Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

  • Pred 2 mesiacmi...

„Za jediný týden jsme měli v Bergamu přes 320 mrtvých,“ potvrzuje agentuře DPA Gloria Zavattová, šéfka humanitární organizace Cesvi.

https://www.novinky.cz/zahranicni/koronavirus/clanek/rozkvetlou-lombardii-ted-zneji-jen-sanitky-a-umiracek-40317642

" In Bergamo gibt es so viele Infizierte wie in keiner anderen Provinz in Italien. "Alleine letzte Woche hatten wir in der Stadt Bergamo 300 Tote", sagt Gloria Zavatta, Präsidentin der Hilfsorganisation Cesvi, der dpa.

https://www.rtl.de/cms/wegen-coronavirus-elf-seiten-todesanzeigen-in-italienischer-lokalzeitung-4507973.html

Chcel som si to cislo overit z originalu. Hlavne ci v originaly nieje nieco viac o tom. Ale co je vlastne original clanok?

 

In Bergamo gibt es mehr als 4300 erkannte Infizierte, so viele wie in keiner anderen Provinz in Italien. „Alleine letzte Woche hatten wir in der Stadt Bergamo 300 Tote“, sagt Gloria Zavatta, Präsidentin der Hilfsorganisation Cesvi.

https://www.tt.com/artikel/30724239/wo-staendig-totenglocken-laeuten-weltweit-die-meisten-corona-opfer-in-italien

 

 

 

Ten predchadzajuci clanok. Ale vysiel neskor.  Aby si si si kazdu vetu overoval. Lodi provincia ma 1772 nakazenych a provincia Bergamo

 6216-dnes ,ale Lodi ma 5,5krat menej obyvatelov.

Seit dem 21. Februar wurde zwar die Provinz Lodi ganz in der Nähe zur Sperrzone erklärt. Bergamo war aber zu dem Zeitpunkt noch nicht abgeriegelt und die Infektionen explodierten förmlich. Laut John Hopkins University, die die aktuellen Zahlen erfasst, starben bisher 3.405 Italiener an dem Virus (Stand: 20. März, 9:30 Uhr)

 

Die Regierung in Rom hat zwar die nahe liegende Provinz Lodi gleich nach Bekanntwerden der ersten Fälle dort nach dem 21. Februar zur Sperrzone erklärt und das Gebiet abgeriegelt. Dort hat sich die Lage mittlerweile etwas stabilisiert. Doch Bergamo gehörte nicht zur „Zona Rossa“. Die Ansteckungen explodierten wenig später förmlich. Die Einwohner wurden erst im Zuge der landesweiten Sperren am 10. März unter Quarantäne gestellt.

Tento posledny odsek je viac znazornujuci realitu ako ten predchadzajuci

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Správa štátnych hmotných rezerv (SŠHR) patrí podobne ako SIS medzi tie ústredné inštitúcie, ktoré, keď si dobre plnia svoje úlohy, tak o nich a najmä o ich šéfoch spoločnosť nič isté nevie. Veď kto už tušil, že na čele SŠHR osem rokov stál Kajetán Kičura.

Za Mečiara i za Dzurindu sa však o tejto tajomnej ustanovizni a o prapodivných obchodoch, najmä keď sa predávali nadmerné strategické zásoby štátu, veľa hovorilo a ešte viac šepkalo. Naposledy v súvislosti s kauzou platinových sitiek z éry Radičovej vlády, keď pred dvoma rokmi poslali do basy istého súdneho znalca, a vysokí úradníci ostali mimo obliga.

Pandémia, ktorá nás teraz zaskočila, okrem iného nemilosrdne preveruje aj pripravenosť takýchto úradov. Hoci jeho predseda Kičura ponúka inú verziu príbehu o nákupe zdravotníckeho materiálu v posledných týždňoch ako nastupujúci premiér, jeho dni vo funkcii sú spočítané. Ktovie kto z nich má pravdu?

Minister hospodárstva Richard Sulík, ktorý, zdá sa, bude voči médiám najotvorenejším členom vlády, to ale hneď v pondelok ráno povedal bez škrupúľ: už má prichystaný návrh na nového šéfa hmotných rezerv. A opäť to vyzerá i na súdnu dohru.

Pre Kičuru iste nebude poľahčujúcou okolnosťou, že sa v nedávnej minulosti vyjadroval o Robertovi Ficovo ako o svojom priateľovi, ani to, že si jeho 20-ročný syn v týchto krušných časoch pri uzatváraní objednávok SŠHR s firmou, ktorú spochybňuje Igor Mapovič, kúpil dva malé byty. V lukratívnej štvrti blízko historického centra Bratislavy.

Mimochodom, v susedstve ulíc, kde si v časoch hojnosti našli strechu nad hlavou aj Mikuláš Dzurinda a Ivan Mikloš. Predstavitelia strany SDKÚ, ktorá mala hmotné rezervy dlhé roky pod palcom.

https://nazory.pravda.sk/komentare-a-glosy/clanok/546452-vecny-rezervoar-hmotnych-prilezitosti/

Co je to za cloveka -novinar?

 

Autor clankom ukazal, co je to selektivna pamat. Vidno, ze si uporne pamata JEDNU kauzu platinove sitka z pred 11 rokov ale nepamata, ako zazracne a OPAKOVANE ziskavala zakazaky od SSHR firma Bonul za posledne 2 roky. Ano, ta ista firma, ktorej vlastnik vystupuje v Kocnerovej Threemea ktory vedel dopredu, ze ho idu predvolat na policiu.

Uplne dno autor prerazil v zavere clanku, ked spomenul byty,ktore so SSHR nemali nic spolocne. A opat predviedol selektivnu pamat: to ze byt dostal aj Peter Weisz si autor zjavne nepamata resp, nechce si pamatat.

Okrem selektivnej pamati nam autor ukazal, za koho "kope": za zlodejov, ktori nevahaju kradnut ani v dobe, ked je spolocnost ohrozena pandemiou.

 

Neviem ci to diskuter spravne popisal. Spomina tam Meciara a Dzurindu? Sitka. A o ruskach,respiratoroch nic nenapise? Co to je za mloka?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja sa pytam co je to Krno? Je to nejaky clovek? Ma nejaku zodpovednost?


Kto je Krno? Celkom dobre to vysl. Je tam Zuzana Kusa. Ma tam meno asi aj tvar - autor Krno. Kto je Krno? 

post-1625-0-28872700-1585060714_thumb.png

post-1625-0-58281500-1585060819_thumb.png

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 2 mesiacmi...
  • Pred 3 mesiacmi...

hľadala som jednu správu, a vykuklo na mňa toto - spomínam si, že raz pred časom presne toto rozhorčilo Hellé kdesi v Jazykovede v Slovenčine... :
hospitalizovať v nemocnici je nezmysel: buď hospitalizovať, alebo prijať v nemocnici 
a teraz  to na mňa priam vyskočilo :)

Citát

Mladšieho brata amerického prezidenta Donalda Trumpa hospitalizovali v nemocnici v New Yorku. Informovala o tom spravodajská stanica ...
https://spravy.pravda.sk/svet/clanok/560142-hospitalizovali-mladsieho-brata-donalda-trumpa/

(medzitým ten človek zomrel, nech mu je zem ľahká)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 5 mesiacmi...

 Každé tri hodiny zomrie na Slovensku jeden pacient na Covid-19

https://www.aktuality.sk/clanok/867845/koronavirus-online-slovensko-23-februar-2021/

To jednej kosickej nemocnice nie na Slovensku, keby na Slovensku zomrel kazde 3 hodiny at na to. 

A ze kopat tunel z BB do Ruzomberka. Boha a to pre koho  Pre Liptov, Poprad, ci Bratislavu,Nitru? Chceli ste mat dialnicu cez Zilinu mate ju mat asi 2030. Aj ten tunel nech sa paci 2080. Na juhu mali postavit tunel pod Soroskou to nejde. Niesu peniaze, nieje doprava,nejde. Pojdem do iranu a podporim ten ich atomovy program.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

 

Chlapec je celkom sikovny, myslim toho novinara. Zatial som videl, len celu relaciu s Kalinakom. Ale uz aj Matovic ho ma dost(uz teraz Matovic povedal,ci nepovedal(uhybal odpovedi,aj to je odpoved,ci ako odpovedal) viac ako dost co da za mesiac tlacoviek, stretnuti v TV). Ma tam aj dalsie videa. 

Vlastne aj preco kona ako kona(Sulik dostal objednavat AG testy,lebo urad co to robil v oktobri to uz odmietol), jeto mesiac a pol stare. Ze odidu ludia so žaludov(tak to aj pomenoval) co uz aj dvaja odisli,ale kvoli nemu nie kvoli SaS.

Ako uplna blbost,ale co to je za cloveka(nas premier) to verne ukazuje, pri  jeho diplomovke. Ale v tejto teme nejde o Matovica. Ten chalan je sikovny a od matovica som zistil,ze je vystudovany pravnik. Preto bol tak dobry s kalinakom. Chalan davaj dalsie videa a dostan sa RTVS. A nezmen sa.

Teraz, mne nikdo nedokazal sfalsovanie diplomovky,lebo som si ju sam napisal. Krasne .

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 1 mesiacom...

nasla som tento pekny clanok https://noizz.aktuality.sk/jedlo/veky-test-ruskych-specialit-ako-chuti-kaviarova-natierka/wlt3phm

a kedze vyucovanie rustiny tu malo vypadok vela rokov, tak uz asi len my postarsi tu ovladame azbuku:zubiska:

pobavilo ma ked autor napisal toto 

Citát

V popise tohto produktu sa uvádza "šišky", ale v skutočnosti sú to skôr krúžky z tyčinkového pečiva. Hoci by sa mohlo zdať, že s horčicovým olejom budú slané, opak je pravdou. Sú skôr sladké, i keď nie sú presladené. A okrem toho sú všetky navlečené na špagáte, aby si ich mohol nosiť zavesené na krku.

no jak cumim tak cumim, je tam napisane -sušky-  co su skor susienky a nie sisky :zubiska:

@game, co myslis?:smile1:  Nase oblubene horcicove susienky?, ci nase oblubene horcicove sisky?

kruzky.jpg

  • Haha 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 3 mesiacmi...
pred 15 hodinami, smiley napísal:

Ale toto je uz podla mna prilis, predsa len kedysi bol SME najserioznejsi dennik. Co bude nabuduce: koniec sveta 2021 (posunuty napriklad o 12 rokov), alebo ten Jehovisticky koniec sveta? :confused:

* Po pozreni interetu sa musim novinarom SME ospravedlnit: Chvalospevy o predpovediach pise dokonca aj  Nature , takze tazko nieco zazlievat SME.  Google vam jednoducho neukaze ziadnu analyzu predpovedi, ktore Rimskemu klubu nevysli, jediny sposob je dohladat fotokopiu z ich starej publikacie "Limits of Growth"  a precitat si, co tam popisali:

tak pre toto už pekne dlhý čas nečítam sme... jednoducho som ho vynechala a vôbec mi nechýba k životu.... neúplných, nedokumentovaných, neilustrovaných článkov tam mali mraky a informácie čím ďalej tým bulvárnejšie, už by si mohloi pomaly vymeniť miesto aj s infovojnou... sme sa nekoná.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ja uz na to SME zabludim len zo zotrvacnosti, niekedy sa aj sam sebe cudujem preco to robim: ani ako keby mali sutaz o najladackejsi clanok, pripadne s najacsou skrytou reklamou. Ako nechyba odvaha tym ludom (nebudeme ich radsej nazyvat novinarmi) pisat o niecom, o com nemaju ani tucha.

Dost casto to sice citam, ale davam si dobry pozor, aby som tu diletanciu nepodporil ani jedinym centom.

Nechapem, preco torpedovali to jedine, co bolo na SME dobre - diskusie pod clankami. Najprv ich spoplatnili, cim zablokobali vsetkych lepsich diskuterov. A potom zmenili funcnu formu diskusii na nieco, na co vsetci nadavaju. Ale vsak maju slobodu robit lubovolne hlupe rozhodnuitia - podobne ako antivaxeri....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

tak to už ani neviem... chodila som tam ešte chvíľu, keď všetci skvelí blogeri a diskutéri odišli, to som len chodila po ich stopách a znovu ich čítala... potom som prestala úplne chodiť na ich stránky a rovnako u mňa dopadol aj DenníkN, namiesto nich čítam v papierovej forme Pravdu, ktorá musím podotknúť je vskutku čitateľná, zmenila sa...
ale Sme nie... a kedysi som na nich nedala dopustiť... boli moje noviny na webe, kam som začala r. 2002 pokusne písať v diskusii... :king:

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

V Smene a potom v SME pracoval brat ako graficky redaktor, takze som mal tie rusne casy a tazke zaciatky z prvej ruky, ked pracoval 16 hodin denne: najprv robil noviny a potom zaucal ostatnych do noveho redakcneho pocitacoveho systemu. Mama sa tam neskor pridala ako jazykova redaktorka, takze to boli take rodinne noviny.

Niekedy pred rokom 2000 bol ich obsah uz dostupny na internete: vtedy este neoficialne to len niekto skopiroval text clankov z pocitaca niekam, kde sa dal prezerat nejakym textovym prehliadacom (kdeze graficky web). Bol som vtedy v USA, tak som tieto novinky z domova priam hltal., vtedy to boli perfektne profesionalne noviny, nebol to bulvar, ale zaroven to malo vysoku citanost.

Bohuzial so smrtou Jezika zacala postupne umierat aj kvalita SME. Rozdelenim sa na SME a DennikN, este viac nariedila kvalita. Myslim, ze ludia tam chodia viac z nostalgie ako ja, nez za  kvalitou.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Mne na smeťároch vadí tá propagácia obráteného rasizmu, v tom sa využívajú. Ale celkovo obsahom OK, ale lepšie sú aktuality.sk. Diskutérov si nevyberieš, hoci na stránkach denníkov je to ešte OK. V diskusiách pod článkami na FB vidieť pravú tvár suterénu slovenskej čitateľskej obce. Taky informator oproti nim je ctihodný občan. Aj keď treba zdôrazniť, že časť diskutérov je suita trollov z aktuálnej opozície, ktorí by Ficovi aj na falus skočili kebyže z pozície premiéra nariadi povinné očkovanie pre všetkých bez rozdielu.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Ideologicke razenie je jedna vec, sice mi tiez nevyhovuje, ale mozno niekomu inemu s odlisnymi nazormi to sadne.

Viac mi vadi ta obludna neprofesionalita: casto je clanok plagiat zahranicneho clanku a je  lahko identifikovatelny podla neopravenych chyb google translatora s upravami, ktore usvedcuju autora z nepochopenia obsahu clanku. A zalincovane je to nejakym bulvarnym click-bait nadpisom - vstup na stranku sa zarata aj ked bude mat mizerny obsah.

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Dňa 28. 7. 2021 at 8:58, Sniper napísal:

 ktorí by Ficovi aj na falus skočili 

Politici sa vždy spoliehali na verejnú mienku. A preto, že v priemernej populácii je 50% ľudí s IQ nižším, ako 92, politikom je jasné, že ak dokážu osloviť túto skupinu, majú reálnu šancu uspieť v politickom boji. Ľudia z nižším IQ, ako 92 potrebujú jednoduché riešenia. Definovať, ktorý politik je dobrý a ktorý zlý. A ten zlý je samozrejme zodpovedný za všetky ich osobné neúspechy a frustrácie. Demagóg vždy povie masám to, čo chcú počuť. Že nie oni sú na vine, že sa nedokážu realizovať. Na vine sú tí zlí politici, ktorí im v tom bránia. Diktatúra je pre neschopných spôsob, ako sa spoločensky uplatniť, aj bez schopností. Preto je pochopiteľná aj nostalgia za minulým totalitným režimom a zrozumiteľná túžba po silnom vodcovi. Túžba po rovnosti a sociálne spravodlivej spoločnosti nie je historicky ničím novým. Je vydláždená miliónmi obetí teroru a korupcie, ktorý nastolili paradoxne práve protagonisti "spravodlivej spoločnosti", keď sa dostali k moci.   

  • Díky! 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

teda potvrdzujes, ze je pravda, co tu casto pisem......kazdy politik, je podvodnik a klamar....no potom su horsi od nich uz iba nasi presstituti, ktori im zeru z ruk verejne a verejne aj obhajuju podvody a klamstva tejto spolocenskej kaste...mas u mna bobrika odvahy.... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

aj ty si klamar, a nie si politik. A u politikov tiez vieme rozlisit mieru klamstva. A ak chceme mat politikov co neklamu, tak to inak ako selekciou nedokazame, treba volit tych co klamu menej a nie ako ty co voli tych co klamu viac.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a tvrdim ja niekde nieco ine?.....akurat je na rozhodnuti jedinca ktoreho politika si osvoji, ako mensieho klarmaa a podvodnika....no novinar nemoze byt ani podvonik a ani klamar.....inak je iba predajna svina  a nie nejaky strazca spravodlivosti a demokracie...

 

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

  • Pred 4 týždňami...
  • Pred 5 mesiacmi...

autor je len diletant alebo kovaný propagandista?

Citát

Ruská armáda sa medzitým odmieta stiahnuť z pohraničných oblastí Ukrajiny. 

alebo mi niečo uniklo, a rusi už na ukrajinu vtrhli?

Citát

Presné čísla ruských vojakov zhormaždených na hranici s Ukrajinou Západ nepozná, no je jasné, že ich počet neklesá a skôr stúpa. Americké tajné služby hovoria asi o čísle 200-tisíc. Ešte minulý týždeň ich tam malo byť „len“ 130-tisíc.

https://www.aktuality.sk/clanok/mglekrz/napatie-medzi-zapadom-a-ruskom-stupa-putin-nechce-summit-s-bidenom-spor-urovnava-macron/?utm_source=azet.sk&utm_medium=magaziny-top&utm_content=clanok3&utm_campaign=HP-azet-new

minulý týždeň všetky médiá písali o číslach 160-190k, tak ako autor došiel k číslu 130? či 30-60k bolo medzitým doma na opušťáku?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov