Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

este sa stava aj to, ze redaktor po zasahu korektora nespoznava svoj clanok

aj preto redaktori neradi posielaju svoje clanky napr. na autorizaciu tomu, s kym robili rozhovor; ono to potom este dostane na stol korektor... :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V tejto republike uz ziadny normalni, seriozni novinari nie su. Tak neviem o com je rec. Tato tema tak nejak postrada zmysel. Este v tej rtvs to ako tak vyzera, ale ten trend je jasny uz aj tam.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...

tak ku koncu roku kdekto bilancuje, tradične, samozrejme aj novinári.

práve mi zakotvil zrak na jednom novom článku... a nejakú sekundu mi trvalo usporiadať si nadpis - čo tým vlastne pán autor myslel a ako...

do nadpisu zhrnul dve kauzy, dal ich do jednej vety a vznikol z toho veľmi kvalitný nezmysel:

že aj schránkové eurofondy zneužívali deti... no fuj to.

aspoň jedna čiarka by ten nadpis trochu umravnila, ale žiaľ na čiarku nevydalo:

 

post-3-0-76157600-1514655991.png

https://domov.sme.sk/c/20728081/kauzy-sme-2017-deti-navadzali-na-sex-aj-eurofondy-pre-schranky.html?ref=trz

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

no, takto by som zacal... portal datel.sk nezvyknem citat

neviem, kto je autorom komentara, inak by som mal predstavu, preco je zo sirsieho kontextu jasne, na ktorej strane stoji

 

clanok sa opiera o udalosti okolo kauzy Cervanova, ale co je podstatne a zaujimave

 

Mediálna manipulácia v kauze Cervanová veľmi plasticky znázorňuje, ako to vyzerá, keď novinári vyšetrujú namiesto policajtov, vykonávajú dozor nad trestným konaním a obžalúvajú namiesto prokurátorov a súdia namiesto súdov. Sloboda slova a sloboda tlače sú príťažlivými politickými inováciami našej civilizácie. Obe slobody bez zodpovednosti sa však menia na intelektuálnu tyraniu toho, kto má posledné slovo. V ére postfaktuálnej ho majú spravidla novinári.

 

http://www.datel.sk/clanok/kauza-cervanova-odhauje-silu-tyranie-posledneho-slova-spravidla-ho-maju-novinari

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ehm, toto ma zaujalo

 

 

Väčšina dobových podujatí, ktoré sa na Slovensku konajú, nás odkazujú na stredovek. Alebo zaletia v čase oveľa ďalej - do obdobia druhej svetovej vojny. Lenže bolo tu aj niečo oveľa, oveľa skôr. A to doba, keď naše tajomné územie plné „barbarov“ objavovali Rimania.

https://www.dobrenoviny.sk/c/133888/v-piestanoch-sa-plavi-staroveka-lod-hyperborea

 

ostatne veci v clanku popisane by skor mohol posudit nejaky odbornik na Rimanov, napr. Axel

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

:zubiska: len som to preletela..v kazdom pripade boli Punske vojny a nie Puntske..ked uz :zubiska: ..je to len turisticka atrakcia nic ine za tym netreba hladat..ved coby sme sa nezahrali na starych Grekov..ja som za

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ak uz teda doplname,  slovensko nie je hyperborea,  to je pomenovanie pre myticku severnu krajinu kde ziju obrovia.    A len tak pre istotu dodam ze v casoch ked tu bol Marcus Aurelius, tak  tu boli markomani a kvadi,  po keltoch uz nebolo vela pocut a slovania sa este len chystali :)

 

Lod vyzera skor ako filmarska replika,  na prvy pohlad je mensia  a je to taka kombinacia vonkajsich znakov triremy a veslice.  Hovorit jej replika je trochu odvazne.

 

Ale docital som clanok, a to iste hovori stavitel. Len sa to novinarovi zdalo malo :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Hyperborea pochádza z gréckej mytológie, a je to označenie krajiny, "niekde" na severe. Keďže grécke kmene sa skôr sústredili na juh, východ, príp. západ, sever nemali prakticky preskúmaný, takže pod Hyperboreou si mohli predstavovať aj územie Slovenska.

 

Rimania skutočne používali takéto riečne lode, čo skôr vyzerali ako väčšie člny, nazývali sa navis lusoria, používali sa na stráženie hraníc na Rýne a Dunaji a porovnávať ich s trirémami je nonsens, keďže trirémy boli veľké lode plaviace sa po moriach a nevhodné na plavbu po riekach. Riečne lode museli mať nízky ponor, z logických dôvodov.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

To keď obchodovali s nimi, neznamená, že išlo o známe územia, historici doteraz nevedia naisto, či Rimania vedeli o Tatrách, zrejme len tušili, že na severe sa nachádza nejaké pohorie, takže Pobaltie bolo pre nich neznáme, detto pre Grékov. Navyše jeden z dôvodov, prečo cisár Commodus ukončil markomanské vojny bol ten, že Rimania netušili, koľko barbarov a v akej sile sa na severe ešte nachádzajú, keby to tušili, tak vo vojne by zrejme pokračovali, keďže Markomanov a Kvádov už mali na lopate. Gréci sa sústredili na východ a juh, keďže boli v permanentnom ohrození Perziou, na sever nebol čas.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 týždňami...
  • Pred 1 mesiacom...
  • Pred 5 týždňami...
  • Pred 1 mesiacom...

dalsie novinarske eso nezvladlo slobodu a ukazalo nahotu v celej medialnej krase....uz sa aj porucalo z RTVS a s otvorenou narucou ho cakaju novinarske esa v dennikoch N a SME....mozno sa objavi aj v nejakej "demokratickej" TV.......

 

http://https://www.cas.sk/clanok/750243/problemy-v-diskusnej-relacii-brana-dobsinskeho-hrozi-mu-vyhadzov-z-rtvs/?AT=wgt.category_kategoria-najcitanejsie-24.c.x...B.

 

.....hoci si neviem predtstavit krajsi zaciatok tyzdna, tak som zhnuseny z celej medialnej zumpy na Slovensku a tento logopedicky zazrak mal uz byt davno suspendovany na cistica tlaciarenskych strojov... :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...

je to síce najmama pod aktuality.sk.... ale sú to aktuality.sk, ktoré predsa len...

raz pred rokmi som sa jednej novinárskej elévky, ktorá písala podobné facoviny vo svojom vtedjašom blogu, spýtala, či je na žurnalistike povinná slovenčina, prípadne všeobecne známe cudzie slová a latinské výrazy.... urazila sa, ale odpoveď som nedostala dodnes.

 

Meghan otehotnela, super, ale aj keď v tej vete odhliadneme od chýbajúcej predložky "v" .... ten zbytok skloňovania tej tridsaťpäťky je niečo neskutočné... :doh:

 

post-3-0-85884200-1540146056.png

 

https://najmama.aktuality.sk/clanok/269480/meghan-bude-mamou-ako-37-rocna-odbornici-hovoria-je-to-geriatricke-tehotenstvo/?AT=wgt.article_clanok-najcitanejsie.c.x...B.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie jo dolezite, aby novinari pravopis a gramatiku, pretoz oni musia OVLADAT HLAVNE TVORIT PRE CITATELOV....A TVORENIE JE V POLOHE PERCENT....a s toho sa potom odvija ohodnotenie toho "erudovaneho" pisalka.....teda nezalezi na diletantizme, ale na predstavivosti autora glosovania...  :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

finito....bublina novinarskych hyen splasla....ale co by nespravili za percenta citatelnosti....."N" a SME" samovysetrili a odsudili nevinneho....tomu sa v demokracii podla nich vravi liberalnost nazorov....teda beztrestnost pre nich a vazenie pre nimi oznacenych "previnilcov"....

 

http://www.tvnoviny.sk/domace/1945173_na-unose-vietnamca-sme-nespolupracovali-vysetrovatel-odmietol-trestne-oznamenie

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Novinári to nie sú, ale diletanti podobní, ak nie horší. Tento inzerát ma pobavil, chcel by som vidieť profesijný životopis toho mamlasa, čo si po sebe neskontroluje ani názvy domén, čo zadáva.

 

post-2-0-40325300-1543656893_thumb.png

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 týždňami...
  • Pred 2 týždňami...

keď svojho času omylom použil podobný argument v ináč šikovnom odvodení okolo ohňa ( živý živel)

zvádzalo to, chápem.

 

ale že si takýto argument platiaci až v dvoch jazykoch pripraví novinár a takéto niečo napíše vo vážne myslenom článku o sv. Štefanovi novinár, to je už dosť... trápne.

 

Mladý diakon bol vôbec prvý, kto zomrel za svoju vieru. Že to boli práve kamene, ktoré ho zo sveta vyprevadili, je priam symbolické. Uprostred ukrývajú amen, jeho posledné slovo.

 
:doh:
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

pozrela som na toho autora, píše píše píše statočne a veľa, zrejme nejaký novinár, elév, aspoň k tomu čuchol,

ale táto vec mi tak pije krv... len v tejto téme to máme snáď na každej strane vypichnuté... prečo sa to nevedia naučiť, že kolobežka nie je bicykel?

ani prostý nie je sprostý, tak ani ranný nie je raný... neexistuje ranný a večerný stredovek, len raný a vrcholný prosím prosím, pekne prosím...

 

post-3-0-85712200-1549218527_thumb.jpg

https://glob.zoznam.sk/renomovany-historik-sa-postaral-o-rozruch-jezis-nezomrel-na-krizi-tvrdi/

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov