Skočiť na obsah

(Ne)výhody Slovenska v EÚ


Sniper

Odporúčané príspevky

Často čítam rôzne diskusie o výhodách a nevýhodách členstva Slovenska v Európskej únii. Teraz sa chcem venovať čisto len ekonomike. Veľa ľudí niekedy doslova nadáva, že musíme posielať peniaze do Bruselu, ale málokto vidí, že veľa miest a dedín mohli zrekonštruovať svoje námestia, významné budovy alebo infraštruktúru práve vďaka peniazom z EÚ.

Pregúglil som sa k tabuľke, kde môžete vidieť, ktoré krajiny do rozpočtu prispievajú viac ako prijímajú (záporné čísla), krajiny, ktoré viac prijímajú majú v tabuľke kladné čísla. Z tohto vidieť, že Slovensko je čistým prijímateľom a z tohto pohľadu je pre nás členstvo výhodné.

Zaujímavé čísla môcť nájsť pri pri momentálne problémových krajinách ako Španielsko a Taliansko, ktoré zápasia s vysokým dlhom. Rozdiel medzi nimi je ten, že Španielsko je čistý prijímateľ a Taliansko čistý prispievateľ (s výnimkou roku 2000).

post-2-0-66774400-1358973771_thumb.png

 

Údaje z rokov 2007-2013

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 rokmi...
  • Odpovedí 1
  • Vytvorené
  • Posledná odpoveď

Top prispievatelia v tejto téme

  • Sniper

    1

  • informator

    1

Najaktívnejšie dni

Top prispievatelia v tejto téme

Zverejnené obrázky

Neviem kam dat tento rozhovor zo Stanekom.....vybral som tento "šuplik" :)

 

http://www.parlamentnelisty.sk/arena/monitor/Peter-Stanek-Hudba-vyhrava-Titanic-plava-ale-ladovec-uz-spravil-dieru-do-trupu-A-Slovensku-hrozi-zasadna-volba-293796

 

....nie je politik, ale celkom dobra popisal momentalnu situaciu Slovenska a aj V4-ky. Mna najviac zaujala odpoved na "ucast" Polska na vytvoreni (zatial pokus) na "destinacii" sever-juh.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz

×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov