Skočiť na obsah

alamo

Odporúčané príspevky

Mozu mat pravdu obaja. Ja som skor na Axelovej strane. Ako preukazem ZP, ze som obcan v hmotnej nudzi a dostavam davky. Ja by som to zdravotnej poistovni oznamil - nejaky lajster o tom musi mat - ja neviem aky,ale nejak sa museli vyjadrit,ze sa stal obcanom v hmotnej nudzi, ci mu to uznali(preco mu budu posielat peniaze) - ale dalsie ze je - su nejake utrzky z posty,kde tie davky pobera - ci na ziadost asi daju potvrdenie ze je clovekom v hmotnej nudzi. Ja keby som nim bol - by som to ZP oznamil - a nic viac by ma nezaujimalo - doklady by som si odkladal. Ze uradnici mozu byt trubky a aj sikanovat ludi mi je jasne. Tie trubky nemusia byt len uradnici-ale aj obcania- ja uctovnik(nepoznam ci zle si vylozim zakon) - ti v ZP. Trubky mozu byt aj ti co prevzali dlhy nedlhy - od ZP - nepreverili si co odkupovali - im to aj bolo jedno - podla mna ZP sama odvadzala peniaze co mali byt urcene na zdravotne ukony takto vynasa zo systemu - sudca ich poslal do riti.

 

Este raz ak je v zakone napisane ze stat plati ZP za obcanov v hmotnej nudzi - tak to plati.  Aspon pre mna.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja by som to zdravotnej poistovni oznamil - nejaky lajster o tom musi mat - ja neviem aky,ale nejak sa museli vyjadrit,ze sa stal obcanom v hmotnej nudzi, ci mu to uznali(preco mu budu posielat peniaze) - ale dalsie ze je - su nejake utrzky z posty,kde tie davky pobera - ci na ziadost asi daju potvrdenie ze je clovekom v hmotnej nudzi.

Ved to je to ze ti take potvrdenie nikto nevyda. Ty sice dostanes papier s oznamenim ze ti priznavaju davku. Ale s tym na ZP nepochodis, to je len oznamenie pre teba.
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Fakt už mám pocit, ako keby som sa tu bavil s niekým z osobitnej školy
 
 

Ved to je to ze ti take potvrdenie nikto nevyda. Ty sice dostanes papier s oznamenim ze ti priznavaju davku. Ale s tym na ZP nepochodis, to je len oznamenie pre teba.

 
ZP potrebuje vedieť len jedno, či si evidovaný uchádzač o zamestnanie alebo občan v hmotnej núdzi. Tlačivo z ÚPSVaR je dokladom, že sa stávaš občanom v hmotnej núdzi a na základe tohto tlačiva ZP vie, že si poistencom štátu a nebudú od teba žiadať žiadne predplatky ani nedoplatky! A myslím, že ÚPSVaR dokonca už informuje aj sám ZP o tom, že sa stávaš poistencom štátu. Takže tlačivo môžeš, ale nemusíš zaniesť, ale je lepšie ho zaniesť a priamo tam si overiť, či si už vedený ako poistenec štátu. Je totálny blud čo píšeš, že doklad o priznaní hmotnej núdze ZP nezaujíma! To je práveže veľmi dôležitý doklad, lebo je rozdiel či za teba poistenie bude platiť štát alebo ty sám si budeš platiť vyše 57€!
 
VšZP má kontakt 0850 003 003, tak buď taký dobrý, zavolaj si tam láskavo a nerozširuj tu dezinformácie! A nevypisuj mi tu, že nikde si nepotrebuješ volať.

Ešte sa vrátim k tomu, čo si mi vraj 3x odcitoval:

 

Akonahle ta z UP vyradia, musis ist na ZP oznamemit zmenu.

 

Vyradiť ťa môžu z dvoch dôvodov: pre nespoluprácu, to máš potom smolu, áno potom si vyradený(!!!) a si samoplatca alebo tvoj príjem presiahol určitú hranicu, ktorú ako evidovaný nezamestnnaný môžeš zarobiť. Ale ja hovorím o úplne niečom inom, tebe keď skončí podpora a uznajú ťa za občana v hmotnej núdzi, potom môžeš požiadať o vyradenie uchádzačov o zamestnanie! Vidíš tam ten rozdiel alebo zase niečo nechápeš?!

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Fakt už mám pocit, ako keby som sa tu bavil s niekým z osobitnej školy

 

Napodobne. Ty dokazes pochopit ze nejake pravidla su jedna vec a realna aplikacia do praxe druha? Stale tu vypisujes dokola ako by to malo fungovat. Ja o tom viem. Ja ti ale pisem ako to funguje naozaj. Dokazes pochopit ze stat resp. urady v tom nasli nejaku dieru ktorou kluckuju? To ci si v hmotnej nudzi hned ako absolvent skoly, po podpore alebo inak je uplne irelevantne. Ked chces podporu tiez musis byt na UP. A ked ti podpora skonci a budes v hmotnej nudzi, stale chodis na UP. Ked odtial odides (ci uz dobrovolne alebo nie) plati to iste. A sice ze stat za teba prestane platit ZP. Poziadat o vyradenie z UP mozes, ale z hladiska ZP ti to je ho*no platne. Stanes sa takisto samoplatcom. Lebo realne, potvrdenie z toho druheho uradu ze si v hmotnej nudzi ti pre ZP nikto neda (hoci by spravne asi mal) a nemas ako ZP dokazat ze si v hmotnej nudzi. Musis sa len zase evidovat na UP aby za teba stat odvody platil. To ti cely cas vysvetlujem.

 

Takze dufam uz naposledy, zakon moze byt aky len chce, funguje to realne inak. Uz chapes, ci este furt nie?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

http://slizova.blog.sme.sk/c/378944/zaplate-alebo-skapte.html

toto je vyzivnejsie.

 

uplatkar sef policajnej akademie po dohode o vine a treste dostane 3 roky podmienky, s fischerom to dopadne maximalne takto.

 

No a pan P. - ? koho zaujima? Cital som ze VsZP drahe onko lieky preplati 10 percentom.  ANi tomu cislu neverim - preplati ich 60 ludom.

Ostatni mozu..

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Súčasné zákony sťažili pacientom šancu liečiť sa najmodernejšími liekmi. V boji o lieky vyhráva dobre informovaný pacient.

http://www.pluska.sk/plus-7-dni/veda/najnovsie-onkologicke-lieky-pacient-bezne-nedostane-zato-poistovne-usetrili-miliony-eur.html

 

Ja som cital iny clanok. Dnes som ho hladal a nasiel tento - ja sa vtejto problematike nevyznam. Bulvar opisujuci asi realitu - dolezitu.

Ide o tie vynimky- VsZP to preplatia 10 PERCENTAM, u sukromnych to nezaplatia 10 percentam- tak som to pochopil clanok bol na pravde.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To ti cely cas vysvetlujem.

 

Takze dufam uz naposledy, zakon moze byt aky len chce, funguje to realne inak. Uz chapes, ci este furt nie?

 

Vysvetlovať mi to nemusíš. Mne stačí vysvetlenie od ZP a ÚPSVaR, že poberateľ sociálnych dávok, bez ohľadu na to, či je evidovaný nezamestnaný alebo nie, je poistencom štátu. To, že ja nepoznám jediného človeka, ktorý je v hmotnej núdzi a platí si zdravotné poistenie sám, je nepodstatné. Ty sa riaď výlučne podľa skúseností tvojich kamarátov.

 

Okrem iného, tu je jeden z príkladov, ako to funguje, ivka70 dala jednoznačnú odpoveď. Ale ty sa riaď podľa tvojich kamarátov.

 

 

A ked ti podpora skonci a budes v hmotnej nudzi, stale chodis na UP. Ked odtial odides (ci uz dobrovolne alebo nie) plati to iste.

 

Čo si ty vlastne predstavuješ pod skratkou UP?

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

Platím zdravotné poistenie vyše 60€ každý mesiac, teraz som po ročnom zúčtovaní doplatil nedoplatok, ktorý bol ešte vyšší. Platím vyššie zdravotné poistenie ako je minimálne sociálna dávka. Kripel z osady, čo celý život nepracuje, do systému nedá ani cent, ten nedoplatky nemá žiadne, ale má nárok na úplne rovnakú zdravotnú starostlivosť ako ten, čo pracuje. Tak mi povedzte, kto je tu teraz diskriminovaný?

 

Tento systém zdravotného poistenia treba zmeniť. Takže zhruba: malo by sa platiť menej, nejaké minimum, dajme tomu 20€. Kto by si platil poistenie v takejto výške, tak by mal nárok na akútnu zdravotnú starostlivosť. A za sockárov nech to zaplatí aj ten štát, však oni musia dávať peniaze do automatov. Kto bude chcieť zo zdravotných služieb niečo viac, tak nech si priplatí. Každý občan by mal aspoň raz za dva roky sa zúčastniť komplexnej zdravotnej prehliadky, po ktorej by mu lekár odporučil, aké pripoistenie si má vybrať. Ten, kto by neochorel počas celého roka, by časť zaplatených financií mohol dostať späť.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

axel toto je o dost zlozitejsia tema :)

1.  Prvy problem je financovanie,    a to ma viacero rozmerov,  napriklad stat plati za deti.  Co vacsinou nedava zmysel,  preco by mal stat platit normalnym rodinam za deti zdravotne ?    Za druhe chyba stanovenie pokial solidarita  a z toho urcenie platieb.   Pri solidarnom poisteni nie je mozne platit vsetko, ale co ano a co nie ?   Uvahy su u oboch koncoch,    napriklad by mohla existovat ista spoluucast,    do istej sumy si budes hradit zdravotnictvo sam,   pri beznej chripke je pridana hodnota poistovne velmi mala,  nema co kontrolovat.  Tato spoluucast by zaroven motivovala k racionalnejsiemu spravaniu, nebudes ziadat antibiotika pre istotu, pretoze si ich platis.   

Na druhom konci su zase drahe alebo experimentalne liecby,   tu je tiez potrebne jasne stanovit hranicu a umoznit pripositenie na tieto rizika.  Dnesny stav sedej regulacie je vsetko ine len nie eticke riesenie. 

 

2. Dalej prerozdelovanie penazi,  poistovne potrebuju motivaciu to robit, tlacit na efektivitu.  Zakaz zisku nas stoji peniaze a obrovske minanie  na CT a pod.  Zaklinadlo ze poistovne maju preplacat realne naklady vedie k plytvaniu, kedze si nemocnice tieto naklady vytvaraju.  

 

3. Kvalita,  uloha poistovni  je sledovanie kvality,  ale to musi existovat spolocny mechanizmus kde je jasne ako sa ma postupovat, ake vysetrenia ano a ake nie.   

 

Atd.    

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tyso

Co si sem dal, ako mozne riesenie problemu, je nepreveditelne z dovodu, ze by sa v tom zdravotnom chaose urobil poriadok a 99 % firiem pohybujucich sa v tejto organizovanej "zdravovede",  by prislo o vynosny biznis.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ano, to su  rizika,   ale da sa najst plno este priechodnych veci, ktore dokazu systemu pomoct.   Prilis radikalne reformy by sice pomohli pacientom, ale ti nekricia. Zato lekari a dodavatelia by zacali.   Na zaciatok treba racionalnu debatu a presvedcit aspon cast  lekarov :) 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 rokmi...
Citát

Mladej žene sa zmenila zdravotná poisťovňa, tvrdí, že o to nežiadala

Mladá 19-ročná žena sa od 1. januára tohto roka stala poistenkou zdravotnej poisťovne Dôvera, tvrdí však, že o túto zmenu nežiadala. Preto požiadala o storno svojej prihlášky. (...)

Vo februári dostala vyrozumenie, že storno bolo neuznané. Ako dôvod poisťovňa uviedla, že podpis na prihláške do poisťovne a podpis na storne sa nezhodujú. "Inými slovami, podpis podvodníka na prihláške sa nezhoduje so skutočným podpisom mojej dcéry (obete podvodu) na storne, a preto prepis poistenca do ZP Dôvera nestornujú. Tým nám vlastne dala najavo, že prepis môže vlastne zrušiť iba samotný podvodník," vysvetlila matka prepoistenej ženy.

 

Neviem, či som to tu niekedy v minulosti nepísal, ale presne táto istá situácia sa stala kedysi aj mne, je to už pekných pár rokov dozadu, prišiel mi preukaz, že som poistencom Dôvery, ja čumím jak puk, tak som išiel do Dôvery (u nás sídlia v takej zastrčenej uličke, čo som sa ja nanadával pokým som ich našiel, ešte bolo aj hnusné počasie, bolo to zhruba v tomto období), tam mi ukázali vypísané tlačivo, na ktorom boli moje údaje a podpis, podpis samozrejme úplne iný, takže aj na základe tohto to stornovali. Ale vidím, že už ani podpis skutočnej osoby neplatí, to sú neskutočné špiny v tej Dôvere.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Zdravotne poistovne mali(zrejme este maju) svojich sukromnych agentov,ktori mali vyhladavat novych poistencov. Samozrejme ze to robili(robia) za odplatu. Jeden rok robili pre union a druhy rok tie svoje osady(prehlasili lahko cele rodiny udaje mali z minuleho roka, najjednoduchcie to robit v osadach,resp. tych co su vkuse poistenci statu,teda robit toto,ci podvod u zamestnancov,je to horsie, tam zamestnavatelovi musis povedat ,ze si zmenil poistovnu, zamestnavatel musi do inej poistovne posielat odvody) a znamych (svoje portfolio) napisali do Dovery a treti rok ich smarili do Unionu. Oni mali svoje provizie. A tie provizie museli vyplacat za jednotlivych "novoziskanych" poistencov. Teda o tom evidencia musi byt. Nemalo by byt problem tych podvodnikov najst. 

Nebol si Axel niekde zamestnani vtedy? Odkial vedeli o tebe udaje. Mzdovy uctovnik priklad tie udaje ma. 

Aj v tvojom pripade aj v pripade tej 19 rocnej,niekto ziskal proviziu,kvoli nej to spravili. Teda staci najst toho podvodnika. Ak si nikdy nebol v Dovere,tak si myslim,tie udaje nemaju.

https://www.portaludzs.sk/

Na tej stranke si viete najst ak poznate rodne cislo,v ktorej poistovni je clovek poisteny. Ti co boli prehlaseny tam asi nebudu este,ale budu mat tam zltu spravu,ze do 31.12.2020 boli poistencom xxx(v tej starej,nova este nebude). Od marca by tam mala byt uz aktualna poistovna. Ti co nezmenili poistovnu,priklad ja tam mate napisane ,ze aj po 1.1.2021 mate tu istu poistovnu.

Tie udaje co potrebujes na urobenie na prehlasku na prestup do inej poistovni zas vela nieje, rodne cislo sa da ziskat z databaz hocijakeho operatora, elektrikarov, plynarov,lekara. Ale niekto za to dostal proviziu. Samotna Dovera to isto nerobila.

Proste staci najst kto dostal proviziu(za to ktore rodne cislo) a mate podvodnika(niekto od neho tam nacarbal podpis). Samozrejme si to mozte spravit aj sami, bez  provizie. 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov