Skočiť na obsah

game

Odporúčané príspevky

Je zlé, ak sa niekto doma dlhé roky nevie dovolať spravodlivosti

a jediné východisko riešenia svojej situácie potom vidí iba v odchode do cudziny. :ermm:

 

Hedviga Žáková Malinová prijala maďarské občianstvo, vo štvrtok zložila v Györi občiansku prísahu a v januári sa spolu s rodinou sťahuje do tohto severomaďarského mesta, informovala agentúra MTI.

"Maďarsko si plní svoju samozrejmú povinnosť tým, že prostredníctvom občianstva a možnosti prisťahovania sa do Maďarska poskytuje útočisko Hedvige Žákovej Malinovej," reagoval pre MTI maďarský vicepremiér Zsolt Semjén.

Podľa Semjéna ťažké rozhodnutie Žákovej Malinovej je súčasne aj obžalobou slovenskej politiky a neľudského obťažovania zo strany slovenských orgánov. Dôvodom núteného odchodu z rodnej krajiny Malinovej Žákovej je priebežné hrubé porušovanie jej ľudských práv.

"Jej kalvária je výkričníkom pre slovenskú spoločnosť, ale aj pre byrokraciu Európskej únie, ktorá v tejto kauze nehla ani prstom," dodal vicepremiér, ktorý vyjadril mladej žene solidaritu.

Čítajte viac: http://www.ta3.com/clanok/1032218/hedviga-zakova-malinova-prijala-madarske-obcianstvo-a-stahuje-sa-do-gyoru.html

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

je to este horsie,  tu ide aj o sikanovanie, predvolavanie na policiu, snaha ju nechat ustavne vysetrit to sa neda inak nazvat.   A aj pre toho kto veri ze si to vymyslela, to by malo byt nepripustne,

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Fico s Kalinakom si mozu odskrtnut puntik

 

Malinova - ☑ vybavene

 

nuz a nam ostatnym /okrem tych, co maju z takeho konania statnych organov radost/ ostava dufat, ze sa niekomu neznepacime, pretoze toto nie je jediny pripad

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ešte aj pod takýmto článkom je ako prvý nenávistný komentár, veď prečo nie.

doprajem občanovi tohto druhu, nech si vychutná pomaly 8 ročné šikanovanie, výroky pána Kaliňáka, doktora Labaša, popoťahovanie na výpovede, strašenie psychiatrami do aleluja ...

a ako som naposledy kdesi v komentári občana podobného razenia pod jedným z posledných článkov o Hedvige čítala - občan ju prirovnával k rumunskej cigánke, ktoré aj na políciu a všade na vyšetrenia vláči svoje decko ako čosi, čo má vzbudiť súcit ...

nech si takýto občan užije.

 

ako prvé mi napadlo, že a teraz počkáme, čo na to pán Kaliňák a jeho pritakávači.

 

Prezidentský kandidát Fico a jeho bradatý famulus sa to možno vynasnažia vydávať za útek pred spravodlivosťou.

Budú tým však len odvádzať pozornosť od vlastných, už ani nie tak zlyhaní, ako skôr praktík na hranici trestných činov. Napríklad marenia vyšetrovania.

 

Málokto dnes u nás má taký dobrý a pochopiteľný dôvod stať sa politickým emigrantom ako Hedviga Malinová Žáková. A málokomu sa možno tak málo čudovať či mu to zazlievať, že sa po siedmich rokoch šikany zo strany štátnych orgánov a vládnucich politikov rozhodol zo Slovenska vysťahovať.

 

Málokto totiž zažíval tak bezprostredne, na vlastnej koži aroganciu a zneužívanie moci, a málokomu táto moc dávala tak priamo najavo, že ho nikdy nenechá na pokoji. Len aby nemusela priznať vlastnú vinu, a tiež z čírej pomstychtivosti.

 

:klobuk:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nedokážem posúdiť, čo sa stalo pred siedmimi rokmi, či Hedviga o útoku hovorí alebo nehovorí pravdu (je pre mňa trochu ťažké uveriť, že niekoho zbijú len preto, že hovorí maďarsky, pretože som vyrástla v meste, kde je úplne normálne, že ľuda hovoria rôznymi rečami, ale to zase neznamená, že sa to nikde a nikdy stať nemôže), ale dokážem posúdiť, že vyšetrovanie tohto prípadu je totálne zbabrané od prvej chvíle... a že už nikdy to lepšie nebude...

takže z môjho pohľadu sa pani Malinovej-Žákovej nedivím, ani čo by sa za necht vošlo...  keď štát nedokáže 7 rokov nájsť páchateľa, prípadne jej dokázať, že klame, čo k tomu dodať?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

mám taký pocit, že neverím očiam. 

 

ale asi je to tam vážne napísané :

 

Kauza Hedvigy Malinovej-Žákovej sa po siedmich rokoch končí obžalobou. Podľa informácií Pravdy prokurátorka Malinovú obžaluje z krivej výpovede.

 

„Preštudovanie vyšetrovacieho spisu bolo dnes (23. 1. 2014) ukončené. Prokurátorka Generálnej prokuratúry SR rozhodne o ďalšom postupe v trestnej veci,“ informovala hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Andrea Predajňová.

Kauza vznikla po tom, čo 25. augusta 2006 dvaja holohlaví mladíci údajne prepadli v Nitre vtedy 23-ročnú Hedvigu Malinovú, surovo ju dokopali, okradli a na tričko napísali protimaďarské heslá. Študentka neskôr udala, že sa tak stalo, keď išla na skúšku na Fakultu stredoeurópskych štúdií Univerzity Konštantína Filozofa a do mobilu hovorila po maďarsky. Polícia vyšetrovanie útoku ukončila 11. septembra 2006 so záverom, že skutok sa nestal.

 

Hedvigu Malinovú-Žákovú obžalujú z krivej výpovede

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

cirkus menom "Smer vs Hedviga" ide ďalej ... oni ešte dokážu, a dokazujú, že sú pri moci a pri moci zostávajú, akokoľvek.

 

k tomuto je ťažko už povedať takmer čokoľvek :
 

 

Prokurátor podal žalobu na Hedvigu Malinovú za krivú výpoveď

 

Advokát Roman Kvasnica sa o obžalobe dozvedel z médií. Lucia Žitňanská je z vývoja kauzy šokovaná.

 

Prokurátor Generálnej prokuratúry ukončil po siedmich rokoch kauzu Hedvigy Malinovej Žákovej a podal na ňu obžalobu.

V piatok o tom informoval portál denníka Pravda.

„Prokurátor Generálnej prokuratúry podal dňa 2. 4. 2014 obžalobu na obvinenú Hedvigu M. Ž. pre skutok právne kvalifikovaný ako prečin krivej výpovede a prísahy," potvrdila pre Pravdu hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová.

Obžaloba bola podaná na Okresný súd v Nitre.

....

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

v Bratislave sa demonštrovalo na podporu Hedvigy :

 

Niekoľko stoviek ľudí sa v stredu v centre Bratislavy zúčastnilo demonštrácie na podporu bývalej študentky Hedvigy Žákovej Malinovej.

Pred dav sa postavilo viacero ľudí, ktorí mali spoločné to, že Hedvigu podporili a vyjadrili jej sympatie. S prejavom nechýbala herečka Zita Furková, Zuzana Wienk z Aliancie Fair-play, novinár Eugen Korda či investigatívna novinárka a autorka knihy o Hedvige Marie Vrabcová.

...

http://spravy.pravda.sk/domace/clanok/316317-v-bratislave-sa-demonstrovalo-na-podporu-hedvigy-malinovej/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

No keď čítam zostavu protestujúcich celebrít, tak si oveľa viac cením, že rozhodujú súdy. Ešte zabudli spomenúť nového pána prezidenta, ktorý prehlásil že bude zasahovať do nezávislosti súdov ešte skôr, ako bol zvolený.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neposudzujem tých ľudí, títo stáli pri hedvige roky, aj je akosi samozrejmé, že pri takomto proteste boli : )

 

no áno, ešteže máme naše preslávené súdy ... prípad Hedvigy sa stal fraškou už mesiac po prípade, a fraškou je stále ... posledný ťah prokurátora a posledné ťahy s doručovaním predvolaní a desením jej detí kovbojku len umocnil, a  súdy môžu už len kovbojku potvrdiť, opečiatkovať, a z dvojice fico a jeho bradatý fámulus vyrobiť čisté ľalie.

po ôsmich rokoch a druhej vláde bratov v triku bude učinené veľkej spravodlivosti zadosť.

 

 

a aby bola cirkus barnum dovŕšený nadobro, prokuratúra po ôsmych !! rokoch vyťahuje na Hedvigu nitrianskeho svedka

 

http://www.sme.sk/c/7188034/malinovu-podporil-aj-bezak-prokuratura-na-nu-vytahuje-svedka-z-nitry.html?ref=cl

 

to podotýkam, že ide o žalobu voči Hedvige z krivej výpovede a prísahy, kde zranenou stranou bola sama Hedviga ... 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

neposudzujem tých ľudí, títo stáli pri hedvige roky, aj je akosi samozrejmé, že pri takomto proteste boli  ....

 

Obdivujem tvoju objektívnu informovanosť o prípade. Na to treba veľmi pracné vyšetrovanie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Myslím si, že naša justícia stojí za starú bačkoru. Darebákov púšťajú na slobodu, príde mi to, ako keby úmyselne robili procesné chyby, aby kriminálnici nešli do basy. Tiež mi je nepochopiteľné, že nevedia obžalovaných dokopať k súdu, a kopa darebákov sa tak úspešne súdom a následnom pobyte v base vyhýba.

Či Hedviga hovorila pravdu, alebo klamala, a ak klamala, kto za tým bol, atd, to sa asi jakživ nedozvieme. Že sa nezbila sama, tomu verím. Ale že by ju dakto zbil kvôli tomu, že hovorila po maďarsky, a ešte jej aj na tričko napísal nejaký praštený nápis, tak to sa mi veriť nechce.

Ten, kto ju zbil, patrí za mreže bez ohľadu na to, či je alebo nie je pravda dôvod, aký uviedla. Hanba, že tam doteraz nie je.

A či klamala, alebo nie, tiež neviem, prečo sa už vtedy začerstva poriadne nevyšetrilo a prečo sa nevyšetrilo, ako to vlastne celé bolo.  Načo to zasa vyťahujú, aj tak sa nič nevyšetrí. Už nech ju nechajú na pokoji. teraz už sa zistí veľké konské lajno.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Obdivujem tvoju objektívnu informovanosť o prípade. Na to treba veľmi pracné vyšetrovanie.

 

ale kdepak .

nepotrebujem obdiv, ani ironický : )  nepotrebuje ho ani nikto z tých, ktorým v tomto prípade ide o podstatu - tento príbeh, ako to tu napísalo viacero ľudí, má tú podstatu už dávno úplne inde:

je zbabraný od samého začiatku, a 8-ročným šikanovaním jednej ženy v podstate len preto, aby sa dokázalo, že bradatý fámulus mal pred tými ôsmymi rokmi pravdu, rýchlo, kým sú pri moci, ... za 8 rokov nedokázali nič.

a ako odborník stokrát zdiskreditovaný doktor Labaš, poplatný strane a vláde, a teraz idú žalovať a posielať na psychiatriu a najnovší osobnostný rozbor Hedvigy píše a vyrába ORTOPÉD, a po ôsmych rokoch našli v nitre svedka ...

ale kdepak ...

 

... a Hedviga, ako niekto poznamenal vyššie, nie je jediný prípad roky trvajúcej šikany zo strany štátu a justície ... novinárka z Považskej Bystrice Jana Teleki o svojich poťahovačkách a vyšetrovaniach a posielaniach po psychiatriách píše blogy ... nechceli by sme byť tuším v ich koži : (

 

podstata je už dávno mimo nejakých súdov ...

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

takto : to ze par nackov zbije v nitre hedvigu je plne uveritelne, nebola by prva ani posledna.  A kedze ich navyse nakreslila ale policia usudila ze maju alibi ( jeden od matky a druhy od stryka a ked sa ukazalo falosne, tak mu dal ine),  tak je to skor ukazka ako pracuje nitrianska policia.

 

A keby policia chcela, tak by narodnostny motiv mohol byt dovodom vyssieho trestu, ale  zrejme je to skor pre nich zamienka ako si udriet.   A ziadne organizovane nasilie na madarov tu nebolo,  to ze to takto prezentovali madari je zjavne ucelove.  A to si mohli riesit politici.

 

Ak uz teda policia nedokazala alebo nechcela vysetrit napadnutie, tak to mohla uzavriet ako bezne s neznamym pachatelom a bol by koniec.  Ale zjavne dostali iny pokyn a vytvaraju divnu konstrukciu samozbitia.   Ok, tak zabudnime na chvilu na to cele, zabudnime na nespravodlivost.

 

Skutocne mate pocit ze keby prisiel student do skoly s vyhovorkou ze ho napadli a ze teda nema domacu ulohu, tak ho treba zavriet ?  A ze ho treba policajne predvadzat, zavierat na psychiatriu ?  A inak ste zdravi ?  

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Ak uz teda policia nedokazala alebo nechcela vysetrit napadnutie, tak to mohla uzavriet ako bezne s neznamym pachatelom a bol by koniec.  Ale zjavne dostali iny pokyn a vytvaraju divnu konstrukciu samozbitia....

Tyso

 

Nechápem,prečo ti postup polície pripadá čudný. Pojem samozbitia zapadá do kontextu javov samoúnos Kováča ml. a samovýbuch Remiáša. 

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dokopy, co z toho povazujes za konspiraciu ?   Nitra je svojimi nackami znama,  aj s tym ze proti nim polcia nezasahuje.  Naposledy tu mas kauzu s nahratou bitkou, ale to ze v nitre nie je problem dostat po hube ti povedia aj domaci.  Aj nejaki herci sa priznali

http://nepriatelia-demokracie.blogspot.sk/2008/03/marcel-grzyba-novinrom-tak-o-je-vy.html

 

tu mas tych dvoch a ich alibi

http://aktualne.atlas.sk/print.xml?path[article]=v-kauze-hedvigy-sa-objavilo-dalsie-meno-podozriveho

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a jedna trošičku a zdanlivo, ale len zdanlivo off topic :

 

Nitra a kúsok po nej aj Šaľa boli už dávno za blahého socializmu známe podobnými aktivitami, v istých kruhoch od náckovstva cez xenofóbiu po "nejdem ďaleko po ranu" a mafiánske podhubie,  a stačí čítať aj posledných 25 rokov správy - nič sa nezmenilo.
v Nitre a Šali dostať za čokoľvek na hubu nie je vôbec žiadny zázrak. a je jedno, či niekomu skopú obličky, hlavu, či je to žena.

kdesi som to tu raz písala - kedysi veľmi dávno som síce náhodou, ale v jednej bitke dostala na hubu aj ja. bola som na úplne nevinnom, ale zjavne zlom mieste. asi ako tí skopaní minulý rok v Nitre.

 

kto si pamätá, a má nejaké mnohoročné skúsenosti s týmito mestami, nezabudne a dodnes si pamätá na hodne hlasné heslá "maďari za dunaj", ktoré si pamätám už ako decko, keď som s otvorenou pusou na amfiteátri pri vystúpení maďarských umelcov v Šali počúvala, nechápala som, o čom to vykrikujú nejaké hlasy, a Nitra bola ešte onakvejšia.

 

heslá, ktoré boli a sú veľmi dlhý čas mantrou istých kruhov - v oboch mestách.

verím, aj chápem, že je to pre neznalého ťažko uveriť. ale žiaľ sú to skutočnosti a fakty.

 

trochu je dobré poznať aj to pozadie, nielen správu pána doktora Labaša a dvoch fámulusov.

nepodceňovala by som tieto dve mestá, čo sa týka ranárov. vážne nie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ved to,   ti co to poznaju vedia ze ide o skupinu  grazlov,  a ze staci vyhlasit pochod proti drogam a maju ich tam vsetkych.  A ani zvlast za nich nikto nedava vinu SNS a uz vobec nie SMERu,  

 

Koho teda mohlo napadnut ze to obratia proti Hedvige,  to naozaj musel byt hajzel.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dokopy, co z toho povazujes za konspiraciu ?   Nitra je svojimi nackami znama,  aj s tym ze proti nim polcia nezasahuje.  Naposledy tu mas kauzu s nahratou bitkou, ale to ze v nitre nie je problem dostat po hube ti povedia aj domaci.  Aj nejaki herci sa priznali

http://nepriatelia-demokracie.blogspot.sk/2008/03/marcel-grzyba-novinrom-tak-o-je-vy.html

 

tu mas tych dvoch a ich alibi

http://aktualne.atlas.sk/print.xml?path[article]=v-kauze-hedvigy-sa-objavilo-dalsie-meno-podozriveho

To je síce pekné, ale vhodné tak na článok do Nového času. Ak si niekto myslí že to má váhu, tak to musí použiť pred súdom. Ja si naivne myslím, že polícia, súdy, prokurátura, obhájci...majú postupovať striktne podľa zákona. Ak by som sa niekedy dostal pred súd, tak by som bol spokojnejší, keby o mne rozhodovali radšej počítače vecne podľa zákona a bez emócii, než aby o mne rozhodovali emócie politikov a ostatných rovnejších ´podľa vzoru rómov na Luníku IX.  

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aha, tak prečo vyšetrovatelia, prokurátori, súdni znalci, minister vnútra a predseda strany a vlády nepostupovali a nepostupujú striktne podľa zákona?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

dokopy,  akurat ze vysetrovanie tymto smerom zastavili po 10 dnoch na slavnej tlacovke,  odvtedy 8 rokov dokazuju ze si to hedviga vymyslela.

Toto je podla teba normalne a podla zakona ? 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

taký malý príhodný incident, že pre to, aby sa niekomu nepáčilo, akou rečou kto kde hovorí, a cítil sa byť preto skutočnejším Slovákom, netreba do Nitry či Šale,  stačí do tradične trojjazyčnej Bratislavy

a do dnešného prezidentského paláca - dokonca k vedúcemu odborníkovi pre styk s verejnosťou ( na čo bol najlepším riešením bývalý zostarnutý,  síce skvelý, ale zjavne hodne pritrúbly hokejista )
 

Bývalý hokejista je u prezidenta Gašparoviča vedúcim oddelenia styku s verejnosťou. Ženy vyháňal z podniku za to, že hovorili po maďarsky. Polícia prípad rieši ako výtržníctvo.

 

Po skončení hokejového zápasu ostali v pondelok večer v podniku Prezidentka neďaleko prezidentského paláca len dve mladé ženy, dvojica starších mužov a dvaja mladíci.

„Sedeli sme so sestrou na káve a zhovárali sme sa po maďarsky,“ opisovala SME 31–ročná Bratislavčanka, ktorá si z obáv zo šikany nepriala zverejniť meno.

 

Starší páni ich konverzáciu počuli a jeden z nich sa po anglicky spýtal, odkiaľ sú. „Z Bratislavy,“ odpovedali v angličtine mužovi, ktorý bol vraj pod vplyvom alkoholu.

Nasledovala otázka, akým jazykom spolu hovoria. Odvetili, že po maďarsky, keďže sú Maďarky. To ho vraj rozzúrilo. „Vyj....é Maďarky,“ kričal podľa mladej ženy. Vravel, že pokiaľ nezačnú hovoriť po slovensky, mali by okamžite vypadnúť z podniku.

Na incident upozornil denník Új szó, ktorému sa šokovaná mladá žena ozvala.

Napadnutá žena SME opisovala, ako sa ich počas vyčíňania zastala dvojica mladíkov, ktorí sedeli ďalej. Slušne ho vraj upozornili na nevhodnosť jeho správania. Starší muži ich za to fyzicky napadli. Jedného z mladíkov mlátili na zemi spoločne. Mali fyzickú prevahu, keďže chlapec mal podľa Bratislavčanky „tak 50 kíl“.

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Je zaujímavé, že sa ešte neozvali žiadne pribrzdené mimovládky typu ĽPR, ako v prípade moderátorky RTVS Kormúthovej, ktorú na margo toho, že nadávala na Cigána, ktorý vnikol na jej súkromný pozemok a kradol jej rýnu z domu, tak ju vyhodili z práce. Mal Rusnák nejaký objektívny dôvod prečo im nadával? Či to len kvôli tomu, že si "drzo dovolili" rozprávať maďarsky?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov