Skočiť na obsah

game

Odporúčané príspevky

ano, viem, že je to šesť rokov starý prípad, ale keď niečo pripomína frašku, je to práve tento prípad, a zopár expertov psychiatrov a vyšetrovateľov a od nového nástupu mladého pána Kaliňáka na scénu pomaly neprejde mesiac, že by kdesi nebol ďalší úchvatný nápad

...

najnovší :

Prokuratúra chce naďalej Hedvigu v ústave

Generálna prokuratúra sa odvolala a chce, aby pozorovanie nariadil Krajský súd.

V najbližších dňoch Krajský súd v Nitre rozhodne, či Hedviga Žáková Malinová pôjde na pozorovanie do psychiatrického ústavu.

Prokurátor Generálnej prokuratúry Jaroslav Kozolka sa v pondelok odvolal proti rozhodnutiu Okresného súdu v Nitre, ktorý jeho návrh minulý týždeň zamietol.

Prokuratúra žiada preskúmať duševný stav Malinovej, lebo psychiatri Jozef Hašto a László Szarkozy vypovedali, že v čase po oznámenom národnostne motivovanom útoku bola v depresii a mala posttraumatickú stresovú poruchu.

Obaja ju vtedy vyšetrovali a znalecký posudok má podľa prokuratúry ich názor potvrdiť alebo vyvrátiť. Malinovú obvinila z krivej výpovede.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz2477Rz3w8

...

Ústavné vyšetrenie Hedvigy Malinovej by nájdeniu pravdy pomohlo asi tak, ako obsadenie sovietskymi vojskami pomohlo oslobodeniu Československa, píše Lukáš Fila

 

hm ? pravda, nepravda, kto má pravdu, a čo s tým po šiestich rokoch ?
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

z jedného článku, samozrejme, že je nástroj. fraška.

Skúmanie duševného stavu obvineného je relevantné vo vzťahu k (údajnému) spáchanému trestného činu v čase jeho spáchania. Je vôbec zmysluplné takéto skúmanie po šiestich rokoch? Bolo by za takýchto okolností prípadné vyvrátenie existujúcich psychiatrických posudkov vyhotovených okamžite alebo v krátkom čase po napadnutí (lebo o to v danom prípade ide) vierohodné pre skutočne nezávislý súd?

 

Keď človek počúva veľavýznamne tajnostkárske reči ministra vnútra Roberta Kaliňáka, aj by možno uveril, že Hedviga je druhá Mata Hari, nebezpečná agentka, ktorá ohrozuje bezpečnosť, stabilitu a prosperitu nášho štátu. Azda aj viac ako všetky tie organizované – hrubokrké či bielokrké – skupiny, ktoré to robia naozaj a často úplne nerušene.

Napokon, z čoho je vlastne Hedviga Malinová obvinená? Z krivej výpovede a krivej prísahy? Skutková podstata trestného činu krivej výpovede spočíva v uvedení nepravdy o okolnosti, ktorá má podstatný význam pre rozhodovanie orgánu činného v trestnom konaní alebo súdu, alebo v zamlčaní takej okolnosti.

 

V čom konkrétne evidentne zbitá Hedviga Malinová nespochybniteľne a úmyselne (opakujem, úmyselne) klamala, keď vypovedala o svojom napadnutí pred šiestimi rokmi? Kým to nie je jasné, nečudujme sa, že využíva svoje ústavné právo nevypovedať, a to ani pred vyšetrovateľom, ani pred psychiatrom.

Napadnutie študentky pred šiestimi rokmi už nikdy nebude vyšetrené. A už takmer päť rokov sa vyšetruje aj jej obvinenie z krivého svedectva. Podľa ústavy „každý má právo, aby sa jeho vec verejne prerokovala bez zbytočných prieťahov“ a „každý má právo na zachovanie ľudskej dôstojnosti, osobnej cti, dobrej povesti a na ochranu mena“. V prípade tejto mladej ženy sú tieto dve ústavné práva už príliš dlhú dobu porušované.

Čítajte viac: http://komentare.sme...l#ixzz24NizO8Pt

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Už by mohli dať s tým pokoj. Keby sa každý útok mal považovať za národnostne alebo rasovo orientovaný, tak to by na psychiatrii musela sedieť polovica Slovenska.

 

To už za komunistov koloval ten vtip o zastrešení polovičky slovenska:))).

 

Som zvedavý,čo povieš až ti raz niekto rozbije hubu len za to,že hovoríš po slovensky.Pravdepodobne zmeníš názor. Ale ako sa hovorí sýty hladnému neverí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Doteraz sa nepodložili hodnoverné dôkazy o tom, že Hedviga dostala po hube za to, že hovorila maďarsky, práve naopak, čím ďalej tým menej jej to niekto verí. Tak čo riešiš?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Samozrejme,že jej neveríte-lebo ste ešte nedostali po hube. ja som už dostal-aj keď dávno- a to si predstav,že práve v Nitre. Tak,že jaj jej verím,zo skúsenosti. a poznám viacej ludí,ktorým sa stalo to isté.A poprosil by som aby tu niekto nedával dobré rady typu: mali ste to nahlásiť,lebo je jasné kam by to viedlo.

 

PS.Ak sa dalo my sme to riešili ináč.som ochotný sa staviť,že dotyční si najblžšie k....a rozmysleli,či zdvihnú ruku na maďara.Žiaľbohu,dnes sa do toho pletie zákon a ako vidíš je jasné na čijej strane stojí.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

pravda je, že v jednom slovenskom meste bývalá spolužiačka-kamarátka, u ktorej bola mama pred pár rokmi na návšteve, šľapla stará dáma mame na nohu, keď sa mama, druhá stará dáma, zabudla a prehovorila v električke maďarsky, džugla do nej, pst, tu radšej slovensky. aj také bolo, či to bola vlastná skúsenosť tej pani, už neviem, ale asi to malo dôvod, žije v tom meste viac než štyridsať rokov. toľko k tomu.

 

celý prípad Hedvigy je sfušovaný, je to fraška na súdnictvo a vyšetrovanie a zákony, nie zákony. Drow, so zákonmi toto celé nemá nič spoločné.

pamätám si kdečo od nalepených známok a Kaliňákom víťazoslávne držanej blúzky, kde predpokladá, že Hedviga nerozozná i od j ... a ešte kdečo, ale aj prvé fotky.

podľa mňa Hedviga nebola "samozbitá" - to je môj názor.

 

a to, čo nanovo predvádzajú po šiestich rokoch, je fraška, a vážne by s ňou mali prestať, lebo majster Kaliňák stráca aj tú trošku kreditu, čo ešte mal. aj Axel píše, že už by s tým mali prestať, ďalší názor, nie ? : )

súhlasím s vyjadrením Zajaca z .týždeň, link je postnutý aj tam vyššie: http://blog.tyzden.s...a-a-zahanbenie/

 

 

a Drow, zasa zovšeobecňuješ, šak názory môžu byť v celom spektre farieb, nielen čiernobiele. či ? tu je to o Hedvige, v inej téme o obvinení cyklistu Armstronga, tiež kdejaké názory : )

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

fraška pokračuje, tentokrát mal niekto po šiestich rokoch rozum, a odmietol dať skúmať momentálny duševný stav po určitej udalosti spred šiestich rokov, čo bolo samo osebe nonsens ... ale nezamietli to z dobroty srdca, už okresný súd mal podivnú neznalosť zákonov, krajský divné oddôvodenie ...

Hedviga Malinová nepôjde do ústavu na vyšetrenie duševného stavu pozorovaním.

Krajský súd v Nitre definitívne zamietol žiadosť prokurátora o takéto vyšetrenie.

„Musím sa najprv oboznámiť s dôvodmi,“ nechcel rozhodnutie komentovať Malinovej obhajca Roman Kvasnica.

....

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz27VXmV3F9

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

fraška pokračuje ... pokračovanie:

po šiestich rokoch vyšetrovať vtedy momentálny duševný stav niekoho môže len neuspokojený mozog, dokázať za každú cenu, že tá baba je menej, ako Ja, Kaliňák a spol ... a samozrejme pán doktor Labaš, na toho nezabudnime ... je mi na grcanie

Hedvige Žákovej-Malinovej stále hrozí, že ju štát umiestni do ústavu, aby pozorovaním vyšetril jej duševný stav.

Vyplýva to z uznesenia Krajského súdu v Nitre, ktoré napísal sudca Štefan Hrvola a ktoré má denník SME k dispozícii.

Krajský súd síce 25. septembra tento rok definitívne zamietol žiadosť prokurátora o vyšetrenie Malinovej duševného stavu v ústave, zároveň ju ale varuje, že nabudúce už môže skončiť v ústave.

Generálna prokuratúra viní Malinovú, že si pred šiestimi rokmi vymyslela, že ju v Nitre niekto zbil. Prokurátor si teraz objednal znalecký posudok psychiatrov a psychológov, aby posúdili jej duševný stav v čase spáchania skutku a či naozaj trpela posttraumatickou stresovou poruchou ako tvrdila.

Znalci si Malinovú pozvali do ambulancie, ale odmietla im odpovedať na otázky. Na vyšetrenie prišla s obhajcom aj dieťaťom. Znalci vzápätí napísali prokurátorovi, že takto nevedia jej stav vyšetriť a žiadajú, aby bola umiestnená v ústave, kde by ju pozorovali. Prokurátor sa obrátil na súd, aby to povolil. Okresný, aj krajský súd to zamietli.

"Naozaj len jednorázové zmarenie vyšetrenia znalcami nemôže byť dostatočným podkladom na nariadenie pozorovania obvinenenej v zdravotníckom zariadení," napísal Krajský súd. Prokurátorovi odporúča, aby sa ju znalci pokúsili vyšetriť znovu. Hovorí tiež, že v prípade nespolupráce, jej môže byť udelená poriadková pokuta, alebo môže byť stíhaná za marenie spravodlivosti či pohŕdanie súdom.

Umiestnenie do ústavu prichádza podľa súdu do úvahy "iba v krajnom prípade, ak zlyhali všetky ostatné možnosti". Podľa súdu je to vtedy, ak by ambulantné vyšetrenie nestačilo, alebo "ak by obvinená pri riadne vykonanom ambulantnom klinickom vyšetrení znalcami, bez prítomnosti iných osôb, odmietla sa tomuto podrobiť, a to i napriek uloženiu poriadkového opatrenia".

Malinová tiež považuje za absurdné, že idú vyšetrovať jej duševný stav po šiestich rokoch. Podľa nej ho nezistia ani pozorovaním v ústave. Na súd poslala aj stanovisko Slovenskej psychiatrickej spoločnosti, ktorá sa jej zastala, ale súd ho neakceptoval.

Čítajte viac: http://www.sme.sk/c/...l#ixzz2DLHze2hE

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

naše tv pozerám tak málo, ako je len možné, ale že je pán doktor Labaš na hlavu, je jasné už minimálne od jeho prvej správy o Hedviginej veci. celá kopa lekárov nepodpisovala a vyvrátila jeho závery, ale to nikomu neprekážalo, aby nebol zrazu pre vládnucu generalitu autoritou par excellence ... ako dobre, že ho nevidím

 

neznášam grcajúce smajlíky ... to má jediné šťastie, ináč by ho tu mal.

pán autorita ? aha.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

kedy uz niekto odstreli toho h.a.j.z.l.a Labaša ? tzv. docenta lekarskej fakulty, ktory okrem toho, ze vrtal do Hedvigy Malinovej, tak je teraz najmudrejsi lekar v galaxii a denne je v TV ????

:tycka:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

no teraz ho odtiaľ nedostane nikto, z toho vysokého koňa ... je to líbling majstra Kaliňáka, dáva lekárske posudky presne také, aké očakáva druhé kaliňákomisterstvo, je to len prirodzené pokračovanie kauzy Hedviga ...

 

pán doktor Labaš je na výslní, má kamarátov na správnych miestach, a vynesú až raz nohami napred z jeho katedry.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

odozvy posudzovania Hedvigy majú dva konce ...

 

- pán doktor Labaš je na výslní, teší sa pozornosti médií, vykladá nezmysly v tv reláciách, a teší sa zrejme láskavej ochraniteľskej ruke pána súčasného staronového ministra pre svoje posudzovanie Hedvigy, zhodné s názorom ministrovým a vtedajšej a súčasnej mocnej strany ...

 

- pán doktor Hašto, nepohodlný psychiater, ktorý stál na čele posudzovateľov, ktorí posúdili prípad Hedvigy opačne než pán doktor Labaš, nie po ruke staronového ministra a jeho posudzovania veci, ...

rozhovor s doktorom Haštom po tom, čo po tridsiatich rokoch odišiel z trenčianskej psychiatrie ... a prečo

Hedviga rezonuje celým rozhovorom

http://www.sme.sk/c/6638754/psychiater-hasto-strajk-lekarov-nedal-pacientom-nic.html

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

prípad Hedviga pokračuje, fraška nemá konca.

najnovšie dianie popisuje psychiater pán Patarák, ktorého blogy sú viac než čitateľné.

v tomto je zhrnuté všetko, vrátane najnovších zázračných dianí na prokuratúre :

 

Re-traumatizácia, ako vieme, ešte môže pokračovať, ak generálna prokuratúra nariadi ústavnú psychiatrickú hospitalizáciu Hedvigy Malinovej-Žákovej za účelom skúmania jej duševného stavu. Keby však bola na psychiatrii (nedobrovoľne!) aj celé tri mesiace, duševný stav Hedvigy Malinovej-Žákovej spred šiestich rokov (teda z doby kedy sa skutok stal) by už nikto relevantne neprešetril. To by sme na psychiatrii potrebovali slepého veštca Teiresiasa. Takéto vyšetrovanie mala prokuratúra zariadiť pred šiestimi rokmi a v tom zmysle sa vyjadruje aj Slovenská psychiatrická spoločnosť. Okrem toho, prokuratúra sa kedykoľvek mohla opýtať Hašta, ktorý predsa viedol jej terapiu...

 

Čo je to však za prokuratúra, ak je pravda to, čo píše dnešné SME (8.2.2013)? Že totiž prokurátor Jaroslav Kozolka ukazuje Hedvigin (tajný) spis poslancom Petrovi Zajacovi a Petrovi Osuskému a snaží sa ich (podľa informácií ktoré poskytli) presvedčiť o tom, že Hedviga si skutok vymyslela a že ju skutočne nezbili. Ak je to pravda, tak to už nie je len prokuratúra manipulujúca, ale aj prokuratúra, ktorá porušuje zákon.

Pre niekoho contradictio in adiecto, pre nás (zrejme) realita.

Ako tvrdí Kvasnica: "V právnom štáte je neprípustné, aby orgán činný v trestnom konaní dokonca z vlastnej iniciatívy začal niekomu ukazovať obsah vyšetrovacieho spisu."

Čítajte viac: http://patarak.blog.sme.sk/c/320373/Hedvige-pomohla-psychiatria-Ma-jej-zas-teraz-ublizit.html?utm_source=sme-title&utm_medium=web&utm_campaign=blog#ixzz2KQboMjfP

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...

ďalší dielik do skladačky, otázka je, čo na to Labaš a spol. a prokuratúra, maestro Kaliňák a jeho suita, tá zatiaľ prežúva stanovisko zahraničných znalcov:

 

Účastníci konferencie prijali stanovisko, ktoré pošlú Slovenskej psychiatrickej spoločnosti a Svetovej psychiatrickej asociácii. Ak bude Hedviga aj naďalej nútená podstúpiť vyšetrovanie, požiadajú asociáciu o prešetrenie prípadu.

 

Zahraniční experti vidia v prípade Hedvigy politické zneužitie psychiatrie.

 Nariadenie vyšetrovania duševného stavu Hedvigy Malinovej šesť rokov po útoku a hrozba nútenej hospitalizácie je podľa odborníkov politickým zneužitím psychiatrie.

Na psychiatrickej konferencii, ktorá bola v sobotu v Piešťanoch, sa na tom zhodli trinásti psychiatrii z Veľkej Británie, Nemecka, Rakúska, Česka, Maďarska a Slovenska.

 

Podľa expertov takáto hrozba nesie v sebe známky politického zneužitia psychiatrie.

„V Nemecku s tým máme zlé skúsenosti, preto sme na to obzvlášť citliví,“ povedala Helga Matthes, odborníčka na psychotraumatológiu z Duisburgu.

 

Účastníci konferencie prijali stanovisko, ktoré pošlú Slovenskej psychiatrickej spoločnosti a Svetovej psychiatrickej asociácii. Ak bude Hedviga aj naďalej nútená podstúpiť vyšetrovanie, požiadajú asociáciu o prešetrenie prípadu.

 

Asociácia naposledy riešila prípady politického zneužitia psychiatrie v Sovietskom zväze a v roku 2004 v Číne.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

kauza Hedviga sa slimačím tempom preniesla cez ďalší hrboľ na ceste ... takto:

 

námestník generálneho prokurátora vydá pokyn nejakému inému, v kauze ešte nehrajúcemu prokurátorovi, aby ju preskúmal a pripravil skutkovo-právnu analýzu veci.

nakoniec vždy, už sedem rokov, každé skúmanie za starej éry Fico - Kaliňák, aj novej éry Fico - Kaliňák zastane na kompetentnom, jednoznačnom, vysokoodbornom posúdení majstra Labaša - všetky ostatné posudky, aj na samotného Labaša kolegami z odborov začínajúcich na psych. sú zmetené zo stola

http://www.sme.sk/c/6909692/kauzu-hedvigy-malinovej-preskuma-iny-prokurator.html

 

mistr Labaš roku 2010 : http://www.sme.sk/c/5596314/labas-z-kauzy-malinova-sa-mi-dviha-zaludok.html

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

kauza Hedviga je nekonečná, po siedmych rokoch vyšetrovanie psychického stavu v istý deň roku 2006 stále máta generálneho prokurátora, autoritu Dr. Labaša, a ešte kdekoho, akosi mám z toho celého pocit, že jednoducho nevedia, ako to elegantne ukončiť. elegantne to mimochodom po toľkých hovadinách už ani nejde.

Aliancia Fair play generálnemu prokurátorovi ku kauze Hedvigy :

 

Otvorený list Generálnemu prokurátorovi Slovenskej republiky Jaromírovi Čižnárovi

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...

siahodlhá sága Hedviga pokračuje

 

prokuratúra samozraňujúci a samobijúci takmer 5 rokov vznikajúci posudok doktora doktorov dekana Labaša odložila bokom a považuje ho zlý ... to sú veci ...

a povolala nového odborníka, po siedmich rokoch bude posudzovať tentokrát ortopéd ...

 

Nové vedenie prokuratúry a nová dozorová prokurátorka teraz usúdili, že Labašov posudok je zlý.

„Po komplexnej analýze posudku konštatujem absenciu dostatočného opisu postupu spracovania posudku vo vzťahu k prijatým záverom. Keďže tento nedostatok sa nepodarilo odstrániť ani doplnením posudku, ani výsluchmi spracovateľa, bolo treba pribrať do konania ďalšieho znalca,“ napísala prokuratúra v uznesení.

Labaš odovzdal prvú verziu posudku v roku 2009. Hedviga sa podľa neho mohla sama pohryznúť do pery a vylučoval, že by ju napadli tak, ako tvrdila.

Viacerí lekári, ktorých mená napísal pod posudok, však  odmietli, že by na ňom seriózne spolupracovali. Prokuratúra dala Labašovi posudok dopracovať, čo mu trvalo rok a pol.

Labaš na otázky neodpovedal. Jeho sekretariát napísal, že je služobne v zahraničí.

 

Nový znalec má znovu opísať, aké mala Malinová po údajnom útoku zranenia, vysvetliť rozpory medzi výpoveďami jednotlivých lekárov a preskúmať CT vyšetrenie jej hlavy. Výsledky má odovzdať do 22. decembra.

„Neprekvapilo ma to, je to moja robota,“ povedal Lisánsky na to, či nemá z posudku obavy. Robiť na ňom nezačal, len v stredu dostal uznesenie, že ho v tomto prípade určili za nového znalca.

Advokát Žákovej­-Malinovej vníma pribratie nového znalca ako výsledok preskúmania postupu Labaša.

„Spravili správny krok nesprávnym smerom, pretože je odborne vylúčené, aby ortopéd posudzoval diagnostiku neurológov, traumatológov,“ myslí si Roman Kvasnica.

 

a Labaš je ten, čo odborne posúdil, že Hedviga má zlú krv.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov