Skočiť na obsah

Syndróm prázdneho hniezda


Vilma Flinstonova

Odporúčané príspevky

Pýtala som sa mladých, akú majú predstavu o sviatkoch. Dcéra mi povedala, že na Štedrý deň chcú byť sami. Sú to ich prvé naozaj rodinné Vianoce. Aj večeru si chcú pripraviť sami. Tak dúfam, že sa im to vydarí.

 

zostáva dúfať, že sa na to spýtal dcéry aj pán Flinstone, a že mu dcéra povedala, že chcú byť sami ... :hmmm:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Flinstonovi som to hneď aj reprodukovala ešte v priebehu telefonátu s mladou, takže to vzal na vedomie. Tento rok to ešte bude zaujímavé. Mladí idú na 1. sviatok Vianočný k svatke a ten druhý s nami mienia obehať babky. Možno že u Flinstonovej mamky sa stretneme aj s "francúzmi" a u mojich rodičov s nemecko-čínskou rodinkou. Ak nie, tak milerada nechám organizáciu takýchto stretnutí na nich. Mne tečie z nosa a z očí, tlmím to kvapkami, snáď dovtedy aj vyzdraviem. Som zvedavá na malého poločíňana, vraj rozpráva hroznou hatlaninou (má 2,5 roka, v škôlke rozprávajú nemecky a anglicky, doma rozprávajú anglicky a mama ho učí aj svoju rodnú čínštinu, no, musí to byť sranda!!!). Jeho tatko v jeho veku bol priam besný!!! sama segra rozprávala, ako jej kamoška, ktorá mala 4 deti (posledné mala dvojčatá) povedala, že ona má síce štyri decká, ale tie jej dve jej nezávidí. Dodnes sa pamätám, ako mi ho segra doniesla postrážiť, (presne v tom veku bol),  lebo šla na nejakú skúšku do školy,  a ja som bola v pokročilom štádiu tehotenstva a na rizikovom, šla som s ním von akože na prechádzku netušiac čo ma čaká, nemala som žiadne skúsenosti s malými deťmi vtedy. A malý bol ako keby ho štrkáč uštipol, vytrhol sa mi a rozbehol sa - ja s tým bruchom som za ním nevládala, len som volala na ľudí, čo tam boli, nech mi ho chytia, šťastie, že sa potkol a rozpleštil sa, potom už vonku sekal dobrotu. A na jeho rečiach som sa musela smiať, bol veľmi pohotový. Jediné, pred čím mal rešpekt, a na to som prišla len náhodou, bol švagrov doberman. Som zvedavá, aký bude synátor, keď mal tatka takého divokého.

Malý divoch  vyrástol na šikovného, chytrého a zodpovedného chlapíka s dobrým srdcom a veľkorysou náturou, a s veľkým zmyslom pre humor. Som zvedavá, či aj malý zdedil dačo z toho po tatovi. A či sa mu naozaj nebude dať rozumieť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ako vy dvaja fliston a flistonova mi velmi pripominate rodicov - ste velmi podobni. Mne otec nosil jedlo - kocikoval deti - ale teraz sa to otocilo - viac je aktivna matka(a to ma dolamanu nohu) - teda flistovnova sa priprav.

 

Jeden(otec) ma malu rakovinu - matka dolamanu nohu - jazdia posvete - sestra je vo svedsku - brat v anglicku. 

 

Otec uz nenosi tolko jedla - a matka zacina byt aktivnejsia. Teraz bola dcera chora -ona sa knim tesila - a tesila sa aj moja mama.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

jooo, ale veď kočíkovať je super. keby nebola tak skoro tma, kočíkovala by som aj každý druhý deň po robote, ale potme sa mi moc nechce sa motať po vonku. A celkom si viem predstaviť, že malá už je tak škôlkárka a ukazujem jej taje kláves a skúša si vybrnkať nejakú pesničku (ja sa pamätám, ešte som nechodila do školy a moja babka mala klavír a vždy keď sme tam došli, posadila som sa zaň a mali odo mňa pokoj aj na pol dňa, všetky pesničky, ktoré som poznala, som si skúšala až kým som ich nevedela zabrnkať, lenže mne to vtedy nemal kto ukázať). A viem si predstaviť aj chodiť s ňou von, k jazeru alebo do parku, do lesa, hocikam. len nech zaťko nečaká, že ju vezmem na Slovan. :nono:

Tiež že uvarím alebo upečiem čo bude chcieť. Babky to robievajú a asi aj ja budem. Ak mi to mladí umožnia.

Tiež sk nebudú mať oni čas, nevidím problém ani v tom napísať si s ňou úlohy, to by som zvládla, aj s babami to bola moja úloha. Len toto neviem, či bude treba, keď dcéra je učiteľka na 1. stupni. Ale s nimi ma to celkom bavilo, tak aj s malou by ma to bavilo.

Dokonca si vierm predstaviť aj že s Flinstonom zoberieme malú na víkend dakam do piešťan alebo na hory či kam, dakam von z mesta.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

niekoľko dní som nebola doma...švagor mi sľúbil zajaca a dyňu, a tak som zavolala ešte v sobotu Flinstonovi, že nech nekupuje tie svoje tony mäsa, ani keby za akú dobrú cenu bolo, že donesiem zajaca a tekvicu. Svätosväte mi sľuboval, že nie, nebude teda kupovať mäso.

Dojdem včera domov, na balkóne francúzske zemiaky, fajn, dobrý nápad, pomyslela som si, akurát ich dojem, Flinstone určite má v robote z nich...a na utorok urobím toho zajaca...otvorím chladničku, a čo vidím - plná krabica mäsa...teda surového, len som zalomila rukami, či očakával hladomor, ked som mu jasne povedala, že donesiem zajaca a dyňu... :wall:  

navrhla som mu, nech ho dáme mladým, nech si ho oni urobia ako chcú, ale vraj mladým odniesol černohorské rezne z toho istého...koľko ho asi bolo? Naozaj ako keby mal prísť hladomor. nechápem, prečo nekúpil - keď už trpí nutkaním nakupovať do zblbnutia - len toľko, koľko sa zje, keď vedel, že donesiem zajaca a dyňu!!!!!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

zivo si ho predstavujem, ako si veselo vypiskuje, ked taha za sebou do jaskyne picnuteho mamuta :D

:hehe:    to si ma rozveselil, odteraz si to asi budem aj ja predstavovať po každom nákupe na nedeľu. keby sme žili v praveku, zajace a srnky  by sa mali, na tých by kašlal, on by šiel rovno na mamuta!!! :smilieee: 

 

ešte aj s tým pískaním si to trafil, on sám zvláda priam Moravské dvojspevy, svoju mamku tým lrivádzal do vytrženia a stavov, kedy by bola schopná svojho synáčika opáčiť liatinovou panvicou po hlave, mne to je skôr smiešne, skúšala som to napodobniť, ale to vie len on!

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nad ránom sme sa vrátili vytancovaní zo zábavy, sme pozvaní na grilované rebierka, tak som sa  naivne domnievala, že dnes nevaríme. Ale Flinstone ma veľmi rýchlo vyviedol z omylu...aj keď nenakúpil tonu mäsa, vymyslel dačo, čo "vôbec nie je piplavé" - španielske vtáky! Kvôli chúdencom mladým, ktorí istotne umierajú od hladu, hlavne že s nimi ideme o chvíľu na tie rebierka! Ale my to musíme vylepšiť piksľou so španielskymi vtákmi...a keďže som protestovala, aspoňže urobil tie vtáky on.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vilma :)

 

zakaždým, keď sem niečo napíšeš, idem čítať s malinkou nádejou, tak trochu v kútiku dušičky naivne čakám, že sa niečo zmenilo, a pán Flinstone odolal nutkaniu kŕmiť masy ....

 

samozrejme rozum mi zároveň v druhom kútiku hovorí, že sa celkom iste nič také nestalo, a pán Flinstone zasa len čakal hladomor ... a že zázraky sa nedejú a povahy nemenia, ale čo keby náhodou raz ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tiež v to dúfam. Hádam nepoletí ozlomkrky vracať rebierka mladým, aby nebodaj nepomreli od hladu...je po včerajšej zábave ospalý, ale jeho aj v ospalosti napadá kadečo... ;)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

..no to Ti neviem, ten môj, včera tiež bol ospalý po plese, tak som si myslela, že nebudeme vyvárať, lebo chladnička nebola prázdna, ale on si zmyslel guľáš, tak ho veru aj varil...okolo 16-tej hod. sa nám ohlásila návšteva, tak som nachystala obloženú misu, po troške zeleninový, vajíčkový šalát .. návšteva sa u nás zdržala až do polnoci, veru zohrievala som aj ten guľáš, lebo manžel chcel, aby sme ich dostatočne pohostili... aj práve týmto guľášom.. toľko chvály na jeho kuchtenie a akého mám manžela..., to si asi vieš živo predstaviť. moje medovníčky na sviatky, koláče, opekance na neviem koľkých pekáčov, skrátka zrazu celé moje kuchárske umenie.. :-) akoby ostali za dverami v starom roku.. ja z tých chlapov občas myslím, že snáď dočista zošediviem...žena, frčí furt..  chlap občas je okolo hrnca, a už ho hneď vyhlasujú za kuchára a muža roka.. :smile2:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ja by som pokojne vedela posedieť aj pri káve a chrumkách, ale presne ako vravíš, aj Flinstone si myslí, že najlepšou náplňou návštevy je furt sa napchávať do prasknutia. A tiež sa nadúva ako moriak, keď každý vychváli do neba nielen jedivo, ale ešte aj mňa tam všetci potľapkávajú, že ako mi závidia (kamarátky) alebo aký je Flinstone úchvatný (rodina). :nesmut: 

  :krava: 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

ježkovy voči...robila som dnes také vykostené stehná plnené nivou - príloha krumple. Ja mám trocha ucpaný nos, tak som nechcela ísť k malej, šiel len Flinstone.

Prvé čo bolo, že či im neodnesie z tých stehien. Keďže bolo dosť, nemala som nič proti tomu, každému nabalím ako 1 kúsok, a on vytiahol najmenšiu krabičku akú máme...skoro ma miglo, vravím mu, že ako to tam chce napchať, a vytiahla som inú, väčšiu, a on že vraj tá je moc veľká a bude vyzerať prázdna. Vravím mu, že to je jedno, že to je úplne fuk, ako to bude vyzerať, a on že vraj nie, že takto to bude vyzerať prázdne. Ked som tam nasypala aj z tých krumplí, sa upokojil, ale z tých jeho argumentov ma ide ohnúť. Že vraj to vyzerá prázdne: Do prdeli, neni to fuk ako to vyzerá?!!!

:cotisisi:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no ... aká veľká krabička, toľko jedla do nej naplniť ... jedla nikdy nie je pre hladujúce masy dosť :)

 

nedá sa nič robiť, gény nabádajúce kŕmiť hladujúce krky má pán Flinstone v krvi  :innocent:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

skôr ma zaráža to, že ešte aj dojem z plnosti krabice má za dôležitý. :doofywave:

 

zato svokra sa konečne rozhodla, že si bude kupovať obedy, a nie doma variť, dúfam, že svoje rozhodnutie nezmení.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

aaach, panenko Svatohorská...ty to vidíš!

Mladí sa na sviatky dnes odtafárili aj s malou do tatier, chcú si tam oddýchnuť od všetkého a hlavne byť trocha spolu bez toho, aby zať musel ísť tam či onam. ja im to, samozrejme, schvaľujem, aj ja by som hned išla, keby Flinstone nemal fixnú ideu, že na sviatky je nutné trčať doma a chodiť po návštevách...aj žilinčanka ostala tam, príde až v pondelok, aj to len kvôli zubárke...a tak sme sami. Ale včera som šla robiť lososa na pórku a k tomu krumpľové pyré, urobila som toho trocha viac, lebo otec chudák sa kŕmi tým, čo môže aj mamka, a tá sa furt kŕmi buď rohlíkmi, alebo krupicovou kašou, a najnovšie špaldovými tvarohovými rezancami. Ona tvrdí, že zo všetkého iného jej je zle. Či chce tým len otca držať doma, alebo jej naozaj je nedobre, ani srnka netuší, ale už to neriešim. A tak som Flinstonovi povedala, že z toho dám aj našim, teda otcovi. A ten nezabudol položiť dotaz, že či neodnesieme aj mladým...tentokrát som nevypenila, len som ho poinformovala, že ak odnesie aj im, tak my obedovať nebudeme, lebo nám pri ním odnášanom množstve potravín nič neostane...nuž sklapol a bol rád, že má obed...Divím sa, že nenasadol na rýchlik do Popradu a neletí za nimi s hrncami!!! Čo ak náhodou tam, kde sú, nevaria?!!!!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vilma, Vilma ...

vidí a nič nerobí ... zakaždým neprestávam dúfať, že možno tentokrát, pán Flinstone nemal nutkanie kŕmiť davy, ale keď si prečítam, čo tentokrát, zakaždým mi napadne, že to ani nie je možné ...  že povahy a zlozvyky sa bežne vekom len zosiľňujú, nie poľavujú ... s tým nič nenarobí ani svatohorská ... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nas oco krmil - maju kluce teda kludne nam to moze doniest(v minulosti nosil) aj zajtra. Ale prestal  - vcera doniesol salat.(proti zelenine nemam nic - usetril mi cas)

 

preco prestal pre nas vyvarat? Ja neviem - bud sa mu uz nechce - podla mna si nasiel iny zmysel zivota - cas venuje niecomu inemu - zbera servitky. Opytam sa - spytam sa aj preco na prestal nosit jedlo.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no presne! Sme sami, ale v chladničke máme riadne kusisko nejakého karé a riadne kusisko údeného, pýtam sa Flinstona, načo toľko mäsa, ked sme len sami dvaja - a vraj že čo keby niekto prišiel!!!

och, Maryčko Magdonova, těžko se hledaj slova!!!! Presne ako jeho máti a jeho nebohá tetka (tej synovia pravidelne chodili pucovať a upratovať chladničku, lebo tam mala večne zásoby mäsa a z toho polku pokazenú, lebo presne ako teraz Flinstone hovorí - že čo keby dakto prišiel...a jeho mamka si ešte donedávna varila jak pre pol Rače a potom vyvolávala, nech si prídeme pre kapustu, pre údené, pre.to či ono..xxxxx, a ten môj osol nabehol a vláčil mi to domov aj keď mal navarené. Jeho brat má teda viac rozumu a aj gule povedať NIE! Našťastie sa jeho mamka - ako som už spomínala - rozhodla chodiť na obedy, takže zásoby všeličoho, na čo mala chuť, nám nebudú plniť našu chladničku. Lenže ak Flinstone pôjde v jej šľapajach, tak u nás to bude to isté...


Nas oco krmil - maju kluce teda kludne nam to moze doniest(v minulosti nosil) aj zajtra. Ale prestal  - vcera doniesol salat.

 

preco prestal pre nas vyvarat? Ja neviem - bud sa mu uz nechce - podla mna si nasiel iny zmysel zivota - cas venuje niecomu inemu - zbera servitky. Opytam sa - spytam sa aj preco na prestal nosit jedlo.

no mojím zmyslom života určite nie je do smrti variť pre mladých a neustále behať hore dole s nejakými potravinami jak slepica s nasolenou riťou.  Mojím zmyslom života bolo vychovať potomstvo k schopnosti slušne žiť a vedieť sa o seba postarať. teraz je mojím cieľom dožiť sa v zdraví penzie a potom sa hodlám venovať rodine - ale nie vyvárať za každú cenu. Už si chcem aj užiť života bez starostí, bez toho, že by som niečo MUSELA. Už chcem potom robiť veci preto, že CHCEM.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja som bol odchovany na otcovom jedle a mi chutilo - mne nevadilo ze to nosil(mi chutilo). Ale aj zena vari dobre.

 

Zena prestala varit - ved je v robote - otec prestal nosit sa opytam preco. Len tak zo zaujimavosti  - ak by chcel ako chybu napravit mu zakazem pristup do bytu. :-)

 

 

Je pravda ze som prisiel o jedlo ja. Dobre jedlo. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

keď som sa vydávala, nevedela som variť, bývali sme rok u svokrovcov, jasné že som pomáhala v domácnosti, ale pre svokru som bola nemehlo, nemožná baba, furt mi predhadzovala švagrinú, ktorá vedela snád všetko, ale len čo sme sa osamostatnili, chopila som sa varechy a rýchlo som sa naučila všetko, čo bolo treba. Nebola by som zniesla, aby mi niekto nosil jesť. Dlho trvalo, kým svokra zmenila názor.

A nechcem, aby si aj o mojej dcére jej svokra myslela to, čo tá moja kedysi o mne. Denne som mala na tanieri, že xxx bola šikovná, vedela variť, vedela sa aj motykou oháňať, a ja darmo mám školy (neviem, prečo mi aj to vyhadzovala na oči), keď neviem nič, ešte aj keď sme vyberali mebno pre našu prvorodenú, tak mi navrhovala dať švagrinino meno nášmu decku. Cítila som sa jak trň v riti. A nechcem, aby aj moja dcéra také dačo čo i len raz za čas musela prežívať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

Flinstone je celý víkend preč, tak som si oddýchla od varenia, len som upratovala. Ale aj tak som dnes šla (po dohode s dcérou) k nim na návštevu, najprv sme boli spolu vonku s kočíkom, malá spala a my sme sa rozprávali, bolo to fajn. Potom sme šli k nim. Malá stále spala, tak ju dala do izby a my sme boli v obyváku, prišiel domov aj zať aj s nejakým pohárom (ako trofej za šport, nie ten taký na pitie), potom sa zobudila malá, dostala napapkať (mamino mliečko), as hrala som sa s ňou. Ak to takto pôjde ďalej, onedlho bude loziť po štyroch, premiestniť sa vie kam chce. Chvíľu som ju potom mala na rukách, otočenú ku mne, sústredene sa hrala s dajakou hrkálkou, ale rýchlo ju to omtzelo. Mala som na sebe taký svetrík na zapínanie, tak ju zaujal gombík na tom svetríku, ale o chvíľu ju ani spievanky, ani riekanky už nebavili, začala byť nespokojná, ja som veru nevedela  čo také chce. 

Len zrazu mi ručičkou odhrnula výstrih a ma začala ohmatávať na - ako to napísať - mliečnu žľazu, a hľadala, kde by sa pricucla. To nám všetkým zaplo, ťo také hľadá, a začali sme sa hurónsky rehotať, malá na nás vypliešťala okále akože čo sa rehlíme jak blázni, keď ona chce baštiť...Tak si ju vzala dcéra, predsa len taký zdroj potrvay ja už nemám...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov