat.   zivnostnici  uz spekuluju davno,   bud rezignovali na dochodok alebo su im peniaze dnes ovela zaujimavejsie ako dochodky.  Dotkne sa teda tych co verili na dochodky a snazili sa spravat zodpovedne.  Nuz,  mali miesto toho presvedciat ludi ze rysavy kornel a danko maju miesto niekde inde, nie vo vlade.   Bez tejto podmienky sa statu verit neda.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dotktne sa to vsetkych, Mna asi pozitivne- ale podobne ako ja. Len uz maju dvochodkovy vek. A negativne tych ostatnych dochodcov. Mas prijmy a rozdelit vies tych 6 miliard. 

 

Spravat sa zodpovedne. Ja som myslel ze tie dochodky do 2030 este nejake budu. Ja to mam dostat asi 2044. 

 

Coo sa stalo? Kanik umoznil vacsie dochodky- podla platu a dnes budu rovnake dochodky. Mensie a mensie. Uz na rok.

 

Ze sa to netyka vela ludi z miliona dochodcov sa to bude tykat mozno 500 000.  Teda isto ich vela nieje.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

„Důchody budou nadále růst. Není důvod k obavě, že by nerostly. Myslím že to bude víc než 15 tisíc korun průměr v roce 2021,“ řekl. Doplnil, že vláda hodlá zakotvit další zvyšování důchodů i do rozpočtových rámců na následující roky po skončení funkčního období Sněmovny.

 

Letos se důchody v průměru zvýšily o 900 korun, tedy o 151 korun nad zákonem stanovenou valorizaci. Průměrný důchod by tak měl činit 14 326 korun. Podle Babiše není důvod obávat se toho, že by v budoucnu peníze na důchody státu chyběly.

„Tím, že navyšujeme mzdy, máme vyšší odvody sociálního pojištění,“ řekl. Odmítl varování ekonomů, že kvůli odchodu silných populačních ročníků do penze bude v budoucnu nutné počítat s propadem státních příjmů. „Co ekonomové vědí o tom, co bude v roce 2030? Kdo bude u vlády?“ řekl.

Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/domaci/andrej-babis-partie-duchody-valkova-malacova-zeman-audit-eu-milion-chvilek.A200112_115715_domaci_kha

 

Tomanova je suviks vedla neho. Tiez mu hrozi basa, ci moze prijst o vela penazi? Ak tam ludia budu zarabat necelych 40 000 ci 1500 euro tak mozno.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Ma napadol model si prepocitat. Kolko maju dochodok moji rodicia a zeniny rodicia - vsetci 4 ziju. A maju po tri deti. A kolko prispeju ich deti. Dohadom - dochodky 1800, platby nan mozno 1000. Za platitelov som pocital seba, sestru, zenu a jednu zeninu setru. Moj brat a jedna zenina sestra platia v zahranici(pracuju v zahranici,brat aj zije). Vnukov maju v podstate v kazdej vetve po dve deti. Ale este neplatia. Ale aj ti vnuci 5 najstarsich(maju cez 20 rokov) tu uz neziju. Dvaja hej ale neplatia. Ale platby od vnukov maju narok na polovicu aj  stari rodia z druhej strany.

 

Keby to bolo dane na rodinu.

Teda na 4 dochodcov, platia 4 deti(2vzahranici) a maju 12 vnukov,ale na ne plati polovica a znasich nik neplati. Znasich tej skupiny.

 

My 4ria to nevytrhneme. A vnuci? Traja najstarsi ziju v zahranici. Dvaja su na Slovensku,ale asi neplatia. Ostatne chodia do skoly.

 

Ako to je u vas?  Ako to moze fungovat? A to nik nieje invalid. 

 

Oni na tom dvochodku su uz zhruba 20 rokov, ja asi 20 rokov platim. Ved tam deficit je 192 000. 200euro mesacne na jedneho dochodcu.

 

Je to dane asi tym, ze je viac platitelov, len v mojom pripade je to 1:1. Realne asi 2:1. Vtedy to este ide. 

 

Ale ako dosiahnu pomer 2:1? Keby umreli u nas dvaja dochodcovia, alebo by 4 vnuci pracovali. 

 

Teda ked ti politik povie ,ze dochodcovia si zasluzia viac. Co vravi dochodcom? ze budu umierat viac - neda peniaze na zdravotnictvo.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zaujímavé počty.
v najbližšej rodine (len najbližšia z mužovej a mojej strany po súrodencov a ich deti) sú u nás iné rátania... jeden dôchodca už takmer 30 rokov v dôchodku, s veľmi malým dôchodkom... viem, už sme to tu riešili.
dvaja invalidní dôchodcovia, jedna dôchodkyňa asi 10 rokov v dôchodku, pracujúci dospelí od 27 do 43 rokov štyria. jedno dieťa školou povinné.
+ 1 živnostník

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No v podstate to vychadza. Pri priemernej mzde a priemernom dochodku. Ze na jedneho dochodcu musia robit dvaja,spriemernymi odvodmi. To je 25% z 1000 je 250x2= dajme tomu  vyssie priemerny dochodok.

 

Dnes sme na nasich rodicov len ja a sestra. Ziaden vnuk neprispieva. A zeninych rodicov su tiez len dve sestri,ziaden vnuk. A to mali ti dochodcovia po tri deti a na kazde dieta dvoch vnukov.

 

Teda aby sme uzivili 4 dochodcov, musime platit my 4 deti. A mali by este aspon 8 vnukov(ale polovica vnukov ma platit aj na inych starych rodicov). Inak to nevyda. 

----------------------

Na jedneho dochodcu 2 platcovia. Samozrejme sa to spriemeruje. Ze platcom si mozno 30 rokov,35 rokov - skutocnym, nie obdobia co sa ti pocitaju za odpracovane.

A ze nie vsetci sa na dochodku dozivaju 20 rokov a viac. Ale zas znizuju aspon potencial ludia ,co deti nemaju vobec. 

-----------

Teda 4 dochodcovia maju 6 deti a tie 12 deti. teda 18 ludi,realne 12(vnuk sa ma brat za polovicu). Ale ak su platcami len 4? Ak by platili 12 po 250 mesacne prispeli by spolu 3000, ak platia 4ria daju dokopy len 1000. 

 

-----

Teda dost podstatne je aj ako casto, ci rychlo sa rodia tie deti. Je rozdiel ak generacia je kazdych 20 rokov alebo kazdych 35 rokov.

 

Otec mal mojho brata ked mal 35 rokov(vlastne tretie - z prveho manzelstva mal jedno,teda otec ma dalsieho syna a minimalne dalsieho vnuka,ktoreho poznam ,ten platca je) a brat nemal ani 20 ked mal dceru. Teda rozdiel medzi starym otcom a vnuckou mal ju ked mal 54 rokov. Mna mal ked mal 40 a ja som dceru mal v 31 rokoch. Teda sa narodila,ked uz 13 rokov bol na dochodku(mal vtedy 71 rokov). 17rocny rozdiel. Medzi mnou a bratom je rozdiel 5 rokov. Inak moja dcera nieje najmladsia ani vnucka. Sestra ma  mladsiu dceru,o par mesiacov. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V nasledujúcich desaťročiach sa bude zásadne meniť pomer produktívnych k ľuďom vo veku 65 rokov a starším. Skupina 0 až 14 rokov sa bude po vyrovnaní pôrodnosti v posledných dvoch desaťročiach meniť pomalšie:

rok skupina 0 až 14 skupina 15 až 64  skupina 65 a viac 2018 857-tisíc 3,72 milióna 0,87 milióna 2025 866-tisíc 3,56 milióna 1,06 milióna 2030 838-tisíc 3,48 milióna 1,16 milióna 2035 792-tisíc 3,42 milióna 1,21 milióna 2040 762-tisíc 3,30 milióna 1,31 milióna 2045 757-tisíc 3,13 milióna 1,43 milióna 2050 765-tisíc 2,96 milióna 1,53 milióna 2055 763-tisíc 2,83 milióna 1,60 milióna 2060 749-tisíc 2,75 milióna 1,63 milióna

Zdroj: Výskumné demografické centrum

https://www.aktuality.sk/clanok/757851/volby-2020-ako-fico-s-kotlebom-dobehli-penzistov-a-dalsi-sa-pridali/

Dam tu skupinu o ktorej pisem.

 

G 20 +1        4(jedna vnucka ma uz dieta)teda 5  12produktivnych                       4 dochodcovia

 

Pomer do 15 a dochodcovia je dobry. Lepsi ako 2018 v statistikach.  Pomer produktivnych v rodine mame ku dochodcom  len 3:1 Narodne to je 4,27 :1. Inak taky pomer na narodnej urovni bude v roku 2030 ja pocitam,ze vtedy to uz bude pruser. Len ztych dvanast platia len 4ria, mozno zacina jeden vnuk, teda zapocitat mozme 4,5 platitelov ku 4 poberatelom. To znamena keby si podelili to co mi odvedieme dostanu po 250 euro dochodok. 

Problem je ze ztych co viem - su v produktivnom veku 4 vnuci tu nebudu platit(ziju ,studuju v zahranici), brat tiez nie a svagrina vyse 10 rokov opatruje v Rakusku. Teda 6 platit minimalne neplatia. Vnuci sa pocitaju za pol, len4ria. Teda oni keby platili by uzivili dvoch dochodcov 1000 euro.

 

Tak sa zamyslim. Zamyslaju sa aj ini autori. Preco asi? 

https://komentare.sme.sk/c/22309045/penzie-cakaju-tazke-casy.html

 

Teda demografia ci to nejak vytrhne(ako rodenie deti)? Ja myslim, ze ti 4ria nasi dochodcovia mali dost deti (po 3) dost vnukov(po 6) . Momentalne keby mali dostat len od nas dochodok maju po 250. Ale keby jeden umrel maju hned 333. 33% narast. Ak by umreli dvaja maju 500.

 

Realne platia ludia tak 30 mozno 35 rokov. Ak sa dochodcovia budu dozivat 15-20 rokov na dochodku,to asi fungovat nebude.

 

------------------------------

Posledna poznamka, problem starnutia obyvatelstva. A zastropovanie na 64 rokov je problem.  A zvysovanie veku odchodu do dochodku riesilo co? Ze to obyvatelstvo bude mladnut? Neriesilo to nic, len sa znazili zachovat nejaky udrzatelny pomer medzi platcami a poberatelmi.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Funguje a dobre. Uz tu nemam vypisy vedla seba. A ja som z akcii ztahoval peniaze a daval to dlhopisom. V roku  2018 mala zena 1000 euro navyse. Lebo ten odhad vysiel. V 2019 ma zena o tisic euro viac,aj ked mi to odhad nevysiel a predal som jej 70% akcii. Teda v druhom piliery ma za dva roky viac o 2 000 euro, a jej rocny prispevok do druheho piliera je 600 euro. Celkovo 7000. prispevky robili ani 5000. zhodnotenie cez 2000.

 

Keby som jej tych 70% nezobral z akcii mohla mat o tisic viac. 

------------

 

Strategiu robim zle.  Tieto peniaze v II.pilieri maju vyznam pre rodinu pre toho co prezije. A robim to tak ako keby mala umriet zena.  Ja zenu nechcem prezit. Ja som riskoval, so svojim uctom. To ale nevyslo. Ale aj tam je aspon tolko ako prispevkov za rok. Ten rok 2019 mi nevysiel.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

Vpondelok,ked som povedal zene ,ze nech ide nakupit potraviny dali sme je z poslednych 30 akcii 20 prec. 

 

https://www.asdss.sk/zhodnotenie-fondov

Dnes nezarobila. Alebo zarobila ale nakup pri 500 a predaj 624. Teraz to bude klesat,  a potom pri dne sa to musi snazit nakupit. neviem kde bude dno ale u nej co som najlacnejsie nakupoval 500,predaval som533,564,555 a 624. Teda ak to pride k hranici 500 a aka situacia bude, sa rozhodnem, kedy nakupovat.Podla man dobre by bolo zacat na 450.

 

Vidim ze tenlink funguje, len nieje tam co som chcel ukazat. Ked zene zabezpecim aspon tolko pri kupe a predaju ako tam da, to ako keby mala dvojnasobny plat. 

 

Dnes jej prispevky su 720 rocne 60*12, ak bude mat kazdy tok o 1000 euro viac je to dobre.Velmi uspesne. Dva roky sa mi to podarilo,snad to pojde aj dalej.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Predaj a nakup. Ani niejak genialne som to neurobil, ja to ani neviem spravit.


Predaj a nakup. Ani niejak genialne som to neurobil, ja to ani neviem spravit.Keby som nic nerobil mala by tam mozno 5500 euro,urobil som par zmien ma ma tam 7500, o pol roka moze mat 9000.


Predaj a nakup. Ani niejak genialne som to neurobil, ja to ani neviem spravit.

post-1625-0-76615000-1582913678_thumb.png

post-1625-0-46186700-1582913695_thumb.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zena ma dnes 7200 euro prevazne(90%) v dlhopisoch. Robi od roka 2013 keby tam vkladala po 60 eur - ked zacala mala mozno polovicnu mzdu(teda polovicu a predtym ak bola matka stat jej tam asi 30 eru posielal).

60 euro mesacne dnes tam dava. jej tam prispevky chodili aj ked bola matka v II.pilieri. Zarobil som jej aspon raz tolko,  Tohto roku to moze byt aj 3krattolko(budem rad ak sa mi podari aspon 1000 euro). Co zarobi a tam prispeje mohla tam dat 5000 a 4000bude zisk. Dve tisic je, inak ci to kvoli zmenam ci rastu akcii. Kvoli zmenam bude mat viac. Ak sa mi to podari. Predat drahsie ako kupit.  

 

Ja vstrate budem ak budem musiet nakupovat pod najnizsou hodnotou co so predaval a to bolo 533. Ale vzdy to robim asi po 20% . Teraz je potecial aj hlboko pod 5 teda aj na tom zarobim. Keby to dlhodobo vyletelo na 624 prerobim

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

V danovom priznani sa udava u dochodcov aj vyska dochodku. A ze 275 Eur. To sa ako mohlo podarit? Bol v base? Jemu vyjde aj cast nezdanitelnej sumy asi 600 euro. Ja som to este nezazil.

Pritom chlapa poznam 15 rokov a platil,minimalne minimum. On robi a ma mercedes za 60 000.Teda zarobit vie.

 

Doteraz som tak nizky dochodok nevidel.

 

Ci byvaly policajt ci vojak? Policajti maju vysluhove,co som videl preddvoma tyzdnami cez 800 eur. Chlapec odomna starsi do desat rokov .

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

To je jeden z nedostatkov demokracie. Asociálnu čvargu de iure nemôžeš nahnať do pracovných táborov. Ale je riešenie túto čvargu nechať celý život na dávkach? Sociálne dávky by som vymedzil len na určitý čas, max 5 rokov. Potom sa živ ako chceš, ak nebudeš porušovať zákon.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

clovek,   ciste prakticky socialne davky sa daju zmenit lahko, dochodky nie.  A ide radovo o ine peniaze.  Ale inak suhlasim,  socialne davky nemaju byt nahradou prijmu,   normalne by malo ist o docasnu pomoc.  Len chyba vola to spravit,   kazdy politik si spomenia na "netvora" Kanika a vykasle sa na to.  Ludia chcu nadavat, nie menit socialne davky.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov