Skočiť na obsah

Ezoterický znamená zasvatený


Janka R

Odporúčané príspevky

krištáľ jeden, zhluk krištáľov, či opracovaný ? najčastejšie ezoterici a veštci a liečitelia vyťahujú kamene brúsené, okruhliaky a brúsené drahé kamene, aspoň pre efekt a leičebné účinky , ale krištáľ zvyčajne neobrúsený, surový ... hm ? ktorý teda preferuje ezoterika ?

čo by mal robiť s DNA ?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aby som zdôraznila to najdôležitejšie: 14.október 2012 by sa mohol stať dňom meditácie s horským krištáľom. Ak by sa ľudia so svojimi zážitkami podelili, mohol by vzniknúť priestor na serióznu diskusiu.

 

ktorý tvar kameňa preferuje ezoterika? pyramídky samozrejme:)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ezoterici-zasvätenci hovorili a hovoria - a nielen medzi sebou zvláštnym jazykom,ktorý sa nedá naučiť, človek ho získa štúdiom a Prácou na Diele. Taktiež gestá a pohyby môžu vyjadrovať oveľa viac než to, čo bežne vidíme očami. Napríklad miešanie kávy lyžičkou môže byť magickým úkonom,ktorý zmení- vylepší vlastnosti nápoja. Šálka je symbolom ženy, lyžička symbolizuje muža, takže zasvätenec lyžičku neoblizuje.Smer miešania nápoja- proti smeru hodinových ručičiek- čím sa odstránia rušivé energie, ktoré môžu pochádzať od toho, kto nápoj pripravil a tiež tie z okolia. Mieša sa 5 alebo sedem ráz. Magik napríklad pije kávu horúcu a sladkú- aj nabratie a sypanie cukru do šálky robí pomaly a meditatívne. Zároveň pozoruje okolie a znamenia, ktoré sa mu ukazujú. Napríklad - vážka prelietajúca okolo, zmena zoskupenia mrakov, ľudské hlasy a téma rozhovoru...A tak obyčajné pitie kávy zasvätencom môže priniesť harmóniu alebo dokonca uzdravenie svetu okolo neho. :kafe:

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

v nedeľu 14.októbra je dobré zoznámiť sa a meditovať s horským krištáľom, preto je najvyšší čas zadovážiť si ten správny kúsok. Ak sa chcete pridať a urobiť niečo pre svoje duševno, psychiku i zdravie - ste vítaní :flowers: viac si prečítajte tuto:

 

https://www.freespace.sk/blog/124/zapis-709-den-meditacie-s-horskym-kristalom/

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

odozvy na meditáciu s horským krištáľom takto verejne na ploche zatiaľ nie sú, no verím, že pár ľudí( ezoterika nie je masová záležitosť) si ten čas našlo a okúsilo vplyv energie kameňa na vedomie človeka. Takáto skúsenosť sa môže rozvíjať a prinášať úžitok, napríklad v zmene pohľadu na svoje zdravie, na možnosti, aké mám, tiež na vzťah k duchovnu, obmedzujúcim náboženským konceptom alebo na vnímanie života vôbec.

Ja som si urobila meditáciu s krištáľovým obeliskom.

post-3001-0-93468500-1350287880.jpg

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

Možno ste už počuli o čistení priestoru v ktorom žijete, pracujete dymom z kadidiel - byliniek a živíc stromov- tzv. obradnom vydymovaní. Nie je to vec nová ale znovuobjavený rituál, ktorý bol donedávna uzamknutý do kostolov.

 

Prečo sa vydymovanie stáva takým žiadaným a obľúbeným? Možno kvôli propagovaniu niektorej tety veštice z telky alebo moneya :zubiska:

 

A možno je to prirodzený dôsledok zvyšovania senzitivity a citlivosti na to neviditeľné, tušené, tajomné ...a potreba uvoľniť zo svojej mysle a tela s tým súvisiaci chaos a nepríjemný pocit.

 

Viac teórie som napísala na BLOGU :news:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

kúsok textu o ezoterikovi Aleisterovi Crowleym( tvorcovi Thovt tarotu) :

 

Amado Crowley- syn A.Crowley o Aleisterovi Crowlewym:

 

"Nikdy nepoužíval klišé příznačná pro cestopisné filmy, protože jeho pohled nebyl pohledem na romantická panorámata hor, oblaků, západů slunce a jezer. Díval se na věci jako to dělají severoameričtí indiáni, jako by to byl domov. 'Chceš-li naslouchat duchům', říkal, 'běž a prospi se v jetelině'.

 

Při večerním rituálu říkal: 'Hrůza, nervozita a mystická pýcha tě dovedou k většímu triumfu než odvážné dovádění na kole spojené s rozbitými koleny. Málo školáků dovede zastavit bouři'. Nebo jindy, když na někoho čekal s mučivou touhou: 'Každý orgasmus je setkáním se smrtí. Hledej odvahu, která tě zbaví strachu ze života. Je-li rozumné přijatelné, konfrontuj jejich mysl se strachem ze zakázaného a seznam je s pojmy, které se jim budou zdát nesnesitelné. Osobní násilí má kořeny v rozkládající se hnilobě mrtvých emocí'.

 

Nejkrásnější bylo, když řekl: 'Co je dílem Mistra? Proměňuje fialky v růže. Stará se o to, aby měly silné stonky. Říká jim, jak si mají chránit své duše pichlavými trny, aby odstrašily zvířata, která kolem nich čmuchají. A potom je poučuje také o tom, že jejich vůně může přivábit sílu, která změní svět'.

A ještě poslední, ze všeho nejkrásnější: 'Každý muž a každá žena je hvězda. Některé padají. Některé shoří na prášek. Některé vytrvale září dlouhou temnou nocí. My, Mistři, je rozžínáme tak, že jim předáváme svíčku'."

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 1 mesiacom...

Páči sa mi tento citát Cornelia Agrippu von Nettesheim zasvätenca,astrológa, a autora legendárnych "trigonovských"Okultných filozofií,ktoré som kedysi hltala v magickom tichu letných nocí...:

 

"Pred múdrym a vnímavým nič nie je skryté,no ten, čo neverí alebo ten, ktorý nie je hoden nemôže odhaliť tajomstvá..."

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 mesiacmi...

Tarot vo svätojánsku noc? určite áno, ak ste na ceste k zasväteniu.

 

Je tu  rôznymi tajomstvami opradená svätojánska noc - 24.júna.  Tento čas je vhodný na preskúmanie lásky - tradične je svätojánska noc spájaná s ľúbostnou mágiou a očisťovaním sa ohňom.

Tarot odpovie na to ,čo môžete  očakávať od aktuálneho vzťahu, aké sú tendencie i čo je potrebné dolaďovať .

 

Môžeme  použiť jednoduché rozloženie šiestich kariet v jednej rade.  Karty vyberáme z celej sady, klademe zľava doprava. Esenciu tejto spoločnej cesty potom vyberieme iba z veľkých arkán.

 

Esenciou rozumieme symbolickú červenú niť, ktorá bude spájať jednotlivé kroky oboch partnerov...akúsi pomyslenú os, okolo ktorej budú oscilovať ich myšlienky, konanie a rozhodnutia ...

Noci okolo slnovratu sú  vhodné aj  na výklad nášho súčasného poslania, aké túžime prezentovať svetu, v ktorom žijeme s našimi najbližšími. Poslanie máme každý z nás :)

Výklad sa robí so siedmimi kartami rozloženými odspodu nahor. Vaša téma sa nachádza na pozicií 6. a 7.

Tak- krásne leto v objatiach pravej lásky, pravých citov ...voľnosti :flowers:

 

 

tarot36.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie nebola trinita:)  podľa stále prebiehajúcich prírodných dejov sa deň začína východom slnka a končí jeho západom, a teda západom slnka začína noc, ktorá končí novým východom slnka.

 

takže svätojánska noc sa začala západom slnka 24. júna a skončila sa východom slnka 25 júna.

 

podobne ako štedrovečerná alebo silvestrovská noc.

 

Iné je, že magické obrady sa môžu uskutočňovať aj deň- dva  pred alebo po nejakom "silnom" termíne...

 

Ja sa napríklad vo svätojánsku noc chodím pravidelne kúpať do nejakého jazera alebo rieky, aby som bola v kontakte so živlom vody. Po dlhom čase som miesto kúpania zmokla, a naviac bola zima. Vnímala som to ako oslabenie síl- prírodných aj vesmírnych, ktoré by za jasnej horúcej noci pôsobili oveľa intenzívnejšie a násobili  magickú silu ľudí.

 

V podstate je na tejto noci magické to, že sa deje 3 časové úseky  po slnovrate.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Svätojánska noc je noc z 23. na 24. júna ,ktorá je podľa ľudovej tradície plná kúziel a nadprirodzené mágie. O tejto noci je toho všade mnoho známe. Tradícia magické noci siahajú ďaleko do staroveku. Je to pôvodne náboženská pohanská slávnosť spojená s oslavou letného slnovratu.

Zdroj: http://www.tajomno.sk/index.php?page=topic&id=49

Tajuplná noc prepožičiava svoju silu i bylinám, ktoré sa využívajú na čarovanie a nazbierané v tento deň majú mimoriadnu silu.

Zdroj: http://www.tajomno.sk/index.php?page=topic&id=49

 

Ak je niekto presvedčený, že tá čarovná noc je z 23. na 24. júna a druhý, že z 24. na 25. júna, ako je to potom s tou liečivou silou bylín? Je v tom určitý rozdiel, alebo bude iba každý z nich veriť, že práve tá jeho nazbieraná bylinka je tá, ktorá má lepší/väčší účinok?  :hmmm:

Asi najdôležitejšie je potom vlastné presvedčenie, vlastná viera ... a viera lieči.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

secretka, veď o tom píšem. príroda sa neriadi nejakými legendami o narodení sa imaginárneho Jána a to že sa opisujú rozprávočky od jedného k druhému svedčí iba o zjednodušovaní. 

 

Byliny a vôbec celá príroda sa riadi oi pôsobením a vzťahmi so Slnkom a ostatnými planétami. Teda otázka viery v lepší alebo väčší účinok bylinky je skôr akademická.  Nie som babka bylinkárka, ale sú byliny, ktoré svoju maximálnu liečivú silu majú napríklad práve počas letného slnovratu a trvá tri dni. potom sa začína strácať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kedysi som robila s osobou, ktorá pravidelne vydymovala miestnosť a mala tam povešané všakovaké zvoniace predmety, a nikdy predtým a nikdy potom som nebola tak často a intenzívne chorá. To prostredie mi nerobilo dobre. A to isté pozorovala na sebe aj bývalá kolegyňa, ktorá odtiaľ odišla ešte predo mnou, a vraj potom už nebývala chorá. Aj mne sa stav podstatne zlepšil, keď som odtiaľ odišla.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

robila som tam len pár mesiacov. Samotná tá vôňa mi neprekážala a ani zvuky tých predmetov. Tiež v tom čase nám nenapadlo, že by nám nejaké tyčinky či zvončeky mohli škodiť. To nás napadlo až pár mesiacov po odchode stade,  lebo obom zhodne nám udrelo do očí, že ten čas, čo sme tam boli zamestnané, sme obidve šli z choroby do choroby - a po odchode z tej firmy sme obidve pookriali.

V tej atmosfére, čo tam panovala, bolo niečo, čo mne aj kolegyni škodilo.

Stretla som sa aj inde s vydymovaním a všakovakými zvončekmi, ale nikde inde mi to nič nerobilo, len tam. Možno v spojení s tým daným konkrétnym priestorom to nabralo nejaké negatívne energie, ktoré nám to potom odovzdávalo, čo ja viem? Až si dobre spomínam, nielen kolegyňa, ale ešte aj šéfka sa furt sťažovala, že má nejaké bolesti a furt sa cíti unavená, a to bola mladá baba, vtedy ešte nemala ani 30 a nemala ani muža či deti, starala sa len o svoju minifirmu a o seba...Nakoniec, je to už dávno preč, takže to neriešim.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ok. :) 

každopádne-občasný duchovno-duševný detox  je osožný. ak si ho správne nerobíme sami  , OSUD nám ho pošle prostredníctvom niekoho- niečoho z okolia. po splnení úlohy od nás prirodzene odíde( tarot - XIII).

 

ja osobne to, čo mi tzv.robí zle pozorujem a  dôkladne preskúmam. Ten pocit, situácia ...atd. je totiž súčasťou mňa samej a volá po integrite. alebo aspoň po pozornosti.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ešte že ten OSUD presne vie, kto čo potrebuje a čo kam má poslať... ale čo keď sa náhodou pomýli a pošle niekam niečo, čo mal poslať niekam inam? :ociska:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja taká nie som... :smile2:


ešte že ten OSUD presne vie, kto čo potrebuje a čo kam má poslať... ale čo keď sa náhodou pomýli a pošle niekam niečo, čo mal poslať niekam inam? :ociska:

 

v Biblii sa síce píše, že האדם הראשון  bol  stvorený na obraz Jeho- teda boží, ale ...tie ľudské vlastnosti - napríklad mýlenie sa, alebo nesprávne prerozdeľovanie  by som Osudu- Bohu- Vesmíru či ako si nazveme Vyššiu moc - neprideľovala . ani ako pomôcku, aby z toho furt nevykúkal deduško na obláčiku - raz nahnevaný raz usmiaty :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov