Skočiť na obsah

Výkon databázy MySQL


Sniper

Odporúčané príspevky

V databáze mám veľkú tabuľku (200 MB, čo je oproti ostatným tabuľkám viac ako polovičná veľkosť) a chcem využiť možnosť, že staršie dáta z nej by som archivoval (teda dáta by sa z tabuľky presunuli inam) a tak tabuľka by sa zmenšila, čo by mohlo / malo zlepšiť jej výkon (najmä počas vyhľadávania). Z pohľadu celkového výkonu čo je lepšie? Archív vytvoriť pomocou novej tabuľky v databáze alebo archív presunúť do úplne novej databázy (takže web by bežal na dvoch databázach) alebo je to jedno?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Odpovedí 9
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Sniper

    6

  • Nokia

    4

Najaktívnejšie dni

Top prispievatelia v tejto téme

ako casto budes k tym datam pristupovat? bude to archiv v zmysle odlozeny na disku a ked nieco treba kuknut tak ho otvoris, alebo to bude v podstate len ulozisko stale aktivnych aj ked uz nie sledovanych prispevkov a tem?

tak ci tak ale mam pocit ze vykonnejsie bude spravit novu tabulku, nez druhu databazu a otvarat dve spojenia na dve databazy, miesto jednej

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Bude sa to týkať príspevkov a tém, ktoré sa už zamkli a nebude sa do nich viac písať. Tie budú presunuté do archívu, aby sa zmenšila veľkosť tabuľky, v ktorej sú príspevky aktívnych tém. Bežný užívateľ nič nespozoruje, takže k príspevkom v archíve sa bude pristupovať bežným spôsobom, teda pravidelne. Spraviť archív formou novej tabuľky je jednoduchšie, ale zase na druhej strane celková veľkosť databázy by naďalej rástla. Ak by sa to dalo do novej databázy, tak pôvodná databáza by sa odľahčila o archív. Viac sa mi pozdáva riešenie formou novej databázy, keďže tá poberie všetky archivované príspevky a pôvodná databáza by tým pádom veľkosťou príliš nerástla. Len neviem, či by tam bol cítiť rozdiel vo výkone.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 rokom...

Bolo by rozumné, z pohľadu výkonu, uložiť všetky prílohy na Fóre, ako binárne dáta do databázy? Či je lepšie, keď sú fyzicky na disku uložené ako klasické súbory (.jpg, .png a pod.)?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov