Skočiť na obsah

Sniper

Odporúčané príspevky

teraz mame novy fenomen a znovu musime ako spolocnost najst sposob ako zatlacit nizke pudy do podzemia.

 

Mne z tohto budovania svetlejsich zajtrajskov cez cenzuru nejak naskakuju zimomriavky na chrbte.

 

U teraz je slobodna diskusia prakticky potlacena, pretoze prevadzkovatel stranky je tresntopravne zodpovedny za obsah prispevkov, ktore na jeho strankach napisu diskutujici.

Z praktickeho hladiska to znamena naklady navyse za diskusiu na stranach, takze sa bud obmedzuje, alebo rovno rusi. Pricom je vyhodnejsie radsej preventivne premazat sto prispevkov (aj bezdovodne), nez nezmazat jeden problematicky.

 

Cez internet uz nie je prakticky mozne sirit tie pravdive informacie, ktore nie su politicky korektne.

  • Pridať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a co si cakal od liberalnej "demokracie"?....priamej to nasledovnicke ideologie z nedavneho casu...to iba tyso a jeho avntgarda nevidi.....alebo ticho toleruje, pretoze sa v tom vidia... :(

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

smiley, to ma rozmer prava a rozmer moralny. nie vsetko sa da regulovat zakonom. ale vyzvy k zabijaniu neveriacich, k nasiliu voci mensinam ci rozbijanie hlav su hranicou kde ma byt jasna hranica. ale ty sa chces bavit o tom ci napriklad antiockovaci maju mat vecny priestor diskusii. a to nie je podla mna pravna ale spolocenska otazka. a taketo nazory podla mna nemaju mat zaruceny priestor, naopak je rozumne ich vytesnovat z beznej diskusie.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

ale vyzvy k zabijaniu neveriacich, k nasiliu voci mensinam ci rozbijanie hlav su hranicou kde ma byt jasna hranica.

Ano, ale problemom je, ze cenzura sa netyka len tejto jasnej hranice, ale presahuje hlboko za nu.

 

Akymi prostriedkami konkretne si predstavues ono "vytesnovanie z beznej diskusie" a zrusenie "zaruceneho priestoru"?

(zase mam z toho zimomriavky)

 

Ked uz si nadhodil "antiockovaci" - ockovaci system na Slovensku ma svoje pochybne miesta a nie kazda vyhrada voci nemu je nelegetimna.

V prebiehajucej diskusii som este necital pro-vax clanok, ktoremu by sa nedalo nic vytknut, aj ked samozrejme standartnych anti-vax sa da vytknut skoro vsetko (teda nie uplne vsetko)..

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

vytesnovanie znamena mimo zakona, seriozne media sa tomu nebudu venovat, nebude sa ani diskutovat, vyprazdni sa ten dnesny stredny prud. diskusia bude na odbornej urovni v odbornych mediach a na sialenej urovni v konspiracnych. ale to sa da spravit len aktivnou snahou.

a ked bude niekto kricat o cenzure? cenzura je statna vec nie to ze niektore medium sa vyhne tejto oblasti. ani o vareni psov nemusia pisat

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Možno preto, že niektorí ľudia si myslia, že tí druhí sú banda nezodpovedných hlupákov, na ktorých treba použiť násilie. Či? :)

 

A ked sa nebude diskutovat, tak uz si to ti ludia mysliet nebudu? Zlepsi sa tym nieco?

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Nie je mi uplne jasne, ako sa problem moze zlepsit, ked sa o nom diskutovat nebude.

Pride mi, ze demokracia na spravne fungovanie skor vyzaduje otvorenu komunikaciu, potlacanie jej skodi.

 

Jak sa niekedy riesil diskusny bojkot Kotlebovych volicov, spominam si na jeden nazor, ze bez ohladu na to, co si o nich myslime, maju pravo volit - a bez diskusie svoj nazor nezmenia.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

nie je povinnost inych mu poskytnut priestor. nie je povinnost diskutovat s hlupakmi a pocuvat ich.

 

To je pravda.

Ale majú právo tí, ktorí sa považujú za múdrych, umlčať tých, ktorých nazývajú hlupákmi?

 

Vo všeobecnosti nie, nemajú.

 

Iba v ohraničených komunitách, ktoré majú svoje vnútorné pravidlá, to tak môže byť, ale nie vo verejnom živote. Tam môžno niekoho umlčať iba ak porušuje zákon.

 

Ak neporušuje zákon, tak, bohužiaľ, možno iba ak odísť, nereagovať, ignorovať.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

kazdy ma pocit ze je mudry, existuju vsak iste postupy ako to objektivizovat. Aj ked sa stratila ucta k vzdelaniu a mudrosti tak sa nestratila mudrost. Nehovorim o umlcani ale o snahe to odlisit. nebudem sa tvarit ze nazor hlupaka je rovnako hodnotny ako nazor vzdelanca.

 

smiley a skusil si diskutovat s kotlebovcami? malo to zmysel?

  • Odobrať bod 1
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

existuju vsak iste postupy ako to objektivizovat. 

 

To nie je nič platné. Tie postupy a ich výsledky aj tak uzná iba časť ľudí a druhá časť ich odmietne. :)

 

Proste, my ľudia sme si v súčasnosti nastolili spoločnosť, kde v istých hraniciach si môže každý hovoriť, čo práve chce. Ako túto skutočnosť nasmerovať tak, aby z nej pre budúcnosť vyvstalo niečo dobré a nie niečo zlé, to stále zostáva nevyriešené :)

  • Pridať bod 2
Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

toto nie je uplne pravda, ale tu hovorim o inom. to ze ma niekto pravo na slobodu prejavu nie je povinnost inych mu poskytnut priestor. nie je povinnost diskutovat s hlupakmi a pocuvat ich.

 

konecne sa verejne prejavil liberalny "demokrat"....kua, to je sila argumentov, ako za cias "neslobodnej" ludovej "demokracie"....kto ma "nespravny" nazor, tak sa jednoducho medialne "odstreli"...len kto urcil ten spravny nazor, ktory je nemozne napadnut?....aha....tu tyso.....uz sa zacinam bat navratu "starych dobrych casov"...aj ked na druhu stranu, ak by sa do realu zaclenili aj tie soc.vyhody a urcite istoty, tak mozno by som aj tysovi fandil, pretoze tohoto mackopsa uz zacinam mat plne zuby....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

informator  vcera som ti dal bod, komuto a zaco?  mackopes liberalna demokracia, neslobodna ludova demokracia,medialne odstrel,spravny nazor

 

No dobre dam si ta na ignor list. Taketo hlasky ja nepotrebujem vidiet.

 

 

Ja som uz nasiel sekciu ignorovanych a potom ze koho tam chcem dat, ze informator, nedal. Nestoji zato, citat ho nebudem.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

a co je tom mojom prispevku take zle, ze ma s toho vyrazku?.....ste tu akysi cudny patroni....myslis ze diskusia je iba s tym plodna, co ma taky isty nazor ako mas ty....alebo aj ina cast tu zoskupenych liberalnych "demokratov"....kua, to je sila argumentov.....to ja si nedovolim ignorovat nikoho tu z diskutujucich aj ked maju nazory ako z doby ludovej "demokracie"....diskusia nie je o pritakavani, ale nazoroch a podla mna ta obohati iba odlisny nazor, ako ma tvoj protidiskuter....ale ked si liberalny "demokrati" takto predstavuju "plodnu" diskusiu, tak nech si diskutuju z ozvenou, pretoze ta im urcite nebude odporovat v nazoroch...a citat ma nemusis a taktiez si ma mozes dat aj na ignorlist, pretoze ja som povedal svoj nazor aj v ludovej "demokracii" a poviem si ho aj teraz v liberalnej "demokracii".....je mi jedno, ci ma niekto cita alebo necita, pretoze je to iba o rozhodnuti dotycneho a ja som presvedceny, ze ked ma niekto ignoruje, tak sa vidi v tom popise reality alebo osoby, co ja kritizujem...takze mne tym dava za pravdu... :)

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

odlišný názor neobohacuje... resp. ani náhodou nie vždy a jednoznačne.

odlišný názor prináša viac vecí... niekto odlišný názor kričí, pretože si myslí, že tak stúpne váha argumentov.
odlišný názor hlavne často prináša vhľad do myslenia druhých ľudí... a vtedy sa nestačíme čudovať.

týka sa to aj novín a novinárov. tú istú vec všetky noviny prinesú a komentujú ináč.
niekedy na zamyslenie, niekedy tak, že zavriem a kašlem na informácie. niekedy sa ten iný názor nedá čítať, a niekedy je vážne jedno, z ktorej strany spektra je.

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

odlisny nazor ozaj neobohacuje, ale diskusia s osobou, co ma odlisny nazor, ano....preco si ty myslis, ze nie?...

 

 

 

 

 

odlišný názor prináša viac vecí... niekto odlišný názor kričí, pretože si myslí, že tak stúpne váha argumentov.
odlišný názor hlavne často prináša vhľad do myslenia druhých ľudí... a vtedy sa nestačíme čudovať.

 

teraz neviem, ci mas tymto na mysli iba osobu, co ma iny nazor ako ty....upresni...vdaka....

 

 

s medialnou manipulativnou bandou mas pravdu, ale zasa si treba uvedomit, ze tu a nielen tu, sa diskutuje a aj komentuje podla svojho videnia reality....co diskuter to iny nazor....no a manipulatora niekto honoruje a tak tak prestitut podla toho aj pise, preto je treba si pozriet za koho ten uchylny klamar kope a podla toho si spravit usudok o jeho "pravdivom" clanku resp kometnari....

Odkaz na príspevok
Zdieľať na iných stránkach

Vytvorte si účet alebo sa prihláste, aby ste mohli písať príspevky

Ak chcete odoslať príspevok, musíte byť členom

Vytvoriť konto

Zaregistrujte si nový účet v našej komunite. Je to ľahké!

Zaregistrovať si nové konto

Prihlásiť sa

Máte už konto? Prihláste sa tu.

Prihlásiť sa teraz
×
×
  • Vytvoriť nové...

Dôležitá informácia

Táto stránka používa súbory cookies, pre zlepšenie používania stránok tohto webu. Pre viac informácií kliknite sem. Ďalšie informácie nájdete na stránke Zásady ochrany osobných údajov